Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Serbest Kürsü : Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde konusu 161 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde Norveç’teki saldırıların ardından çıkan isim olan koyu Hıristiyan Anders Behring Breivik’in manifestosu incelendiğinde ve YouTube’daki videoya verdiği “Tapınak Şövalyeleri” ismi bir zamanlar Dan Brown’la gündeme gelen bu tarikatı yeniden gündeme getirdi. Hıristiyanlığı korumak amacıyla kutsal topraklarda yapılanan Tapınak Şövalyeleri kimlerdi ve ne istiyorlardı? Latince adı Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici / Süleyman Tapınağı ve İsa’nın Fakir Askerleri olan tanınmış Hıristiyan askerî tarikatlarından biri olan Tapınak Şövalyeleri, resmî olarak iki yüzyıl boyunca faaliyette bulundu. Katolik Kilisesi tarafından resmî olarak 1129 yılında tanınan tarikat kısa zamanda güçlendi. En güçlü zamanlarında askerî varlıkları 20 bine ulaştı.... Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde konusu 161 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-11, 23:31
KSAdmin

Norveç’teki saldırıların ardından çıkan isim olan koyu Hıristiyan Anders Behring Breivik’in manifestosu incelendiğinde ve YouTube’daki videoya verdiği “Tapınak Şövalyeleri” ismi bir zamanlar Dan Brown’la gündeme gelen bu tarikatı yeniden gündeme getirdi. Hıristiyanlığı korumak amacıyla kutsal topraklarda yapılanan Tapınak Şövalyeleri kimlerdi ve ne istiyorlardı?

Latince adı Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici / Süleyman Tapınağı ve İsa’nın Fakir Askerleri olan tanınmış Hıristiyan askerî tarikatlarından biri olan Tapınak Şövalyeleri, resmî olarak iki yüzyıl boyunca faaliyette bulundu.

Katolik Kilisesi tarafından resmî olarak 1129 yılında tanınan tarikat kısa zamanda güçlendi. En güçlü zamanlarında askerî varlıkları 20 bine ulaştı.

Tarikatın ömrü neredeyse haçlı seferleriyle eş olmuştur.

Tarikatın askerî kanadı savaşlarda ün kazanırken tarikata bağlı diğer gruplar Avrupa genelinde ve Kutsal Topraklar’da geniş ölçekte yapılanmışlardır.

Kutsal Topraklar’da ve Avrupa’da birçok mevzi inşa eden tarikat bankacılık ve para transferinin ilkel bir formunu bularak Hıristiyan Hacılara büyük kolaylıklar sağlamıştır.

Haçlı Savaşları’nın ardından tarikata büyük borçları olan Fransa Kralı IV. Philippe’in kâfirlik (“Katolik olmayan” anlamında) ve eşcinsellik gibi suçlamalarla, Şövalyeler’in ortadan kaldırılması için Papa V. Clemens’e yaptığı baskıların neticesinde 1312′de Tarikat ortadan kaldırılıp tüm mal varlığına el koyulmuş ve Tapınakçılar cadı avında olduğu gibi yakılarak öldürülmüşlerdir.

Son olarak 19 Mart 1314′te Jacques de Molay ve beraberindeki Tarikat üyeleri kazığa bağlanarak yakılmak sûretiyle idam edilmişlerdi.

Tarikat hiyerarşik bir yapılanma içerisinde bulunmuştur. Tarikatında başında her zaman Fransız asıllı bir şövalye bulunmuş ve Avrupa’nın belirli şehirlerinde ve ülkelerinde bu başkana bağlı birer temsilci ve temsicilere bağlı daha küçük gruplar şeklinde örgütlenmişlerdir.

http://www.hristiyangazete.com/2011/...iden-gundemde/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde konusuna benzer konular;

Knights of Temple (Tapınak Şövalyeleri) Ben yeni imanlı genç bir arkadaşınızım biraz fazla meraklıyım evet ama aklımı en çok tırmalayan soru şu Templar (Tapınakçılar) Hristiyan mı yoksa kimilerinin iddia ettiği gibi şeytana tapanlar mı ben bu soruyu kime sorsam yeterli bilgim yok diyor lütfen bana yardımcı olun teşekkürler. http://i205.photobucket.com/albums/bb299/rideon973/Knights_Templar_Shields.jpg Yönetim Notu: Sorunuz yanlıştır. Gruplar hristiyan olamazlar, bireyler hristiyan olurlar. Bunu da insanın yüreğini bilen Tanrı bilebilir. "Tapınakçılar hristiyandır" diye bir tarif yapabilmek mümkün değildir.

Boşanmış kişi yeniden evlenebilir mi? Soru: Ben boşandım. Kutsal Kitap’a göre yeniden evlenebilir miyim? Yanıt: Bize sık sık, “Ben şu şu nedenlerden ötürü boşandım. Yeniden evlenebilir miyim?” “İki kere boşandım; birincisi kocamın başka birisiyle zina yapmasından ötürü, ikincisi ise anlaşmazlıktan ötürüydü. Üç kez boşanmış bir adamla çıkıyorum. Onun da ilk evliliği anlaşmazlık, ikincisi kendi işlediği zina ve üçüncüsü de karısının işlediği zinadan ötürü bozulmuş. Birbirimizle evlenebilir miyiz?” şeklinde sorular geliyor. Bu tür soruları yanıtlamak zordur çünkü Kutsal Kitap boşanmadan sonra yeniden evlenme konusunda çeşitli senaryoların ayrıntısına girmez. Kesin olarak bilebileceğimiz şey, Tanrı’nın planının, eşlerin her ikisi de hayatta olduğu sürece evli bir çiftin, evli kalmasını gerektirdiğidir (Yaratılış 2:24; Matta...

Norveçteki saldırı ile tapınak şövalyeleri yeniden mi diriltiliyor? (Prof. Dr. Nevzat Tarhan) Norveçteki saldırı ile tapınak şövalyeleri yeniden mi diriltiliyor? (Prof. Dr. Nevzat Tarhan) Tapınak Şövalyeleri gerçeği Kudüs’te üç günde 70 bin kişinin öldürülmesi demektir. Eğer batı değerler sistemi onların modern versiyonunu onaylıyorsa bu ne demektir? HIRİSTİYAN EL- KAİDESİ Norveç ve batı dünyası şokta, dindar bir Hristiyan bunu nasıl yapar şaşkınlığı içindeler. Sanki haçlı seferlerini onların ataları yapmamıştı, sanki Bush 11 Eylül 2001 trajedisi sonrası ilk sözü haçlı seferini ifade eden “Kutsal Savaş” olmamıştı.

Yeniden doğmak ? Sevgili önderim. İsa,bu sözü kullanırken demek istediğini ben anlıyamadım. Ben,tüm eski bilgilerimi bir kenara bırakıp yeniden öğrenmeyi anlıyorum. Ama ateşle vaftiz olunduktan sonra değerli olanların açığa çıkması deyimide var. Ne zaman eski ile yeni bilgileri harmanlasam aklıma bu söz gelir ne yapacağımı karıştırırım. Rabbin esenliği üzerinizde olsun

Katoliklik 'te Yeniden Doğmak Katolikler Yeniden Doğarlar mı? Katolikler ve Protestanlar kurtuluşa ermek için yeniden doğmak gerektiği hususunda hemfikirdirler. İsa zaten böyle söylemiştir: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse yeniden doğmadıkça Tanrı’nın Egemenliğini göremez“ (Yu. 3:3) Bir Katolik “yeniden doğduğunu“ söylediğinde, Tanrı’nın lütfunun, vaftiz edilmesi sırasında, kendisinde tamamladığı dönüşümden (transformasyon) bahsetmektedir. Halbuki Müjdeci (Evangelical) Protestanlar “yeniden doğmaktan“ bahsederlerken genellikle bunu çok daha farklı bir anlamda kullanırlar. Bir müjdeci için “yeniden doğmak” genellikle şöyle gerçekleşir: Kişi ’günahla savaş’ veya ’yeniden hayat bulma’ şeklinde isimlendirilen bir toplantıya gider, orada din adamının neden ’yeniden doğması’ gerektiğini anlatan...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih