| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Sevgi
: Tanrı Sizi Seviyor! konusu 1537 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj sahika tarafından gönderildi. Tanrı Sizi Seviyor! "Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu' nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiç biri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." Yuhanna3:16 Tanrı bir aile istiyor, bu nedenle bizi kendi çocukları yapmıştır. Bizim bebekler gibi değil, Kendi çocukları gibi davranmamızı istiyor. Tanrı bizim O' na bağımlı olmamızı,O' na yaslanmamızı,O'nu sevmemizi ve Kendisinin bizi sevmesine izin vermemizi istiyor. Kendisine güvenmemizi ve bir ihtiyacımzı olduğunda O' na uzanmamızı istiyor. Sizinle kişisel bir ilişkiye sahip olmak istiyor. Çoğumuz Yuhanna 3:16' yı çok geniş çerçevede alıp,"Evet, İsa'nın dünya için öldüğünü biliyorum" deriz. Ama bizler İsa 'nın kendileri için ölmüş olduğu bir insan grubu değiliz. İsa, teker teker her birimiz için öldü. İsa sizin için öldü! Yeryüzündeki tek... Tanrı Sizi Seviyor!
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tanrı Sizi Seviyor! konusu 1537 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj sahika tarafından gönderildi.
"Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu' nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiç biri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun."
Yuhanna3:16
Tanrı bir aile istiyor, bu nedenle bizi kendi çocukları yapmıştır. Bizim bebekler gibi değil, Kendi çocukları gibi davranmamızı istiyor. Tanrı bizim O' na bağımlı olmamızı,O' na yaslanmamızı,O'nu sevmemizi ve Kendisinin bizi sevmesine izin vermemizi istiyor. Kendisine güvenmemizi ve bir ihtiyacımzı olduğunda O' na uzanmamızı istiyor. Sizinle kişisel bir ilişkiye sahip olmak istiyor.
Çoğumuz Yuhanna 3:16' yı çok geniş çerçevede alıp,"Evet, İsa'nın dünya için öldüğünü biliyorum" deriz. Ama bizler İsa 'nın kendileri için ölmüş olduğu bir insan grubu değiliz.
İsa, teker teker her birimiz için öldü. İsa sizin için öldü!
Yeryüzündeki tek insan siz olsaydınız, İsa sadece sizin için bile olsa, yine de ölürdü.Bütün o acıları sizin için çekerdi.O, sizin için öldü! Tanrı sizi bu kadar çok seviyor.Sizi sonsuz bir sevgiyle seviyor.
İnsanların yüreklerinde sevilmek için şiddetli bir açlık,derin bir özlem ve arzu bulunur. Tanrı bizi bu şekilde yaratmıştır.Birçok insan Tanrı' nın dünyayı ve İsa'yı sevdiğine inanır, ama Tanrı'nın kendilerini sevdiğine inanmakta zorlanır. Buna karşın Tanrı Sözü, Tanrı'nın onları İsa'yı sevdiği kadar sevdiğini öğretir.Tanrı sizi İsa'yı sevdiği kadar seviyor.Yuhanna 5:20' ye bakalım:
"Baba Oğul'u sever ve yaptıklarının hepsini O'na gösterir.Şaşasınız diye O'na bunlardan daha büyük işler de gösterecektir."
Tanrı burada ,"Ben bütün bu harika şeyleri ve bunlardan daha büyük olanlarını İsa aracılığıyla yapıyorum ki, hayret edesiniz"demektedir. Bİr şeye hayranlık duymanın,Tanrı'nın yapmakta olduğu bir şey karşısında huşu duymanın güzel birşey olduğunu biliyor musunuz?
Bu ayetleri okuyoruz, ama sık sık Tanrı'nın bizim için yapmayı istediği şeyi gözden kaçırıyoruz. Tanrı bizlerin İsa aracılığı ile yaptığı büyük işlere bakıp hayret ve hayranlık duyarak, "Vay canına, Tanrım, İsa aracılığı ile yaptığın şey ne harika!" dememizi ister. Bundan sonra Kutsal Kitap'ta, İsa'nın "Size doğrusunu söyleyeyim, benim yaptığım işleri, bana iman eden de yapacak; hatta daha büyüklerini yapacaktır.Çünkü ben Baba'ya gidiyorum" dediği Yuhanna 14:12'ye bakmamızı ister.
Tanrı aynı şeyleri sizin aracılığınızla da yapacaktır.Siz bunlardan daha da büyük işler yapacaksınız, çünkü İsa MEsih Babası' na gitmiştir Buna inanıyor musunuz?Tanrı'nın sizi sevdiğine ve sizi kullanacağına gerçekten inanıyor musunuz?
Rab bize olan sevgisinden dolayı birçok şey yapıyor ama bunları bizler görmüyoruz. Bunları hiç fark etmiyoruz bile. Rab her gün güneşe dönüp "Doğ" dediğinde, bunu bizim için yapıyor.
Durup bunu bir düşünün. Güneş gökyüzünde her gün sizin için yükseliyor. Evet, güneş! Biz ise bunu hiç önemsemiyoruz. Her gün güneşin doğacağını biliyoruz. Ancak o sizin için doğuyor. Yağmur, yağdığında sizin için yağar. Kar geldiğinde sizin için gelir. Tanrı işte sizi bu kadar çok seviyor!
Tesniye7:9
"Tanrınız RAB'bin Tanrı olduğunu bilin.O güvenilir Tanrı'dır.Kendisini sevenlerin,buyruklarına uyanların bininci kuşağına kadar antlaşmasına bağlı kalır,sevgisini gösterir."
Sizce bin nesil, Tanrı' nın sevgisinden yararlanmanız için yeterince uzun bir süre mi? Gördüğünüz gibi Tanrı sonsuz bir Tanrı'dır ve Tanrı'yı yoramazsınız. Birçoğumuz başarısızlıklarımız ve yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız şeylerle Tanrı'yı yorduğumuzu düşünürüz, ama böyle bir şeyi asla yapamazsınız.Sevgi yorulmaz; Tanrı'nın sizi sevmemesini sağlayamazsınız. Sevgi,Tanrı'nın yaptığı birşey değildir. Tanrı' nın olduğu şeydir.
Tanrı yeryüzüne gelmiş olan en pis, en çürük günahkârı, İsa'nın yüzüne tükürüp, "Seninle ilgili hiçbir şeyi istemiyorum; cehenneme gitmek beni tamamıyla tatmin ediyor" diyebilecek günahkârı bile seviyor. O hâlde seçilmiş ve Tanrı'nın amacı için ayrılmış olanları nasıl sevmezlik edebilir?
Siz,"Ben İsa' yı kalbimle kabul ediyorum ve O' nu seviyorum" demiş olabilirsiniz.Ama size şunu soruyorum:Tanrı'nın sizi sevdiğine ne kadar inanıyorsunuz?
Bu sizin için çok basit bir mesaj:Tanrı sizi seviyor.Bu, Tanrı' nın sizin bütün diğer şeyleri anlamanız için atması gereken esas temeldir.
Başka ne öğrenirseniz öğrenin, ne kadar sıkı bir şekilde çalışır ve Tanrı'yla ilgili konuları araştırırsanız araştırın, eğer Tanrı' nın sizi sevdiği gerçeğini kabul edemezseniz fazla bir ilerleme kaydedemeyeceksiniz. Tanrı'nın size olan sevgisi imanınızın, günahtan özgür oluşunuzun ve başka insanlara korkmadan hizmet etme yeteneğinizin temelidir.Tanrı'nın size duyduğu sevgiyi kabul edecek misiniz?
Tanrı'nın Yüce sevgisini hissetmek o kadar harika bir şey ki! Diger şeyler küçük ve basitleşiyor. O harika ağaçlarından çiçeklerini yapraklarını önümüze canlı hali gibi seren, acımızda sıkıntımızda sevincimizde her anımızda bizimle olan Yüce RAB. O kusursuz bir dost. 1.Selanikliler 5.10.Mesih bizler için öldü; öyle ki, ister uyanık ister uykuda olalım, O'nunla birlikte yaşayalım.
RAB'be güvenmek harika. Küçük seylerde bile O'na güvendiğimizde boşa çıkmıyor coğu zaman.RAB çok mükemmeldir. Alçakgönüllü ve erdemli düşüncelerle O'na yöneldiğimizde asla bizi yanıtsız bırakmıyor. Sevginin ve yaşamın kaynağı Işık Babası Yücedir.Zebur 40.8"Ey Tanrım, Senin isteğini yapmaktan zevk alırım ben, Yasan Yüreğimin derinliğindedir."
Whitney Houston: "Rab İsa Mesih beni seviyor" ABD’li ünlü şarkıcı Whitney Houston’un ani ölümüyle albümlerinin satışı 60 kat arttı. Hayranları iki saat içinde 2.5 milyon tweet attı. Cumartesi günü yapılacak cenazesine yalnızca 300 kişi katılacak
Pop dünyasının kraliçesi olarak kabul edilen ABD’li ünlü şarkıcı Whitney Houston’ın ani ölümünün yankıları sürüyor. Hafta sonu Los Angeles kentinde kaldığı bir otel odasında ölü bulunan 49 yaşındaki Houston’ın cumartesi günü yapılacak cenaze töreninin “özel” olacağı açıklandı. Aldığı 415 ödülle ismini Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran Houston’ın doğduğu kent Newark’daki cenaze törenine 300 özel davetlinin katılacağı açıklandı. Bunun üzerine günlerdir yas tutan Houston hayranları ise büyük bir üzüntü daha yaşadı. Houston’un cenazesi yerel saat ile 12.00′de(TSİ:19.00) küçükken şarkı...
Sizi Mesih'e çeken şey neydi? Merhaba arkadaşlar :) Yaklaşık iki yıldır teoloji konusunda kafamı sıyırmış bulunmaktayım :) Bunu tam olarak, en basit şekilde böyle anlatabilirim. Evet bazı günler oldu Tanrıyı reddettim, bazı günler oldu müslüman oldum, bazı günler ise kafama göre takılmayı doğru buldum, ama hep bir yanım Tanrı'nın bana gerçek yolu eninde sonunda göstereceğini söyledi. Sizin de bu tür süreçlerden geçip, kendinizce doğruyu bulduğunuza eminim. En çok merak ettiğim şey, sizi hristiyanlığa çeken şeyin ne olduğu konusu?
Aranızda daha önce müslüman olanlar da vardır eminim. Hristiyan olduktan sonra, hayatınızda nelerin değiştiğini de sorsam çok olmam umarım :) Teşekkür ediyorum şimdiden.
İman hayatınızda sizi en çok ne zorluyor? Bu anket sadece mesih imanlısı kardeşler içindir..İman hayatımızda daha çok kutsal olmak,mesihi onun öğrettiği şekilde izlemek isteriz.Ama bazen öfkemiz,gururumuz,kinimiz,heyecanımız v.b düşünceler bizleri çok zorlar..Peki sizin iman hayatınızda sizi en çok zorlayan şey nedir?
''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın''. ''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de biribirinizi bağışlayın'' (Efes. 4, 32).
Bu somut ve çok önemli olan bir hayat programıdır. Sadece bu söz, tek başına daha değişik, kardeşlik dolu ve dayanışma içinde bir topluma hayat vermek için yeterli olabilir. Bu, Asya ili hıristiyanlarına önerilen büyük projenin bir parçasıdır.
Bu projeyle, o dönemin insanlığını temsil eden ve o zamana kadar birbirleriyle temas kurmayan Yahudi ve Yahudi olmayan cemaatler arasında barış sağlandı.
Mesih’in armağan ettiği birlik, tamamıyla karşılıklı sevginin esinlediği somut toplumsal davranışlara dönüştürülmeli ve sürekli canlandırılmalıdır. Bundan yola çıkarak ilişkilerimizi yön verebiliriz.
''Birbirinize karşı iyi yürekli olun.Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil