Rabbin adaleti ile suç ve ceza

Rabbin adaleti ile suç ve ceza hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Rabbin adaleti ile suç ve ceza konusu 243 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Rabbin adaleti ile suç ve ceza Yalan söylersek anlaşılmasından korkarız buda stresdir Öldürüsek,hapse girmekten korkarız bu daha ağır stresdir Zina edersek,farkedilirse ağır sosyal cezalandırması vardır .Bu ağır stresdir Örnekleri çoğaltabiliriz. Burada ceza suçun içindedir.Ceza bittiyse suçda ortadan kalkmışdır diyebilirim. Burda kişi suçunu anlamış,tövbe etmişdir.Bu evreye gelene kadarda stres,kaos,karmaşa cezasını çekmişdir. Birde vicdan varlığı varki,bir muamma.İyiki de var. Kötülük yaptığımızda vicdanımız insanı rahatsız ederken ,bir güzellik yaptığımızda vicdanımız hoşnut olur. Yüzümüz, gönlümüz, içimiz açılır. Bu adaleti kim koydu ? Rabbin adaleti ile suç ve ceza

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Rabbin adaleti ile suç ve ceza konusu 243 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Rabbin adaleti ile suç ve ceza konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Rabbin adaleti ile suç ve ceza hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-09-10, 21:40
datatip

Yalan söylersek anlaşılmasından korkarız buda stresdir
Öldürüsek,hapse girmekten korkarız bu daha ağır stresdir
Zina edersek,farkedilirse ağır sosyal cezalandırması vardır .Bu ağır stresdir
Örnekleri çoğaltabiliriz.
Burada ceza suçun içindedir.Ceza bittiyse suçda ortadan kalkmışdır diyebilirim.
Burda kişi suçunu anlamış,tövbe etmişdir.Bu evreye gelene kadarda stres,kaos,karmaşa cezasını çekmişdir.
Birde vicdan varlığı varki,bir muamma.İyiki de var.
Kötülük yaptığımızda vicdanımız insanı rahatsız ederken
,bir güzellik yaptığımızda vicdanımız hoşnut olur.
Yüzümüz, gönlümüz, içimiz açılır.

Bu adaleti kim koydu ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rabbin adaleti ile suç ve ceza

Rabbin adaleti ile suç ve ceza hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-09-10, 22:50
datatip

datatip
Yalan söylersek anlaşılmasından korkarız buda stresdir
Öldürüsek,hapse girmekten korkarız bu daha ağır stresdir
Zina edersek,farkedilirse ağır sosyal cezalandırması vardır .Bu ağır stresdir
Örnekleri çoğaltabiliriz.
Burada ceza suçun içindedir.Ceza bittiyse suçda ortadan kalkmışdır diyebilirim.
Burda kişi suçunu anlamış,tövbe etmişdir.Bu evreye gelene kadarda stres,kaos,karmaşa cezasını çekmişdir.
Birde vicdan varlığı varki,bir muamma.İyiki de var.
Kötülük yaptığımızda vicdanımız insanı rahatsız ederken
,bir güzellik yaptığımızda vicdanımız hoşnut olur.
Yüzümüz, gönlümüz, içimiz açılır.

Bu adaleti kim koydu ?
Yukarıdaki bilğilere göre kişi ne kadar çok daha günah işledi ve tövbeye varmadan günahlara dahada batarsa bu dünyadaki cehenneminin (acısının,stresinin,kaos ve karmaşasının) o kadar ağır olduğunu gösterir.
Belkide öbür dünyadaki cehennemde böyledir.
yani cehennem tek tip değil,kişi işlemediği suçun cezası verilemez
Bunları Rabbe varamadan önceki hayatımdan biliyorum.

Cehennemden bahsetmek yakışık olmuyor ama Hani konuşulmaz birşey kalmasın

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rabbin adaleti ile suç ve ceza

Rabbin adaleti ile suç ve ceza konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Rabbin adaleti ile suç ve ceza konusuna benzer konular;

SUÇ ve CEZA Merhabalar sevgili insanlık. Bir sorum var. Tanrınız suçluları nasıl cezalandıracak. Bu dünyada uğradığımız haksızlıklara karşı bunları yapanlar nasıl muamele görecek? Teşekkürler esenlikle kalınız.

yanlışlık ve ceza selam, daha once sorduğum sorular konusundan yardımlarınız için bir kez daha teşekkür ederim. acaba tesniye 23:11 babındaki ayetle ilgili nasıl bir açıklama yapmalıyız. yanlışlıkla yapılan bir şeyin cezalandırılması hoş görünmemektedir. yoksa dikkatten kaçırdığım birşeymi var? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim yakup Tesniye 23:11-12 Eğer iki adam kavgaya tutuşur da birinin karısı kocasını dövenin elinden kurtarmak için gelip elini uzatır, öbür adamın erkeklik organını tutarsa, kadının elini keseceksiniz; ona acımayacaksınız. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: "YASA"daki bazı şeyler etik ahlak açısında apaçık şeylerdir, örneğin "yalan söylemeyin", "adam öldürmeyin". Ancak bazı konulardaki yasaklar veya istekler bizler için tam olarak açık şeyler değillerdir. Örneğin...

Rabbin Müjdesi İsa onlara şöyle buyurdu: Dünyanın her yanına gidin, Müjde'yi bütün yaratılışa duyurun. İman edip vaftiz olan kurtulacak, iman etmeyen ise hüküm giyecek. (Markos 16:15-16) Avram doksan dokuz yaşındayken RAB ona görünerek, Ben Her Şeye Gücü Yeten Tanrı'yım, dedi. Benim yolumda yürü, kusursuz ol. Seninle yaptığım antlaşmayı sürdürecek, soyunu alabildiğine çoğaltacağım. Avram yüzüstü yere kapandı. Tanrı, seninle yaptığım antlaşma şudur, dedi. Birçok ulusun babası olacaksın. Artık adın Avram değil, Avraham olacak. Çünkü seni birçok ulusun babası yapacağım. Seni çok verimli kılacağım. Soyundan uluslar doğacak, krallar çıkacak. Antlaşmamı seninle ve soyunla kuşaklar boyunca, sonsuza dek sürdüreceğim. Senin, senden sonra da soyunun Tanrısı olacağım. (Yaratılış 17:1-7) Halk şöyle dua...

Rabbin melegi kimdir? "Rabbin melegi" nin kimligi hakkinda Kutsal Kitap da tam bir aciklama getirilmemistir. Ancak onun kimligi hakkinda bir cok onemli "ipucu" bulunmaktadir. Rabbin Melegi Tanri gibi konusmus, kendini Tanri olarak tanimlamis ve Tanri'nin sorumluluklarini yuklenmistir ( Yaratilis 16:7-12, 17-18, 22:11-18, Cikis 3:2, Hakimler 2:1-4, 5:23, 6:11-24, 13:3-22, 2 Samuel 24:16, Zekeriya 1:12, 3:1, 12:8 ) Bu gorunumlerin bazilarinda insanlar kendi hayatlarini kaybetmekten korkmuslardir zira onlar "Rabbi gormus"lerdi. Oyleyse Rabbin meleginin Tanri'nin fiziksel beden almis hali oldugunu soyleyebiliriz ( buna theophany denir) Ilginc bir not eklemeliyim burda. Rabbin meleginin gorunmelerinin Isa Mesih'in gelisinden sonra son bulmasidir. Bu da Rabbin meleginin Isa Mesihi insan bedeni almadan once...

Sevgi ve Ceza Sevgi ve Ceza RABbimiz Sevgidir. O zaman neden cezalandiriyor diye sorabilirsiniz. Levililer 20.10."Biri baska birinin karisiyla, yani komsusunun karisiyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettigi kadin kesinlikle oldurulecektir." Bir baba kotu not alan cocuguna bazi yasaklar getirir. Daha cok ders calismasini ister. Belki artik bilgisayar oyunlari yasaklanir. Cunku baba cocugunu sevdigi icin bazi yasaklar getirir. Cunku baba olarak cocugunun geleceginin karanlik ve zahmetli olmasini istemez. RABbimiz, biz insanlarin gunah ile RABden ayrilip yok olmamizi istemez. Bu yuzden iyi bir baba olarak gunahin korkunclugunu sonsuz ölumu gerektirdiginin altini cizer. Isa Mesih imani ile tamamen kötulukten geri dönup gunahi Kutsal Ruhun sayesinde alt edebilmemiz, RABbin bizlere verdigi...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih