| yusuf (andreas) |
|
elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş rabbim bereketinizi arttırsın ancak bilmediğim ve öğrenme kasdı ile soruyorum papa aziz petrus italyada ilk kurduğu kiliseyi niye kutsama gereği duyuyor oysa aziz petrus tarafından kurulmuş ve kutsanmış bir yapı değilmi? aziz petrusun kutsiyeti yeterli görülmemişmi? bundan çıkardığım sonuç demek oluyorki papa hazretleri aziz petrus yani rabbın havarisi öğrencisinden daha üst bir makamda kendini görüyor!!! beni lütfen teolojik olarak bilen bir dost aydınlatsın ve kızmadan çünki katolikliği bilmiyorum sevgilerimle esenkalın |
| Margos |
|
Kiliseler resmi olarak açılırken din adamları tarafından kutsanır,ayrıca bildiğim kadarıyla Katolikler Petrus'u ilk Papa kabul ediyor.Dolayısıyla Papa'lar arasında da öyle bir ayrım yapmazlar,Petrus'a da ayrı bir yücelik vermek zorunda değiller.Neyse Katolikler cevaplarsa daha iyi olur heralde. Belgeseli de beğendim,kısa ama güzel olmuş.Türk Hristiyanların böyle belgeseller hazırladıklarını bilmiyordum,Türkçe Kudüs belgeselleri varsa güzel olur onları da izlemek.Teşekkürler |