Sigara

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar : Sigara

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sigara

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Sigara rab isa mesih tanrı allah

Sigara günah mıdır? konusu 244 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 13-03-12 / 17:34 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Soru: Sigara içme konusundaki Hristiyan görüşü nedir? Sigara içmek günah mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap, sigara içmekten hiçbir zaman direkt bir şekilde söz etmez. Ancak Kutsal Kitap’ta sigara içmeye kesinlikle uyan ilkeler vardır. İlk olarak, Kutsal Kitap bizlere bedenlerimizin hiçbir şeyin tutsağı olmasına izin vermememizi buyurur. “‘Bana her şey serbest’ diyorsunuz, ama her şey yararlı değildir. ‘Bana her şey serbest’ diyorsunuz, ama hiçbir şeyin tutsağı olmayacağım” (1 Korintliler 6:12). Sigara içmenin kuvvetli bir bağımlılık etkisi olduğu kesindir. Kutsal Kitap aynı bölümün daha sonraki ayetlerinde bize şöyle diyor: “Bedeninizin, Tanrı'dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh'un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz. Bir bedel karşılığı satın alındınız; onun için... Sigara Soru: Sigara içme konusundaki Hristiyan görüşü nedir? Sigara içmek günah mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap, sigara içmekten hiçbir zaman direkt bir şekilde söz etmez. Ancak Kutsal Kitap’ta sigara içmeye kesinlikle uyan ilkeler vardır. İlk olarak, Kutsal Kitap bizlere bedenlerimizin hiçbir şeyin tutsağı olmasına izin vermememizi buyurur. “‘Bana her şey serbest’ diyorsunuz, ama her şey yararlı değildir. ‘Bana her şey serbest’ diyorsunuz, ama hiçbir şeyin tutsağı olmayacağım” (1 Korintliler 6:12). Sigara içmenin kuvvetli bir bağımlılık etkisi olduğu kesindir. Kutsal Kitap aynı bölümün daha sonraki ayetlerinde bize şöyle diyor: “Bedeninizin, Tanrı'dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh'un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz. Bir bedel karşılığı satın alındınız; onun için... Sigara günah mıdır?
hristiyan

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? konusu 1.639 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj 18-10-11 / 12:06 tarihinde Ethem tarafından gönderildi. Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim.. Sigara Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim.. Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım?
hristiyan

Sigara Bağımlılığı konusu 682 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 28-09-11 / 22:21 tarihinde Daniel75 tarafından gönderildi. Sigara tüketimi son yıllarda artış göstermiştir günümüzde sigara küresel bir kriz halini almıştır. Her sigara kullanıcısı iki kişiden birinin sigarayla ilişkili bir hastalıktan öldüğü görülmektedir. Sigara içme ile hastalık ve ölüm oranları arasındaki bağlantı günümüzde kesin olarak gösterilmiştir. Hayatının geç döneminde bile olsa sigarayı bırakmak sigara içenlerdeki erken ölüm riskini azaltır, sağlığını iyileştirir. Sigara dumanının 4000’den fazla kimyasal madde içerdiği bilinmektedir. Sigara içicileri nikotin bağımlılığı nedeniyle sigara içme arzusu duyarlar, ancak zararın büyük kısmı yanan tütünden çıkan katran be gazlardaki diğer kimyasal maddelerden kaynaklanır. Sigara içiminin neden olduğu en önemli hastalıklar solunum yolları rahatsızlıkları... Sigara Sigara tüketimi son yıllarda artış göstermiştir günümüzde sigara küresel bir kriz halini almıştır. Her sigara kullanıcısı iki kişiden birinin sigarayla ilişkili bir hastalıktan öldüğü görülmektedir. Sigara içme ile hastalık ve ölüm oranları arasındaki bağlantı günümüzde kesin olarak gösterilmiştir. Hayatının geç döneminde bile olsa sigarayı bırakmak sigara içenlerdeki erken ölüm riskini azaltır, sağlığını iyileştirir. Sigara dumanının 4000’den fazla kimyasal madde içerdiği bilinmektedir. Sigara içicileri nikotin bağımlılığı nedeniyle sigara içme arzusu duyarlar, ancak zararın büyük kısmı yanan tütünden çıkan katran be gazlardaki diğer kimyasal maddelerden kaynaklanır. Sigara içiminin neden olduğu en önemli hastalıklar solunum yolları rahatsızlıkları... Sigara Bağımlılığı
hristiyan

>>> Alkol, nikotin, kafein, uyuşturucu madde bağımlılığı konusu - kez okundu, - kez cevaplandı. En son mesaj 18-09-11 / 04:12 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Sigara Alkol, nikotin, kafein, uyuşturucu madde bağımlılığı Alkol, nikotin, kafein, uyuşturucu madde bağımlılığı
hristiyan

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi konusu 2.848 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj 09-01-11 / 14:44 tarihinde cinlik tarafından gönderildi. Herkese merhaba, Sigarayı bırakma konusunda tecrübe yaşamış bir imanlı olarak kendi edindiğim tecrübeleri yazma ihtiyacı hissettim. Umarım sigara içen imanlı kardeşler yoktur ama varsa da bu yazım teşvik olur. 1. Sigara Günahtır ! Öncelikle sigaranın günah olduğuna ikna olmanız gerekiyor. Eğer ki henüz sigaranın günah olmadığını düşünüyor veya günah olup olmadığı ile ilgili endişeler taşıyorsanız şeytan sizde bu konu ile ilgili çalışıyor demektir. Onu kesinlikle dinlemeyin. Evet sigara günahtır. Bağımlılıkların her türlüsü günahtır. Sigaranın ise hangi açıdan bakarsanız bakın günah olduğu da çok daha kesindir. Günah olduğuna ikna olduktan sonra yapmanız gereken ilk iş, başlamanız gereken ilk olay ve atmanız gereken ilk adım her içtiğiniz sigaradan sonra tövbe etmek olmalıdır.... Sigara Herkese merhaba, Sigarayı bırakma konusunda tecrübe yaşamış bir imanlı olarak kendi edindiğim tecrübeleri yazma ihtiyacı hissettim. Umarım sigara içen imanlı kardeşler yoktur ama varsa da bu yazım teşvik olur. 1. Sigara Günahtır ! Öncelikle sigaranın günah olduğuna ikna olmanız gerekiyor. Eğer ki henüz sigaranın günah olmadığını düşünüyor veya günah olup olmadığı ile ilgili endişeler taşıyorsanız şeytan sizde bu konu ile ilgili çalışıyor demektir. Onu kesinlikle dinlemeyin. Evet sigara günahtır. Bağımlılıkların her türlüsü günahtır. Sigaranın ise hangi açıdan bakarsanız bakın günah olduğu da çok daha kesindir. Günah olduğuna ikna olduktan sonra yapmanız gereken ilk iş, başlamanız gereken ilk olay ve atmanız gereken ilk adım her içtiğiniz sigaradan sonra tövbe etmek olmalıdır.... İmanlı için sigarayı bırakma rehberi
hristiyan

Hristiyanlıkta sigara icmek günahmı? konusu 5.941 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj 21-09-10 / 07:12 tarihinde Temple tarafından gönderildi. Sevgili kardeslim,aranizda sigara icmenin Hristiyanlikta gunah olup olmadigi konusunda bilgisi olan lutfen paylasabilirmi? Rabbin isigi sizinle olsun Sigara Sevgili kardeslim,aranizda sigara icmenin Hristiyanlikta gunah olup olmadigi konusunda bilgisi olan lutfen paylasabilirmi? Rabbin isigi sizinle olsun Hristiyanlıkta sigara icmek günahmı?
hristiyan

Sigara isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih