Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır?

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? konusu 338 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj muratsoyer tarafından gönderildi. Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? Sevgili ortodoks moderator kardeşim. Bu konuyu meryem ana başlığından çıkarıp ayrı bir platformda tartışalım isterseniz.. Şimdi iman konusu çok derin bir mevzu. Yalnız size şu kadarını söyleyeyim: Bir insanın, Rabbin bir meleğinin Arabistan da bir mağarada Muhammed'e görünüp Rabbin onu peygamberi olarak seçtiğini söylemesi ile , Sözün beden alıp aramızda yaşaması ve bizim günahlarımız için çarmıhta can verip 3 gün sonra dirildiğine inanması arasında mantık açısından hiçbir fark yoktur. Materyalist insan beynine göre ikisi de saçmadır. İkisi de masaldır.. Mantık kullanarak hangisinin doğru olduğuna ulaşılamaz. Zira her iki durum da mantık kurallarıyla açıklanamaz. Üstelik Hristiyanlıkta teslis inancı, aynı kişinin hem Tanrı aynı zamanda insan olması gibi çok daha derin ruhsal konuların... Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? konusu 338 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj muratsoyer tarafından gönderildi.

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-09, 14:15
huzurlu

ortodoksmoderator3
Rabbimiz her dogan insana ayni hakki tanimistir.

Insanlar artik kendileri bundan ne yapar onlara kalmistir.

Cok kisi hayatini Rabbe feda etmistir. Mesela Rahibe / Rahipler, Azizler

Sadece imanli olan birkisi imaninin yaninda normal bir hayat gecirmektedir. Yani belki evli cocugu var, calisiyor, belkide ticaret yapiyor vs yani normal bir hayat sürdürüyor.

.
Sevgili ortodoks moderator kardeşim. Bu konuyu meryem ana başlığından çıkarıp ayrı bir platformda tartışalım isterseniz..

Şimdi iman konusu çok derin bir mevzu. Yalnız size şu kadarını söyleyeyim: Bir insanın, Rabbin bir meleğinin Arabistan da bir mağarada Muhammed'e görünüp Rabbin onu peygamberi olarak seçtiğini söylemesi ile , Sözün beden alıp aramızda yaşaması ve bizim günahlarımız için çarmıhta can verip 3 gün sonra dirildiğine inanması arasında mantık açısından hiçbir fark yoktur. Materyalist insan beynine göre ikisi de saçmadır. İkisi de masaldır.. Mantık kullanarak hangisinin doğru olduğuna ulaşılamaz. Zira her iki durum da mantık kurallarıyla açıklanamaz. Üstelik Hristiyanlıkta teslis inancı, aynı kişinin hem Tanrı aynı zamanda insan olması gibi çok daha derin ruhsal konuların olması düşünüldüğünde daha da zorlayıcı bir durum ortaya çıkmaktadır.

1.Korintliler 2,14 Doğal kişi, Tanrı'nın Ruhu'yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz.

Tüm bunlara ek olarak inanılmaz derecede bağlayıcı bir kültür etkisi de vardır ki bu ta bebeklite başlar ölene kadar devam eder. Türkiyede doğan bir bebeğin Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi olabilmesinin imkanı yoktur. Doğduğundan itibaren tek taraflı bir öğreti empozesi altındadır. Aynı durum tersi için de geçerlidir. Herkesin doğduğu büyüdüğü ortamdaki din ve kültür farklıdır.

Her insanın zeka ve algılama ve de yorumlama yetisi çok farklıdır.

Bugün bilim adamları kişiliğin ilk 3 sene içerisinde şekillendiğini ve malesef bir insanın hayatındaki tüm algılama ve alışkanlıklarının henüz hatırlamadığı ilk 3 yıl içerisinde şekillendiğini ortaya koymuşlardır. İlk 3 sene koşulları herkes için farklıdır.

Bilim adamları kişilik oluşumunda genetiğin de etkili olduğunu ispatlamışlardır. Herkesin genetik kodlaması ise farklıdır.

Örnekleri uzatıp götürmem mümkün. Kısa keseceğim. Aynı parmak izi gibi herkes için durum farklıdır. Kararlarımızı tabiki kendimiz veririz. Ancak hangi kararı vereceğimiz konsuunda bizi yönlendiren dinamiklerin hiçbirisi bizim elimizde değildir. Bunlar Tanrı'nın elindedir. Söylemek istediğim budur. Bunca fark içerisinde ise Rabbe kimin iman edeceği dinamik ve yönlendirmeleri de sadece Rabbin elindedir. Dolayısıyla bizim elimizden gelen hiçbirşey yoktur. İman konusunda yapabileceğimiz bişey yok. Bir insan istese dahi İsa'nın Tanrı olduğuna iman edemez. Bunu ancak Tanrı sağlayacaktır. Tanrı bunu sağladığı an itibariyle aklanırız. Aklandığımız an itibariyle aynı konuma getirilmiş oluruz. Aklandıktan sonra kutsallaşma süreci başlayacaktır. Burada tabiki bize düşen büyük sorumluluklar vardır. Mesihleşmeye giden uzunca bir yol vardır. Kenid bedenimizi eğitimemiz, özdenetimimizi almamız gerekmektedir ki bu yolda da en büyük gücümüz yine imanımız olacaktır. Bu iman sayesinde Kutsal ruhun esenliği bizimle olacak, dışsal uyarılar etkinliğini kaybedecektir.

Esen klaın.

,Huzurlu

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır?

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-05-09, 01:28
ortodoksmoderator3

Huzurlu kardesim, ben burda bu konuya sizin gibi sahsi olarak cevap vermek arzusundayim ve amacimiz birbirimizden ögrenmektir.

Tanrimiz isterse bizleri yönlendirir ve istedigi gibi bizleri yola getirebilir.

Tanrimiz isterse bizim yerimize karar verebilir.

Tanrimiz isterse bu dünyada savas yaptirmaz

Tanrimiz isterse bütün hastaliklari kaldirir veya yok eder.

Tanrimiz herseyden kudretlidir sevgili kardesim...

Ama Tanrimiz bizlere büyük bir armagan vermistir. HÜR olmamizi istemis.

Hürlügümüzü bizlere armagan etmis.

Sevgili oglunu bizlere dogru yolu göstermeye gönderdi.

Bakiniz bizlere ne söyledi Yahsuah:
Alıntı:
İman edip vaftiz olan kurtulacak, iman etmeyen ise hüküm giyecek. Markos 16:16
Alıntı:
‹‹Doğru olana neden kendiniz karar vermiyorsunuz? Luka 12:57

Alıntı:
Buna göre kendinizi nasıl savunacağınızı önceden düşünmemekte kararlı olun. Luka 21:14

Alıntı:
Her bakımdan değişken, kararsız olan kişi Rab'den bir şey alacağını ummasın. Yakup 1:7-8
Alıntı:
Tanrı'ya yaklaşın, O da size yaklaşacaktır. Ey günahkârlar, ellerinizi günahtan temizleyin. Ey kararsızlar, yüreklerinizi paklayın.

RAB bizi kararimizda serbest brakmistir.
Isteseydi herkesi iman etirirdi ama bunu yapmadi..

Sevgiler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır?

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-05-09, 11:53
muratsoyer

Sayın moderatör, Tanrı'nın insana özgür irade vermesi ve hür kararını almasını beklemesi düşüncesi ile Tanrı'nın Mesih İsa yada Ruh'u ile insanlara yol göstermesi arasındaki çelişki hakkında ne düşünürsünüz?

Şunu demek isterim, eğer Tanrı özgür irademizi kullanmamızı beklerken bir yanda da özgür irademize etki etmesi konusu nasıl bağdaşır? Eğer özgür irademiz Söz ve Ruh ile etkileniyorsa ki bu kesindir. O zaman gerçekten özgür değiliz. Tanrı hür seçimlere çok etkili ve kesin müdahalaler yapıyor demektir.

Bunun ardından, yani eğer bu müdahale ardından seçimlerimize göre bir son bizi bekliyorsa. İsa'dan bi haber olan birisi nasıl yargılanacak ve suçlu kim olacak?

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? konusuna benzer konular;

herkese merhaba selam adim meral, 17 yasindayim. hristiyanligi yeni kabul etmis biriyim. kardesim inceliyordu bu seyleri ben de ondan gordum, arastirdim mesih isa beni etkiledi. yasami davranislari yonunden. insanlara olan sevgisi cok hosuma gitti. incil'deki o derin felsefe cok guzel gercekten. ayrica uzuntulu oldugumda isa'dan guc aldim ve aliyorum. iste boyle. siteye hristiyanligi iyice incelemek ve bilgimi arttirmak icin geldim. sevgilerimle :)

Güçlendirme gizeminin şartları nelerdir? Merhabalar, bir abimin tavsiyesi üzerine sitenize üye oldum. Ben bir ortodoksum. 16 yaşındayım. Güçlendirme gizemi hakkında geniş bilgi almak istiyorum, şartları nelerdir, kaç yaşında yapılır ve nasıl bir ayin düzenlenir? Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler. Esenlikle..

hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ?

Hiristiyan dininin insana bakış açısı nedir. Değerli hiristiyan kardeşlerim. Ben şu anda hiçbir dine mensup değilim. Daha önce kilise ayinine katıldım. Alsancak İzmir şehrinde. Kilisenin ve ayine katılanların içtenliği beni çok ekiledi. Ben ateistim dedim. Hiçbir dine mensup değilim dedim. Onlar saygıyla karşıladı. O kadar çok şaşırmıştım ki anlatamam. Beraber ayine katıldık. Kendimi çok rahatlamış hafiflemiş hissettim. Benim size sorum şu olacak. Sizin değiminizle Hiristiyan dininin insanlara bakış açısı nedir. Teşekkür ediyorum.

Herkese Teşekkürler Saygılar Öncelikle Yöneticilere ve site kurucusuna çok teşekkür ederim :) Çok güzel bir site uzun zaman olucak belki burda olalı birçok abi,abla,arkadaş,kardeş gibi çok kişi tanıdım diyebilirim yakın temas içerisinde bulunmasakta yüz yüze görüşüp konuşmasakta çok cana yakındılar attıgım yorumları ve açtığım konuları güzel olarak cevapladılar ve yardımcı oldular özelliklede VERA'ya çok teşekkür edicem :) sağolsun çok yardımı dokundu.. Herkese ayrı ayrı teşekkür edersem sanırım fazla yazmaktan ( yeter artık diye bir cevap alıp forumdan atılırım :D ) neyse şaka bir yana bugün eski mesajlarımı okudum açtığım konular olsun cevap attıgım mesajları okudum,okudukça bir tuhaf oldum açıkcası :) çok yardımınızın dokunduguna can-ı gönülden inanıyorum ve biliyorum farkındayımda yani o yüzden ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih