Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli konusu
1451 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
gurhangurbuz tarafından gönderildi.
Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

29-12-11, 22:54
gurhangurbuz
Merhaba Sevgili Arkdaşlarım;
Site yöneticilerinizin tavsiyesi üzerine forumunuza katılmış bulunmaktayım...Burada oluş sebebime gelince Türkiyenin Sümela manastırından sonra 2.Doğal oyma manastırı olan Tarihi Meryem Ana Manastırının Belgeselini hazırlamak için bir çabam bulunmakta..Bu çalışma ile
Hristiyanlık dininin ve ülkemizin Tarihine sahip çıkmış gelecek nesillere aktarma niteliğinde bir belge niteliği ifade edecek çalışmamızda bilgilerinize ihtiyacım vardır.Ben Müslüman bir Türküm.Bunun Hiç bir önemi yoktur sadece İnancınız ve yapılarınız hakkında bir bilgim olmayısını kavrayabilmeniz için dile getirerek sizlerden yardım istiyorum...Sizlerden istediğim yardım konuları şunlardır...
1. Manastırlarda dini farklılıkların etkisi var mıdır? Varsa nelerdir ?
2. Manastırların bazıları neden dağların içerisine oyularak yapılmıştır?
3. Ortodokslar
hristiyanlar ibadetlerini ne şekilde yaparlar.
4. Böyle bir belgeselde bulunmasını istediğiniz görüntüler var mıdır.
5. İstanbul ilinde bize yardım edebilecek din adamı tavsiye edebilir misiniz ?
6. Bütçe çalışmalarımızda bizlere destekte bulabilecek kurum ve kuruluşlara ne şekilde ulaşabiliriz.
7. Aklıma gelmeyen; fakat bana yardımı dokunabilecek başka konu başlıkları varsa onları yazar mısınız?
Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

30-12-11, 21:46
FormerlySaul
Ben bu işlerden hiç anlamam ama bilgi, bütçe ve çevre olmadan neden böyle bir çalışmaya giriliyor ?
Not: Yönetim bu sorumu zararlı veya agrasif bulursa lütfen yayınlamasın ama cidden hiç bir şey anlamadım.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-11, 00:06
gurhangurbuz
Belki yönetim agresif bulmadı fakat ben buluyorum... Yapılacak iş Benim dinimden ziyade sizin için yapılan bir şey öncelikle buna Teşekkür edilmesi gerekir... Burada öğreneceğim bilgiler her şey demek değil sadece olabildiğince çok yerden görüş fikir almak gibi bir niyetim var senin gibi 1000 kişi anlamaz belki ama 1 kişi yeter zaten... İlgi alakan için aayrıca Teşekkür ederim...
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-01-12, 17:48
FormerlySaul
|
|
gurhangurbuz
|
|
Belki yönetim agresif bulmadı fakat ben buluyorum... Yapılacak iş Benim dinimden ziyade sizin için yapılan bir şey öncelikle buna Teşekkür edilmesi gerekir... Burada öğreneceğim bilgiler her şey demek değil sadece olabildiğince çok yerden görüş fikir almak gibi bir niyetim var senin gibi 1000 kişi anlamaz belki ama 1 kişi yeter zaten... İlgi alakan için aayrıca Teşekkür ederim...
|
Seni kırdıysam özür dilerim.
Bu sorduğun bilgilere en güzel cevapları gidip Patrikhanede alabilirsin kardeşim. Ancak benim sana sergilediğim şüpheci tavırla ordada karşılaşabilirsin. Azınlık olduğumuz için amacını tam kavrıyamadığımız yaklaşımlara karşı mesafeli bir duruşumuz olabiliyor. Kendini tam olarak açıklamazsan ve bana sergilediğin tutumu ordada sergilersen bir yardım alamıyacağından emin sayılırım.
Tekrar söylüyorum seni kırdıysam özür dilerim amacım seni kırmak değildi. Ama şu durumda sana teşekkürü borç bilmiyorum (benim gibi 1000 kişi teşekkür etse ne yazar). Projende başarılar umarım gerekli desteği bulabilirsin.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-01-12, 02:07
gurhangurbuz
Bende Teşekkür ederim...Bende seni kırdıysam özürdilerim amacım seni kırmak değildi... Dininizde yapılmaması 7 şeyden birisi olan öfke ve sonucunu gördük sanırım :) Buda bizlere bir örnek olsun ve sonunda güzel bitsin herşey...Yapmak istediğim Belgesele gelince Patrikhaneylede görüşeceğim bu yapacağım işler arasında fakat dediğim gibi internet üzerinde
Hristiyanlıkla ilgili en geniş paylaşımı burada gördüğüm için buradaki kullanıcıların fikirlerini önemsedim.Azınlık olduğunuz ve geçmiş olaylardan dolayı ne kadar ön yargılı ve tedirgin oluşunuzun da fazlasıyla farkındayım zaten diğer konulara baktıgımında da bunu net olarak görebiliyorum.Patrikhaned en gerekli bilgilere ulasabilirmiyim nasıl davranırlar bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla
Hristiyanlar belli kiliselere kayıtlı oluyorlar Türkçe bilen bir rahip ile görüştürmek isteyen birisi bile ve onun bana anlatacakları bile bana çok yararlı olacaktır.Ayrıca sanat ile ilgilenen
Hristiyanlarda kendilerince öenmli olan sahneleri iletebilmeleri gibi bir öneride sunuyorum bu olaya genel bakmak ve benimsemek gerekir bence... Lafımı daha fazla uzatmadan önce cevap yazma nezaketin için Teşekkür ederim, ve Kırdıysam seni bende Özür dilerim..
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil