Serbest Kürsü - Sayfa 11

hristiyanlık Arşiv Sayfa 11 | HRİSTİYAN FORUM  : Serbest Kürsü - Sayfa 11

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Serbest Kürsü - Sayfa 11

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 21 > Sonuncu »

Serbest Kürsü rab isa mesih tanrı allah

Suudi Arabistan'da tweet attı, kafir ilan edildi, öldürülecek konusu 1.122 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj 13-02-12 / 08:20 tarihinde olimpos24 tarafından gönderildi. Suudi Arabistan'da bir yerel gazetede çalışan Hamza Kaşgari'nin (23) hayatı geçtiğimiz hafta Hz. Muhammed'in doğumu için Mevlid Kandili kutlanırken twitter'daki hesabından yazdığı mesajla karardı. Kaşgari, kandil gecesinde attığı tweet'te, "Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de... Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim" yazdı. Ancak bu mesajı gören Suudi twitter kullanıcıları, Haşim'e ağır tepki gösterince Suudi genç yazdıklarından pişman olduğunu belirtti ve mesajını da sildi. Buna rağmen tepkiler dinmedi. Gazeteci gencin yargılanması ve idam edilmesi için Facebook'ta, "Haşim Kaşgari ölüm cezasına çarptırılsın. Peygamberimiz saygıyı hak ediyor" isimli bir grup kuruldu. Sadece birkaç gün içinde grubun üye... Serbest Kürsü Suudi Arabistan'da bir yerel gazetede çalışan Hamza Kaşgari'nin (23) hayatı geçtiğimiz hafta Hz. Muhammed'in doğumu için Mevlid Kandili kutlanırken twitter'daki hesabından yazdığı mesajla karardı. Kaşgari, kandil gecesinde attığı tweet'te, "Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de... Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim" yazdı. Ancak bu mesajı gören Suudi twitter kullanıcıları, Haşim'e ağır tepki gösterince Suudi genç yazdıklarından pişman olduğunu belirtti ve mesajını da sildi. Buna rağmen tepkiler dinmedi. Gazeteci gencin yargılanması ve idam edilmesi için Facebook'ta, "Haşim Kaşgari ölüm cezasına çarptırılsın. Peygamberimiz saygıyı hak ediyor" isimli bir grup kuruldu. Sadece birkaç gün içinde grubun üye... Suudi Arabistan'da tweet attı, kafir ilan edildi, öldürülecek
hristiyan

Bilerek günah işledim konusu 270 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-02-12 / 17:47 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Çok ters bi şey anlatacağım. Burada günahı övdüğüm anlaşılmasın.Ama bir deneyim yaşadım. Aklımda bir belirsizlik oldu Günah baskısı ve korkusu oldu. Birşeyler ters gidiyordu. Esenlik neredeydi. Baskı,korku Tanrıdan olamazdı. Ben neredeyim.Günaha ne kadar batığım,yoksa bende Rab Rab diye çağırıyorum yoksa bende Rabbin "ben seni tanımıyorum" diyecek kişilerdenmiyim diye.Günahın ağırlığını üzerimde hissediyordum. Bende bu yükü taşımaktansa bilerek günah işledim. Serbest Kürsü Çok ters bi şey anlatacağım. Burada günahı övdüğüm anlaşılmasın.Ama bir deneyim yaşadım. Aklımda bir belirsizlik oldu Günah baskısı ve korkusu oldu. Birşeyler ters gidiyordu. Esenlik neredeydi. Baskı,korku Tanrıdan olamazdı. Ben neredeyim.Günaha ne kadar batığım,yoksa bende Rab Rab diye çağırıyorum yoksa bende Rabbin "ben seni tanımıyorum" diyecek kişilerdenmiyim diye.Günahın ağırlığını üzerimde hissediyordum. Bende bu yükü taşımaktansa bilerek günah işledim. Bilerek günah işledim
hristiyan

Kayıp koyun olmak konusu 304 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 09-02-12 / 01:25 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Bu benim düşüncem belkide, Ama şöyleki:Bizler günah işleyebiliriz,bu dünyada bu gayet normal.Ama her günahın sosyal çevrede ve bide tanrı yanında bir bedeli var.Tanrı yanındaki bedeli dahada düşkün olmak iken bide sosyal çevrede bir diyet ödenmesi gerekiyor. Fakat Tanrı bizi günah işledik diye terketmiyor,biz kayıp kuzu oluyoruz o zaman ve Yahşuah arayıp bizi yinede buluyor. Serbest Kürsü Bu benim düşüncem belkide, Ama şöyleki:Bizler günah işleyebiliriz,bu dünyada bu gayet normal.Ama her günahın sosyal çevrede ve bide tanrı yanında bir bedeli var.Tanrı yanındaki bedeli dahada düşkün olmak iken bide sosyal çevrede bir diyet ödenmesi gerekiyor. Fakat Tanrı bizi günah işledik diye terketmiyor,biz kayıp kuzu oluyoruz o zaman ve Yahşuah arayıp bizi yinede buluyor. Kayıp koyun olmak
hristiyan

Günahları denemeye almamak konusu 232 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 09-02-12 / 01:20 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Hristiyan öncesi ben günahları denemeye almıştım. Yani "ne malum günah/yanlış/kötü olduğu belkide bunların günah olduğunu söyleyen yanılmışdır dedim Sonuçta vardığım nokta şu oldu:"Günahları denemiyeceksin" İşlediğim günahlar bana işlemediğim günahlar hakkında yol gösterici oldu. Denebilirki sadece işlediğin günahlar hakkında konuşabilirsin diye Ama ben cevabımı aldım oda "günahları denemeye almıyacaksın". Serbest Kürsü Hristiyan öncesi ben günahları denemeye almıştım. Yani "ne malum günah/yanlış/kötü olduğu belkide bunların günah olduğunu söyleyen yanılmışdır dedim Sonuçta vardığım nokta şu oldu:"Günahları denemiyeceksin" İşlediğim günahlar bana işlemediğim günahlar hakkında yol gösterici oldu. Denebilirki sadece işlediğin günahlar hakkında konuşabilirsin diye Ama ben cevabımı aldım oda "günahları denemeye almıyacaksın". Günahları denemeye almamak
hristiyan

Fizikçi Papaz ve Molla (Güneri Civaoğlu) konusu 470 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj 03-02-12 / 21:32 tarihinde gyges tarafından gönderildi. YILMAZ Özdil gene lazer ışını gibi “keskin” yazmış. İsviçre – Fransa sınırındaki CERN tünelinde ışık hızına yakın süratte protonların çarpıştırılmasıyla mikro “big bang (büyük patlama’nın)” ile yaratılmanın ve bu patlamayla evreni oluşturan “Tanrı parçacığı”nı yaratma deneyini anlatmış. Yani tarih tüneline girişin simülasyonu… Ve bakın nasıl noktayı koyuyor: Ki… Bizimkiler atik davrandı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, din eğitimi almadığı halde din bilgisi olan Mollaların KPSS’yle devlete kadrolu İmam yapılacağını açıkladı. * Böylece… Sonsuzluğun sınırına, evrenin başlangıcına filan olmasa bile, sözün bittiği yere (Türkiye) ulaşmayı başardı. Serbest Kürsü YILMAZ Özdil gene lazer ışını gibi “keskin” yazmış. İsviçre – Fransa sınırındaki CERN tünelinde ışık hızına yakın süratte protonların çarpıştırılmasıyla mikro “big bang (büyük patlama’nın)” ile yaratılmanın ve bu patlamayla evreni oluşturan “Tanrı parçacığı”nı yaratma deneyini anlatmış. Yani tarih tüneline girişin simülasyonu… Ve bakın nasıl noktayı koyuyor: Ki… Bizimkiler atik davrandı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, din eğitimi almadığı halde din bilgisi olan Mollaların KPSS’yle devlete kadrolu İmam yapılacağını açıkladı. * Böylece… Sonsuzluğun sınırına, evrenin başlangıcına filan olmasa bile, sözün bittiği yere (Türkiye) ulaşmayı başardı. Fizikçi Papaz ve Molla (Güneri Civaoğlu)
hristiyan

ben İsa Mesih'i gördüm. konusu 1.924 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj 03-02-12 / 02:47 tarihinde mariamariamaria tarafından gönderildi. BEN ISA MESIHI GÖRDÜM BANA TATLI BIR TEBESSÜMLE GÜLÜYORDU KENDIM RÜYA OLDUGUNU SANDIM AMA GÖZLERIMI ACTIGIMDA YATAGIMDA ODAMDA OLDUGUMU GÖRDÜM GENE GÖZLERIMI KAPADIM VE TEKRAR GÖRDÜM AYNI SEKILDE TEBESSÜM ILE GÜLÜYORDU BE BIR KAC KEZ TEKRAR ETTI BEN BU KONUYA BIR ACIKLIK GETIRILMESINI ISTIYORUM. RABIM TÜM MESIH IMANLILARINI BEREKETLESIN Serbest Kürsü BEN ISA MESIHI GÖRDÜM BANA TATLI BIR TEBESSÜMLE GÜLÜYORDU KENDIM RÜYA OLDUGUNU SANDIM AMA GÖZLERIMI ACTIGIMDA YATAGIMDA ODAMDA OLDUGUMU GÖRDÜM GENE GÖZLERIMI KAPADIM VE TEKRAR GÖRDÜM AYNI SEKILDE TEBESSÜM ILE GÜLÜYORDU BE BIR KAC KEZ TEKRAR ETTI BEN BU KONUYA BIR ACIKLIK GETIRILMESINI ISTIYORUM. RABIM TÜM MESIH IMANLILARINI BEREKETLESIN ben İsa Mesih'i gördüm.
hristiyan

Aile üzerine düşüncelerim konusu 703 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj 31-01-12 / 09:44 tarihinde t-duran tarafından gönderildi. Aile üzerine düşüncelerim Aile deyince aklıma ne geliyor. Ben aile yaşamı ve akraba çevresi içinde bulunmuş biri olarak aile üzerine bazı gözlemlerimi ve düşünçelerimi paylaşmak istiyorum, ben evli olmayan biri olarak ve aile yaşantısına çok ortak olmayan biri olarak bu yazıyı yazmaya başlıyorum, aile üzerine gözlemlerde bulundum, aile üzerine çeşitli bilim dallarının aileye bakışını okudum, ama dediğim gibi aile yaşamının içinde olupta çok aile ilişkilerinde bulunmayan, sorumluluk almayan biri olarak yazaçağım bu yazıyı. Çoğu kişinin aklına aile deyince, anne ve babanın olduğu, kardeşlerin, nenelerin ve dedelerin olduğu bir oluşum aklına gelir. Yer yüzünde çeşitli aile oluşumları varmış -babanın olmadığı bir aile, kadının birden çok erkekle evlendiği aile- benim gördüğüm çoğu... Serbest Kürsü Aile üzerine düşüncelerim Aile deyince aklıma ne geliyor. Ben aile yaşamı ve akraba çevresi içinde bulunmuş biri olarak aile üzerine bazı gözlemlerimi ve düşünçelerimi paylaşmak istiyorum, ben evli olmayan biri olarak ve aile yaşantısına çok ortak olmayan biri olarak bu yazıyı yazmaya başlıyorum, aile üzerine gözlemlerde bulundum, aile üzerine çeşitli bilim dallarının aileye bakışını okudum, ama dediğim gibi aile yaşamının içinde olupta çok aile ilişkilerinde bulunmayan, sorumluluk almayan biri olarak yazaçağım bu yazıyı. Çoğu kişinin aklına aile deyince, anne ve babanın olduğu, kardeşlerin, nenelerin ve dedelerin olduğu bir oluşum aklına gelir. Yer yüzünde çeşitli aile oluşumları varmış -babanın olmadığı bir aile, kadının birden çok erkekle evlendiği aile- benim gördüğüm çoğu... Aile üzerine düşüncelerim
hristiyan

Forum teması konusu 833 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj 30-01-12 / 04:22 tarihinde Rabbe.Aşık tarafından gönderildi. Merhaba, Sevgili kardeşlerim, bugün iman ederek aranıza katıldım. Sanki üzerimde tonlarca yük vardı, ve hepsi saniyeler içerisinde kayboldu. Bu yazdıklarım benim yaşadığım hissi tam olarak açıklayamıyor. Kelimelerle ifade edilemeyecek bir huzur içerisindeyim. Buna sebep olan herkese, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim nacizane bir önerim var. Sohbet ve bilgi edinme amaçlı kurulan bu sitemiz, içerik olarak çok dolu olsa da, görsel olarak çok yalın kalıyor. Sitenin görünümünü normal bir forum temasına yaklaştırırsak, hem aranan bilginin bulunması kolaylaşır, hem de yeni gelen kardeşlerimiz çok daha düzenli bir sitede bilgi edinmiş olurlar. Şu anki haliyle forum oldukça kötü ne yazık ki. Bunun düzeltilme imkanı varsa minnettar olurum. Rab sizi daima sevgiyle... Serbest Kürsü Merhaba, Sevgili kardeşlerim, bugün iman ederek aranıza katıldım. Sanki üzerimde tonlarca yük vardı, ve hepsi saniyeler içerisinde kayboldu. Bu yazdıklarım benim yaşadığım hissi tam olarak açıklayamıyor. Kelimelerle ifade edilemeyecek bir huzur içerisindeyim. Buna sebep olan herkese, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim nacizane bir önerim var. Sohbet ve bilgi edinme amaçlı kurulan bu sitemiz, içerik olarak çok dolu olsa da, görsel olarak çok yalın kalıyor. Sitenin görünümünü normal bir forum temasına yaklaştırırsak, hem aranan bilginin bulunması kolaylaşır, hem de yeni gelen kardeşlerimiz çok daha düzenli bir sitede bilgi edinmiş olurlar. Şu anki haliyle forum oldukça kötü ne yazık ki. Bunun düzeltilme imkanı varsa minnettar olurum. Rab sizi daima sevgiyle... Forum teması
hristiyan

Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü konusu 380 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 28-01-12 / 22:28 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) de ´dinlerarası, kültürlerarası diyalog´ furyasına dahil oldu. GESİAD´ın davetiyle Balıkesir´e gelen Amerikalı akademisyen Scott, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine Fethullah Gülen´i anlattı. DİNLERARASI diyalog ve Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili akademik çalışmaları ve gözlemlerini Türkiye´de değişik platformlarda anlatan ABD´li akademisyen Alexander Scott, bu kez GESİAD´ın düzenlediği ´kültürlerarası diyalog´ konulu programda Gülen hareketini anlattı. Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (GESİAD) düzenlediği söyleşi, Gala Aktivite Merkezi´nde gerçekleşti. Balıkesir iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının çok sayıda temsilcisi GESİAD´ın programına katıldı. Katılımcılar arasında Vali Yardımcıları... Serbest Kürsü Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) de ´dinlerarası, kültürlerarası diyalog´ furyasına dahil oldu. GESİAD´ın davetiyle Balıkesir´e gelen Amerikalı akademisyen Scott, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine Fethullah Gülen´i anlattı. DİNLERARASI diyalog ve Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili akademik çalışmaları ve gözlemlerini Türkiye´de değişik platformlarda anlatan ABD´li akademisyen Alexander Scott, bu kez GESİAD´ın düzenlediği ´kültürlerarası diyalog´ konulu programda Gülen hareketini anlattı. Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (GESİAD) düzenlediği söyleşi, Gala Aktivite Merkezi´nde gerçekleşti. Balıkesir iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının çok sayıda temsilcisi GESİAD´ın programına katıldı. Katılımcılar arasında Vali Yardımcıları... Amerikalı Katolik ilahiyatçıdan Fethullah Gülen'e övgü
hristiyan

Evanjelist pastör "şeytan çıkarma" ayini sırasında kardeşini öldürdü konusu 349 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 28-01-12 / 22:27 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Bolivya’da, “şeytan çıkarma” ayini sırasında kardeşlerini öldüren evanjelist papaz ile kızkardeşi tutuklandı. Papaz Carlos Uriona ve Adelaida Marca, kızkardeşlerini boğarak öldürmekle suçlanıyor. Polis, kurbanın cesedinin Uriona’ya ait bir dükkanda bulunduğunu açıkladı. Sorgu sırasında Marca, ağabeyinin şeytani bir varlığın etkisi altında olduğuna inandığı kızkardeşini küvete daldırarak kurtarmaya çalıştığını söyledi. Uriona ve Marca’nın, yargılanmadan önce psikolojik değerlendirmeye tabi tutulması bekleniyor. Serbest Kürsü Bolivya’da, “şeytan çıkarma” ayini sırasında kardeşlerini öldüren evanjelist papaz ile kızkardeşi tutuklandı. Papaz Carlos Uriona ve Adelaida Marca, kızkardeşlerini boğarak öldürmekle suçlanıyor. Polis, kurbanın cesedinin Uriona’ya ait bir dükkanda bulunduğunu açıkladı. Sorgu sırasında Marca, ağabeyinin şeytani bir varlığın etkisi altında olduğuna inandığı kızkardeşini küvete daldırarak kurtarmaya çalıştığını söyledi. Uriona ve Marca’nın, yargılanmadan önce psikolojik değerlendirmeye tabi tutulması bekleniyor. Evanjelist pastör "şeytan çıkarma" ayini sırasında kardeşini öldürdü
hristiyan

Serbest Kürsü isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 21 > Sonuncu »

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih