Serbest Kürsü - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  : Serbest Kürsü - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Almanya'da Hristiyanlık'ın son durumu218
Serbest Kürsü Almanya’da halkın Hıristiyan kesiminin yarısının dahi Noel kutlamaları için kiliseye gitmeyi düşünmediği ortaya çıktı. Yapılan anketlerde Hıristiyanlar için yılın çok önemli sayılan Noel akşamında kilisede olmak isteyenlerin oranının ancak yüzde 46′ya ulaştığı görüldü. Bu arada teologlarca dini duyarlılığın ve ibadet bilincinin daha oturmuş olduğu varsayılan 30-39 yaşları arasındaki kesimde ise kiliseye gitmeyi planlayanların oranı üçte birle sınırlı kaldı. Buna göre bu kesimde yer alanların yüzde 62′si kiliseye gitmek yerine evde oturmayı tercih ettiğini söyledi. Haftalık haber dergisi Focus’un kamuoyu araştırmaları şirketi Emnid’e yaptırdığı anketlerde 65 yaşın üzerindekilerin yüzde 52′sinin Noel akşamını kilisede geçirmek istediği...

Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu: "Fransa'nın hedefi Kafkasya petrollerinden pay alabilmek"187
Serbest Kürsü Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr.”Fransızlar, Kafkasya’daki enerji kaynakları üzerine verilen mücadeleden Ermenistan vasıtasıyla pay almanın hesabı içerisindeler” dedi.Doç.Dr.Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa meclisindeki, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa tasarısı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Cengiz Durular – Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, “Fransızlar, Kafkasya’daki enerji kaynakları üzerine verilen mücadeleden Ermenistan vasıtasıyla pay almanın hesabı içerisindeler” dedi. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa meclisindeki, 1915...

Charles Aznavour: "Ermenistan'da İç Soykırım Var"207
Serbest Kürsü Ermeni asıllı dünyaca ünlü Fransız sanatçı Charles Aznavour, Erivan yönetimini sert bir dille eleştirdi. “Ermenistan`da iç soykırım yaşandığı için gençler yurtdışına gidiyor” deyen Aznavour, 2009 yılından bu yana Ermenistan`ın İsviçre Büyükelçisi olarak görev yapıyor. Rusya`nın başkenti Moskova`da düzenlenen konserde sahne alan sanatçı, Rus basınının sorularını cevapladı. Ermenistan`daki duruma da değinen Aznavour, “Bugün benim ülkemde iç soykırım yaşanıyor. Ben bunun siyasi açıdan kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Ermenistan`ın nefes almasına imkan sağlamayan Ermeni yönetimi kendi gençlerinden de yoksun kalıyor. Gençler yurtdışına gidiyor. Bu anlamda sorun artık siyasi olmaktan ziyade evrensel sorun haline dönüştü. Bu sorunu...

James Cameron: "Hristiyanım demekten korkma"182
Serbest Kürsü İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin Hıristiyan bir ülke olduğunu ve bunu söylemekten kimsenin korkmaması gerektiğini söyledi. Cameron, isyanlara, yolsuzluklara ve dünyanın farklı yerlerindeki “İslamcı radikallere karşı Hıristiyanlığın ahlaki kuralları” ile mücadele edilebileceğini savundu. Camron, Kral James onaylı İncil’in yazılışının 400. yıl dönümü sebebiyle Oxford’da yaptığı konuşmada, İngiliz halkını “Hıristiyanlık değerlerine” tekrar sahip çıkmaya çağırdı. Ülkedeki ahlaki çöküntünün ancak bu yolla ü üstesinden gelinebileceğini belirten İngiliz Başbakan, geçtiğimiz Ağustos ayında Londra’daki sokak isyanlarını ‘gayriahlaki’ olarak tanımlayarak, bu olaylara karşı ‘pasif tolerans’ gösterenleri kınadı. İngiltere’de...

Rüyamda Rab İsa Mesih'i gördüm251
Serbest Kürsü 26 ocak 2012 perşembe sabaha karşı rüyamda İsa Mesih'i gördüm evimize geldi (yanımda yüzünü göremediğim ama bayan olduğunu bildiğim) biri de İsa Mesih'İ benle birlikte karşıladı.Rab İsa Mesih'le konuştuk(ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum) sonra Rab İsa Mesih'i uğurladık.Bu rüyamın yorumunu bilen var mı?Rab İsa Mesih sizle olsun.

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim3.458
Serbest Kürsü Kardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum. Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var. Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor. ...

RAB SENİ DAVET EDİYOR271
Serbest Kürsü RAB SENİ DAVET EDİYOR Belki bu Kiliseye defalarca geldin. Belki sorunlarına hala bir cevap bulamadın. Belki zaman zaman Tanrı'nın varlığından şüphe duyuyorsun Belki de sadece ondan birsey istemek için Tanrı'ya yaklaşıyorsun. Ama yine de hayatında hiç onunla karşılasmadın. İşte şimdi tam zamanı sadece 1 saatini ayırabilirsin

Öğrenmenin sonu yok241
Serbest Kürsü Bir düşünüre sormuşlar,hatalar nerede başlar diye oda öğrenmenin bittiği yerde başlar demiş. Mat.28: 19 Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla*fx* vaftiz edin Yu.8: 31- 32 İsa kendisine iman etmiş olan Yahudiler'e, "Eğer benim sözüme bağlı kalırsanız, gerçekten öğrencilerim olursunuz. Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak" dedi Yu.13: 35 Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır." Yu.15: 8 Babam çok meyve vermenizle yüceltilir. Böylelikle öğrencilerim olursunuz

İntiharı düşünüyorum dualarınıza ihtiyacım var2.752
Serbest Kürsü Merhaba,hayatım çok kötü gidiyor.Sürekli dua etmeme rağmen hayatım hiçbir şekilde yoluna giremiyor,bana dua edin intiharı düşünüp zor vazgeçiyorum ama uzak değilim dualarınız için teşekkürler.

Fethullah Gülen Cemaati'ne Katolik örgüt Opus Dei'ye benzetmesi232
Serbest Kürsü Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Türkiye’de partiler kadar güçlü tarikatlar ve cemaatler bulunduğunu, en büyük kolunu Fethullah Gülen cemaatinin oluşturduğu Nurcuların bir düzine kola ayrıldığını belirterek “Bediüzzaman’ın temel prensiplerinden biri dini, imanı, Kur’an gerçeklerini, İslamî hizmetleri siyasete alet etmemek, onları siyasetin üzerinde ve dışında tutmaktı. Din ile siyaseti birbirine karıştıran bir hareket ve cemaat gerçek Nurcu olamaz” dedi. OPUS DEİ NEDİR? Opus Dei tarikatı son yıllarda Dan Brown’ın da Vinci Şifresi kitabının sayfalarında ölümsüzleştirilmiş ve sağ kanat politik gündemini belirlemekle suçlanmış bir katolik örgüttür. Hakkında çok fazla konuşulan fakat günümüz dinsel toplulukları içinde...

Şu anda bulunduğunuz bölüm: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  : 2-Serbest Kürsü - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler