İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusu
5048 kez okundu,
20 kez cevaplandı. En son mesaj
Rab İyidir tarafından gönderildi.
İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

03-06-08, 03:45
**grace**
Müslüman bir toplumda ve eğitim sisteminde yetişmiş biri olarak çok fazla sorgulamamam, hatta fazla sorgulamamın kötü sonuçlar doğuracağı telkin edildi. Üzücüdür ki bu telkin farklı dinler hakkında araştırma yaparken bile içten içe suçluluk hissetmeme sebep oldu. Fakat şunu görüyorum ki özellikle kadınların çok yoğun baskı altında tutulduğu, her fırsatta şiddet uygulandığı, yüzünün gözünün dahi kapatılıp yegane görevinin hizmet ve üreme olduğu, yanlış kabul edilen şeyler sonucu acımasızca öldürüldüğü toplumlar müslüman toplumlar. Ve bu bir tesadüfmüdür bilemiyorum, dünyada bilim ve teknolojide çok ileri, çok modern, gelişmiş, siyasi güç ve saygınlığa sahip ülkeler sıralamasında müslüman ülkeler aşağı sıralarda.
Konuları okurken bir üyenin klisenin vediği huzuru cami ortamında bulamadığından bahsettiğine rastladım. Basit bir örnek olarak, şahsımın ve birçok tanıdığımın sabah ezanından ürktüğünü düşündüğümde bu,çok da garipsenecek veya anlaşılmayacak birşey gibi gelmedi.
Hristiyanlık ile ilgili forumunuzda Allah'ın insanlara sevgisinin büyüklüğünden ve hatta bu büyüklüğe kanıt olarak Oğlu olarak nitelendirilen Hz. İsa 'nın dünyaya gönderildiği, insanların günahı karşılığı canını verdiği yazıyordu. Benim İslamiyet ile ilgili okuduğum ve duyduğum birçok şeyin ise korkutma ve cezalandırılmayla ilgili olduğunu düşündüğümde sormak istiyorum; "İslam 'ın kökeni korku,
Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?" dünyadaki en yaygın din oluşunun temelinde de bu mu yatıyor sizce?
Teşekkürler
İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-06-08, 15:24
Margos
|
|
**grace**
|
Benim İslamiyet ile ilgili okuduğum ve duyduğum birçok şeyin ise korkutma ve cezalandırılmayla ilgili olduğunu düşündüğümde sormak istiyorum; "İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir?" dünyadaki en yaygın din oluşunun temelinde de bu mu yatıyor sizce?
Teşekkürler
|
İslam'ın kökenini bilemiyorum, çok da ilgimi çekmiyor ama
Hristiyanlığın kökeni sevgidir. Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki; tek Oğlu'nu verdi. (Yuhanna 14:6).
Dünyadaki en yaygın din oluşunun bunla alakası olduğunu düşünmüyorum. Şu anda öyle olabilir ancak en hızlı yayılan inançlar bence İslamiyet,Ateizm ve Uzakdoğu Dinleri. Batı'ya baktığınızda bu inançların hızla yayıldığını görebilirsiniz. Bir inancın mensuplarının çok olması o inancın doğru olduğunun kanıtı olamaz zaten, dünyada tek bir
Hristiyan kalmasa dahi ben İsa Mesih'in Rabbim ve Kurtarıcım olduğuna inanmaya devam edeceğim.
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-06-08, 17:08
Emre-istanbul
margos isimli üyemiz ayet açık bir şekilde konuya netlik getirmiş bana söyleyecek birşey bırakmamış :):)

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

FORUMA ÜYE OLUN! /

03-06-08, 18:01
**grace**
Cevaplarınız için teşekkürler fakat, "ilgilenmiyorum, umursamıyorum" şeklindeki açıklamadan ziyade fikirlerinizi yazmanızı tercih ederdim.
Seçiminizi yapmış olmanıza elbette saygı duyuyorum fakat siz de bilirsiniz ki tercih iki seçeneğin karşılaştırılmasıyla yapılabilir, sorum ne derece umursadığınızı ölçmek için değil, seçiminizi yaparken
Hristiyanlık 'ın hangi yönlerininin İslam' a göre ağır bastığını öğrenebilmek içindi. Sorumda korku ve sevginin kökendeki farkı benim düşündüğüm farklılıklardan biriydi...
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-06-08, 18:56
Emre-istanbul
sayın değerli üyemiz,bunun bizim anlatmalarımızla değil,sizin kendi yaşantınızla olacağı kanaatindeyim.
yani gerçeği biz size açıklayamayız,ancak ve ancak siz yaşar öğrenirsiniz.Bunun içinde size tavsiyem bir kutsal kitap edinmeniz olacak.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

FORUMA ÜYE OLUN! /
İslam 'ın kökeni korku, Hristiyanlık 'ın kökeni sevgimidir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil