RAB beni sınıyor sanırım konusu
731 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
Gergus tarafından gönderildi.
RAB beni sınıyor sanırım konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

08-09-11, 20:18
Gergus
Merahaba kardeşlerim. Birkaç gündür kötü şeyler yaşıyorum. Ve bu yaşadıklarıma yorum yapmakta biraz zorlanıyorum. Uzun zamandır arayış içerisindeydim. Çok ama çok uzun bir zamandır. Ve 2 hafta önce birden anlam veremediğim bir şekilde
Hristiyanlığı öğrenmeyi ve bir
Hristiyan olmayı istedim. Ve ciddi bir şekilde karar verdim (Gençlik hevesi değil, yetişkinim ve geçen seneden beri istiyorum aslında fakat bazı büyük engeller vardı.). Ertesi sabah hemen şehrimdeki kiliseyi arayıp rahiple görüştüm. Ekim ayında kiliseye gideceğim ve tam anlamıyla bir
Hristiyan olmak için katekümen eğitimime başlayacağım. Şu anda elimden geldiği kadar imanlı olmaya çalışıyorum. Ancak bu yaşadığım kötü olaylar da 2 haftadır oluyor. Bugün bir nevi hırsızlık olayı yaşadım. Bir nevi çünkü benim dikkatsizliğimden kaynaklandı. Aslında hiçbir şekilde dikkatsiz olmazdım bu konuda. Ve
Hristiyanlığı kabul etmemden 2-3 gün önce bir trafik kazası geçirdim. Zarar görmedim fakat görebilme ihtimalim yüksekti. Ve buna benzer çok talihsizlikler yaşıyorum kaç gündür, uzunca anlatmak istemiyorum. Sizce bunlar ne anlama geliyor? Geçmiş günahlarım için birer uyarı mı? Yoksa bir nevi sınav mı? Yada başa bir şey mi?
RAB beni sınıyor sanırım
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
RAB beni sınıyor sanırım

08-09-11, 20:53
kbugra
|
|
Gergus
|
|
Merahaba kardeşlerim. Birkaç gündür kötü şeyler yaşıyorum. Ve bu yaşadıklarıma yorum yapmakta biraz zorlanıyorum. Uzun zamandır arayış içerisindeydim. Çok ama çok uzun bir zamandır. Ve 2 hafta önce birden anlam veremediğim bir şekilde Hristiyanlığı öğrenmeyi ve bir Hristiyan olmayı istedim. Ve ciddi bir şekilde karar verdim (Gençlik hevesi değil, yetişkinim ve geçen seneden beri istiyorum aslında fakat bazı büyük engeller vardı.). Ertesi sabah hemen şehrimdeki kiliseyi arayıp rahiple görüştüm. Ekim ayında kiliseye gideceğim ve tam anlamıyla bir Hristiyan olmak için katekümen eğitimime başlayacağım. Şu anda elimden geldiği kadar imanlı olmaya çalışıyorum. Ancak bu yaşadığım kötü olaylar da 2 haftadır oluyor. Bugün bir nevi hırsızlık olayı yaşadım. Bir nevi çünkü benim dikkatsizliğimden kaynaklandı. Aslında hiçbir şekilde dikkatsiz olmazdım bu konuda. Ve Hristiyanlığı kabul etmemden 2-3 gün önce bir trafik kazası geçirdim. Zarar görmedim fakat görebilme ihtimalim yüksekti. Ve buna benzer çok talihsizlikler yaşıyorum kaç gündür, uzunca anlatmak istemiyorum. Sizce bunlar ne anlama geliyor? Geçmiş günahlarım için birer uyarı mı? Yoksa bir nevi sınav mı? Yada başa bir şey mi?
|
yeni iman etmiş her kişinin başına gelen olayları anlatıyorsunuz sanırım. çünkü insan hayatına yeni soktuğu birçok şeyin ardından gelen olayları yeni olana yıkar.
buda insani duyguların en belirgin dışa vuruluşudur. rabbimiz o kadar yücedir ki bizleri sınama ihityacını gözetmez. çünkü o içimizde geçenleri; geleceğimizi; herşeyimizi o bilir. eğer sizde rabbin çağrısnı duymamış olsaydınız; bir imanlı olmazdınız. (!) ne mutlu ki size ekim ayında katekümene başlıorsunuz. bu güzel bir haber. ama bu inancınızda mezhep seçiminiz sizin ibadetlerini belirleyen bir yol olacak. onun için kilise adına bir kez daha düşünün.
unutmayın rab bizleri kendi yoluna çağırır ve yolumuzu ona ilerlememiz için düz eder. ama önümüze engeller çıkartan şeytandır. Çünkü o " Tanrıya kulluk etmeyi inkar etmiştir" (Matta) bu nedenle başınıza gelen kötü olaylar iblisin bir oyunu şaşırtması; tanrıyla sizin aranıza gfitne sokması olabilir. bu dönemde kitab-ı mukaddesi okuyun. rabde kalmaya çalışın. bunuda ilahilerle sık sık kiliseye giderek, dua ederek aşabilirsiniz.
unutmayın biz imanlılar kiliseye sadece rabden birşey dilemek adına gitmeyiz. kiliseler bizler için 2. evimizdir. orası rabbimiz evidir. boş vakitlerimizde rabbimizi bir arkadaşımızı ziyaret eder gibi etmeliyiz. inanın dışa vuramadıklarınızı bu şekilde rable konuşarak vurabilir ondan güç alabilirsin. unutmayın o en yüce olan! o bize oğlunu verdi.
geçmişteki günahlarınız içn rabbe yakarın dua edin. inanın sizi duyacak yakarışlarınızın meyvelerini alacaksınız.!!!!!
In Nomine Patris et Filii Spiritus Sancti!
Amin! rab yolunuzu düz etsin. Esen Kalın.
Buğra
RAB beni sınıyor sanırım
"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."
FORUMA ÜYE OLUN! /
RAB beni sınıyor sanırım

08-09-11, 21:22
SWART23
Avivalı Teresa yı okumanızı tavsiye ederim....
Esen kalın
RAB beni sınıyor sanırım

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /
RAB beni sınıyor sanırım

08-09-11, 22:47
Gergus
Çok teşekkürler dostlarım. Kilise konusunda tabii ki düşündüm, dediğim gibi uzun zamandır arayıştaydım. Öncelikle bazı nedenlerden dolayı protestanlığı seçmeyi düşünmüyorum ama ileride mutlaka bir ayinlerine katılacağım. Ortodoks kilisesi de şehrimde bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Katolikliği seçtim. Ama asıl nedenim katolik geleneklerinin ve öğretilerinin bana çok daha samimi, huzur verici gelmesi. Tabii ki araştırmadan bilemem, dediğim gibi diğer kiliseleri de ilk fırsatta ziyaret edeceğim. tekrar teşekkürler
RAB beni sınıyor sanırım
FORUMA ÜYE OLUN! /
RAB beni sınıyor sanırım

09-09-11, 01:55
melkem
|
|
Gergus
|
|
Merahaba kardeşlerim. Birkaç gündür kötü şeyler yaşıyorum. Ve bu yaşadıklarıma yorum yapmakta biraz zorlanıyorum. Uzun zamandır arayış içerisindeydim. Çok ama çok uzun bir zamandır. Ve 2 hafta önce birden anlam veremediğim bir şekilde Hristiyanlığı öğrenmeyi ve bir Hristiyan olmayı istedim. Ve ciddi bir şekilde karar verdim (Gençlik hevesi değil, yetişkinim ve geçen seneden beri istiyorum aslında fakat bazı büyük engeller vardı.). Ertesi sabah hemen şehrimdeki kiliseyi arayıp rahiple görüştüm. Ekim ayında kiliseye gideceğim ve tam anlamıyla bir Hristiyan olmak için katekümen eğitimime başlayacağım. Şu anda elimden geldiği kadar imanlı olmaya çalışıyorum. Ancak bu yaşadığım kötü olaylar da 2 haftadır oluyor. Bugün bir nevi hırsızlık olayı yaşadım. Bir nevi çünkü benim dikkatsizliğimden kaynaklandı. Aslında hiçbir şekilde dikkatsiz olmazdım bu konuda. Ve Hristiyanlığı kabul etmemden 2-3 gün önce bir trafik kazası geçirdim. Zarar görmedim fakat görebilme ihtimalim yüksekti. Ve buna benzer çok talihsizlikler yaşıyorum kaç gündür, uzunca anlatmak istemiyorum. Sizce bunlar ne anlama geliyor? Geçmiş günahlarım için birer uyarı mı? Yoksa bir nevi sınav mı? Yada başa bir şey mi?
|
Degerli kardesim,
insanlar bütün gün ayni duyguda olamayabiliyor. Bazen üzüntülü ve bazende sevincli. Birde insanlarin basina her an her sey gelebilir. Tabii ki bu bir isarette olabilir yada degil. Sanirim olayin büyük ihtimal sinamayla bir ilgisi yok. Genelde olaylar insanlarin dikkatsiz oldugu zamanlarda meydana geliyor. Örnegin Ben gece evinin kapisini acik biraksam üstelik pencerede acik kalsa hirsiz girebilir. Bu dikkatsizlikten öte bir sey. Ama is hayatinda olagan seyler. Kaza konusundada karsi tarafin dikkatsizligi söz konusu olabilir. Bu sinamadan ziyade rabbin korudugunuda gösterebilir. Cünkü Rab göstermesin agir yaralanabilir veya daha kötüsü olabilirdi. Hirsizlik olayinda ise hirsiz size zarar verebilecek bir sey yapabilirdi. Ama cok sükür bir seyiniz yok ve bunlari bizimle paylasabiliyorsunuz. Dilegim sizin icin en hayirlisi neyse o olsun.
esenlikler
RAB beni sınıyor sanırım
FORUMA ÜYE OLUN! /
RAB beni sınıyor sanırım
RAB beni sınıyor sanırım konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil