İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Sevgi : İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
**grace**

Müslüman bir toplumda ve eğitim sisteminde yetişmiş biri olarak çok fazla sorgulamamam, hatta fazla sorgulamamın kötü sonuçlar doğuracağı telkin edildi. Üzücüdür ki bu telkin farklı dinler hakkında araştırma yaparken bile içten içe suçluluk hissetmeme sebep oldu. Fakat şunu görüyorum ki özellikle kadınların çok yoğun baskı altında tutulduğu, her fırsatta şiddet uygulandığı, yüzünün gözünün dahi kapatılıp yegane görevinin hizmet ve üreme olduğu, yanlış kabul edilen şeyler sonucu acımasızca öldürüldüğü toplumlar müslüman toplumlar. Ve bu bir tesadüfmüdür bilemiyorum, dünyada bilim ve teknolojide çok ileri, çok modern, gelişmiş, siyasi güç ve saygınlığa sahip ülkeler sıralamasında müslüman ülkeler aşağı sıralarda.
Konuları okurken bir üyenin klisenin vediği huzuru cami ortamında bulamadığından bahsettiğine rastladım. Basit bir örnek olarak, şahsımın ve birçok tanıdığımın sabah ezanından ürktüğünü düşündüğümde bu,çok da garipsenecek veya anlaşılmayacak birşey gibi gelmedi. Hristiyanlık ile ilgili forumunuzda Allah'ın insanlara sevgisinin büyüklüğünden ve hatta bu büyüklüğe kanıt olarak Oğlu olarak nitelendirilen Hz. İsa 'nın dünyaya gönderildiği, insanların günahı karşılığı canını verdiği yazıyordu. Benim İslamiyet ile ilgili okuduğum ve duyduğum birçok şeyin ise korkutma ve cezalandırılmayla ilgili olduğunu düşündüğümde sormak istiyorum; "İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?" dünyadaki en yaygın din oluşunun temelinde de bu mu yatıyor sizce?
Teşekkürler

hristiyanlık
Margos

**grace**
Benim İslamiyet ile ilgili okuduğum ve duyduğum birçok şeyin ise korkutma ve cezalandırılmayla ilgili olduğunu düşündüğümde sormak istiyorum; "İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?" dünyadaki en yaygın din oluşunun temelinde de bu mu yatıyor sizce?
Teşekkürler
İslam'ın kökenini bilemiyorum, çok da ilgimi çekmiyor ama Hristiyanlığın kökeni sevgidir. Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki; tek Oğlu'nu verdi. (Yuhanna 14:6).

Dünyadaki en yaygın din oluşunun bunla alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu anda öyle olabilir ancak en hızlı yayılan inançlar bence İslamiyet,Ateizm ve Uzakdoğu Dinleri. Batı'ya baktığınızda bu inançların hızla yayıldığını görebilirsiniz. Bir inancın mensuplarının çok olması o inancın doğru olduğunun kanıtı olamaz zaten, dünyada tek bir Hristiyan kalmasa dahi ben İsa Mesih'in Rabbim ve Kurtarıcım olduğuna inanmaya devam edeceğim.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

hristiyanlık
Emre-istanbul

margos isimli üyemiz ayet açık bir şekilde konuya netlik getirmiş bana söyleyecek birşey bırakmamış :):)

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

hristiyanlık
**grace**

Cevaplarınız için teşekkürler fakat, "ilgilenmiyorum, umursamıyorum" şeklindeki açıklamadan ziyade fikirlerinizi yazmanızı tercih ederdim.

Seçiminizi yapmış olmanıza elbette saygı duyuyorum fakat siz de bilirsiniz ki tercih iki seçeneğin karşılaştırılmasıyla yapılabilir, sorum ne derece umursadığınızı ölçmek için değil, seçiminizi yaparken Hristiyanlık 'ın hangi yönlerininin İslam' a göre ağır bastığını öğrenebilmek içindi. Sorumda korku ve sevginin kökendeki farkı benim düşündüğüm farklılıklardan biriydi...

hristiyanlık
Emre-istanbul

sayın değerli üyemiz,bunun bizim anlatmalarımızla değil,sizin kendi yaşantınızla olacağı kanaatindeyim.
yani gerçeği biz size açıklayamayız,ancak ve ancak siz yaşar öğrenirsiniz.Bunun içinde size tavsiyem bir kutsal kitap edinmeniz olacak.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusuna benzer konular;

İslam ve Terör İslam dünyasında barış zor bulunan birşey.Hergün islam ülkerinde ya terör yada iç savaş haberleri duyuyoruz. Ve hepsi bu olaylarda dış ülkeleri suçlayıp duruyorlar. Hiçbir zaman kendilerinde sorunu aramıyorlar. Bence bu olaylar islamın içindeki cihat kavramının bilinç altı yansımasıdır. Bazen bu olaylar din adına bazen ırk adına bazende ideoloji adına yapılıyor. Din bir toplumu şekillendiren en önemli kavram ve yaşam tarzını en önemli parçası. Bence insanlar mesihi son kurban olarak kabul etmediği sürece, kendi çocuklarını kurban etmeye mahkum kalıyor Bazen teröre bazende iç savaşlara kurban veriyor. Barışın gelmesi ve kardeş kanının akmaması için dünyanın hristiyanlığa çok ihtiyacı var

Kimlikteki İslam ibaresi Merhaba kardeşlerim ben 17 yaşındayım . Reşit olmamama rağmen kimliğimde yazan İslam ibaresini ailemin onayıyla sildirmek mümkün müdür? Biliyorsunuz doğduğunuzda kimse size hangi dini seçeceksin diye sormadan İslam yazıyorlar ben ise bir Hristiyan olarak kimliğimde İslam yazmasının ancak iki yüzlülük olduğunu düşünüyorum , manevi olarak beni rahatsız ediyor. Eğer sildiren biri varsa prosedür hakkında bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler. RAB sizleri bereketlesin! †

Saldırganlar İslam Cahili 'Saldırganlar İslam cahili' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de rahibin bıçaklanmasından sonra Hıristiyan din adamlarına saldıranlar hakkında ağır konuştu: "İslam'dan nasibini almamış, İslam cahilleri." AKP Üsküdar İlçe Teşkilatı tarafından Haydarpaşa Lisesi'nde düzenlenen bayramlaşma toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her dine eşit mesafede olduklarını söyledi. Almanya'da bulunan cami ve mescitlerde Müslümanların ibadetlerini yaptıklarını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:"Almanya'daki cami ve mescitlerde bazen kundaklamalar yaşanıyor. Bunlar oluyor diye aynısını yapma hakkına sahip miyiz? Hayır, değiliz. Zaman zaman bizde de buna benzer şeyler oluyor. Trabzon, Malatya ve son olarak İzmir'de yaşanan olay....

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? Bu konudaki gerçek nedir acaba. Korku tanrı tarafından içimize ekilmişmidir öğrenilmiş bir şeymidir. Kim demiş korku içimize ekilidir diye,tabiki kanıtlanamaz. Belkide korku sonradan öğrenilmiş bir şeydir. Ben korkularımın üstüne çok gittim altında bir sürü korkum çıktı.Hatta korku benle köşe kapmaca bile oynadı.Artık neyden korkmuyorsam,korku bu sefer başka bir şeyin ardına saklanıyordu. Ama bana korku öğrenilmiş birşey olarak geliyor. Bebekler korkutulduğu içinmi incitildiği içinmi ağlar.Korku nedir Fakat sevgi ise doğuştan içimize ekili bir bebeğin gülüşünden bunu kolayca farkederiz

Sevgi, Korku? Sizce İncil'deki bu cümleler çelişki değil mi? Örneğin; "Tanri'nin bize olan sevgisini tanimis ve buna inanmisizdir. Tanri sevgidir. Sevgide yasayan Tanri'da yasar, Tanri da onda yasar. Yargi gününde cesaretimiz olsun diye sevgi böylelikle içimizde yetkin kilinmistir. Çünkü Mesih nasil ise, biz de bu dünyada öyleyiz. Sevgide korku yoktur. Tersine yetkin sevgi, korkuyu siler atar. Cünkü korku cezalandirilma düsüncesinden ileri gelir. Korkan kisi sevgide yetkin kilinmis degildir. Biz ise seviyoruz. Cünkü o önce bizi sevdi." 1. Yuhanna 4 - 16 ... 19.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Sevgi : İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler