Teknolojinin gelişmesinin dini inançlar üzerindeki ters etkisi konusu
293 kez okundu,
1 kez cevaplandı. En son mesaj
petrosdbaz tarafından gönderildi.
Teknolojinin gelişmesinin dini inançlar üzerindeki ters etkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

17-04-11, 13:48
Flyboy
Merhaba arkadaşlar,
Yarınki sınavıma çalışırken okuduğum bir bölüm aklıma takıldı, bunu sizlerle tartışmak istedim.
Mina Urgan, İngiliz Edebiyatı Tarihi, YKY Sf. 506:
"Bu (Romantik edebiyat akımı şairleri, 1798-1837) şairler doğaya böylesine önem vermekle, ilkel bir sanayinin izlerinin (Sanayi Devrimi sonucunda kirlenen çevre) cüzam gibi ülkelerine yayılmaya başlamasına belki tepki gösteriyorlardı; belki de gücünü yitiren dinsel inançların yerini tutacak ve tapınılacak başka bir varlık arıyorlardı."
Düşündüğümüzde gerçekten de teknoloji geliştikçe dinsel inançlarda bir azalma/ rehavet durumu söz konusudur. Başka bir kitapta da "1969'da Armstrong Ay'a ayak bastığında Tanrı öldü." cümlesini okuduğumu hatırlarım.
Peki bu neden böyledir ? Full dokunmatik bir telefonun icat olunuşu, benim dini inancımı neden etkilesin ? Ay'a çıkmak benim inancımı neden etkilesin ? Tanrı, "Full dokunmatik telefon yapamazsınız" veya "Ay'a çıkamazsınız" dedi de, şimdi bunlar yapıldığında bu savlar çürütüldü mü ? Çift çekirdekli bilgisayarlardan i7 sistemlere geçildiğinde bu neden Tanrıyı inkar etmenin yolunu açıyor ? Acaba teknoloji ile gelen rahatlığın, kolaylığın getirdiği "üşengeçlik" ile mi ilgili bu, günde bir kere olsun yatarken dua edip şükretmek, haftada bir gün de kiliseye gitmek dahi insanlara ağır mı gelmeye başladı ?
Bu konu aklımı çok kurcalıyor. Tüm arkadaşların fikirlerini dinlemek isterim.
Esenlikler.
Yönetim Notu: İnsanların ilgisi hiç bir zaman yeteri kadar Tanrı'ya dönük olmamıştı, telefon, facebook yokken bu daha az belli oluyordu, mahalledeki kilise bir sosyal faaliyetti, bir bakıma zorunlu ve tek sosyal faaliyetti özellikle küçük kasabalarda.
Oysaki Tanrı yüreklere bakar. Bedenen değil, ruhen/aklen nerede olmanızla ilgilenir.
Aslında içsel dünya anlamında gerçek
hristiyanlar için inançları azalmadı, ya da artmadı, ancak meşgul oldukları süre ve günlük sosyal faaliyet miktarı arttı. Ama diğer taraftan bazı gerçek
hristiyanlar bu yeni teknolojileri inançları için kullanmaya başladılar. Misal websiteleri, facebook grupları, videolar vs.
Diğer taraftan artık "İnternet Kilisesi" gibi bir kavram oluştu, kiliseye gitmeyenler evlerinde ibadet eder hale geldiler ama tabi fiziki dünyada kilise istatistiklerinde bu tarz kişiler kayıtlı değil.
Esas olarak sevgiyi soğutanlar "
hristiyan" olduğunu iddia ederek kiliseye zarar verenlerdir. İncil'in mesajını hafifleten, zayıflatan bu kişilerdir.
Kimilerine göre de inancın zayıflaması "Kilise"nin bölünmesinden sonra başlamıştır ve de günümüzde de güç bulmaktadır.
Ek not: i7 kullanıyorum henüz imandan düşmedim :)
Teknolojinin gelişmesinin dini inançlar üzerindeki ters etkisi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

17-04-11, 16:35
petrosdbaz
en basitinden aspirin.eskiden insanlar hasta oldukları zaman tanrıya dua ederlerdi,çünkü tek umut oydu-halende öyle-.aspirin çıktıktan sonra şöyle demeye başladılar;aaah başım ağrıyor ama aspirin iyi geliyor.artık tanrıya ne ihtiyacım var".evet böyle diyorlar.çünkü insanlar kolaycı ve tembelliği o kdar çok seviyorki bunu anlatamam.bende seviyorum tabii ama olması gereken bu değil.bunun için tembellikle ruhsal bir savaş içinde olman/m gerekir.ve bunun içinde sürekliği dua gerekir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Teknolojinin gelişmesinin dini inançlar üzerindeki ters etkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil