Serbest Kürsü - Sayfa 5

hristiyanlık Arşiv Sayfa 5 | HRİSTİYAN FORUM  : Serbest Kürsü - Sayfa 5

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Serbest Kürsü - Sayfa 5

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 > Sonuncu »

Serbest Kürsü rab isa mesih tanrı allah

Howard Eissenstat: ''AKP'nin Reforma, İnsan Haklarına Bağlılığı Azaldı'' konusu 175 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 19-04-12 / 23:07 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Başta basın özgürlüğü olmak üzere Türkiye’nin demokrasi ve inan hakları alanında vardığı nokta Washington’da daha sık gündeme gelir oldu. Gazetelerde yorumlar, sivil toplum kuruluşları tarafından raporlar yayınlanıyor. Bu hafta Ortadoğu Demokrasi Projesi (POMED) adlı düşünce kuruluşu “Türk Demokrasisi: Yurtdışında Model; Yurtiçinde Zorluklar” konulu bir oturum düzenledi. Toplantıda, konuşmacılar Türk demokrasisinde mesafe alınmasına rağmen ciddi sorunların devam ettiğini vurguladı. Konuşmacılar arasında yer alan St. Lawrence Üniversitesi Öğretim Üyesi, insan hakları uzmanı Howard Eissenstat, toplantının ardından Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı ve özellikle basın özgürlüğü konusundaki sorunlara vurgu yaptı: “Türkiye’de 100’ün üzerinde gazeteci hapiste – ya yargılanmayı... Serbest Kürsü Başta basın özgürlüğü olmak üzere Türkiye’nin demokrasi ve inan hakları alanında vardığı nokta Washington’da daha sık gündeme gelir oldu. Gazetelerde yorumlar, sivil toplum kuruluşları tarafından raporlar yayınlanıyor. Bu hafta Ortadoğu Demokrasi Projesi (POMED) adlı düşünce kuruluşu “Türk Demokrasisi: Yurtdışında Model; Yurtiçinde Zorluklar” konulu bir oturum düzenledi. Toplantıda, konuşmacılar Türk demokrasisinde mesafe alınmasına rağmen ciddi sorunların devam ettiğini vurguladı. Konuşmacılar arasında yer alan St. Lawrence Üniversitesi Öğretim Üyesi, insan hakları uzmanı Howard Eissenstat, toplantının ardından Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı ve özellikle basın özgürlüğü konusundaki sorunlara vurgu yaptı: “Türkiye’de 100’ün üzerinde gazeteci hapiste – ya yargılanmayı... Howard Eissenstat: ''AKP'nin Reforma, İnsan Haklarına Bağlılığı Azaldı''
hristiyan

Mesih ve Kutsal Ruh konusu 223 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 17-04-12 / 21:51 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Bazı ülkelerde Mesihin sözleri kırmızı yazılmaktadır.Burada kutsal ruh esinlenme yapar ama üçlü birliki Mesihde buluyoruz.Bu nedenle Meshin sözlerinin özel bir önemi olduğunu,İncildeki diğer esinlemeleri,Mesihin sözlerinin ışığında bakılmasını düşünmekteyim.Bilmem ne kadar doğrudur ama benim stilim budur. Tabi üçlü birlik kutsal ruhdada hakimdir.Bu durum benim önermeme soru işareti doğursada yinede Rabbin sözlerine özel önem vermekte öğrencilerinin ve Pavlusun esinlenmelerini bu ışıkta değerlendirmekteyim.Eğer bir esinlenmeyi henüz anlıyamadıysam Mesihimizin sözlerine bakıyor ve ona öncelik veriyorum. Serbest Kürsü Bazı ülkelerde Mesihin sözleri kırmızı yazılmaktadır.Burada kutsal ruh esinlenme yapar ama üçlü birliki Mesihde buluyoruz.Bu nedenle Meshin sözlerinin özel bir önemi olduğunu,İncildeki diğer esinlemeleri,Mesihin sözlerinin ışığında bakılmasını düşünmekteyim.Bilmem ne kadar doğrudur ama benim stilim budur. Tabi üçlü birlik kutsal ruhdada hakimdir.Bu durum benim önermeme soru işareti doğursada yinede Rabbin sözlerine özel önem vermekte öğrencilerinin ve Pavlusun esinlenmelerini bu ışıkta değerlendirmekteyim.Eğer bir esinlenmeyi henüz anlıyamadıysam Mesihimizin sözlerine bakıyor ve ona öncelik veriyorum. Mesih ve Kutsal Ruh
hristiyan

Pavlus, bazı yerlerde Mesih'in sözlerini geçtiği, örttüğü iddiasına dair konusu 204 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 17-04-12 / 21:47 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Galiba Pavlus bazı konularda asırlar sonrada tartışılacak. Mesela bir iddia daha vardı oda "Pavlus un sözlerinin bazı yerlerde Yahşuah ın sözlerini geçtiği" üzerineydi.Bu iddia beynimi etkiledi bir kere ve daha yeni bir cevap oluşmaktadır. Ancak,Pavlus un hiçbiryerde amacının Yahşuah ı geçmek gibi bir niyetle esinlendiğini asla düşünmüyorum.O zaman bu iddia kişinin kendi yorumu olmakta ve her ne düşünce onu buraya getirmişse o düşünce yanlış olmaktadır. Pavlus,Yahşuah ı onaylamak üzere esinlenmişdir yoksa hiçbirşey katmak yada eksiltmek amacı gütmemektedir.Eğer biz Pavlusun yazdıklarından Mesihin sözlerine bir şey eklemek istediği yorumu yapıyorsak kendi yorumumuz yanlışdır. Yönetim Notu: Yahşuah Mesih zaten kitap yazmak için dünyaya gelmedi, öldükten sonra Kutsal Ruh'u... Serbest Kürsü Galiba Pavlus bazı konularda asırlar sonrada tartışılacak. Mesela bir iddia daha vardı oda "Pavlus un sözlerinin bazı yerlerde Yahşuah ın sözlerini geçtiği" üzerineydi.Bu iddia beynimi etkiledi bir kere ve daha yeni bir cevap oluşmaktadır. Ancak,Pavlus un hiçbiryerde amacının Yahşuah ı geçmek gibi bir niyetle esinlendiğini asla düşünmüyorum.O zaman bu iddia kişinin kendi yorumu olmakta ve her ne düşünce onu buraya getirmişse o düşünce yanlış olmaktadır. Pavlus,Yahşuah ı onaylamak üzere esinlenmişdir yoksa hiçbirşey katmak yada eksiltmek amacı gütmemektedir.Eğer biz Pavlusun yazdıklarından Mesihin sözlerine bir şey eklemek istediği yorumu yapıyorsak kendi yorumumuz yanlışdır. Yönetim Notu: Yahşuah Mesih zaten kitap yazmak için dünyaya gelmedi, öldükten sonra Kutsal Ruh'u... Pavlus, bazı yerlerde Mesih'in sözlerini geçtiği, örttüğü iddiasına dair
hristiyan

Katolik Episkoposlar Kurulu'nun TBMM ziyareti... konusu 183 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 17-04-12 / 09:24 tarihinde yuhannapolikarp tarafından gönderildi. TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'nda, Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu Başkanı Ruggero Franceschini dinlendi. Franceschini, Latin Katolik Kilisesi'nin tanınıp, taşınmazlarının iade edilmesini istediklerini söyledi. TBMM'ye Latin Katolik, Ermeni Katolik, Süryani Katolik ve Keldani Katolik kiliselerinin temsilcileriyle birlikte Franceschini, TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'na yeni Anayasa konusunda önerilerini sundu. Latin Katolik Kilisesi'nin tüzel kişiliğin bulunmadığını belirten Franceschini, "Latin Katolik Kilisesi'nin tanınıp hukuki şahsiyete kavuşmasının en önemli ve temel taleplerimiz. Hukuki şahsiyetin tanınması sayesinde, Latin Katolik Kilisesi'nin mevcut taşınmazlarına da kalıcı çözüm getirilmiş olacaktır" dedi. Vakıflar Kanunu ile Latin Katolik Kilisesi'nin... Serbest Kürsü TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'nda, Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu Başkanı Ruggero Franceschini dinlendi. Franceschini, Latin Katolik Kilisesi'nin tanınıp, taşınmazlarının iade edilmesini istediklerini söyledi. TBMM'ye Latin Katolik, Ermeni Katolik, Süryani Katolik ve Keldani Katolik kiliselerinin temsilcileriyle birlikte Franceschini, TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'na yeni Anayasa konusunda önerilerini sundu. Latin Katolik Kilisesi'nin tüzel kişiliğin bulunmadığını belirten Franceschini, "Latin Katolik Kilisesi'nin tanınıp hukuki şahsiyete kavuşmasının en önemli ve temel taleplerimiz. Hukuki şahsiyetin tanınması sayesinde, Latin Katolik Kilisesi'nin mevcut taşınmazlarına da kalıcı çözüm getirilmiş olacaktır" dedi. Vakıflar Kanunu ile Latin Katolik Kilisesi'nin... Katolik Episkoposlar Kurulu'nun TBMM ziyareti...
hristiyan

Rum Ortodoks Pasxalia Ayini İçin konusu 778 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj 16-04-12 / 21:32 tarihinde Hisus Krisdos tarafından gönderildi. Selamlar ve esenlikler, Dün Sp. Asdıvadzadzin Bakırkûği Kilisesinde Paskhalya Ayini'ne katıldım. Bereketliydi. Fakat haftaya Rum Kilisesi'nde de katılmak istiyorum. Hangi gün oluyor bilen varsa ? Ayrıca Bakırkköy veya Z.Burnu'ndan benimle gdecek biri varsa çok iyi olur. Çünkü vaftizsizleri kolay kolay almıyorlar, eğer dünkü kilisede tanıdık olmasaydım beni de sokmayacaklardı içeri. Teşekkür ederim Kardeşlerim, Rab'de kalın. İyi Akşamlar. Serbest Kürsü Selamlar ve esenlikler, Dün Sp. Asdıvadzadzin Bakırkûği Kilisesinde Paskhalya Ayini'ne katıldım. Bereketliydi. Fakat haftaya Rum Kilisesi'nde de katılmak istiyorum. Hangi gün oluyor bilen varsa ? Ayrıca Bakırkköy veya Z.Burnu'ndan benimle gdecek biri varsa çok iyi olur. Çünkü vaftizsizleri kolay kolay almıyorlar, eğer dünkü kilisede tanıdık olmasaydım beni de sokmayacaklardı içeri. Teşekkür ederim Kardeşlerim, Rab'de kalın. İyi Akşamlar. Rum Ortodoks Pasxalia Ayini İçin
hristiyan

hristiyanlık ile alakalı konusu 1.508 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj 14-04-12 / 12:59 tarihinde maksimiliano tarafından gönderildi. 14 yaşındayım yaşımdan olgun fizikim ve maneviyatım ailemin ufak yaşta ayrılmasına bağlı heralde fizik olmasada maneviyat oyle her neyse gerçek konumuza dönelim ufak yaşlarımdan beri hristiyanlığa ayrı bir sempatim var kuran-ı kerimde duyduğum (ailem ve çevrem müslüman) "Onlara özenen,bizden dışlanır" gibi manasından bir sözden dolayı aşırı korkuya kapıldım.Ve artık cehennem korkusundan ıbadet yaptığımı anladım ardından hristiyanlığı araştırdım ve araştırıyorum sizlerle bilgilerimi tartışmak isterim fakat anlamadığım ve forumda bulamadığım çok şey var gerçekten vaftiz konusu çok zor anlamak istiyorum saygılar kardeşiniz. Serbest Kürsü 14 yaşındayım yaşımdan olgun fizikim ve maneviyatım ailemin ufak yaşta ayrılmasına bağlı heralde fizik olmasada maneviyat oyle her neyse gerçek konumuza dönelim ufak yaşlarımdan beri hristiyanlığa ayrı bir sempatim var kuran-ı kerimde duyduğum (ailem ve çevrem müslüman) "Onlara özenen,bizden dışlanır" gibi manasından bir sözden dolayı aşırı korkuya kapıldım.Ve artık cehennem korkusundan ıbadet yaptığımı anladım ardından hristiyanlığı araştırdım ve araştırıyorum sizlerle bilgilerimi tartışmak isterim fakat anlamadığım ve forumda bulamadığım çok şey var gerçekten vaftiz konusu çok zor anlamak istiyorum saygılar kardeşiniz. hristiyanlık ile alakalı
hristiyan

Ardan Zentürk'ten İsrail'i destekleyen Evanjelikler hakkında yorum konusu 219 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-04-12 / 00:58 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Netanyahu-Hristofyas: SİON’UN GAZI (Ardan Zentürk) Her şey, John M.Brown’un, 1983’te İsrail’i ziyaretiyle başladı. Koyu bir “Hıristiyan Siyonist” olarak bu ziyaret, onun için “kutsal topraklara” yapılmış bir nev’i hac gibiydi. İnançlı bir Hıristiyan olarak, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını, Hz.İsa’nın dünyaya dönüşünün müjdecisi olarak görüyordu ve İncil’den okuduğu bir ayet harekete geçmesi için yeterli olmuştu… İncil’deki satırlar, “biz size varlığınız için gerekli gücü toprağın altında verdik” yönündeydi ve John M. Brown’a göre bu, günümüzde İsrail’in egemen olduğu bölgedeki petrol ve doğalgaz kaynaklarını işaret ediyordu. Onun için güçlü bir İsrail’in varlığı ancak, enerji bağımsızlığı ile gerçekleşebilecekti. Serbest Kürsü Netanyahu-Hristofyas: SİON’UN GAZI (Ardan Zentürk) Her şey, John M.Brown’un, 1983’te İsrail’i ziyaretiyle başladı. Koyu bir “Hıristiyan Siyonist” olarak bu ziyaret, onun için “kutsal topraklara” yapılmış bir nev’i hac gibiydi. İnançlı bir Hıristiyan olarak, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını, Hz.İsa’nın dünyaya dönüşünün müjdecisi olarak görüyordu ve İncil’den okuduğu bir ayet harekete geçmesi için yeterli olmuştu… İncil’deki satırlar, “biz size varlığınız için gerekli gücü toprağın altında verdik” yönündeydi ve John M. Brown’a göre bu, günümüzde İsrail’in egemen olduğu bölgedeki petrol ve doğalgaz kaynaklarını işaret ediyordu. Onun için güçlü bir İsrail’in varlığı ancak, enerji bağımsızlığı ile gerçekleşebilecekti. Ardan Zentürk'ten İsrail'i destekleyen Evanjelikler hakkında yorum
hristiyan

Vatileaks konusu 225 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-04-12 / 00:21 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Vatikan’dan son dönem medyaya sızan ve “Vatileaks” olarak adlandırılan belgeler, Katolik dünyasını sarstı. Papa’ya suikast iddiasının basına sızmasının ardından, devlet sekreterliğinden elde edilen belgeler kardinaller arasındaki papalık aday adaylığı için yarışın iyice kızıştığını ortaya koydu. Belgelerden, geçen hafta sonu yapılan 22 yeni kardinalin seçildiği toplantı sonrası ABD’li kardinallerin atağa geçtiği anlaşıldı. Vatikan içinde güç çekişmesine giren tarafların basına sızdırdığı belgeler, yolsuzlukla mücadele etmeye kararlı olan Monsignor Vigano’nun ayağının, bu durumdan hoşnut kalmayan lobiler tarafından kaydırıldığını da ispatlıyor. İHLAS HABER AJANSI Serbest Kürsü Vatikan’dan son dönem medyaya sızan ve “Vatileaks” olarak adlandırılan belgeler, Katolik dünyasını sarstı. Papa’ya suikast iddiasının basına sızmasının ardından, devlet sekreterliğinden elde edilen belgeler kardinaller arasındaki papalık aday adaylığı için yarışın iyice kızıştığını ortaya koydu. Belgelerden, geçen hafta sonu yapılan 22 yeni kardinalin seçildiği toplantı sonrası ABD’li kardinallerin atağa geçtiği anlaşıldı. Vatikan içinde güç çekişmesine giren tarafların basına sızdırdığı belgeler, yolsuzlukla mücadele etmeye kararlı olan Monsignor Vigano’nun ayağının, bu durumdan hoşnut kalmayan lobiler tarafından kaydırıldığını da ispatlıyor. İHLAS HABER AJANSI Vatileaks
hristiyan

Danimarka'da kiliseye gitme oranları düşüyor konusu 212 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-04-12 / 00:20 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Danimarka’da kiliseye gitme oranı her geçen yıl biraz daha düşüyor. Öyle ki bazı kiliseler 10 ayinden 9′unu hiç kimse gelmediği için iptal etmek zorunda kalıyor. Önceki gün konuyla ilgili bir haber yayınlayan Danimarka Devlet Televizyonu DR’ye konuşan Odense şehrindeki Fangel Kilisesi papazı Tina Fuglsang, ”Kilisemiz bomboş, bu yüzden her pazar 10 ayinden 9′unu iptal etmek zorunda kalıyoruz. Önceleri bu duruma çok şaşırıyordum ancak artık alıştım.” dedi. Danimarka’da kimse gelmediği için ayinleri iptal etmek zorunda kalan tek kilise Fangel değil. Başkent Kopenhag’ın güneyindeki Lolland Falster adasındaki çeşitli kiliselerin de 2011 yılı içinde toplam 108 ayini kimse gelmediği için iptal etmek zorunda kaldığı öğrenildi. KİLİSELERİ KAPATMA ZAMANI GELDİ Mİ? Danimarka Kilise Bakanı... Serbest Kürsü Danimarka’da kiliseye gitme oranı her geçen yıl biraz daha düşüyor. Öyle ki bazı kiliseler 10 ayinden 9′unu hiç kimse gelmediği için iptal etmek zorunda kalıyor. Önceki gün konuyla ilgili bir haber yayınlayan Danimarka Devlet Televizyonu DR’ye konuşan Odense şehrindeki Fangel Kilisesi papazı Tina Fuglsang, ”Kilisemiz bomboş, bu yüzden her pazar 10 ayinden 9′unu iptal etmek zorunda kalıyoruz. Önceleri bu duruma çok şaşırıyordum ancak artık alıştım.” dedi. Danimarka’da kimse gelmediği için ayinleri iptal etmek zorunda kalan tek kilise Fangel değil. Başkent Kopenhag’ın güneyindeki Lolland Falster adasındaki çeşitli kiliselerin de 2011 yılı içinde toplam 108 ayini kimse gelmediği için iptal etmek zorunda kaldığı öğrenildi. KİLİSELERİ KAPATMA ZAMANI GELDİ Mİ? Danimarka Kilise Bakanı... Danimarka'da kiliseye gitme oranları düşüyor
hristiyan

Alper Görmüş'ten zorlama Ergenekon iddiası konusu 201 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 11-04-12 / 23:55 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Taraf yazarı Alper Görmüş, Sevag Şahin Balıkçı’nın askerlik görevi aptığı sırada asker arkadaşı tarafından öldürülmesinin de ’Ergenekon işi’ olabileceğini savundu! Son dönemde “Türkiye’de derin devlet yoktur” cümlesindeki mantık hastalığına benzer bir hastalık da “Her musibetin müsebbibi Ergenekon” şeklinde gelişti. Bu hatalıklı düşüncenin son musdaribi ise Taraf yazarı Alper Görmüş. Taraf yazarı, askerlik görevi sırasında öldürülen er Sevag Şahin Balıkçı’nın öldürülmesinin ‘Ergenekon işi’ olabileceğini savundu. Görmüş, “elimde hiç bir somut veri yok” diyor ama ilginç şekilde bir kurguyla cinayeti Ergenekon’a mal ediyor. İşte Alper Görmüş’ün araştırmacı gazetecileri bile kıskandıracak “kehanet gazeteciliği” örneği sergilediği o yazısı.. Sevag’ın ölümü bir Ergenekon eylemi... Serbest Kürsü Taraf yazarı Alper Görmüş, Sevag Şahin Balıkçı’nın askerlik görevi aptığı sırada asker arkadaşı tarafından öldürülmesinin de ’Ergenekon işi’ olabileceğini savundu! Son dönemde “Türkiye’de derin devlet yoktur” cümlesindeki mantık hastalığına benzer bir hastalık da “Her musibetin müsebbibi Ergenekon” şeklinde gelişti. Bu hatalıklı düşüncenin son musdaribi ise Taraf yazarı Alper Görmüş. Taraf yazarı, askerlik görevi sırasında öldürülen er Sevag Şahin Balıkçı’nın öldürülmesinin ‘Ergenekon işi’ olabileceğini savundu. Görmüş, “elimde hiç bir somut veri yok” diyor ama ilginç şekilde bir kurguyla cinayeti Ergenekon’a mal ediyor. İşte Alper Görmüş’ün araştırmacı gazetecileri bile kıskandıracak “kehanet gazeteciliği” örneği sergilediği o yazısı.. Sevag’ın ölümü bir Ergenekon eylemi... Alper Görmüş'ten zorlama Ergenekon iddiası
hristiyan

Serbest Kürsü isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 > Sonuncu »

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih