Korkudan Özgürlük...

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Sevgi : Korkudan Özgürlük...

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Silas

Korkudan Özgürlük...

"Sevgide korku yoktur. Tersine, yetkin sevgi korkuyu siler atar. Çünkü korku işkencedir. Korkan kişi sevgide yetkin kılınmamıştır."
1.Yuhanna 4:18

Genelde, Tanrı' nın bizi sevdiğinden emin, O' na güvenerek yolumuza sorunsuz bir şekilde devam ederiz. Sonra ansızın bir şey bize saldırır.

Asıl iman hırsızı, koşullardır. Başımıza gelen o kötü şeylerdir. Tanrı' nın sizi sevdiğine inanmakta, koşullar sanki O sizi sevmiyormuş gibi gösterene dek pek sıkıntı çekmezsiniz.

Sonra Şeytan, korku ve suçlamayla sizi, sizi özgür kılacak şeyin ta kendisinden - Tanrı' nın sevgisinden - ayırmak için gelir. " Ya buna ne demeli" der, " Tanrı' nın seni sevdiğini sanıyordum. Öyleyse neden başına kötü şeyler geliyor?"

Bundan sonra Tanrı' nın önünde ki güveninizi kaybedersiniz. Eğer siz güven duymuyorsanız Tanrı size yardım edemez. Tanrı' nın sizi sevdiğini bilmiyorsanız, güven ya da iman dolu olamazsınız. Eğer Şeytan' ın korku ve suçluluk yükünü kabul edersiniz, Tanrı' nın sizi ne kadar çok sevdiğini bilemezsiniz.

Tanrı' nın sizi sevdiğini biliyorsanız başarısızlıktan korkmak imkânsızdır. Tanrı' ya güveniyorsanız başarısızlığa uğrayamazsınız. Başarısızlığa uğramanızın tek yolu, kendinize dayanıp güvenmenizdir. Tanrı' nın sizi sevdiğini biliyorsanız, başarısızlıktan korkmazsınız. Tanrı' nın sizi sevdiğini biliyorsanız reddedilmekten korkmayacaksınız.

Tanrı' nın sevgisi o kadar büyüktür ki, herşeyi kapsar ve örter. Sizi kurtaran ve özgür kılan aynı Tanrı' nın sizi suçlayacağını mı sanıyorsunuz? Suçlayan Şeytan'dır. Tanrı sizi hayatınızda ki günah konusunda ikna edecektir ve size çıkış yolunu gösterecektir. Şeytan sizi suçlayacak ve size hiçbir çıkış yolu olmadığını söyleyecektir.

Kutsal Kitap' ta şöyle yazılıdır:

"Sevgide korku yoktur. Tersine, yetkin sevgi korkuyu siler atar. Çünkü korku işkencedir. Korkan kişi sevgide yetkin kılınmamıştır."
1. Yuhanna 4:18

Tanrı' nın sizi sevmesine izin verirseniz artık korkmayacaksınız. Eğer hayatınızda korku olmasını istemiyorsanız, Tanrı' nın sizi sevmesine izin vermelisiniz. Tanrı' nın size olan sevgisini şimdi kabul edin, alın. Haydi, bunu yapın! İmanla uzanın ve Tanrı' nın size duyduğu tüm sevgiyi alın.

Tanrı' nın sizi sevmesine izin verip siz de onu severseniz, kendi gücünüzle hareket etmeye çabalamayı bırakabilirsiniz. Yalnızca Tanrı' yı sever, O' nun da sizi sevmesine izin verirseniz, O bunu halledecektir. Tanrı' nın sevgisi içinizden yükselecek ve bütün korkuyu kovacaktır.

Tanrı sizi İsa Mesih' te çok seviyor...

Korkudan Özgürlük...

hristiyanlık
Kornelyus

Korkudan Özgürlük...

Sevgili kardeşim Silas;

Rab İsa Mesih sevgisini senin kalbinde hepimize göstermektedir. Ne mutlu ki işte İsa Mesih bizlere bu sevgiyi aşılamaktadır; kardeşler olarak hepimiz tüm insanları kendi kardeşlerimiz gibi sevmeliyiz, bununla birlikte yaşadığımız her şeyin karşısında Tanrı sevgisini içimizde en kutsal sevgimiz olarak beslemeliyiz. Zaten bu Tanrı'nın bize duyduğu sevgi karşısında yapılması en doğru ve güzel şey değil midir? Bakın Tanrı bize olan sevgisini İsa Mesih'te nasıl ifade etmektedir:

İsa, «Bir adamın iki oğlu varmış» dedi. «Bunlardan küçüğü babasına, `Baba' demiş, `malından payıma düşeni ver bana.' Baba da servetini iki oğlu arasında paylaştırmış. «Bundan birkaç gün sonra küçük oğul her şeyini toplayıp uzak bir ülkeye gitmiş. Orada sefahat içinde bir yaşam sürerek varını yoğunu çarçur etmiş.

Delikanlı her şeyini harcadıktan sonra, o ülkede şiddetli bir kıtlık baş göstermiş ve o da yokluk çekmeye başlamış. Bunun üzerine gidip o ülkenin vatandaşlarından birinin hizmetine girmiş. Adam onu, domuz gütmek üzere otlaklarına yollamış. Delikanlı, domuzların yediği keçiboynuzlarıyla karnını doyurmaya can atıyormuş. Ama hiç kimse ona bir şey vermemiş. «Aklı başına gelince şöyle demiş: `Babamın nice işçisinin fazlasıyla yiyeceği var, bense burada açlıktan ölüyorum. Kalkıp babamın yanına döneceğim ve ona, Baba diyeceğim, Tanrı'ya ve sana karşı günah işledim. Ben artık senin oğlun olarak anılmaya layık değilim. Beni işçilerinden biri gibi kabul et.'

«Böylece kalkıp babasının yanına dönmüş. Kendisi daha uzaktayken babası onu görmüş, ona acımış, koşup boynuna sarılmış ve onu öpmüş. Oğlu ona, `Baba' demiş, `Tanrı'ya ve sana karşı günah işledim. Ben artık senin oğlun olarak anılmaya layık değilim.' «Babası ise kölelerine, `Çabuk, en iyi kaftanı getirip ona giydirin!' demiş. `Parmağına bir yüzük takın, ayaklarına çarık giydirin! Besili danayı getirip kesin, yiyelim ve eğlenelim. Çünkü benim bu oğlum ölmüştü, yaşama döndü; kaybolmuştu, bulundu.' Böylece eğlenmeye başlamışlar.

«Babanın büyük oğlu ise tarladaymış. Gelip eve yaklaştığında çalgı ve oyun seslerini duymuş. Uşaklardan birini yanına çağırıp, `Ne oluyor?' diye sormuş. «O da ona, `Kardeşin geldi, baban da ona sağ salim kavuştuğu için besili danayı kesti' demiş. «Büyük oğul öfkelenmiş, içeri girmek istememiş. Babası dışarı çıkıp ona yalvarmış. Ama o, babasına şöyle cevap vermiş: `Bak, bunca yıl senin için köle gibi çalıştım, hiçbir zaman buyruğundan çıkmadım. Ne var ki sen bana, arkadaşlarımla eğleneyim diye hiçbir zaman bir oğlak bile vermedin. Oysa senin malını fahişelerle yiyen şu oğlun eve dönünce, onun için besili danayı kestin.' «Babası ona, `Oğlum, sen her zaman benim yanımdasın, neyim varsa senindir' demiş. `Ama sevinip eğlenmek gerekiyordu. Çünkü bu kardeşin ölmüştü, yaşama döndü; kaybolmuştu, bulundu!'»

Luka 15:11-32

Korkudan Özgürlük...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Korkudan Özgürlük... konusuna benzer konular;

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Gal.5: 1 Mesih bizi özgür olalım diye özgür kıldı. Bunun için dayanın. Bir daha kölelik boyunduruğuna girmeyin.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Özgürlük, özde hürriyettir.<o:p></o:p> Bir şeyden özgürlük veya bir şeyi yapmak için özgürlüktür.<o:p></o:p> Özgürlük, kölelik ve esaretten hür olmaktır.<o:p></o:p> Günahın gücünden, suçluluk hissinden özgür olmaktır.<o:p></o:p> Bizleri kolaylıkla bağlayacak olan utançtan ve başka insanların düşüncelerinden özgürlüktür.<o:p></o:p> O insanlara karşı olan yükümlülüklerden ve beklentilerden özgürlüktür.<o:p></o:p>

Özgürlük <o:p></o:p> Beyin ürünü bir ton insan artığı ve insanla beslenen artık çoğaltımı. İstikamet çizilmiş, yaşam tekabülleriyle, tekabüller eklentileri ile sallabaş gidiyor.<o:p></o:p> Bir yol var, fosseptik atığı ile süslenmiş, ilkelleşmiş çağdaş insan müsvetteleri. <o:p></o:p> Yolun neresindeyiz… Sürüklensek nereye… Tutunsak nereye? Göz sabit, yürek sabit ve yok fiyatıyla özgürlük bahşedilmiş insana, uçurumun kenarında!<o:p></o:p> Özgürlük kavramını düşündüğümüzde dünyanın bize bahşettiği o kadar çok şey olduğunu görüyoruz ki… Renkli ışıklar, albenili tüketim malları, mutluluk verici maddeler, erkekler için kadın bedeninde kadınlar için erkek bedeninde aranan haz, vesaire vesaire. <o:p></o:p> Sevgili filozof Engels bir...

Romalılar 15:1-13 - Birlik, İmanda Özgürlük ve Sevgi Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 18<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Birlik, İmanda Özgürlük ve Sevgi<o:p></o:p> Romalılar 15:1-13<o:p></o:p> Açılım<o:p></o:p>

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Sevgi : Korkudan Özgürlük...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler