Meryem ve Bakirelik konusu
490 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
melkem tarafından gönderildi.
Meryem ve Bakirelik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

02-03-11, 02:09
kerem190
Bu konu hakkında çok düşüncelerim var. Aziz Pavlus(St Paul) Korintliler'e yönelttiği mektupta farklı bölümlerinde cinsel ahlaksızlığın inanılmaz bir günah olduğunu ki bu tamamen evlilik dışı ilişki, sevgili , arkadaşlık şeklinde yorumluyor. Ayrıca, şehvetinize, yani kendinizi denetim altına alamayacaksanız gidin evlenin diyor ancak en iyisi evlenmemek diyor. Buna ben kesinlikle katılıyorum çünkü cinsel ilişki tamamen nefs işidir ve evlenme, zina hepsi de bu yola girer. Ancak, ayrıca not belirtiyor ki, evlenebilecekler de evlensinler, bu günah olmaz diyor. Burada bir ikileme düştüm. Sanırsam, bakireliği yüceltiyor. Bu benim açımdan çok önemli bir konu. Çünkü, Meryem'in de bakire olarak çok müktedir bir Anne olması bu savı güçlendiriyor bence.
Her ne kadar günümüzde büyük çoğunluk buna uymasa da bence Pavlus'un dile getirdiği bu durum çok doğru. İslam'da ise 3-4 kadınla evlenin ve evlenmenin emir olduğu yazıyor. Bana bu çok ters geliyor. Çünkü cinsel ilişki tamamen şeytanın istediği bir olgudur çünkü dünyevi işlere yoğunlaşmayı ve zevki öngörür! Zaten bu da belirtiliyor ayrıca. Evlenmezseniz ve ilişki yaşamazsanız Rab'be çok zaman ayırır ve diğer yaşamda huzura erersiniz diyor. Ancak İslam'da evlenme zorunlu bir emir niteliğinde...
cevaplar gelirse bu düşünceme sevinirim...
Meryem ve Bakirelik
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Meryem ve Bakirelik

15-03-11, 09:05
direkt3d
Yönetim Notu: Sitemizde İslami misyonerlik yasaktır.
Meryem ve Bakirelik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Meryem ve Bakirelik

09-04-11, 23:24
petrosdbaz
evlilik dediğim olay çok önemli bir husustur.hatta
hıristiyanlıkta kilisenin sırlarındandır.evlenen kişiler kendi aralarındaki seksi zina değil.bu sevgiyi çoğaltmak için kullanılır.eğer sadece bir taraf isteyip bir taraf istemiyorsa bu olmaz .sevgiyi yaratmadığın gibi iffete karşı suç işlemiş olursun.bizim çocuklarımız tanrının çocuklarıdır.biz sadece tanrının bir aracıyız.aziz pavlus şu yüzden evliliği tavsiye etmiyor.(bence) çünkü biz tanrının istediği bir yaşam sürmek istiyoruz.ve bunu tam yapamıyoruz.evlenince tanrıyla ikinci bir antlaşma daha yapıyoruz.yeni bir daha misyon yükleniyor bizlere ve bunu kaldırmak insanlara zor gelebilir.aziz pavlus insanları kendisi gibi aziz olmasını istiyor.ve buda her
hıristiyanın bir görevi.
umarım yardımcı olabilöişimdir.rabbin sevgisi seninle olsun
Meryem ve Bakirelik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Meryem ve Bakirelik

10-04-11, 13:21
melkem
|
|
kerem190
|
Bu konu hakkında çok düşüncelerim var. Aziz Pavlus(St Paul) Korintliler'e yönelttiği mektupta farklı bölümlerinde cinsel ahlaksızlığın inanılmaz bir günah olduğunu ki bu tamamen evlilik dışı ilişki, sevgili , arkadaşlık şeklinde yorumluyor. Ayrıca, şehvetinize, yani kendinizi denetim altına alamayacaksanız gidin evlenin diyor ancak en iyisi evlenmemek diyor. Buna ben kesinlikle katılıyorum çünkü cinsel ilişki tamamen nefs işidir ve evlenme, zina hepsi de bu yola girer. Ancak, ayrıca not belirtiyor ki, evlenebilecekler de evlensinler, bu günah olmaz diyor. Burada bir ikileme düştüm. Sanırsam, bakireliği yüceltiyor. Bu benim açımdan çok önemli bir konu. Çünkü, Meryem'in de bakire olarak çok müktedir bir Anne olması bu savı güçlendiriyor bence.
Her ne kadar günümüzde büyük çoğunluk buna uymasa da bence Pavlus'un dile getirdiği bu durum çok doğru. İslam'da ise 3-4 kadınla evlenin ve evlenmenin emir olduğu yazıyor. Bana bu çok ters geliyor. Çünkü cinsel ilişki tamamen şeytanın istediği bir olgudur çünkü dünyevi işlere yoğunlaşmayı ve zevki öngörür! Zaten bu da belirtiliyor ayrıca. Evlenmezseniz ve ilişki yaşamazsanız Rab'be çok zaman ayırır ve diğer yaşamda huzura erersiniz diyor. Ancak İslam'da evlenme zorunlu bir emir niteliğinde...
cevaplar gelirse bu düşünceme sevinirim...
|
incildeki bu bölümler ve diger bölümlere baktigimizda yüce rabbimiz YHVH evlilik kurumuna cok önem verdigini görmekteyiz. Burda baska bir inanc rituelini örnek vermeniz yada karsilastirmaniz dogru oldugunu düsünmüyorum. Evlilik catisi cok önemli bir konumdadir. Nedeni bakirelik degil. Nedeni kutsal olan Tanrinin insanlara bedence ve ruhca kutsal olmasini sitemesidir. Evlenmeyen kisi eger bunu rab icin istiyorsa evlenmesinden daha iyidir. Evlilik ise Tanri ile olan baga biraz mesafe koyar. Evlenen kisi gecimini,cocuklarini yani Ailesini düsünür ve Rab ile olan iliskisi azalabilir. Mesru olan iliski Evlilikle olabilir diyor. Cinsellik seytandan deildir Tanrinin insanlara bahsettigi bir seydir. Fakat bu durumu kötü kullanmak günaha sokmaktadir.
YHVH nin beden alma olayi bir mucizedir degerli kardesim. Meryem eger bakire kalmasaydi Rab o zaman günahsiz dogmazdi yani diger insanlar gibi günah yükünü tasimis olacakti ve carmihtaki günahi kaldirmak icinde günahsiz birinin günahlari yüklenmesi gerekiyordu.
esenlikler
Meryem ve Bakirelik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Meryem ve Bakirelik
Meryem ve Bakirelik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil