Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor konusu 994 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj ırak'tan tarafından gönderildi. Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor Ortadoğu’nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak’a kuruluyor Irak’ta can güvenliğinden dolayı Federe Kürdistan Bölgesi’ne kaçan Hıristiyanlar için Hewler’de bölgenin en büyük Hıristiyan merkezi kuruluyor. 40 bin metrekarelik alanda kilise hastanesi ve Hıristiyan üniversitesi inşa edilecek. Kürt yönetiminin de desteklediği proje için Vatikan büyük bağış kampanyaları yapmaya hazırlanıyor. Federe Kürdistan Bölgesi, son aylarda, özellikle de geçtiğimiz Noel bayramından öncesinde başta başkent Bağdat olmak üzere Irak’ın birçok kentinden kaçan Hıristiyan’a kapılarını açmakla dikkat çekmişti. Şubat ayında ise Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Hıristiyanlara destekten dolayı İtalyan Atlantik Komitesi ve İtalyan NATO Parlamenter Asamblesi’nin “Atlantik Ödülü”ne layık görülmüştü.... Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor konusu 994 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj ırak'tan tarafından gönderildi.

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-10-11, 16:33
KSAdmin

Ortadoğu’nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak’a kuruluyor

Irak’ta can güvenliğinden dolayı Federe Kürdistan Bölgesi’ne kaçan Hıristiyanlar için Hewler’de bölgenin en büyük Hıristiyan merkezi kuruluyor. 40 bin metrekarelik alanda kilise hastanesi ve Hıristiyan üniversitesi inşa edilecek. Kürt yönetiminin de desteklediği proje için Vatikan büyük bağış kampanyaları yapmaya hazırlanıyor.

Federe Kürdistan Bölgesi, son aylarda, özellikle de geçtiğimiz Noel bayramından öncesinde başta başkent Bağdat olmak üzere Irak’ın birçok kentinden kaçan Hıristiyan’a kapılarını açmakla dikkat çekmişti. Şubat ayında ise Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Hıristiyanlara destekten dolayı İtalyan Atlantik Komitesi ve İtalyan NATO Parlamenter Asamblesi’nin “Atlantik Ödülü”ne layık görülmüştü.

Papa 16′ncı Benedikt ile de görüşen Barzani Vatikan’da ise ilk kez resmi devlet lideri olarak kabul edilmişti. Papa’nın Barzani’den “din kardeşlerimizi koruyun” temennisinden hemen sonra Hewler’de büyük bir Hıristiyan merkezinin kurulacağı öğrenildi. Merkez, Federe Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin arsasını bağışladığı Hewler’in Ankawa semtinde hizmete girecek.

İLK HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR

Projenin Kürt yönetimi tarafından onaylandığı öğrenilirken, ilk hazırlıkların yakın bir dönemde başlaması bekleniyor. 40 bin metrekarelik alanda ise kiliselerin yanı sıra kilise hasteneleri ve Hıristiyan üniversitesi kurulacak. Kilise ise Süryani-Katolik Bölge Başpiskoposluğu’na bağlanacak.

Projeye ilişkin ANF’ye veren Hewler Başpiskopos Beşar Warda merkezin Irak ve bölgedeki Hıristiyanlar için hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Projenin Kürt yönetimi tarafından imzalandığını duyuran Warda, kurulacak merkezde Hıristiyanların bütün sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

8 Milyon Dolar’a mal olacağı tahmin edilen merkezin kurulmasını memnuniyetle karşılayan Vatikan ise Avrupa çapında bağış kampanyaları düzenlemeye hazırlanıyor. Benzer şekilde batılı hükümetler ile Hıristiyan kuruluşlarının da para yardımında bulunması bekleniyor. Zaten ilk yardım da İsviçre’den geldi.

Zürih Kilesi Konseyi, Irak’taki Hıristiyanlar için topladığı 140 bin Euro’nun Hewler’deki merkezin inşasında harcanması bekleniyor. Konseyin ayrıca önümüzdeki günlerde Dihok kentinde kurulacak bir başka merkez için de 110 bin Euro para yardımı yapacağını açıkladı.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-10-11, 20:14
melkem

Iraktan böylesi güzel bir haberi okuyunca cok mutlu oldum. Umarim irakta baris ve mutluluk her inanc icin daim olsun.

Tesekkürler haber icin.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 20:09
ırak'tan

süleymaniye için de bir projeleri yokmu?olmasını cok isterdim.

Yönetim Notu: Bu tür şeylerin önemi yoktur. Binalar iman yaratamaz. Önemli olan İncil'i okuyup İsa'ya iman etmektir.

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-11-11, 20:09
ırak'tan

ırak'tan

Yönetim Notu: Bu tür şeylerin önemi yoktur. Binalar iman yaratamaz. Önemli olan İncil'i okuyup İsa'ya iman etmektir.
sayın yönetici
benim için önemli oldugunu düşünüyorum.neticede bir kilise içindeki atmosferle dua etmek cok daha huzur verici olsa gerek.

Yönetim Notu: O sadece psikolojik bir histir, Avrupa'da dünyanın en güzel en etkileyici en büyük kiliseleri var ancak iman düşük...

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-11-11, 21:20
ırak'tan

ırak'tan
ırak'tan

sayın yönetici
benim için önemli oldugunu düşünüyorum.neticede bir kilise içindeki atmosferle dua etmek cok daha huzur verici olsa gerek.

Yönetim Notu: O sadece psikolojik bir histir, Avrupa'da dünyanın en güzel en etkileyici en büyük kiliseleri var ancak iman düşük...
sayın yönetici
dediğinize katılıyorum.ancak büyük ve etkileyici kiliselerle alakalı oldugunu düşünmüyorum iman düşüklüğünün.sanırım siz benim ilk yorumumu yanlış anladınız.ben süleymaniyede böyle bir proje olmasını isterdim derken,
büyük ve etkileyici bir kilisemiz olmasını istemiyorum.buradada bir kilisemiz olmasını isterim demek istemiştim.sanırım ben tam olarak anlatamadım ilk yorumda.cünkü burada bir keldani kilisesi varmış.fakat onunda nerde oldugunu bilmediğim gibi,bilebilecek birinide tanımıyorum.anlayısınız için tesekkür ederim.

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ortadoğu'nun en büyük hristiyan merkezi Kuzey Irak'a kuruluyor konusuna benzer konular;

Kuzey Kıbrıs'ta aktif bir kilise var mı? Ben Kuzey Kıbrıs'ta, Güzelyurt'ta yaşıyorum. Burayı bilenler bilir, ulaşım oldukça sıkıntılı ve ben Güzelyurt ve civarında aktif bir kilise bilgisi olanlara danışmak istiyorum. Teşekkürler.

Manisa Kula Meryem Ana Kilisesi kültür merkezi olacak Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan, Osmanlı döneminden kalma Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyonunda sona yaklaşıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren SNR Restorasyon şirketinin restoratörü Sara Özçelik, 1831 yılında yapılan kiliseyi, o dönemde Kula’da yaşayan yerli Rum cemaatinin kullandığını söyledi. Restorasyon çalışmalarının yaklaşık bir yıldır devam ettiğini belirterek, “Restorasyon sırasındaki teknik çalışmalar sonucu, mimari projede yer almayan duvar resimlerine, tonozda da kalem işlerine rastlanmıştır. Mimari projeye adaptasyon sağlanan kalem işi projesinin uygulanmasına başlandı. Duvar resimleri yağlı, kuru ve toz boya gibi farklı malzemeler kullanılarak yapılmış. Kiliseyle çağdaş olup olmadığı, farklı dönemler yansıtıp yansıtmadığı, başka dönemlerde de onarım veya restorasyon...

Kuzey İrlanda'da Katolik - Protestan Çatışması Kuzey İrlanda’da Katolik – Protestan Çatışması Kuzey İrlanda’nın Belfast kentinde Pazartesi gecesi gerçekleşen gösterilerde 22 polis yaralandı. Kentin batısındaki eylemlerde milliyetçi gruplar, polise molotof kokteyli attı, polis göstericilere plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaralanan polislerden dördü hastanede tedavi altına alındı ancak kimsenin hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Polis bölgede ateş açıldığı iddialarını da araştırıyor.

Facebook Bağımlılığı için Tedavi Merkezi Facebook Bağımlılığı için Tedavi Merkezi Sırbistan'da Facebook bağımlıları için rehabilitasyon kliniği açıldı Sırbistan'ın Novi Sad kentinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'un ''like'' (beğen) bağımlıları için rehabilitasyon kliniği açıldı. Güneydoğu Avrupa'nın bu yönde tedavi sunan ilk kliniği, dün bağımlıları kabul etmeye başladı. Novi Sad'da kurulan Prima Kliniği Başhekimi Dr. Dragan Stefanoviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''like'' bağımlıları için hizmet verecek merkezde, rehabilitasyon süresinin enaz bir ay olacağını ve tedavinin devamına hastanın durumuna göre doktorların karar vereceğini kaydetti. Dr. Stefanoviç, Facebook kullanıcılarından ''like'' bağımlılığının günden güne ciddileştiğini ve böyle bir kliniğin açılmasının yardıma ihtiyaç duyanlar açısından önemli...

Kuzey Afrikalı Tertullianus TERTULLİANUS (+ 220) Tertullianus, Kuzey Afrika’ lıdır. Evli bir insandı. Kartaca’ da hatipti. Hıristiyanların cesaret ve kahramanlıkları karşısında, Hıristiyan olmuştu. Kartaca kentinde Hıristiyanlık için çalışmıştır. Tertullianus, Latin Kilisesinin tanınmış ilk şahsiyetidir. Mesleği hatiplik olduğundan, Tertullianus genellikle Latince olarak yazmıştır. Fakat bazen de "tiyatro estet’lerini memnun etmek için" diyor, Grekçe yazmıştır. Latin dilinde teoloji vokabüler’ i ortaya koyan Tertullianus olmuştur. İhtida etmiş bir kimse olarak Tertullianus, sabırsız bir insandır. Kahramanlığa kadar giden kutsal bir Kilise istemektedir. Fakat bu gerçeği yaralayıcı bir alaycılıkla savunmaktadır. O, imanı ile gurur duyan ve daima onu savunmaya hazır bir Hıristiyan’dır. Şehadeti arzu eden bir...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih