Sevgi,şükran ve yine sevgi...

Sevgi,şükran ve yine sevgi... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Sevgi : Sevgi,şükran ve yine sevgi... konusu 1482 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj sahika tarafından gönderildi. Sevgi,şükran ve yine sevgi... "Tanrı'yı seven kardeşini de sevsin" diyen buyruğu Mesih'ten aldık." 1. Yuhanna 4:21 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Sizler Tanrı’nın biricik çocuklarısınız.. Ne kadar özel olduğunuzu bilmeye başladığınızda ve Tanrı’ nın sizi sevdiğini aklınızdan çıkarmadığınız zaman, dünyayı İsa için kazanmaya başlayabilirsiniz. Lâkin Hıristiyan olduğunuzu söyleyip etrafınızda ki insanlara bağırmanız, öfkeyle davranmanız hiçbir işe yaramayacaktır. “ Ben Hıristiyan’ım, ben Hıristiyan’ım” deyip duruyorsunuz, fakat birisi size yanlışlıkla çarptığı zaman öfkeden kuduruyorsunuz ve çarpan kişiye karşı söyleniyorsunuz. <o:p></o:p> <o:p> </o:p> Evet, bazen bu tür davranışları sergiliyoruz. Yaptıktan sonra... Sevgi,şükran ve yine sevgi...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sevgi,şükran ve yine sevgi... konusu 1482 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj sahika tarafından gönderildi.

Sevgi,şükran ve yine sevgi... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Sevgi,şükran ve yine sevgi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-08-06, 19:56
Silas

"Tanrı'yı seven kardeşini de sevsin" diyen buyruğu Mesih'ten aldık."
1. Yuhanna 4:21

Sizler Tanrı’nın biricik çocuklarısınız.. Ne kadar özel olduğunuzu bilmeye başladığınızda ve Tanrı’ nın sizi sevdiğini aklınızdan çıkarmadığınız zaman, dünyayı İsa için kazanmaya başlayabilirsiniz. Lâkin Hıristiyan olduğunuzu söyleyip etrafınızda ki insanlara bağırmanız, öfkeyle davranmanız hiçbir işe yaramayacaktır. “ Ben Hıristiyan’ım, ben Hıristiyan’ım” deyip duruyorsunuz, fakat birisi size yanlışlıkla çarptığı zaman öfkeden kuduruyorsunuz ve çarpan kişiye karşı söyleniyorsunuz.

Evet, bazen bu tür davranışları sergiliyoruz. Yaptıktan sonra pişman oluyoruz, ancak yapmaya devam ediyoruz. Peki buna artık bir son vermeye ne dersiniz? O zaman “ Şeytan beni süslü yalanlarınla kandıramayacaksın. Sana inanmıyorum. Benim Tanrım var. Ben O’na inanıyorum. O’na lâyık bir evlat olacağım. Tanrı beni seviyor ve bende O’nu seviyorum. Yüce İsa Mesih’ in adıyla zaferi kazanacağım ve Sen beni aldatamayacaksın” deyin.

Tanrı’nın sonsuz olan sevgisi sizi suçluluk duygusundan özgür kılacak. Bu sayede siz de diğer insanlara sevgiyi uzatacaksınız. Tanrı’nın sonsuz ve muazzam sevgisini diğer insanlarla paylaşacaksınız.

Tanrı’ nın sizi kullanacağına gerçekten inanıyor musunuz? Tanrı size, her an ne için O’na iman ediyorsanız O’nu size verecektir. Bunun için korkmadan adım atın. Yüreğinizde ve dilinizde Rab İsa Mesih’ in Kutsal olan Adı her daim tekrarlansın. Hiç durmadan.

Kaç kez o korkunç uçurumun kenarında durdunuz? Kaç kez isyan bayraklarını çektiniz? Kaç kez suçluluk duygusuna kapıldınız? Kaç kez İsa Mesih’in Kutsal Adını yeterince övemediniz? Kaç kez hayâl kırıklığına uğradınız? Ve kaç kez korktunuz? Korku hiçbir Mesih İnanlısına yakışmaz! Korkarak Şeytan’ı sevindirdiğinizin farkına varmalısınız. Hayatınızı endişelerle geçirmek için Şeytan’a hep fırsat tanıdınız. Artık buna bir son vermelisiniz. Tanrı’nın adını övmeye ve Şeytan’ı İsa Mesih adıyla kovmanın zamanı geldi.

İçinizden devamlı “Tanrı beni seviyor” deyin. “Tanrı benim O’nu çok sevdiğimi biliyor” deyin ve korkuya kapılmayın buna izin vermeyin. Sırtınızı güvenle Mesih’ e dayayın.

“Mesih'in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm
mü, açlık mı, çıplaklı mı, tehlike mi, kılıç mı?

Yazılmış olduğu gibi: "Senin uğruna bütün gün öldürülüyoruz,
Kasaplık koyun sayılıyoruz."

Ama bizi sevenin aracılığıyla bu durumların hepsinde galiplerden üstünüz.

Eminim ki, ne ölüm, ne yaşam, ne melekler, ne yönetimler, ne şimdiki
ne gelecek zaman, ne güçler, ne yükseklik, ne derinlik, ne de
yaratılmış başka bir şey bizi Rabbimiz Mesih İsa'da olan Tanrı
sevgisinden ayırmaya yetecektir.”
Romalılar 8:35-39

Hayatlarınız da çeşitli zorluklar, acılar çekiyorsunuz. İşte bu an da unutmamız gereken bir şey var ki; Tanrı’ nın yanınızda olduğudur. Siz mutsuz olduğunuzda Tanrı’ da acı çeker.

Bazen öyle sıkılırsınız ki, çocuklara bağırıp, yemeğin tadını beğenmezsiniz, komşularınız sizi çaya davet ettiğinde onlara teşekkür bile etmeden kapıyı yüzlerine kaparsınız, kitapları okumadan etrafa atarsınız, asık
suratla tüm gün dolaşırsınız, sevdiğiniz insanlara kötü davranırsınız.
Ve içinizden de “ kimse, hiç kimse yaptıklarımı takdir etmiyor.
Beğenmiyor, beni sevmiyorlar. Ne yapsam bu kişilere yaranamam.
Çok çalışıyorum ancak kimse çalışmalarımın yüzüne bakmıyor,
bunları hiçe sayıyor” diyorsunuz. Evet, dönem dönem herkesin
yaşadığı bir durum. Ancak bunun Tanrı’ yı üzdüğünü biliyor
musunuz? Eğer Tanrı’nın sizi sevdiğini anlayıp bu eşsiz sevgiyi
yüreğinize ve beyninize yazarsanız o zaman bu sevgiye cevap
verebilirsiniz.. Unutmamanız gereken; Tanrı fedakâr, iyi, sevgi
doludur. Sizim için yaptığı fedakârlığa karşılık O’na isyan mı
edeceksiniz?

Tanrı’ nın sizi sevdiğine ve sizin için fedakârlıklar yaptığı gerçeğini içinize sindirdiğiniz zaman hastalıklı olan yüreğiniz şifa bulacaktır. O’nun sayesinde!

Tanrı’nın sizden istediği şey O’nu dinlemeniz ve O’nu sevmeniz. O’nun yaptıklarına karşılık sizde O’na isyan mı edeceksiniz? Niçin bu kadar çok çalışıyorsunuz? Ancak sizi tatmin etmeyen para alıyorsunuz? Ya da o kadar çok istediğiniz şey neden olmuyor bir türlü? Niçin biz insanlar hep olmayanları düşünüyoruz? Oysa elimizdekileri düşünmeli ve Tanrı’ya şükretmeliyiz.

Mesela bugün siz “yeteri kadar olmayan, sizi tatmin etmeyen maaşınızı ya da isteyip de olmayan bir şeyi” ne kadar düşündünüz? Aslında hiçbir önemi olmayan bu şeyleri düşünürken ne kadar Tanrı’ya “ Seni seviyorum” dediniz? Acaba bu sizi tatmin etmeyen maaşınız, ya da isteyip de olmayan her hangi bir şeyi düşünüp bunu dile getirdiğiniz kadar dediniz mi Tanrı’ ya olan sevginizi? Acaba sizi bu kadar seven, fedakârlıklar yapan Tanrı’ ya siz ne kadar şükrettiniz? Ne kadar övdünüz O’nun adını? Ne kadar O’nun Kutsal olan Sözlerini okudunuz?

Hayatımızın asıl temeli sevgi olmalıdır. Unutmayalım ki Tanrı bize olan sevgisinden dolayı imkânsız dediklerimizi imkânlı hale getiriyor. Ve acı olan bizler bunun farkında değiliz!

Sevilmesi zor olan insanları sevmek çok zordur. Ancak bunu yapmalısınız.. Sevilmesi zor olan kişiler sizi sevmese de sizler her durumda onları sevmeliyisiniz. Tanrı’nın sevgisinden bahsetmelisiniz. Zamanla göreceksiniz k; onların, o sevgiye çok uzak dediğiniz kişilerin kalbide sevgiyle Tanrı’nın adına atacaktır. Sonunda onlar da değişecektir. Tanrı’nın sayesinde.

Bu belki çok uzun, belki çok kısa sürecektir. Ama buna değer. Tanrı’nın sevgisini sevgiden uzak dediğiniz kişilere anlatmaya değer. İsa Mesih’ te sizi bekledi! Onları da bekleyecektir.

Tanrı sizi seviyor. Etrafınızdakileri seviyor. Tanrı herkesi seviyor. O’nun sevgisi muazzamdır. O’nun sevgisi sonsuzdur. O’nun sevgisi yücedir.

Şimdi korkmadan O’nun adını övün ve bugün O’nun sevgisinin farkına vardığınız için şükredin. Yüreğinizde sadece ve sadece İsa Mesih’ e ait olan boşluğun O’nun çarmıhta sizim günahlarınız için düktüğü kanı ile dolduğundan dolayı şükredin. En önemlisi de budur. Tanrı’ nın sizi sevdiğini bilmenizdir. Yüreğinizde olan boşluğun O’nunla dolduğunu bilmek.

Artık gülümseyin. Ve elinizde olanlarla Tanrı’ya övgüler sunun. Bakın yeni bir gün başlayacak. Bakın çocuklar mutlulukla birlikte oyunlar oynuyorlar. İşte bir çiçek daha açtı. Bunların hepsi Tanrı’nın görkemindedir. Bunlar için şükredin ve O’nun Adına övgüler sunun.

Tanrı’nın sevgisiyle sevgiye susamış insanlara uzanın ve Tanrı’nın muazzam sevgisini onlara anlatın…

Tanrı sizi İsa Mesih’ te çok seviyor!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sevgi,şükran ve yine sevgi...

Sevgi,şükran ve yine sevgi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-08-06, 11:18
sahika

Merhaba! Bu guzel yazinizi severek okudum. Ama basaramadigim uzerinde calistigim bir sey, beni kirmis ya da icten olmadigini farkettigim kisileri sevsemde, onlar hakkinda bir konu acildiginda onlarin hatalarinin aklima gelmesi bazen kendime engel olamadan bu hatalardan bir kac kisiye aktarmis olmam. Bu paylasim mi? Dedikodu mu? Yoksa yuregimin affetmemis olmasi mi? Bu kisilere sevgi ve hosgoru ile davranmamin bir ise yaramadigini anlayip cozum arama mi? Bazen kendimi suclayayim mi bilmiyorum. Cok az da olsa boyle. Isa Mesih bizi afettiginde digerlerini de bizim affetmemiz gerek. Afettim desemde izi varsa! Sevgiler

Sevgi,şükran ve yine sevgi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-08-06, 23:00
Silas

Merhaba! Bu guzel yazinizi severek okudum. Ama basaramadigim uzerinde calistigim bir sey, beni kirmis ya da icten olmadigini farkettigim kisileri sevsemde, onlar hakkinda bir konu acildiginda onlarin hatalarinin aklima gelmesi bazen kendime engel olamadan bu hatalardan bir kac kisiye aktarmis olmam. Bu paylasim mi? Dedikodu mu? Yoksa yuregimin affetmemis olmasi mi? Bu kisilere sevgi ve hosgoru ile davranmamin bir ise yaramadigini anlayip cozum arama mi? Bazen kendimi suclayayim mi bilmiyorum. Cok az da olsa boyle. Isa Mesih bizi afettiginde digerlerini de bizim affetmemiz gerek. Afettim desemde izi varsa! Sevgiler

Esenlikler... Bazen hiç ummadığımız bir anda biri hayatımıza girer ve bizi mutsuz eder. Bunun üstesinden Tanrı' nın yardımıyla geliriz. Yaşam devam eder, hayat iyi ya da kötü bir şekilde sürer gider ve biz birgün arkamıza dönüp baktığımızda yüreğimizin birazda olsa kabuk bağladığını fark ederiz. Evet bizi o zaman inciten, canımızı yakan kişi ya da kişiler zaman aşımına uğramıştır ancak bir iz bırakarak. bnların hepsi çok zor ancak unutmayalım ki Tanrı yanımızda. Her insan günahlı! Canımızı yakan o an da canımızı acıtan kişiyi karalama kampanyasına gitmediğimiz sürece yüreğimizin öfkelenmesine engel olabiliriz. Bazen canımız çok acır ve canımızı acıtanı "affettim" desekte aslında yüreğimizin bir yeri buruktur çünkü o canımızı acıtmıştır. Ancak bunların hepsi geride kaldı. Geçmiş geçmiştir. Unutmayalım ki, bizde farkında olmadan ya da farkında olarak birilerinin canını acıtabiliyoruz, birilerinin canını yakabiliyoruz.

Mesih' in sevgisi o kadar muhteşem ki; inanın nefretin ne olduğunu hatırlamazsınız. Bizler çok şanslıyız ancak bunun farkında değiliz. Bizi o kadar çok seven Tanrımız var ki!!! Ve Tanrı bizimle olduğu müddetçe başka hiçbir şeyin bir önemi yoktur. Bu yüzden affetim deyipte aslında hala affedemediğiniz ve yüreğinizi yakan birileri varsa onları lütfen Tanrı' nın önüne hgetirin ve dua edin. Esen kalın...

"Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle
ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun."

Yuhanna 3:16

Tanrı bizleri Mesih İsa' da çok seviyor.

Sevgi,şükran ve yine sevgi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-08-06, 04:05
sahika

Cevabınız için teşekkür ederim. Elinize sağlık. Ben karalama kampanyasından nefret ederim. Asla böyle bir şey yapmadım. Ama konu açılıp örnek verildiğinde bir kaç kez konudan kaçamadığımda aynı olay üzerinde konuştuğum oldu. RAB afetsin. Her türlü dedikodu ve karalama benim en nefret ettiğim şeylerden biri. Hanım olarak bazen masum gibi görünen dedikodu ortamından bile nasıl kaçacağımı tasarlamak hep aklımdan geçenler. Tam tersi karşı tarafi savunurum kimi zaman. Ama bazen çok zor. RAB'bin Yüce Ruhu'nun yardımı ile çözeceğime inanıyorum. Yine de teşekkürler.
Düşüncelerimi RAB'bin sözlerine çevirmek beni her zaman rahatlattı. Bilgisayarda cıkış yapmak gibi. Filipililer 3.8"Sonuç olarak, kardeşlerim, gerçek, saygıdeğer, doğru, pak, sevimli, hayranlık uyandıran, erdemli ve övülmeye değer ne varsa, onu düşünün."
Filipililer 3.4."RAB'de her zaman sevinin; yine söylüyorum, sevinin! Uysallığınız bütün insanlarca bilinsin." Benim uygulamaya çalıştığım bu emirler. Esenlikler

Sevgi,şükran ve yine sevgi... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Sevgi,şükran ve yine sevgi... konusuna benzer konular;

Sevgi Tanrısı Soru: Tanrı’nın sevgi olması ne anlama gelir? Yanıt: Kutsal Kitap’ın sevgiyi nasıl tanımladığına bakalım, bundan sonra Tanrı’nın sevginin özü olmasının birkaç yolunu göreceğiz. “Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez. Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. Sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır. Sevgi asla son bulmaz” (1 Korintliler 13:4-8a). Bu, Tanrı’nın sevgiyi tanımıdır ve Tanrı sevgi olduğundan (1 Yuhanna 4:8), Tanrı da böyledir. Sevgi (Tanrı) Kendisini kimseye zorla kabul ettirmeye çalışmaz. Tanrı’ya yaklaşanlar bunu O’nun sevgisine karşılık verdikleri için yaparlar. Sevgi (Tanrı) herkese şefkat...

"Sevgi sabırlıdır, sevgi kıskanmaz" - Gregorius Magnus Sevgi sabırlıdır, sevgi kıskanmaz... Yasanın dolgunluğu sevgidir. Burada Tanrı yasası denildiğinde, aracılığı ile yaşam kurallarının pratikte nasıl kullanılacağını akılda tuttuğumuz, sevgiden başka ne düşünebiliriz ki? Nitekim gerçeğin sesi bu yasa hakkında şöyle diyor: "Benim buyruğum şudur: sizi sevdiğim gibi birbirinizi sevin" (Yu. 15, 12). Onun hakkında Pavlus: "Sevgi, Kutsal Yasanın yerine getirilmesidir" (Rom. 13, 10) diye doğruluyor. Ve yine onun hakkında: "Birbirinizin yüklerini taşıyın, böylece Mesih’in yasasını yerine getirirsiniz’ (Gal. 6, 2). Gerçekten Mesih’in yasası için en uygun olanı, kardeşlerimizin yüklerini sevgi ile taşıdığımızda uyguladığımız sevgidir. Fakat bu yasaya çok yönlü deniliyor, çünkü sevgi, şefkatli bir ilgi ile tüm erdemlerin uğraşlarına...

Sonsuz sevgi Elveda derken; Sonsuz sevgi, Sevgi dolu !.... Yaşam O'ydu... Ama ; Biz saçmaldık yine de..... Elveda tüm dostlar. Sevgiyle, alçakgönüllülükle..... Rab, sizinle, Her an , sevgiyle !....

Sevgi ve Ceza Sevgi ve Ceza RABbimiz Sevgidir. O zaman neden cezalandiriyor diye sorabilirsiniz. Levililer 20.10."Biri baska birinin karisiyla, yani komsusunun karisiyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettigi kadin kesinlikle oldurulecektir." Bir baba kotu not alan cocuguna bazi yasaklar getirir. Daha cok ders calismasini ister. Belki artik bilgisayar oyunlari yasaklanir. Cunku baba cocugunu sevdigi icin bazi yasaklar getirir. Cunku baba olarak cocugunun geleceginin karanlik ve zahmetli olmasini istemez. RABbimiz, biz insanlarin gunah ile RABden ayrilip yok olmamizi istemez. Bu yuzden iyi bir baba olarak gunahin korkunclugunu sonsuz ölumu gerektirdiginin altini cizer. Isa Mesih imani ile tamamen kötulukten geri dönup gunahi Kutsal Ruhun sayesinde alt edebilmemiz, RABbin bizlere verdigi...

Sevgi, Korku? Sizce İncil'deki bu cümleler çelişki değil mi? Örneğin; "Tanri'nin bize olan sevgisini tanimis ve buna inanmisizdir. Tanri sevgidir. Sevgide yasayan Tanri'da yasar, Tanri da onda yasar. Yargi gününde cesaretimiz olsun diye sevgi böylelikle içimizde yetkin kilinmistir. Çünkü Mesih nasil ise, biz de bu dünyada öyleyiz. Sevgide korku yoktur. Tersine yetkin sevgi, korkuyu siler atar. Cünkü korku cezalandirilma düsüncesinden ileri gelir. Korkan kisi sevgide yetkin kilinmis degildir. Biz ise seviyoruz. Cünkü o önce bizi sevdi." 1. Yuhanna 4 - 16 ... 19.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih