Serbest Kürsü - Sayfa 8

hristiyanlık Arşiv Sayfa 8 | HRİSTİYAN FORUM  : Serbest Kürsü - Sayfa 8

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Serbest Kürsü - Sayfa 8

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 > Sonuncu »

Serbest Kürsü rab isa mesih tanrı allah

Meteora (Spiros Stathoulopoulos) konusu 233 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-03-12 / 23:12 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Meteora, Spiros Stathoulopoulos imzalı, Almanya-Yunanistan ortak yapımı bir yarışma filmi. Sabahın köründe basın gösterimine gittim, film başladı, birkaç dakika sonra kiliseye mi geldim, sinemada mıyım diye düşünmeye başladım Meteora, Yunanistan’da gerçekten var olan iki manastırın adı. Biraz bizim Kapadokya bölgesini andıran çok vahşi bir doğa, kocaman iki kayanın üzerine oturmuş iki manastır. Birine dar bir merdivenle çıkılabilirken diğeri öyle sarp bir kayanın üzerinde ki ancak sarkıtılan bir halatın ucundaki file ile insanlar ve yiyecekler manastıra çekilebiliyor. Manastırın önüne bayrak direkleri dikmişler ama elektrik yok, büyük bir ihtimalle de rahipler tarafından istenmiyor. Film bir rahibe ile bir rahibin aşkıyla ilgili, arada canlandırma bölümleri de var. Mesela İsa’nın... Serbest Kürsü Meteora, Spiros Stathoulopoulos imzalı, Almanya-Yunanistan ortak yapımı bir yarışma filmi. Sabahın köründe basın gösterimine gittim, film başladı, birkaç dakika sonra kiliseye mi geldim, sinemada mıyım diye düşünmeye başladım Meteora, Yunanistan’da gerçekten var olan iki manastırın adı. Biraz bizim Kapadokya bölgesini andıran çok vahşi bir doğa, kocaman iki kayanın üzerine oturmuş iki manastır. Birine dar bir merdivenle çıkılabilirken diğeri öyle sarp bir kayanın üzerinde ki ancak sarkıtılan bir halatın ucundaki file ile insanlar ve yiyecekler manastıra çekilebiliyor. Manastırın önüne bayrak direkleri dikmişler ama elektrik yok, büyük bir ihtimalle de rahipler tarafından istenmiyor. Film bir rahibe ile bir rahibin aşkıyla ilgili, arada canlandırma bölümleri de var. Mesela İsa’nın... Meteora (Spiros Stathoulopoulos)
hristiyan

Lady Warsi: "Militan Sekülarizm, dini hayattan koparıyor" konusu 219 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-03-12 / 23:07 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. İngiltere’de ‘militan sekülerleşme’ karşıtı eğilim siyasette sesini yükseltirken, Muhafazakâr Parti Papa’yı ziyaret ederek kamusal alanda Hıristiyanlığa merkezi bir rol verilmesi çağrısı yapacak Birleşik Krallık’ta medya ve siyaset dinin toplumdaki yerini tartışmaya devam ediyor. Müslümanların sokağa taşan namazları ve belediye meclislerinde dua ile açılışın mahkeme tarafından “laiklik” gerekçe gösterilerek yasaklanmasının ardından, bir müslüman İngiliz siyasetçinin dinin kamusal alanda görünür olması için kampanya başlattı. İngiltere siyasetindeki önemli isimlerden biri olan Muahfazakar partili müslüman Lady Warsi, İngiliz toplumunu “militan sekülerleşme” dediği eğilime karşı uyardı ve Hıristiyanlığın kamusal alanda daha merkezi bir rol alması çağrısı yaptı. Üst düzey bir... Serbest Kürsü İngiltere’de ‘militan sekülerleşme’ karşıtı eğilim siyasette sesini yükseltirken, Muhafazakâr Parti Papa’yı ziyaret ederek kamusal alanda Hıristiyanlığa merkezi bir rol verilmesi çağrısı yapacak Birleşik Krallık’ta medya ve siyaset dinin toplumdaki yerini tartışmaya devam ediyor. Müslümanların sokağa taşan namazları ve belediye meclislerinde dua ile açılışın mahkeme tarafından “laiklik” gerekçe gösterilerek yasaklanmasının ardından, bir müslüman İngiliz siyasetçinin dinin kamusal alanda görünür olması için kampanya başlattı. İngiltere siyasetindeki önemli isimlerden biri olan Muahfazakar partili müslüman Lady Warsi, İngiliz toplumunu “militan sekülerleşme” dediği eğilime karşı uyardı ve Hıristiyanlığın kamusal alanda daha merkezi bir rol alması çağrısı yaptı. Üst düzey bir... Lady Warsi: "Militan Sekülarizm, dini hayattan koparıyor"
hristiyan

Rüyada Hz. İsa'yı görmek konusu 335 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 10-03-12 / 21:28 tarihinde suzan_26_26 tarafından gönderildi. Kendimden bildiğim etkilerdir. Müslüman bir ailenin çocuğuyum, aylardan beri her gece hz. İsa'yı görüyorum. Onunla konuşuyorum. Aklımdan hiç çıkmıyor, incil'i okudum çok etkilendim ama hala sorularım var. Vaftiz meselesini anlamıyorum.vaftiz edilmesem cehenneme mi girerim? Hristiyanlık yakın geliyor... 053******, gerçekten bana sabredebilecek kişilerden yardım diliyorum. Serbest Kürsü Kendimden bildiğim etkilerdir. Müslüman bir ailenin çocuğuyum, aylardan beri her gece hz. İsa'yı görüyorum. Onunla konuşuyorum. Aklımdan hiç çıkmıyor, incil'i okudum çok etkilendim ama hala sorularım var. Vaftiz meselesini anlamıyorum.vaftiz edilmesem cehenneme mi girerim? Hristiyanlık yakın geliyor... 053******, gerçekten bana sabredebilecek kişilerden yardım diliyorum. Rüyada Hz. İsa'yı görmek
hristiyan

İncil'de en popüler 10 kelime konusu 223 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 07-03-12 / 14:58 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İncil.biz sitesinde 4 adet farklı İncil çevirisi yayınlanmaktadır. Bu sitenin tamamında geçen tüm kelimeler ve kombinasyonlarının istatistikleri aşağıdaki şekildedir. (Sıralama, en popülerden daha az popüler olana doğrudur) rab tanrı (17 varyasyon) isa (3 varyasyon) kral (17 varyasyon) mesih (5 varyasyon) israil (2 varyasyon) oğlu Serbest Kürsü İncil.biz sitesinde 4 adet farklı İncil çevirisi yayınlanmaktadır. Bu sitenin tamamında geçen tüm kelimeler ve kombinasyonlarının istatistikleri aşağıdaki şekildedir. (Sıralama, en popülerden daha az popüler olana doğrudur) rab tanrı (17 varyasyon) isa (3 varyasyon) kral (17 varyasyon) mesih (5 varyasyon) israil (2 varyasyon) oğlu İncil'de en popüler 10 kelime
hristiyan

Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü: "Ortodoks Hristiyan Parti kurulmasına yasak yok" konusu 437 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj 04-03-12 / 21:42 tarihinde SELEUKOS_NIKATOR tarafından gönderildi. Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vsevolod Çaplin’den gelen öneri çok tartışılacağa benziyor. Eho Moskvı radyosuna konuk olan medyatik kilise temsilcisi, “Dini sembollerle parti kurulmasına anayasa yasaklıyor ama isminde bu geçmeden Ortodoks Hıristiyan parti kurulmasına yasak yok” diyerek sinyal verdi. Rusya’da yasal değişiklik sonucu parti kurmanın kolaylaşması bekleniyor. Konu bu çeröevede ele alınırken kilise temsilcisi Çaplin de, kendilerinin dini görevleri nedeniyle art kurmak ya da onu yönetmek gibi bir imkanları olmadığını, ana inançlı Hıristiyanların bu yönde harekete geçebileceklerini söyledi. Çaplin, Almanya’daki Hıristiyan demokrat parti örneği hatırlatılarak aynı yolun izlenebileceğini vurguladı TÜRK RUS .COM ... Serbest Kürsü Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vsevolod Çaplin’den gelen öneri çok tartışılacağa benziyor. Eho Moskvı radyosuna konuk olan medyatik kilise temsilcisi, “Dini sembollerle parti kurulmasına anayasa yasaklıyor ama isminde bu geçmeden Ortodoks Hıristiyan parti kurulmasına yasak yok” diyerek sinyal verdi. Rusya’da yasal değişiklik sonucu parti kurmanın kolaylaşması bekleniyor. Konu bu çeröevede ele alınırken kilise temsilcisi Çaplin de, kendilerinin dini görevleri nedeniyle art kurmak ya da onu yönetmek gibi bir imkanları olmadığını, ana inançlı Hıristiyanların bu yönde harekete geçebileceklerini söyledi. Çaplin, Almanya’daki Hıristiyan demokrat parti örneği hatırlatılarak aynı yolun izlenebileceğini vurguladı TÜRK RUS .COM ... Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü: "Ortodoks Hristiyan Parti kurulmasına yasak yok"
hristiyan

İsa hiç güldü mü? (Metin Münir) konusu 477 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj 03-03-12 / 23:18 tarihinde saklı sevdam tarafından gönderildi. İsa’nın hiç gülmediği söylenir. Bu doğru olabilir mi? Neden hiç gülmedi acaba? Belki ona yüklenen görev çok ağır olduğu için. Belki Tanrı’ya o kadar yakın olmak mizaha yer bırakamayacak kadar ciddi bir şeydi. Ne zaman ve nasıl öleceğini bilmek idam mahkûmu olmaya benzer. O da, herhangi bir suç işlememiş olmasına rağmen (iyi olmanın suç olmadığını farzedersek), ölüme mahkûmdu. İdam mahkûmları da gülmez. Binlerce İsa heykeli, freski, ikonası, resmi falan var ama, hiçbirinde Hıristiyanların peygamberi gülmüyor. Hatta gülümsemiyor. Hepsinde, çarmıha gerilip çiviyle çakılarak ölüme terk edilmiş bir insanın ızdırabı veya başka herkesten gizli bir şeyi görüyor olmanın dingin ama hüzünlü huzuru var. İncil’in Tanrı’sı güler ama onu güldüren neşe değil insanların halidir. Alay etmek,... Serbest Kürsü İsa’nın hiç gülmediği söylenir. Bu doğru olabilir mi? Neden hiç gülmedi acaba? Belki ona yüklenen görev çok ağır olduğu için. Belki Tanrı’ya o kadar yakın olmak mizaha yer bırakamayacak kadar ciddi bir şeydi. Ne zaman ve nasıl öleceğini bilmek idam mahkûmu olmaya benzer. O da, herhangi bir suç işlememiş olmasına rağmen (iyi olmanın suç olmadığını farzedersek), ölüme mahkûmdu. İdam mahkûmları da gülmez. Binlerce İsa heykeli, freski, ikonası, resmi falan var ama, hiçbirinde Hıristiyanların peygamberi gülmüyor. Hatta gülümsemiyor. Hepsinde, çarmıha gerilip çiviyle çakılarak ölüme terk edilmiş bir insanın ızdırabı veya başka herkesten gizli bir şeyi görüyor olmanın dingin ama hüzünlü huzuru var. İncil’in Tanrı’sı güler ama onu güldüren neşe değil insanların halidir. Alay etmek,... İsa hiç güldü mü? (Metin Münir)
hristiyan

Stelyo Berber: "Rum Okullarını Devlet Kapattı" konusu 264 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 03-03-12 / 20:35 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. İmroz’da Rum okulu açılabileceğinin açıklanmasının ardından görüştüğümüz Stelyo Berber ile 1964′te İmroz’da Rum okullarının kapanma sürecini, göç ettirme politikalarını ve bugünü konuştuk. 1964′te Kıbrıs sorunu nedeniyle Yunanistan’a karşı Rumları koz olarak kullanan Türkiye, İsmet İnönü’nün onayı ile çıkartılan İstimlak Kanunu’yla İmroz’da (Gökçeada) azınlık mallarına el koymuş ve Rum okullarını kapatarak Rumca eğitimi de yasaklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Azınlık Vakıfları temsilcisi Laki Vingas’a İmroz’da okul açılması için gerekli girimleri yapabileceklerini iletmesinin ardından görüştüğümüz “Gökçeada’yı Koruma Yardımlaşma Geliştirme ve Yaşatma Derneği” Başkanı Stelyo Berber zaten olması gereken bir şeyin geç de olsa hayata geçecek olmasının umut verici olduğunu... Serbest Kürsü İmroz’da Rum okulu açılabileceğinin açıklanmasının ardından görüştüğümüz Stelyo Berber ile 1964′te İmroz’da Rum okullarının kapanma sürecini, göç ettirme politikalarını ve bugünü konuştuk. 1964′te Kıbrıs sorunu nedeniyle Yunanistan’a karşı Rumları koz olarak kullanan Türkiye, İsmet İnönü’nün onayı ile çıkartılan İstimlak Kanunu’yla İmroz’da (Gökçeada) azınlık mallarına el koymuş ve Rum okullarını kapatarak Rumca eğitimi de yasaklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Azınlık Vakıfları temsilcisi Laki Vingas’a İmroz’da okul açılması için gerekli girimleri yapabileceklerini iletmesinin ardından görüştüğümüz “Gökçeada’yı Koruma Yardımlaşma Geliştirme ve Yaşatma Derneği” Başkanı Stelyo Berber zaten olması gereken bir şeyin geç de olsa hayata geçecek olmasının umut verici olduğunu... Stelyo Berber: "Rum Okullarını Devlet Kapattı"
hristiyan

Suriye: Ötekileşmeyen Hristiyanlar (Yıldız Çelik) konusu 292 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 03-03-12 / 20:34 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. İç çatışmalar ve uluslararası müdahale korkusunun kıskacındaki Suriye, aslında farklı dinlere mensup yurttaşlarına hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünü kazandırabilmiş bir ülke. Suriye’de etnik ve dini bağlar ve farklılıklar siyasetin doğal ve kültürel tabanını oluşturmaktadır. Suriye tarih boyunca birçok dine ve medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülke. Coğrafi konumundan dolayı da, medeniyetlerin ve dinlerin kesişim ve etkileşim kurdukları bir kavşakta olması, günümüze kadar ulaşan farklı etnik ve dini grupların bir arada yaşama kültürünü ve hoşgörüyü beraberinde getiriyor. Halklar anlaşsa da, 1946 yılında Fransızların tamamen çekilmesiyle kurulan Bağımsız Suriye devleti ise etnik ve dini farklılıklar ve Batılı devletlerin dış müdahaleleri sonucu uzun süre istikrarlı bir... Serbest Kürsü İç çatışmalar ve uluslararası müdahale korkusunun kıskacındaki Suriye, aslında farklı dinlere mensup yurttaşlarına hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünü kazandırabilmiş bir ülke. Suriye’de etnik ve dini bağlar ve farklılıklar siyasetin doğal ve kültürel tabanını oluşturmaktadır. Suriye tarih boyunca birçok dine ve medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülke. Coğrafi konumundan dolayı da, medeniyetlerin ve dinlerin kesişim ve etkileşim kurdukları bir kavşakta olması, günümüze kadar ulaşan farklı etnik ve dini grupların bir arada yaşama kültürünü ve hoşgörüyü beraberinde getiriyor. Halklar anlaşsa da, 1946 yılında Fransızların tamamen çekilmesiyle kurulan Bağımsız Suriye devleti ise etnik ve dini farklılıklar ve Batılı devletlerin dış müdahaleleri sonucu uzun süre istikrarlı bir... Suriye: Ötekileşmeyen Hristiyanlar (Yıldız Çelik)
hristiyan

AKP nin aydınlığı niye bazı kesimlerin karanlığı oluyor konusu 2.673 kez okundu, 31 kez cevaplandı. En son mesaj 02-03-12 / 23:23 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Bu sitede AKP li Hristiyan kardeşlerimin olduğunu öğrenince,konu hakkında yorum yapmamıştım.Ama gün oldu devran döndü kafama bu soru takıldı.AKP nin kendince aydınlığı bir silsile halinde bazı kesimlerin yaşamlarını karartıyor.Hakim karşısına çıkamadan aylarca belkide yıllarca hapis yatacaklar var.Hani herşeyin birbiriyle bağlantılı olduğu bir dünyada konunun salt savcılık işi olarak görmüyorum.Siyasi otorite hevesinin geldiği nokta demek bu oluyor. Üstelik,kişilerin içinde karanlık varki bunu yansıtabiliyorlar. Aydınlığın karanlığı olmaz.Birileri karanlıktan bahsediyorsa bu aydınlık değildir.O zaman AKP aydınlık bir parti değildir. Serbest Kürsü Bu sitede AKP li Hristiyan kardeşlerimin olduğunu öğrenince,konu hakkında yorum yapmamıştım.Ama gün oldu devran döndü kafama bu soru takıldı.AKP nin kendince aydınlığı bir silsile halinde bazı kesimlerin yaşamlarını karartıyor.Hakim karşısına çıkamadan aylarca belkide yıllarca hapis yatacaklar var.Hani herşeyin birbiriyle bağlantılı olduğu bir dünyada konunun salt savcılık işi olarak görmüyorum.Siyasi otorite hevesinin geldiği nokta demek bu oluyor. Üstelik,kişilerin içinde karanlık varki bunu yansıtabiliyorlar. Aydınlığın karanlığı olmaz.Birileri karanlıktan bahsediyorsa bu aydınlık değildir.O zaman AKP aydınlık bir parti değildir. AKP nin aydınlığı niye bazı kesimlerin karanlığı oluyor
hristiyan

Kül Çarşambası konusu 1.048 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj 01-03-12 / 13:23 tarihinde adele tarafından gönderildi. 22 Şubat Çarşamba Kül Çarşambası ile başlayan oruç dönemi hepimiz için dilerim bereketli geçer . Tüm kalbimle diliyorum ki; Mesih İsa imanlıları olarak Karem dönemini kendimizi Tanrı'ya adayacağımız,ruhta olgunlaşıcağımız ve kendimizi arındıracağımız şekilde bol dua ve bol fedakarlıkla geçirirz.Ve dilerim her birimiz günahtan uzak durabilerek bu arınma sürecini en doğru şekilde yaşarız.Rab hepimizi bereketlendirsin ve korusun. Serbest Kürsü 22 Şubat Çarşamba Kül Çarşambası ile başlayan oruç dönemi hepimiz için dilerim bereketli geçer . Tüm kalbimle diliyorum ki; Mesih İsa imanlıları olarak Karem dönemini kendimizi Tanrı'ya adayacağımız,ruhta olgunlaşıcağımız ve kendimizi arındıracağımız şekilde bol dua ve bol fedakarlıkla geçirirz.Ve dilerim her birimiz günahtan uzak durabilerek bu arınma sürecini en doğru şekilde yaşarız.Rab hepimizi bereketlendirsin ve korusun. Kül Çarşambası
hristiyan

Serbest Kürsü isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 > Sonuncu »

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih