Teolojik bir soru

Teolojik bir soru hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Sevgi : Teolojik bir soru konusu 1111 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi. Teolojik bir soru Merhaba arkadaşlar, bir tercüme yaparken çok güzel bir soru ile karşılaştım, sizlerle paylaşmak istedim. Tanrı'yı kendimiz için mi seviyoruz, Tanrı'nın kendisi için mi? selamlar Yuhanna Teolojik bir soru

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Teolojik bir soru konusu 1111 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi.

Teolojik bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Teolojik bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-09-10, 08:01
Teolojik bir soru
yuhannapolikarp

Merhaba arkadaşlar,

bir tercüme yaparken çok güzel bir soru ile karşılaştım, sizlerle paylaşmak istedim.

Tanrı'yı kendimiz için mi seviyoruz, Tanrı'nın kendisi için mi?

selamlar
Yuhanna

Teolojik bir soru

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır". Yuh. 13:35
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Teolojik bir soru

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Teolojik bir soru

Teolojik bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-09-10, 12:19
Teolojik bir soru
SELEUKOS_NIKATOR

yuhannapolikarp
Merhaba arkadaşlar,

bir tercüme yaparken çok güzel bir soru ile karşılaştım, sizlerle paylaşmak istedim.

selamlar
Yuhanna
Tanriyi elbet kendimiz icin seviyoruz...

Biz dogru yolu secmek istiyorsak, Tanriyi sevmeliyiz cünkü, yasam ve yol o'dur.

Öyle'de diyebiliriz kendini ve insanlari sevmeyen kisi Tanriyi da sevemez cünkü bildiginiz gibi insanoglu Tanrinin yaratigidir.

Tanri sevgidir..Yani sevmeliyiz..

Sevgiler :-)

Teolojik bir soru

Teolojik bir soru

Teolojik bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-09-10, 19:16
Teolojik bir soru
datatip

Evet,içinde sevgi olan,kendisinide, başkalarınıda,Tanrıyıda sever.
Ancak burada "Tanrıyı karşılıksız sevmeliyiz" diye bir izlenim aldım.

Teolojik bir soru

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Teolojik bir soru

Teolojik bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-09-10, 22:24
Teolojik bir soru
Paullus

Aslında güzel olduğu kadar zor da bir soru,

Katıldığım kilisede güzel bi ilahi okuruz;

Sana tapacağım
Seni seveceğim
Seni öveceğim
Sevgili babam.

Eksik yazmış olabilirim kusura bakmayın lütfen,aklımda kalmış olan mısraları yazabildim.

Bundan yola çıkarak şunu söylyebilirimki,Tanrımız için olan sevgimiz karşılıksız ve koşulsuzdur.Ailemizi nasıl onlar için seviyorsak ve böylece onların öğretileri ve terbiyesiyle yetişiyorsak,Tanrımızı kendisi için sevmek de bize onun lütuflarından yararlanmamızı sağlar.

Tanrının Lütuflarından nasibini alan kişi,hayatının en kutsal sevgisine sahip olur.Dolayısıyla insan,sevgi olgusuna Tanrıyla ulaşmış olur.Sevebilmek için karşılık almış oluruz.Tanrının lütuflarından yararlanmak isteyen herkes bu sevgiye ulaşır diye düşünüyorum.

RAB İSA MESİH hepimizle olsun kardeşlerim.

Teolojik bir soru

Teolojik bir soru

Teolojik bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-10, 01:37
Teolojik bir soru
asuri

yuhannapolikarp
Merhaba arkadaşlar,

selamlar
Yuhanna
Sevgili Yuhanna,
Biz insanlar kendimizi cok iyi biliyoruz. Bence cok egoist oldugumuz icin, kendimiz icin seviyoruz.
Peki sizce kendimiz icinmi tanrinin kendisi icinmi?

Sevgiler
asuri

Teolojik bir soru

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Teolojik bir soru

Teolojik bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Teolojik bir soru konusuna benzer konular;

Ortodoksluk ve Katoliklik mezheplerinin tarihi ve teolojik farklılığı Ortodoks ve Katolik mezhebinin historikliği ve teolojik farklılığı 30/08/2010 İlk Hristiyanlık mezhebi ve doğru düşünce <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P>Ortodoks yunanca ”orthos“ doğru veya düzgün “doxa” düşünce anlamını taşımakta ve eski Kilisenin inanç şeklini ve geleneklerini korumaya çalışmış olan bir mezheptir. Ortodoks’luğun babası tanılan Atanasius, dördüncü yüzyıl’da Kileseyi bölmek isteyen Aryus, yeni bir Hristiyan teoloji ve doktrini öne sürerek İsa Mesih’in Tanrısal doğasını redetmiştir. Atanasius, Aryus’a karşı çıkmış ve Kilisemizin o zaman bölünmesini engellemişti. M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsilli nedeniyle toplanan Kilisemiz, İsa Mesih’in hem insan hem’de Tanrısal doğasını kabul etmiştir. Monofizit öğretisini destekleyen ve Kadıköy Konsilini...

SORU MÜSLÜMAN OLAN BİR KİŞİ AİYİN GÜNÜNDE KİLİSELERE GİREBİLİRMİ?CAVEBINIZI BEKLİYORUM...

Önemli Soru(lar) İlk önce ben henüz hristiyan değilim fakat olmak üzereyim. Ancak önemli sorularım olacak. 1.Vaftiz olacaksınız ama katolik olacaksınız bunun için katolik kilisesine gitmek mi gerekiyor. Yani orada mı vaftiz olmak gerekiyor. Örneğin bir protestan kilisesinde vaftiz olsanız katolik olamaz mısınız? 2. Katoliksiniz ama ibadet için pazar günü protestan kilisesine katıldınız? Yanlış mıdır? 3.Ya da Kilisede yapılacak herhangi bir iş için (dilek vs.) Katoliksiniz fakat diğer mezheplerin kilisesine giriyorsunuz doğru mudur?

Methodistlerle ilgili bir soru? Merhaba, kendimi tanitiyim benim adim Gökhan ve 19 yasindayim. Ben 3 sene önce RAB Isa yi kabul ettim. Sormak istedigim soru bir Kiliseyle ilgili. Benim bir arkadasim var kendisi Church of the Nazarene adli Kiliseye gidiyor simdi bilmek istedigim burada bu Kilise ile bilgisi olan kisiler var mi ve bu Kilise Kutsal Kitaba ne kadar bagli.Benim bildigim Metodsilerden geliyorlar. Yardiminiz icin simdiden Tesekkür ederim Gökhan NOT:Almanyadan katildigim icin Türkce klavyem yok ve karakterleri almanca klavyeyle yazdim anlayisiniz icin tesekkür ederim.

2. samuel den bir soru Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir soru var. 2. Samuel 12/8 de RAB "Sana efendinin evini verdim, karılarını da koynuna verdim." diyor, bu "koynuna" kısmını pek anlamadım. RAB eski ahit te çok eşliliğe karşı çıkmıyorken Yeni ahit te tek eşliliği savunuyor, bunu pek anlamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih