Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Şeytan : Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir konusu 217 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir Suç şeytanda olsa bile yapan kişi biziz.Kendimizde bir zaaf olmadıkça şeytan bize dokunamaz.Tıpkı isa ya şeytanın bişey yapamaması gibi. O nedenle bir günah işledikmi sebep şeytanda olsa,"Bu günahı ben işledim"diyebilmeli ve asıl serüven şimdi başlamalıdır.O günahı işlerken hangi zaafımız vardı ve nasıl bu zaafı geçebiliriz diye düşünebilmeliyiz.Yoksa her defasında şeytanı suçla ve aynı günahı işle olmaz.Üstelik insan şeytandan daha zekidir.Şeytan kurnazdır.Dolayısıyla günahı işledik ve zekamızı çalıştırmayıp,zaafımızı yenemeyip şeytanı suçlamışız geçici,yalancı bir rahatlama yapar. Şeytanıda severek geçebiliriz.Üstelik,korku şeytandandır,şeytandan korkarak onun oyununa düşeriz.Ama severek geçersek Tanrı yanında güçlü oluruz ve şeytan denildiğinde korkmak yada kaçmak yerine bir... Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir konusu 217 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-08-11, 12:55
datatip

Suç şeytanda olsa bile yapan kişi biziz.Kendimizde bir zaaf olmadıkça şeytan bize dokunamaz.Tıpkı isa ya şeytanın bişey yapamaması gibi.

O nedenle bir günah işledikmi sebep şeytanda olsa,"Bu günahı ben işledim"diyebilmeli ve asıl serüven şimdi başlamalıdır.O günahı işlerken hangi zaafımız vardı ve nasıl bu zaafı geçebiliriz diye düşünebilmeliyiz.Yoksa her defasında şeytanı suçla ve aynı günahı işle olmaz.Üstelik insan şeytandan daha zekidir.Şeytan kurnazdır.Dolayısıyla günahı işledik ve zekamızı çalıştırmayıp,zaafımızı yenemeyip şeytanı suçlamışız geçici,yalancı bir rahatlama yapar.

Şeytanıda severek geçebiliriz.Üstelik,korku şeytandandır,şeytandan korkarak onun oyununa düşeriz.Ama severek geçersek Tanrı yanında güçlü oluruz ve şeytan denildiğinde korkmak yada kaçmak yerine bir tebessümümüz oluşur.

Ancak zaafları geçmek öyle kolay değildir.İnsan günahı yenemiyor.Ben günah işlememeye ve eski günahlarımıda bir daha işlemiyecek bir duruma gelmek için yıllarca çalıştım ama baktımki yeni günahlar işliyorum.Bu dünyada günah işlememek imkansız.Ancak suçlayacak bir yerimiz olursa (şeytan gibi) hep yerimizde sayarız.
Zaten İsa hiç günah işlemeyip,günahıda yendi.Onu izlemek yeterli.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir konusuna benzer konular;

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=132286 <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 width=490 border=0><TBODY><TR bgColor=#f9f9f0><TD><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=150 background=http://image.haber7.com/columnist/_part-2.gif border=0><TBODY><TR><TD colSpan=3>http://image.haber7.com/columnist/217.gif</TD></TR><TR><TD width=4></TD><TD height=30>Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...</TD><TD width=4></TD></TR><TR><TD bgColor=#000000 colSpan=3 height=1></TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD class=stdSmall vAlign=bottom align=right>24 Haziran 2005</TD></TR><TR><TD bgColor=#336699 colSpan=2 height=1>Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...</TD></TR><TR><TD colSpan=2> Türkiye'nin yüzde 98'inin Müslüman olduğu söylenir. Belki de öyledir. Çünkü Hıristiyan ve Yahudiler dışındaki...

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı. Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler. Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha yöneltti ve ona şöyle dedi: "Ey çok sevgili kızım dünyaya merhametimi göstermek ve her gerektiğinde akıl sahibi yaratıklarımın her emelini karşılamak istiyorum. Oysa ki cahil insan yaşam için verdiğimi ölüme dönüştürüyor ve böylece kendine eziyet etmiş oluyor. Ben daima gerekeni veriyorum ve insana verdiğim her şey yüce lütuftandır. Onu lütufla yarattım. Kendiliğime yeniden baktığımda, yaratığıma sevdalandım ve lütfumun bir armağanı olarak onu imgeme ve benzerliğime uygun şekilde yaratmak istedim. Bunun içindir ki, ayrıcalıklarımı anımsaması...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih