Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Petrus Belgeseli konusu 1073 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj yusuf -34 tarafından gönderildi. Petrus Belgeseli San Piero a Grado 1/2 YouTube - San Piero a Grado 1/2 San Piero a Grado 2/2 YouTube - San Piero a Grado 2/2 Petrus Belgeseli

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Petrus Belgeseli konusu 1073 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj yusuf -34 tarafından gönderildi.

Petrus Belgeseli konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Petrus Belgeseli hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 06:30
Petrus Belgeseli
Chloé

San Piero a Grado 1/2

YouTube - San Piero a Grado 1/2

San Piero a Grado 2/2

YouTube - San Piero a Grado 2/2

Petrus Belgeseli

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı Sevgidirmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Petrus Belgeseli

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 07:25
Petrus Belgeseli
yusuf -34

elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş rabbim bereketinizi arttırsın ancak bilmediğim ve öğrenme kasdı ile soruyorum papa aziz petrus italyada ilk kurduğu kiliseyi niye kutsama gereği duyuyor oysa aziz petrus tarafından kurulmuş ve kutsanmış bir yapı değilmi? aziz petrusun kutsiyeti yeterli görülmemişmi? bundan çıkardığım sonuç demek oluyorki papa hazretleri aziz petrus yani rabbın havarisi öğrencisinden daha üst bir makamda kendini görüyor!!! beni lütfen teolojik olarak bilen bir dost aydınlatsın ve kızmadan çünki katolikliği bilmiyorum
sevgilerimle esenkalın

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 19:55
Petrus Belgeseli
tangoman

esenlikle.
petrus orayi kutsamadi. sadece orada rabbin adini yuceltmek icin bir kutlama yapti (ayin).

katolik kilisesinde bu gibi unutulmamasi gereken yerler kutsanarak. kilise himayesine alinir. yani bir nevi oranin onemini vurgulamak icin. papa kendisini ust makamlarda gormez, goremez. onu biz ust makamda tutariz.

yapi konusunda ise. petrus doneminde orada oyle bir yapi yoktu. filmdede anlatildigi gibi petrusun adina hemen oraya kucuk bir kilise yapilmis ve sonra 4. yy da bazilika insaasina baslanmistir.

bu gibi cok fazla yer kilise tarafindan onemi artirilmasi icin kutsanmistir.

tarihi himaye altina almak hos bisey.

sevgilerle

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 20:04
Petrus Belgeseli
Margos

yusuf (andreas)
elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş rabbim bereketinizi arttırsın ancak bilmediğim ve öğrenme kasdı ile soruyorum papa aziz petrus italyada ilk kurduğu kiliseyi niye kutsama gereği duyuyor oysa aziz petrus tarafından kurulmuş ve kutsanmış bir yapı değilmi? aziz petrusun kutsiyeti yeterli görülmemişmi? bundan çıkardığım sonuç demek oluyorki papa hazretleri aziz petrus yani rabbın havarisi öğrencisinden daha üst bir makamda kendini görüyor!!! beni lütfen teolojik olarak bilen bir dost aydınlatsın ve kızmadan çünki katolikliği bilmiyorum
sevgilerimle esenkalın
Kiliseler resmi olarak açılırken din adamları tarafından kutsanır,ayrıca bildiğim kadarıyla Katolikler Petrus'u ilk Papa kabul ediyor.Dolayısıyla Papa'lar arasında da öyle bir ayrım yapmazlar,Petrus'a da ayrı bir yücelik vermek zorunda değiller.Neyse Katolikler cevaplarsa daha iyi olur heralde.

Belgeseli de beğendim,kısa ama güzel olmuş.Türk Hristiyanların böyle belgeseller hazırladıklarını bilmiyordum,Türkçe Kudüs belgeselleri varsa güzel olur onları da izlemek.Teşekkürler

Petrus Belgeseli

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBirbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-02-08, 03:50
Petrus Belgeseli
yusuf -34

Margos
Kiliseler resmi olarak açılırken din adamları tarafından kutsanır,ayrıca bildiğim kadarıyla Katolikler Petrus'u ilk Papa kabul ediyor.Dolayısıyla Papa'lar arasında da öyle bir ayrım yapmazlar,Petrus'a da ayrı bir yücelik vermek zorunda değiller.Neyse Katolikler cevaplarsa daha iyi olur heralde.

Belgeseli de beğendim,kısa ama güzel olmuş.Türk Hristiyanların böyle belgeseller hazırladıklarını bilmiyordum,Türkçe Kudüs belgeselleri varsa güzel olur onları da izlemek.Teşekkürler
sevgili margos klise açılışlarında veya kapsamlı tadilat ve onarım işlerinden sonra kutsamaların yapıldığını biliyorum fakat anlıyamadığım veya bilmediğim bir şey vardı öğrendim

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli

Petrus Belgeseli konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Petrus Belgeseli konusuna benzer konular;

Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli Merhaba Sevgili Arkdaşlarım; Site yöneticilerinizin tavsiyesi üzerine forumunuza katılmış bulunmaktayım...Burada oluş sebebime gelince Türkiyenin Sümela manastırından sonra 2.Doğal oyma manastırı olan Tarihi Meryem Ana Manastırının Belgeselini hazırlamak için bir çabam bulunmakta..Bu çalışma ile Hristiyanlık dininin ve ülkemizin Tarihine sahip çıkmış gelecek nesillere aktarma niteliğinde bir belge niteliği ifade edecek çalışmamızda bilgilerinize ihtiyacım vardır.Ben Müslüman bir Türküm.Bunun Hiç bir önemi yoktur sadece İnancınız ve yapılarınız hakkında bir bilgim olmayısını kavrayabilmeniz için dile getirerek sizlerden yardım istiyorum...Sizlerden istediğim yardım konuları şunlardır... 1. Manastırlarda dini farklılıkların etkisi var mıdır? Varsa nelerdir ? 2. Manastırların bazıları...

Zeitgeist belgeseli hakkında Arkadaşlar bu belgeselde Hıristiyanlık çürütülüyormuş doğru mu? Bu belgesele cevap verildi mi? Reddiye yapıldı mı? Yönetim Notu: Öncelikle belirtmek isteriz ki bu belgeseldeki iddialar yeni değildir. Her on yılda bir ısıtılıp yeniden gündeme getirilir. Zeitgeist bunların birçoğunun toplanıp, derlenip, yeniden sunulmasından ibarettir. İkincisi hristiyanlık pastörize besinler gibi olmadığından dolayı çürümez. Üçüncüsü belgesel içindeki konular için ayrı ayrı yazılmış makaleler mevcuttur, bunlar da zeitgeistin içindeki iddialar gibi yeni değildir. Bu yüzden spesifik olarak zeitgeist belgesine cevap gibi magazinel apaolojetik reddiyelerden ziyade belgesel içindeki konuları tek tek ele alan makaleler daha fazladır.

2.Petrus 1:19 <sup>19</sup>Böylece peygamberlerin sözleri bizim için daha da büyük kesinlik kazandı. Gün ağarıp sabah yıldızı yüreklerinizde doğuncaya dek, karanlık yerde ışık saçan çıraya benzeyen bu sözlere kulak verirseniz, iyi edersiniz. Burada yeşil yazılmış yerdeki "sabah yıldızı" Latin'cede Lucifer yani şeytanın oğludur.Ancak ayete bakarsak "Gün ağarıp sabah yıldızı yüreklerinizde doğuncaya dek,..." diye bir ayet var burada ne demek istiyor ? Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, latincesine değil, grekçesine bakmak gerekir.

Petrus ? Arkadaşlar Petrus neden çarmıha ters gerilmiştir ?

Hrant Dink Belgeseli 1-2 http://www.youtube.com/watch?v=m_qWRbVbh1U&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=7SMULCfgD80&feature=related

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih