| HRİSTİYAN FORUM
> Serbest Kürsü
: Türkiyede Arapça Kuranı Bilmemek Daha İyi konusu 323 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi. Türkiyede Arapça Kuranı Bilmemek Daha İyi Arap ülkelerden farkımız arapçayı bilmiyor oluşumuzdur.Türkiyede müslüman otoriterler kuranı arapça bilmek gerektiği ve arapçayıda öğrenmek gerektiğini ancak bu şekilde kuranın doğru anlaşılacağını iddia ederler. Bunun yararıda vardır;Böylece kuranın karmaşalarından uzaklaşmış olurlar.Böylece hayali bir kuran yaratılıyor.Kuranın sevgi dini,anlayış ve hoşgörü dini olduğuna inandırılıyor. Hiç olmazsa kuranın karmaşalarına girmektense kuranı bilmeden-anlamadan arapça ezberleyerek ibadet etmeleri daha iyi. Arap ülkelerinden (Arabistan ve Libya'dan gelenlerle görüşmüştüm) gelenler "böyle bir din olamaz" diye tepkilerini-gerilimlerini ifade ediyorlardı.Ee onlar Arapça biliyorlar ve kuranın karmaşalarından kurtulmaları mümkün olmuyor ancak bu ülkelerde Türkiyeyi gerçek müslüman olarak... Türkiyede Arapça Kuranı Bilmemek Daha İyi
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Türkiyede Arapça Kuranı Bilmemek Daha İyi konusu 323 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi.
Arap ülkelerden farkımız arapçayı bilmiyor oluşumuzdur.Türkiyede müslüman otoriterler kuranı arapça bilmek gerektiği ve arapçayıda öğrenmek gerektiğini ancak bu şekilde kuranın doğru anlaşılacağını iddia ederler.
Bunun yararıda vardır;Böylece kuranın karmaşalarından uzaklaşmış olurlar.Böylece hayali bir kuran yaratılıyor.Kuranın sevgi dini,anlayış ve hoşgörü dini olduğuna inandırılıyor.
Hiç olmazsa kuranın karmaşalarına girmektense kuranı bilmeden-anlamadan arapça ezberleyerek ibadet etmeleri daha iyi.
Arap ülkelerinden (Arabistan ve Libya'dan gelenlerle görüşmüştüm) gelenler "böyle bir din olamaz" diye tepkilerini-gerilimlerini ifade ediyorlardı.Ee onlar Arapça biliyorlar ve kuranın karmaşalarından kurtulmaları mümkün olmuyor ancak bu ülkelerde Türkiyeyi gerçek müslüman olarak görmüyorlar.Muhtemelen kendi dışındaki ülkelerdeki islamıda kabul etmiyorlardır en iyi uygulama kendi ülkelerinde diye düşünüyorlardır.
Hiç olmazsa kuranın karmaşalarına girmektense kuranı bilmeden-anlamadan arapça ezberleyerek ibadet etmeleri daha iyi.
Arap ülkelerinden (Arabistan ve Libya'dan gelenlerle görüşmüştüm) gelenler "böyle bir din olamaz" diye tepkilerini-gerilimlerini ifade ediyorlardı.Ee onlar Arapça biliyorlar ve kuranın karmaşalarından kurtulmaları mümkün olmuyor ancak bu ülkelerde Türkiyeyi gerçek müslüman olarak görmüyorlar.Muhtemelen kendi dışındaki ülkelerdeki islamıda kabul etmiyorlardır en iyi uygulama kendi ülkelerinde diye düşünüyorlardır.
Eee Türkiye de ki halkımız islamı en iyi kendilerinin yaşadığına, ortadoğudaki tüm diğer müslüman halkın bize gıptayla baktığına inanmış ve inandırılmışlarki bu ayrıntıyı sürekli gözden kaçırıyorlar...
Türkiyede Arapça Kuranı Bilmemek Daha İyi konusuna benzer konular;
Türkiyede dogan aziz ve azizeler merhabalar,
bugün kilisemin sevgili din görevlisi Giorgi bey ile uzun uzun sohbet etme imkani buldum.Bana türkiyenin hristiyan tarihi acisindan öneminden bahsetti ve anadolu topraklarinda dogan aziz Nikolaus`tan. Konusmamizin sonunda benden suanki türkiyenin bulundugu cografyada dogan azizlerle ilgili arastirma yapip, bu arastirmayi da kilise cemaatiyle paylasmami rica etti.Su ana kadar bulduklarim Aziz Pavlus, Azize barbara, Aziz Ahillios, Aziz Parthenios. Konu ile ilgili arkadaslarimdan yardimlarini bekliyorum.
Güzel Günler,
K.
Neden hristiyanlığa Türkiyede önyargı fazla Düşünüyorumki,Türkiye de en vahşi din olarak Hristiyanlığı gösterme nedenini psikolojik olarak görüyorum.
Hristiyanlık sevgiden bahseder
Eğer bir insanın sevgisi ölmüşse,durumu vahim demektir.
Sevgisi ölen,duygularınıda yitirdiğinden herşeyi cinsellik olarak görebiliyor
Sevgi verildiğinde,bu kişiler anlamıyor ve cinsellik peşinde olduğunuz yargısı gelişiyor
ve bunun ile yargılıyorlar
Bunu belirledim ve araştırmalarım devam ediyor.
Başka yargılamalarda olabilir.Malında gözünüz olduğunu düşünebilirler falan
Biz esenlik içinde olurken onlardaki ruhsal ölümü sıçratıyorlar
Ruhsal ölüme uğramış kişilerde, cinsel karmaşalar dışında Başka belirlemeler bulursam tekrar yazarım
İyi ve kötüyü bilmek mi, bilmemek mi? Sevgili kardeşlerim
Rabden ilk kopuş,iyi ve kötüyü bilme ağacının meyvesinden yemekle oldu.
Öyleyse,tekrar aynı hataya düşmemek için artık bu ağacın meyvesinden yememek gerekir.
Yani mazeret yok.
Öyleyse iyiyi-kötüyü bilmeyecekmiyiz.
Konuyla belki alakalıdır "tanrının eğemenliği çocuklar üzerindedir" Bir çocuk iyiyi kötüyü bilmez,biz öğretiriz.(Öğrettiğimiz ne kadar doğruysa artık,oda tartışılır ya!)
Ama diğer yandanda,zaten yanlışa düşmüşüz,bu yanlışdan çıkmak için artık iyiyi kötüyü bilmek gerekiyor diyorum
Kısacası bu iki fikirde gidip geliyorum.
Büyük İman Açıklaması Türkçe / Arapça INANIRIM BIR TANRIYA,
HERSEYE GUCU YETEN BABA'YA,
GOGUN VE YERIN TUM GORUNEN VE GORUNMEYENLERIN YARADANINA.
TEK RAB ISA MESIH'E.
TANRI'NIN OGLUNA,
TEK DOGANA TUM CAGLARDAN ONCE BABADAN DOGANA.
ISIKTAN ISIK,
GERCEK TANRI DAN GERCEK TANRIYA,
DOGANA YARATILMAYANA,
BABA ILE AYNI OZDE OLANA,
Türkiyede Protestanlık ve düzeltilmesi gerekenler (Not&Giriş: Öncelikle bu konu belli bir grubu veya öğretiyi hedef almamaktadır,tamamen İsa Mesihe iman etmiş mezhepler üstü kardeşler arası sevgiye dayanan ''Agape'' kavramı baz alınarak tek vaftiz ve imanda buluşulan Hristiyan ekümenizmi altında,Protestanlığın veya ülkemizde bulunan Protestan cemaatlerin yanlışlarının neler olduğunu,düzeltilmesi için neler gerektiği üzerine Protestan,Katolik ve Ortodoks veya mezhepsiz Hristiyan geleneğinde olan tüm kardeşlerin (iyi niyetli) olumlu eleştirilerini belirtecekleri ,görüşlerini bildirecekleri bir forumdur. )
<!---->
<!---->
Protestan cemaatlerin genel olarak düştükleri hatalar ve yetersizlikleri:
a) Protestan cemaatlerin kendi aralarında olan sorunlar:
Birlik ve beraberlikten uzak olmak
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil