Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı konusu
1517 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Hisus Krisdos tarafından gönderildi.
Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

02-12-11, 01:35
KSAdmin
Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı
Almanya’nın güney eyaletlerinden birindeki Proteston Kilisesi, Müslüman biriyle evlendiği için bir rahibenin görevine son verdi.
Almanya’nın güneyinde yer alan Stutgart eyaletinin Firtmberg bölgesi Protestan Kilisesi Piskoposluk Başkanı Crystal Hawsdnj kilisenin bu konuda aldığı karara işaret ederek, kararın kanuni temellere göre alındığını belirtti.
Hawsdnj, buna karşın bu tür uygulama ve kanunların, şahıs böyle bir şeye adım atmadan önce kendisine bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
Basında yer alan haberlere göre 28 yaşındaki rahibe Bangladeş’ten bir Müslüman’la evlendi. Rahipler ve papazlar kanununa göre bu alanda çalışan kimseler, bazı istisnalarla beraber ancak Protestan kilisesine bağlı kimselerle evlenebilir.
TIME TURK
http://www.hristiyangazete.com/2011/...zaklastirildi/

FORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-12-11, 12:07
FormerlySaul
Protestan kilisesinde sadece Pastörler yok muydu ?
Bilgi verirseniz sevnirim rahibe , rahip gibi kavramlar protestanlıkta yok diye biliyorum.
Katoliklerde rahibe dediğinin zaten bekarlık yemini etmesi gerektiği için verilen karar doğru gibi görünüyor. Ama protestanlıkta böyle birşey yok diye biliyorum.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-12-11, 22:56
Tiyatro
Binbir cesit protetan kilise ve gorus vardir. Protestan kilisede rahip unvani vardir ve ben buna kendim sahit oldum. Ancak protestanlarda papaz yada pedere rastlamadim. Rahibe olunur mu bilemem. Ancak degisik cografyalarda neden olmasin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-12-11, 01:36
OrtodoxPower
Bence doğru bir karar evlilikte çok yüksek ihtimalle çocuk olacak peki bu çocuğun dini ne olacak? Bir çocuğu dünyaya getirip müslümanlık gibi bir tehlikeye atmak ne kadar doğru olur..Ayrıca dinine bağlı bir kişinin İsa'ya açıkça küfreden bir dinin takipçilerinden biri ile hayat kurması ne kadar mantıklı ki..
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-12-11, 19:36
semuyaa
Benim eşim müslüman,ben ise kendisini
"RAB"e adamış bir
hıristiyanım.
Kendisi
hıristiyan,eşi ise müslüman olan kilise PASTÖR'ü tanıyorum.25 Aralık günü kilisede o pastörün yönetiminde DOĞUŞ BAYRAMI nı kutluladık.
O gün benim eşim-çam sakızı çoban armağanı-bir şeyler yaptı;bir kabın içine koyduk kiliseye gittik.Eşimle beraber tabii.
Bizi kilisede mezkur pastörün eşi karşıladı,yer gösterdi.Elimizdeki kabı o pastörün müslüman eşine verdik.Bayram ibadetinden sonra hep birlikte yedik.Kilise mutfağını,yardımcı kardeşlerimizle birlikte pastör eşi yönetiyordu.
Eşim yanımdaydı,ibadete katılmadı.
Her hafta eşim bir çıkın hazırlayıp elime tutuşturuyor ve beni kiliseye gönderiyor.Zaten kilisede;-her hafta gönderdiği şeyler için-
YARATAN adına eşime selam verip teşekkür ettiler.
Muhterem inanç kardeşlerim.
"Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı." konusundaki durumumu yukarıda açıkladım.Yorum yapmıyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Müslümanla evlenen rahibe kiliseden uzaklaştırıldı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil