İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Sevgi : İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusu 5048 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi. İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? Müslüman bir toplumda ve eğitim sisteminde yetişmiş biri olarak çok fazla sorgulamamam, hatta fazla sorgulamamın kötü sonuçlar doğuracağı telkin edildi. Üzücüdür ki bu telkin farklı dinler hakkında araştırma yaparken bile içten içe suçluluk hissetmeme sebep oldu. Fakat şunu görüyorum ki özellikle kadınların çok yoğun baskı altında tutulduğu, her fırsatta şiddet uygulandığı, yüzünün gözünün dahi kapatılıp yegane görevinin hizmet ve üreme olduğu, yanlış kabul edilen şeyler sonucu acımasızca öldürüldüğü toplumlar müslüman toplumlar. Ve bu bir tesadüfmüdür bilemiyorum, dünyada bilim ve teknolojide çok ileri, çok modern, gelişmiş, siyasi güç ve saygınlığa sahip ülkeler sıralamasında müslüman ülkeler aşağı sıralarda. Konuları okurken bir üyenin klisenin vediği huzuru cami ortamında... İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusu 5048 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi.

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-06-08, 03:45
**grace**

Müslüman bir toplumda ve eğitim sisteminde yetişmiş biri olarak çok fazla sorgulamamam, hatta fazla sorgulamamın kötü sonuçlar doğuracağı telkin edildi. Üzücüdür ki bu telkin farklı dinler hakkında araştırma yaparken bile içten içe suçluluk hissetmeme sebep oldu. Fakat şunu görüyorum ki özellikle kadınların çok yoğun baskı altında tutulduğu, her fırsatta şiddet uygulandığı, yüzünün gözünün dahi kapatılıp yegane görevinin hizmet ve üreme olduğu, yanlış kabul edilen şeyler sonucu acımasızca öldürüldüğü toplumlar müslüman toplumlar. Ve bu bir tesadüfmüdür bilemiyorum, dünyada bilim ve teknolojide çok ileri, çok modern, gelişmiş, siyasi güç ve saygınlığa sahip ülkeler sıralamasında müslüman ülkeler aşağı sıralarda.
Konuları okurken bir üyenin klisenin vediği huzuru cami ortamında bulamadığından bahsettiğine rastladım. Basit bir örnek olarak, şahsımın ve birçok tanıdığımın sabah ezanından ürktüğünü düşündüğümde bu,çok da garipsenecek veya anlaşılmayacak birşey gibi gelmedi. Hristiyanlık ile ilgili forumunuzda Allah'ın insanlara sevgisinin büyüklüğünden ve hatta bu büyüklüğe kanıt olarak Oğlu olarak nitelendirilen Hz. İsa 'nın dünyaya gönderildiği, insanların günahı karşılığı canını verdiği yazıyordu. Benim İslamiyet ile ilgili okuduğum ve duyduğum birçok şeyin ise korkutma ve cezalandırılmayla ilgili olduğunu düşündüğümde sormak istiyorum; "İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?" dünyadaki en yaygın din oluşunun temelinde de bu mu yatıyor sizce?
Teşekkürler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-06-08, 15:24
Margos

**grace**
Benim İslamiyet ile ilgili okuduğum ve duyduğum birçok şeyin ise korkutma ve cezalandırılmayla ilgili olduğunu düşündüğümde sormak istiyorum; "İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?" dünyadaki en yaygın din oluşunun temelinde de bu mu yatıyor sizce?
Teşekkürler
İslam'ın kökenini bilemiyorum, çok da ilgimi çekmiyor ama Hristiyanlığın kökeni sevgidir. Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki; tek Oğlu'nu verdi. (Yuhanna 14:6).

Dünyadaki en yaygın din oluşunun bunla alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu anda öyle olabilir ancak en hızlı yayılan inançlar bence İslamiyet,Ateizm ve Uzakdoğu Dinleri. Batı'ya baktığınızda bu inançların hızla yayıldığını görebilirsiniz. Bir inancın mensuplarının çok olması o inancın doğru olduğunun kanıtı olamaz zaten, dünyada tek bir Hristiyan kalmasa dahi ben İsa Mesih'in Rabbim ve Kurtarıcım olduğuna inanmaya devam edeceğim.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBirbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-06-08, 17:08
Emre-istanbul

margos isimli üyemiz ayet açık bir şekilde konuya netlik getirmiş bana söyleyecek birşey bırakmamış :):)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-06-08, 18:01
**grace**

Cevaplarınız için teşekkürler fakat, "ilgilenmiyorum, umursamıyorum" şeklindeki açıklamadan ziyade fikirlerinizi yazmanızı tercih ederdim.

Seçiminizi yapmış olmanıza elbette saygı duyuyorum fakat siz de bilirsiniz ki tercih iki seçeneğin karşılaştırılmasıyla yapılabilir, sorum ne derece umursadığınızı ölçmek için değil, seçiminizi yaparken Hristiyanlık 'ın hangi yönlerininin İslam' a göre ağır bastığını öğrenebilmek içindi. Sorumda korku ve sevginin kökendeki farkı benim düşündüğüm farklılıklardan biriydi...

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-06-08, 18:56
Emre-istanbul

sayın değerli üyemiz,bunun bizim anlatmalarımızla değil,sizin kendi yaşantınızla olacağı kanaatindeyim.
yani gerçeği biz size açıklayamayız,ancak ve ancak siz yaşar öğrenirsiniz.Bunun içinde size tavsiyem bir kutsal kitap edinmeniz olacak.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusuna benzer konular;

İslam ve Terör İslam dünyasında barış zor bulunan birşey.Hergün islam ülkerinde ya terör yada iç savaş haberleri duyuyoruz. Ve hepsi bu olaylarda dış ülkeleri suçlayıp duruyorlar. Hiçbir zaman kendilerinde sorunu aramıyorlar. Bence bu olaylar islamın içindeki cihat kavramının bilinç altı yansımasıdır. Bazen bu olaylar din adına bazen ırk adına bazende ideoloji adına yapılıyor. Din bir toplumu şekillendiren en önemli kavram ve yaşam tarzını en önemli parçası. Bence insanlar mesihi son kurban olarak kabul etmediği sürece, kendi çocuklarını kurban etmeye mahkum kalıyor Bazen teröre bazende iç savaşlara kurban veriyor. Barışın gelmesi ve kardeş kanının akmaması için dünyanın hristiyanlığa çok ihtiyacı var

Atatürk ve İslam Ataturk'un islam dini hakkinda dusunceleri (kendi el yazisi ile): Syf. 351 Millet Syf. 352 Millet / Dini Seçim Serbestliği Syf. 364 Din Birliği - Arap Dini Syf. 365 Muhammed'in Dinini Kabul Edenler. Syf. 366 Kuran Ezberlemekten Beyni Sulanmış Hafızlara Döndüler. Syf. 367 Hırkasıdır Diye Bir Palaspareyi Syf. 368 Bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden din hissi. Syf. 369 İşte dinin, din hissinin Türk Milletine bıraktığı hatıra. Syf. 370 Türk Milleti insaniyet aleminin samimi bir ailesidir.

İslam muharebenin ideolojisidir İslam muharebenin ideolojisidir<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Bu açıklama bir “islamfobisinden” değil Cezayir doğumlu,Paris’te büyük camii yönetmeni ve Fransa’daki müslümanların eski başkanı Dalil Baubaker bir televizyon röportajında açıkladı. Baubaker şöyle dedi: “İslam artık sadece bir din olarak kabul olmamalı ama bizim zamanımızın ağır bir siyasi faktörü olarak.... İslam gerçekten bir sosyo-politik fenomenidir.<o:p></o:p> <o:p></o:p> “İslam mücadelenin ideolojisidir.... Saldırganlığın bir ideolojisidir....Militan tabanının nüfusunu haraketlendirir...... Orda bir umumi savurma, evrenselde hedeften kopma vardır...Bu muharebenin ideolojisi,saldırganlığın ideolojisidir. <o:p>Kaynak:...

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? Bu konudaki gerçek nedir acaba. Korku tanrı tarafından içimize ekilmişmidir öğrenilmiş bir şeymidir. Kim demiş korku içimize ekilidir diye,tabiki kanıtlanamaz. Belkide korku sonradan öğrenilmiş bir şeydir. Ben korkularımın üstüne çok gittim altında bir sürü korkum çıktı.Hatta korku benle köşe kapmaca bile oynadı.Artık neyden korkmuyorsam,korku bu sefer başka bir şeyin ardına saklanıyordu. Ama bana korku öğrenilmiş birşey olarak geliyor. Bebekler korkutulduğu içinmi incitildiği içinmi ağlar.Korku nedir Fakat sevgi ise doğuştan içimize ekili bir bebeğin gülüşünden bunu kolayca farkederiz

Sevgi, Korku? Sizce İncil'deki bu cümleler çelişki değil mi? Örneğin; "Tanri'nin bize olan sevgisini tanimis ve buna inanmisizdir. Tanri sevgidir. Sevgide yasayan Tanri'da yasar, Tanri da onda yasar. Yargi gününde cesaretimiz olsun diye sevgi böylelikle içimizde yetkin kilinmistir. Çünkü Mesih nasil ise, biz de bu dünyada öyleyiz. Sevgide korku yoktur. Tersine yetkin sevgi, korkuyu siler atar. Cünkü korku cezalandirilma düsüncesinden ileri gelir. Korkan kisi sevgide yetkin kilinmis degildir. Biz ise seviyoruz. Cünkü o önce bizi sevdi." 1. Yuhanna 4 - 16 ... 19.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih