Serbest Kürsü - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  : Serbest Kürsü - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

tavsiyelerinize ihtiyacım var.1.754
Serbest Kürsü Merhaba kardeşlerim, Ben ermeni baba ile türk bir anneden doğdum. annem ile babam din konusunda uzlaşamamışlar ancak kimliğime hıristiyan yazdırmışlar. dinimi seçmeyi bana bıraktılar. katolikliği seçtim, 10 yaşında vaftiz oldum ve kilisede eğitim aldım. 12 yaşında babamı kaybettim. ondan önce düzenli olarak kiliseye gider, ibadetimizi aksatmazdık. ancak babam öldükten sonra bu durum zorlaştı. üstelik kilisesi olmayan bir ilçeye taşınmıştık. pişmanlıkla ve utanarak itiraf ediyorum ki, o zamandan şu anki 26 yaşıma kadar noel ve paskalya gibi günler haricinde dini görevlerimi aksattım, katolik yaşamdan uzaklaştım. diyeceksiniz ki, baba tarafından akrabalarınla yakınlaşsaydın. ancak şöyle bir durum var, babamın akrabalarından hayatta olan...

Edirne Uzunköprü Vaftizci Yuhanna Kilisesi, kültür ve sanat evi olacak242
Serbest Kürsü Edirne`nin Uzunköprü ilçesinde 1924 yılındaki nüfus mübadelesi sonrasında kaderine terk edilen tarihi kilise, restorasyon çalışmalarının ardından belediye sanat ve kültür evi olarak hizmet verecek. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, 1875 yılında Augusta döneminde Vaftizci Aziz Ioannis adına yaptırılan kilisenin Rumların 1924 yılında mübadele sonucu ilçeyi terk etmeleri ile yıllardan bu yana kullanılmadığını belirtti. Muradiye Mahallesi’nde bulunan eski kilisenin içindeki eşyaların da mübadele sırasında götürüldüğünü bildiren İşbilen, kilisenin onarım çalışmaları için 700 bin lira harcanacağını bildirdi. Kasım ayından bu yana kilisede devam eden restorasyon çalışmalarına Tarihi Kentler Birliği’nin de 75...

İstanbullu Rumların dönüşü (Prof. Dr. Nikolaos Uzunoğlu)211
Serbest Kürsü Lozan Antlaşması’ndan sonra Rum azınlığın tarihî süreci ve karşılaştığı sorunlar son on yılda gerek uluslararası kaynakçalarda ve gerek Türkiye’de, araştırmacılar tarafından teferruatlı bir şekilde incelenmiştir ve yayınlanmıştır. Bu araştırmaların sonucunda, Rum azınlığın (yok olma derecesinde azalmasının) yazgısının, zamanın Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin uyguladığı siyaset olduğu ispatlanmıştır. Ciddi verilere dayanan çalışmalar, ilk etapta azınlıklara karşı alınan önlemlerin anayasanın birçok maddesi ile birlikte (1924-1960), çağdaş Türkiye’nin kuruluşunda çok önemli yeri olan Lozan Antlaşması’nın vahim derecede ihlal edildiğini gösterir. Azınlıklara karşı uygulanan siyasetin, uluslararası insan hakları standartlarının, Türkiye’nin...

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği Ermenice'yi yaşatacak213
Serbest Kürsü Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yeni dernek binasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Sercan Çakaroğlu, Ermeni dilini korumayı ve Ermeni kültürünü diğer halklara tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği yeni yerinde düzenlenen etkinlik ile açıldı. Etkinliğe, sanatçı Yaşar Kurt ve SGD üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı. Ermeniceyi korumak asıl amaç Ermenice konuşma yapan Caner Erzurumluoğlu, derneğin amaç ve faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Ardında Türkçe konuşma yapan Sercan Çakaroğlu, derneğin 2010 yılında açıldığını hatırlattı. UNESCO raporuna göre, yok olmakta olan dillerden biri olan Batı Ermenice’sini yaşatma ve yaymanın öncelikli amaçlarından olduğunu belirten...

Tarihi galipler yazar (M. Bedri Gültekin)168
Serbest Kürsü Vahap Coşkun, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden. Taraf ve Zaman gazetelerimde sık sık yazıları çıkıyor. Aslında bu iki gazetede yazıyor olmak, kişi hakkında belli bir fikir veriyor. Öyle görünüyor ki Türkiye’de işler, Atlantik ötesinde planlandığı gibi gelişmeye devam ederse, Vahap Hoca’nın sesini sık sık duymaya devam edeceğiz. 6 Aralık tarihli Taraf gazetesinde Vahap Coşkun’un bir makalesi var. “Hafıza geri geliyor” başlıklı. “1869′da Diyarbakır nasıl bir yerdi?” başlıklı bir metinden şu bilgileri veriyor: 1869 Diyarbakırı’nda; “… 5 tekke, 6 medrese, 1 rüşdiye mektebi, 11 İslam mektebi, 3 Ermeni mektebi, 1 Protestan mektebi, 1 Rum mektebi, 1 Rum Katolik mektebi, 1 Keldani mektebi, 1 Süryani mektebi, 1 Yahudi...

Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu ile İsrail Baş Hahamı arasında "Ortak Beyan"188
Serbest Kürsü Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu ile İsrail Baş Hahamı arasında “Ortak Beyan” Güney Kıbrıs’a ilk ziyaretini gerçekleştirmekte olan İsrail Baş Hahamı Yona Metzger ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ruhani ittifak ihdas eden bir “Ortak Beyan”a imza attı. Simerini “Şimdi De İsrail’le Ruhani İttifak… Başpiskopos II. Hrisostomos ile Baş Haham Yona Metzger’in Ortak Beyanı” başlığıyla yansıttığı haberinde, II. Hrisostomos’un, Ortak Beyan’ı, “Bugüne kadar ilişkilerimizi zehirleyen her şeyi geride bırakan, iki halk arasındaki her türlü düşmanlığa veya kuşkuya son veren tarihi öneme sahip bir beyan” olarak nitelediğini yazdı. Gazeteye göre Ortak Beyan’da “Kıbrıs ve Yahudi halkları...

Jacques Delors: "Euroyu Hıristiyan değerler kurtaracak"183
Serbest Kürsü Jacques Delors: “Euroyu Hıristiyan değerler kurtaracak” Avrupa Para Bölgesi’nde yaşanan mali kriz derinleştikçe sorunun çözümü için farklı öneriler de gelmeye başlıyor. Avrupa Komisyonu’nun eski başkanı ve euronun kurucusu olarak bilinen Jacques Delors, The Telegraph’a verdiği söyleşide, meselenin Avrupa’nın politikalarına duyulan kuşkudan kaynaklandığını belirtiyor. Euro bölgesinde yaşanan krizin tümüyle bir mali kriz olmadığını ileri sürüyor. Bu nedenle de, krizi önlemek için önce ateşi söndürmek, ardından da yeni bir mimariyle Avrupa’yı inşa etmek gerektiği görüşünü savunuyor. Peki Delors’un yeni mimariden kastettiği ne? Delors’a göre, Batı liderliğini kaybedebilir ama Avrupa, Batı’yı Batı yapan değerleri İngiltere ve ABD...

Nuska1.412
Serbest Kürsü Merhaba , ben müslümanken uykularımda sürekli korkar , sürekli ürperırdim . Bu sebepten bir nuska yaptırdık ve 1 hafta sonra korkularım geçti . ben hristiyan olunca bu içinde arapça neler yazdiginı bilmedigim nuskayı çıkarttım sadece haç takmaya başladım . ama şimdi tekrardan ruyalarımda korkmaya başladım eskisi kadar olmasada 2 gece de bir korkarak uyanıyorum . Sizce nuska yı tekrar takmalımıyım günah olur mu lütfen yardım edin dudugımda uçukla geziyorum

Protestanlık ve Kalvinizm'in "Yeni Türkiye" Sunumu (Osman Şimşek)182
Serbest Kürsü Protestanlık ve Kalvinizm’in “Yeni Türkiye” Sunumu (Osman Şimşek) Son dönemlerde Türkiye’de light İslam anlayışının yaygınlık kazanmasını sağlayamaya çalışan çevreler bunun alt yapısını da Protestanlık mezhebinin kalvinist zihniyeti üzerinden bir zihinsel kurgu ile “Yeni Türkiye “nin görünümünü bu ilkeler çerçvesinde oluşturma gayretleri dikkat çekmektedir. İslam inancına göre sonradan muharref hale dönüştürülen katolik mezhebinin vahiy inancına bağlı olma özelliğine karşı, Protestanlık bir yönüyle vahye dayalı Katolik’liğe karşı 16.yüzyılda dinin seküler yorumuyla dünyada çalışmayı, kazanmayı yani maddi hayatta başarılı olmayı amaçlayan bir ahlak(etos) geliştirmiştir. Luther’in maddi dünyayı terk etme yorumuna karşı Calvin, zengin...

Almanya'daki tecavüz kurbanlarına 100 milyon euro tazminat ödenecek192
Serbest Kürsü Almanya’daki tecavüz kurbanlarına 100 milyon euro tazminat ödenecek Çoğunlukla kilise ve kurumlarında tecavüze uğrayanlara Alman hükümeti toplam 100 milyon Avro tazminat vereceğini açıkladı, kurbanları temsil eden dernek ‘Yuvarlak Masa’nın başarısız olduğunu öne sürerek, yapılan çalışmaları eleştirdi Almanya’da kilise ve kurumlarında tecavüze uğrayanlara destek olmak ve tedavi masraflarını karşılamak için Federal yönetim ve Eyalet yönetimleri tarafından toplam 100 milyon Avroluk bir yardım fonu oluşturuluyor. Tecavüz olaylarındaki zaman aşımı süresi 5 yıldan 30 yıla çıkarılıyor, böylece yarısı Federal yönetim tarafından karşılanacak fondan 30 yıl önce tecavüze uğrayan kurbanlar da faydalanabilecek. Çocuklara tecavüz olaylarını...

Şu anda bulunduğunuz bölüm: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  : 3-Serbest Kürsü - Sayfa 3

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler