Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Meryem ve Bakirelik konusu 490 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi. Meryem ve Bakirelik Bu konu hakkında çok düşüncelerim var. Aziz Pavlus(St Paul) Korintliler'e yönelttiği mektupta farklı bölümlerinde cinsel ahlaksızlığın inanılmaz bir günah olduğunu ki bu tamamen evlilik dışı ilişki, sevgili , arkadaşlık şeklinde yorumluyor. Ayrıca, şehvetinize, yani kendinizi denetim altına alamayacaksanız gidin evlenin diyor ancak en iyisi evlenmemek diyor. Buna ben kesinlikle katılıyorum çünkü cinsel ilişki tamamen nefs işidir ve evlenme, zina hepsi de bu yola girer. Ancak, ayrıca not belirtiyor ki, evlenebilecekler de evlensinler, bu günah olmaz diyor. Burada bir ikileme düştüm. Sanırsam, bakireliği yüceltiyor. Bu benim açımdan çok önemli bir konu. Çünkü, Meryem'in de bakire olarak çok müktedir bir Anne olması bu savı güçlendiriyor bence. Her ne kadar günümüzde büyük çoğunluk buna... Meryem ve Bakirelik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Meryem ve Bakirelik konusu 490 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi.

Meryem ve Bakirelik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Meryem ve Bakirelik hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-03-11, 02:09
Meryem ve Bakirelik
kerem190

Bu konu hakkında çok düşüncelerim var. Aziz Pavlus(St Paul) Korintliler'e yönelttiği mektupta farklı bölümlerinde cinsel ahlaksızlığın inanılmaz bir günah olduğunu ki bu tamamen evlilik dışı ilişki, sevgili , arkadaşlık şeklinde yorumluyor. Ayrıca, şehvetinize, yani kendinizi denetim altına alamayacaksanız gidin evlenin diyor ancak en iyisi evlenmemek diyor. Buna ben kesinlikle katılıyorum çünkü cinsel ilişki tamamen nefs işidir ve evlenme, zina hepsi de bu yola girer. Ancak, ayrıca not belirtiyor ki, evlenebilecekler de evlensinler, bu günah olmaz diyor. Burada bir ikileme düştüm. Sanırsam, bakireliği yüceltiyor. Bu benim açımdan çok önemli bir konu. Çünkü, Meryem'in de bakire olarak çok müktedir bir Anne olması bu savı güçlendiriyor bence.

Her ne kadar günümüzde büyük çoğunluk buna uymasa da bence Pavlus'un dile getirdiği bu durum çok doğru. İslam'da ise 3-4 kadınla evlenin ve evlenmenin emir olduğu yazıyor. Bana bu çok ters geliyor. Çünkü cinsel ilişki tamamen şeytanın istediği bir olgudur çünkü dünyevi işlere yoğunlaşmayı ve zevki öngörür! Zaten bu da belirtiliyor ayrıca. Evlenmezseniz ve ilişki yaşamazsanız Rab'be çok zaman ayırır ve diğer yaşamda huzura erersiniz diyor. Ancak İslam'da evlenme zorunlu bir emir niteliğinde...

cevaplar gelirse bu düşünceme sevinirim...

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-03-11, 09:05
Meryem ve Bakirelik
direkt3d

Yönetim Notu: Sitemizde İslami misyonerlik yasaktır.

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-04-11, 23:24
Meryem ve Bakirelik
petrosdbaz

evlilik dediğim olay çok önemli bir husustur.hatta hıristiyanlıkta kilisenin sırlarındandır.evlenen kişiler kendi aralarındaki seksi zina değil.bu sevgiyi çoğaltmak için kullanılır.eğer sadece bir taraf isteyip bir taraf istemiyorsa bu olmaz .sevgiyi yaratmadığın gibi iffete karşı suç işlemiş olursun.bizim çocuklarımız tanrının çocuklarıdır.biz sadece tanrının bir aracıyız.aziz pavlus şu yüzden evliliği tavsiye etmiyor.(bence) çünkü biz tanrının istediği bir yaşam sürmek istiyoruz.ve bunu tam yapamıyoruz.evlenince tanrıyla ikinci bir antlaşma daha yapıyoruz.yeni bir daha misyon yükleniyor bizlere ve bunu kaldırmak insanlara zor gelebilir.aziz pavlus insanları kendisi gibi aziz olmasını istiyor.ve buda her hıristiyanın bir görevi.

umarım yardımcı olabilöişimdir.rabbin sevgisi seninle olsun

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-04-11, 13:21
Meryem ve Bakirelik
melkem

kerem190
Bu konu hakkında çok düşüncelerim var. Aziz Pavlus(St Paul) Korintliler'e yönelttiği mektupta farklı bölümlerinde cinsel ahlaksızlığın inanılmaz bir günah olduğunu ki bu tamamen evlilik dışı ilişki, sevgili , arkadaşlık şeklinde yorumluyor. Ayrıca, şehvetinize, yani kendinizi denetim altına alamayacaksanız gidin evlenin diyor ancak en iyisi evlenmemek diyor. Buna ben kesinlikle katılıyorum çünkü cinsel ilişki tamamen nefs işidir ve evlenme, zina hepsi de bu yola girer. Ancak, ayrıca not belirtiyor ki, evlenebilecekler de evlensinler, bu günah olmaz diyor. Burada bir ikileme düştüm. Sanırsam, bakireliği yüceltiyor. Bu benim açımdan çok önemli bir konu. Çünkü, Meryem'in de bakire olarak çok müktedir bir Anne olması bu savı güçlendiriyor bence.

Her ne kadar günümüzde büyük çoğunluk buna uymasa da bence Pavlus'un dile getirdiği bu durum çok doğru. İslam'da ise 3-4 kadınla evlenin ve evlenmenin emir olduğu yazıyor. Bana bu çok ters geliyor. Çünkü cinsel ilişki tamamen şeytanın istediği bir olgudur çünkü dünyevi işlere yoğunlaşmayı ve zevki öngörür! Zaten bu da belirtiliyor ayrıca. Evlenmezseniz ve ilişki yaşamazsanız Rab'be çok zaman ayırır ve diğer yaşamda huzura erersiniz diyor. Ancak İslam'da evlenme zorunlu bir emir niteliğinde...

cevaplar gelirse bu düşünceme sevinirim...
incildeki bu bölümler ve diger bölümlere baktigimizda yüce rabbimiz YHVH evlilik kurumuna cok önem verdigini görmekteyiz. Burda baska bir inanc rituelini örnek vermeniz yada karsilastirmaniz dogru oldugunu düsünmüyorum. Evlilik catisi cok önemli bir konumdadir. Nedeni bakirelik degil. Nedeni kutsal olan Tanrinin insanlara bedence ve ruhca kutsal olmasini sitemesidir. Evlenmeyen kisi eger bunu rab icin istiyorsa evlenmesinden daha iyidir. Evlilik ise Tanri ile olan baga biraz mesafe koyar. Evlenen kisi gecimini,cocuklarini yani Ailesini düsünür ve Rab ile olan iliskisi azalabilir. Mesru olan iliski Evlilikle olabilir diyor. Cinsellik seytandan deildir Tanrinin insanlara bahsettigi bir seydir. Fakat bu durumu kötü kullanmak günaha sokmaktadir.

YHVH nin beden alma olayi bir mucizedir degerli kardesim. Meryem eger bakire kalmasaydi Rab o zaman günahsiz dogmazdi yani diger insanlar gibi günah yükünü tasimis olacakti ve carmihtaki günahi kaldirmak icinde günahsiz birinin günahlari yüklenmesi gerekiyordu.

esenlikler

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik

Meryem ve Bakirelik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Meryem ve Bakirelik konusuna benzer konular;

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi? Daha sonraları IV yüzyıl*da Koliridien'lerin...

MERYEM ANA MERYEM ANA O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45 O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti. Luka 1:38 O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34 O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38 O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39 O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25

Mısır'da Meryem Ana... Sevgili kardesler , bir çogunuzunda bildigi gibi Mısırda bir kilisenin üstünde Meryem Anamızın göründügüne dair videolar ve fotograflar var.Mısır'da Kopt(Coptic Orthodox) Hristiyanların oldugunu biliyorum.Acaba bu olayla ilgili Kopt Kilisesi resmi bir açıklama yapmışmıdır ? Videolarda gördügümde tüylerm diken diken oldu gözlerm doldu huzurla doldum fakat bir çok yalan yada dogru iddialar ortaya atılmış bu olayla ilgli... Ben gerçekten Mısır'daki hristiyanlarn cektgi zorlklardn ve dünyadaki imansızlıktan dolayı Meryem anamızın göründügüne tüm kalbimle inanıyorum . Fakat resmi bir açıklama yapıldımı bilemiyorum.Ayrıce CTV'nin hazırladıgı bir videoda bu olay gösteriliyorken gökte yuvarlak yuvarlak takım halinde birşeyler geçiyor ve bulutlarn arasında mavimsi bir ışıkla birşeyle dolaşıyor...

Meryem Ana ve Kur'an I MESİH'İN ANNESİ MERYEM KİMİN KIZIYDI? Açıklanan tarihsel bir gerçek mi yoksa büyük bir hata mı? Hristiyanlık ile İslam arasındaki inanç ayrılıklarının temelde İsa’nın kişiliği ve yaşamı üzerine kurulduğu, bu iki büyük dinin takipçileri tarafından çok iyi bilinen bir gerçektir; ancak bazı durumlarda bu inanç ayrılığı İsa’yı aşıp son derece ilginç bir şekilde İsa’nın annesi Meryem’e kadar uzanır. Meryem merkezli bu yeni ayrışma Meryem’in babasının kim olduğu sorusuna verilen yanıtların farklılığından kaynaklanır. Hıristiyanlığın kutsal metinlerinde (İnciller ve diğer Yeni Ahit yazıları) Meryem’in ailesi hakkında hiçbir bilgi verilmediği doğrudur; yine de Hristiyanlığın ikinci yüzyılından itibaren İsa’nın annesi Meryem hakkında - havariler dönemi kilisesi tarafından gerçek İncil olarak...

Meryem Anne Saygıdeğer kardelerim ; Bazı meshep (lerde) tam bilmediğimden çoğul kullandım,Meryem Anne nin göğe alındıına inanılıyor,bazı bölümlerde ise mezarının efeste olduğu söyleniyor,bazılarıda kudüste olduğundan bahsediyor, bu deyişlerden en yakınını nereden bileceğiz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih