Protestan Kilisesi'nde iyileştirme skandalı konusu
827 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Protestan Kilisesi'nde iyileştirme skandalı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

08-12-11, 01:43
KSAdmin
Protestan Kilisesi’nde iyileştirme skandalı
Yok böyle tedavi
Birleşik Krallık’ın çeşitli kentlerindeki Protestan kiliselerde, AIDS hastası olan kişilere, hastalıklarından arındıkları ve tedavilerine devam etmelerine gerek olmadığının söylendiği ortaya çıktı. Sağlık yetkilileri, ortaya çıkarılan skandal nedeniyle en az altı AIDS hastasının öldüğünü açıkladı.
İngiltere’nin başkenti Londra ve Manchester, Birmingham ile İskoçya’nın Glascow kentlerindeki Protestan kiliselerinin, “AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünü Tanrı aracılığıyla etkisiz kıldıklarını iddia ettikleri” öğrenildi.
Sky News televizyonu, yaptığı araştırmada üç muhabirini bu kiliselerin bağlı olduğu Tüm Milletlerin Sinagog Kilisesi Derneği’ne (SCOAN) gönderdi. Muhabirlerin üçü de kilisedeki papazlara AIDS olduklarını söyledi. Papazlar, hasta numarası yapan muhabirlere, “iyileştirileceksiniz” cevabını verdi.
İYİLEŞME AYİNLERİ
SCOAN’a bağlı kiliselerin, ayda bir defa ayin düzenlediği ve Avrupa’nın dört bir yanından gelen hastaların bu ayinlere katıldıkları öğrenildi. Hastalar, kiliseye girmeden önce doktorlardan aldıkları ve rahatsızlıklarını gösteren belgeleri sunmak zorunda.
Ayinlerde, papaz veya rahibe hastaya bağırarak iyileştiğini ve yüzüne su dökerek şeytanın vücudunu terk ettiğini söylüyor.
Rahibelerden Rachel Holmes, “tedavilerinde yüzde 100 başarı elde ettiklerini, kendilerine başvuran tüm HIV hastalarının da iyileştiğini” söyledi. Rahibe, tedaviyi bırakan hastaların kurma ve ishal gibi şikayetlerinin devam etmesinin ise “HIV virüsünün vücudu terk etmesinin işareti olarak” yorumladı.
TEDAVİYİ BIRAKIP AİLE KURUYORLAR
SCOAN’ın, hastaları tedavi edildiklerine inandırdıktan sonra aile kurmaya da teşvik ettiği öğrenildi.
SCOAN kiliselerinden birine başvuran Emmanuel adındaki kişi, “Papazın kendisinden tedaviyi kesmesini istediğini, Tanrı tarafından affedildiğinde hastalığının kesinlikle ortadan kalkacağını söylediğini” ifade etti. Genç kadın, tedaviyi bırakmasının ardından HIV virüsünü erkek arkadaşına da bulaştırdığını itiraf etti.
Sağlık uzmanları, yaşanan bu skandal nedeniyle bugüne kadar en az altı AIDS hastasının hayatını kaybettiğini açıkladı. Dahası, SCOAN’ın küresel alanda faaliyet gösteren ve oldukça zengin bir dernek olduğu ortaya çıktı. Dernek, internet üzerinden sattığı vaftiz suları, DVD ve CD’lerden de para kazanıyor.
HÜRRİYET
VİDEO:
http://www.hristiyangazete.com/2011/...irme-skandali/
Protestan Kilisesi'nde iyileştirme skandalı

FORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

08-12-11, 09:03
Tiyatro
Protestan kiliseleri cogunlukla ruhun armaganlarinin devam ettigine; dillerle konusma, peygamberlik etme, dillerin tercumesi, hastalarin iyilestirilmesi gibi. İncili okudugumda isa'nin havarilerini ruhsal gucle donattigini, muclzeler yapacaklarini soyler.
Bugun apostolik kiliselerin bu konuya nasil yaklastiklarini bilemiyorum. Yazarsaniz dinlerim. Sanirim yukarida anlatilan sozde doktorlar da
incilden hareket ediyorlar. Ne dusunuyorsunuz..
Tesekkurler
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-12-11, 21:40
teos en o logos
protestan kiliselerinin cogu 'karizmatik' degildir, hatta aslinda cogu anti-karizmatiktir. turkiye`de karizmatik kiliseler cogunlukta oldugu icin (hepi topu 3-4 bin mujdeci
hristiyan var zaten) butun protestanlar oyle saniliyor. dogaldir. ben de ilk
hristiyan oldugumda "gercek"
hristiyanligin o oldugunu saniyordum.
bu armaganlarin devam edip etmedigi konusu ise baska bir meseledir. en basitinden Kutsal Kitap`ta bunlarin nasil hangi sartlarda kullnailmasi gerektigi aciklanmistir. bu armaganlari eger reddecekseniz, uzun uzun buyuklerinize danisin. bu sizi farkli yerlere goturebilir.
apostolik kiliselere gelince, protestan kiliseleri apostoliktir.
Yönetim Notu: Protestan kiliselerin apostolik olması ifadesi pek doğru değildir. Elçisellik, birebir olarak Elçiler ve devamında elçisel yetki ile atama halkası ile devam eder.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-12-11, 19:01
teos en o logos
sevgili yonetim,
o sizin fikrinizdir ve yanlistir. elcisel olmayan kilise yetkisini elcilerden almayan kilise demektir mujdeci kilise bu anlamda elciseldir. ayni seyi biz digerleri icin soylemekteyiz, katolik ve ortodoks kiliseleri ve bazi protestan kiliseleri elcisel degildir, cunku elcilerin ogretilerinden uzaklasip kendilerine dunyasal katedraller yapmakla mesgul olmuslardir. elciselligi "atamak" sanmanizdan bu gelenegin devam ettigi anlasilmaktadir. papalik vs asil alani ruhsallik olan
hristiyanlik imanini bir devlet kurumu gibi gordugu icin avrupa da insanlar isa nin ve elcilerin ogretisinden sogumustur. sozum ona
hristiyan ulkelerde kendilerini
hristiyan sananlarin mujdeyi bile duymamis olmasinin ve dolayisiyla kiliseye gitmelerine ragmen cenneti asla goremeyeck olmalarinin nedeni budur. elcisellik bir atama meselesi degildir. elcisel kilise elcilerin ogretisini izleyen kilise demektir ve bu da gunumuzde sadece ve sadece mujdeci kilisedir. gecmiste katoliklerin ve bazi protestan mezheplerinin elcisel oldugu dogrudur ama artik degil. yine de elcilerin Kutsal Kitap ta bildirdigi mujdeye inaniyorsaniz kurtulursunuz o ayri, yani katolikler bile kurtulabilir eger iman ederlerse.
bu arada: amacim polemik baslatmak degildir. ancak protestan kiliselerin elcisel olmadigi gibi yanlis bir bilgi vermenize ve elcisellik kavramini kuru bir burokratik tanima indirgemenize sessiz kalmam mumkun degildir.
esenlikler
Yönetim Notu: Hayır efendim söylediğiniz gibi değildir. Ayrıca biz "elçisellik" kavramının "atamak" olarak sanmıyoruz. Bu atama kavramını zaten İncil'den okuyoruz.
Ayrıca Papalık
hristiyanlık imanını bir devlet kurumu olarak görmemektedir, bu tamamen kişisel bir tarifinizdir. Avrupa'da insanların İsa'dan ve Elçilerin Öğretisi'nden soğumuş olmalarının da sebebi budur veya şudur diyebilmeniz için de insanların yüreklerinin içini ve yüreklerdeki imanlarla alakalı olarak ilgili nedenleri bilebilmeniz gerekir. Bunu bir insanın bilmesi zaten mümkün değildir. Diğer taraftan kiliseye giden ancak kurtulamayacak olduklarını iddia ettiğiniz kişilere dair yaptığınız yargı da sizin insan olarak bulunduğunuz pozisyonu aşmaktadır. Tahminimizce mezhepçi ya da provakatif protestanlardan etkilenerek bu tür şeyleri söylüyor olabilirsiniz.
Elçisellik bir atama, el koyma, elle kutsama, yetki meselesidir ve İncil'de bahsedilir:
|
|
Alıntı:
|
Elç 8:18 Elçilerin bu el koyma hareketiyle Kutsal Ruh'un verildiğini gören Simun onlara para teklif ederek, ‹‹Bana da bu yetkiyi verin, kimin üzerine ellerimi koysam Kutsal Ruh'u alsın›› dedi.
1 Ti 4:14 Peygamberlik sözüyle, ihtiyarlar kurulunun ellerini senin üzerine koymasıyla sana verilen ve hâlâ sende olan ruhsal armağanı ihmal etme.
1 Ti 5:22 Birinin üzerine ellerini koymakta aceleci davranma, başkalarının günahlarına ortak olma. Kendini temiz tut.
2 Ti 1:6 Bu nedenle, ellerimi senin üzerine koymamla Tanrı'nın sana verdiği armağanı alevlendirmen gerektiğini hatırlatıyorum.
Tit 1:5 Geri kalan işleri düzene sokman ve sana buyurduğum gibi her kentte ihtiyarlar ataman için seni Girit'te bıraktım.
İbr 6:1 Bunun için, ölü işlerden tövbe etmenin ve Tanrı'ya inanmanın temelini, vaftizler, elle kutsama, ölülerin dirilişi ve sonsuz yargıyla ilgili öğretinin temelini yeni baştan atmadan Mesih'le ilgili ilk öğretileri aşarak yetkinliğe doğru ilerleyelim.
|
Her halde bu ayetleri okumayı unuttunuz ya da hatırlayamadınız.
Protestan Teologlar bile tarihi anlamda "elçisel" olmadıklarını bildiklerinden dolayı, elçiselliklerini "öğreti" paydasına dayandırırlar. Çünkü hiç bir şekilde hiç bir protestan kilisesinin böyle bir atama bağı yoktur. Ancak buna rağmen, Anglikan ya da Presbiteryen gibi kiliseler bazı "atama" törenleri yaparlar. Türkiye'deki bu protestan kiliselerine katılarak "atama" törenini bile izleyebilirsiniz.
Ayrıca iddia ediyorsunuz ki; "günümüzde yalnızca müjdeci kiliseler Elçiseldir". Lakin Müjdeci/Evanjelik/Protestan kiliselere baktığımız zaman neredeyse her konuda farklı düşünmektedirler, çoğu zaman bir birlik olamamaktadırlar. Türkiye gibi küçük bir ülkede bile yıllardan beri Protestan Kiliseler arası birlik sağlanamamaktadır. Hatta Türkiye'deki protestan kiliseler birliği içindeki kiliselerin bile bazılarının inanç açıklamaları/teolojik görüşleri farklıdır. İmanlı sayısı 3000'e bile ulaşamayan Türkiye gibi küçük bir camiada bile durum budur, Avrupa ve Amerika'daki durum çok daha kötüdür. Madem tek doğru bu kiliselerdir, madem Elçisel öğretiye sahip kiliseler bunlardır, acaba Elçilerin Öğretisi hangisidir? Acaba herbirinin Elçisi başka mıdır? Elbetteki sorunun cevabı bellidir.
Ayrıca mesajınızda Katoliklerin iman ederlerse kurtulacağını belirtmişsiniz. Bizce bu çok yanlış bir ifadedir, sanki Katolikler iman etmiyorlarmış gibi bir görüntü oluşmaktadır. Acaba siz bugüne dek Katoliklik hakkında ne kadar materyal okudunuz ve bu materyallerin ne kadarı Katolikti?
Diğer taraftan bize yönelik de bir saptırma yapmaktasınız ve bizi Elçiselliği "kuru bürokratik" bir kavrama indirmekle suçlamaktasınız. Oysaki yukarıda göreceğiniz ayetlerden de okuyabileceğiniz üzere, bu ne kuru, ne de bürokratiktir. İfademiz de İncil'e dayanmaktadır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-12-11, 01:40
datatip
Ben el konarak,dua ederek her hastalığın iyileştirbileceklerini sananları onaylamıyorum.
Vucut direnci zaten verilmiş bir hediyedir,kendi başına geçecek yada iyileşecek hastalık çoktur.Bunlara el koyup dua ederek kendilerinin iyileştirdiğini zannetmek bir yanılgıdır.
Evet dua ile pozitif ruh hali alıyor,stresden uzaklaşıyorsa,vucut direnci artar ve iyileşme kolaylaşır.
Fakat bu demek değildirki onu el koyma ve dua iyileştirdi,zaten iyileşecekti.
Biz yine iyi niyetlerimizi dua ile ileteceğiz ve karşımızdakinin stresini aldıysak ne mutlu ama iyileştirme yanılgısına bu bahsedilen aids olayı iyi bir örnektir.
Tabiiki,İncil'de yazıldığı gibi bir iyileştirme hediyesi olabilir ama bunu peşinden koşarak değil,bu iyileştirme gücünün kendisinin seçmesi beklenmelidir.
Hardal tanesi kadar imanımız olsa dağlar yürütebileceksek önce dağa yürü diyelim bakalım yürüyormu,yürümüyorsa hiç böyle iyileştirme gücünün var olduğunu iddia etmiyelim.
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; el koyarak dua edildikten sonra insanların iyileşmesi mümkündür. İncil'de böyle olayların olduğunu okuyoruz. Ayrıca el koyarak dua edip insanları iyileştiren ve/veya iyileşen kişiler forum üyelerimiz arasında da vardır. Lakin bu kişiler yukarıdaki şova benzer davranışlarda bulunarak Rabbin iyileştirmesine aracılık etmemişlerdir. Gizlide yapılmıştır.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Protestan Kilisesi'nde iyileştirme skandalı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>