İmanlı için sigarayı bırakma rehberi

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Sigara : İmanlı için sigarayı bırakma rehberi konusu 2848 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj cinlik tarafından gönderildi. İmanlı için sigarayı bırakma rehberi Herkese merhaba, Sigarayı bırakma konusunda tecrübe yaşamış bir imanlı olarak kendi edindiğim tecrübeleri yazma ihtiyacı hissettim. Umarım sigara içen imanlı kardeşler yoktur ama varsa da bu yazım teşvik olur. 1. Sigara Günahtır ! Öncelikle sigaranın günah olduğuna ikna olmanız gerekiyor. Eğer ki henüz sigaranın günah olmadığını düşünüyor veya günah olup olmadığı ile ilgili endişeler taşıyorsanız şeytan sizde bu konu ile ilgili çalışıyor demektir. Onu kesinlikle dinlemeyin. Evet sigara günahtır. Bağımlılıkların her türlüsü günahtır. Sigaranın ise hangi açıdan bakarsanız bakın günah olduğu da çok daha kesindir. Günah olduğuna ikna olduktan sonra yapmanız gereken ilk iş, başlamanız gereken ilk olay ve atmanız gereken ilk adım her içtiğiniz sigaradan sonra tövbe etmek olmalıdır. Kutsal kitap... İmanlı için sigarayı bırakma rehberi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi konusu 2848 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj cinlik tarafından gönderildi.

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-08, 02:22
xenomur

Herkese merhaba,

Sigarayı bırakma konusunda tecrübe yaşamış bir imanlı olarak kendi edindiğim tecrübeleri yazma ihtiyacı hissettim. Umarım sigara içen imanlı kardeşler yoktur ama varsa da bu yazım teşvik olur.

1. Sigara Günahtır !

Öncelikle sigaranın günah olduğuna ikna olmanız gerekiyor. Eğer ki henüz sigaranın günah olmadığını düşünüyor veya günah olup olmadığı ile ilgili endişeler taşıyorsanız şeytan sizde bu konu ile ilgili çalışıyor demektir. Onu kesinlikle dinlemeyin. Evet sigara günahtır. Bağımlılıkların her türlüsü günahtır. Sigaranın ise hangi açıdan bakarsanız bakın günah olduğu da çok daha kesindir. Günah olduğuna ikna olduktan sonra yapmanız gereken ilk iş, başlamanız gereken ilk olay ve atmanız gereken ilk adım her içtiğiniz sigaradan sonra tövbe etmek olmalıdır. Kutsal kitap çok açık bir şekilde günahlarımızı itiraf etmemizi söyler. Sigara da günahtır ve bunun toplu bir tövbesi yoktur. Yani 3 pakette bir ederim. Her pazar bu günahımı itiraf ederim gibi düşünceler doğru değildir ve bu düşüncelerin kaynağı Kutsal Ruh değildir. Bir imanlı dünyasal arzu ve istekleri İsa aracılığı ile çarmıha çivilemiştir. Artık bir tanrı çocuğudur. Yani evren babanızın evreni ve siz de mirasçısınız. Tanrı' nın seçilmişi ve onun öz haklının bir parçasısınız. Bu yüzden tövbe etmeliyiz. Bu arada şunu da belirtmek lazım. Sigarayı bırakmak bir kişinin Tanrı çocuğu olduğunu göstermediği gibi içmek te Tanrı çocuğu değildir anlamına gelmez. Eğer ki gerçekten sigaranın günah olduğuna inandığınız zaman içtiğiniz sigara sonrası yaptığınız itiraftan sonra uzandığınız her sigara da tekrar günah işliyor olduğunuzu ve o sigaranın sonrasında tövbe etmeniz gerektiğini bileceksiniz. İşte bu noktada Tanrı' nın lütfunu düşeneceksiniz. Lütfu düşündükçe o günahtan kopmak isteyeceksiniz. Bu da size sigaradan ayrılmak için güçlü bir istek getirecektir.

2. Sigarayı Bırakmak İçin İman Gereklidir !

Evet kardeşler biz imanlılar olarak umudumuzu Rab İsa' nın tekrar gelişine ve onunla birlikte yeni yeruşalimde olmaya çevirdik. Şuna inanıyoruz, iman ediyoruz, biliyoruz ve diyoruz ki biz öldüğümüz zaman Rab ile birlikte cenete gideceğiz. İşte bunu imanla diyoruz. Peki böyle bir imanımız varsa ve Tanrı aracılığı ile onun lütfuyla kayrasıyla bizlere geldiyse o imanla sigarayı bırakabileceğimiz çok daha açıktır.

Eğer ki aklımızda şöyle düşünceler varsa:

"Ben bırakamam"
"Şu an doğru bir zaman değil"
"Ama gerçekten benim için çok zor"

O zaman imanımızı sorgulamamız gerekir. Bu şu demek oluyor

"Evet ben ölünce cennete gideceğim buna iman ediyorum. Ancak sigarayı bırakamam"

İşte bu noktayı kendimize hatırlatalım. Bu yol dar kardeşler. Eğer ki size, hristiyan olduktan sonra herşey süper olacak, herşey çok güzel olacak, hiç sıkıntın olmayacak gibi şeyler söyledilerse maalesef yanlış söylemişler. Bu yol dardır. Kapısı da dardır. Bu yolun çoğu çölde geçer. Ama sonu kesinlikle harikadır. Asla yıkıma götürmez. Bunu neden söylüyorum şunun için sigarayı bırakırken acı çekeceksiniz. Sıkıntınız olacak. Ama evet bu yol dardır. Bunu kabul etmemiz gerekir. Fakat hamdolsun biz bu yolda gerçekten yürürken zorluklarda bizimle beraber olan bir Tanrımız var. O asla bizi bu yolda yalnız bırakmayacaktır.

3. Sürekli tapınmada kalın.

Evet sigarayı bırakmak için ilk adımı attıktan sonra sürekli tapınmada kalın. İçinizden ilahiler söyleyin. Rab' bi yüceltin. Bedeninizin isteğini onun bağımlılığını rededip Rab' bi övün. Onu bedeninizde yüceltin. Şeytanın alevli okları bu dönemde çok daha fazla gelir. Şeytan bu tarz durumlarda çok daha fazla çalışır. Bunun için kelamı sürekli okuyun. Hatta yeni bir okuma planı çıkartın kendinize ve kelam çalışması yapın.

4. Sürekli dua edin.

Bunun için söyleyecek çok şey yok. Sürekli dua edin. Bu duaların sizi güçlendirdiğijni farkedeceksiniz. Sırf bu sigarayı bırakma periyodu için bir dua günlüğü tutun. Her gün ettiğiniz duaları yazın. Rab' bin gerçekleştirdiği işleri harikaları buraya yazın. Sonra sigara istediğiniz zaman bunlara bakın. Hatta oruç ta tutabilirsiniz. Bu da çok etkili olacaktır. Sigarayı bırakmak size biraz öfke katacak ancak siz bu öfkeyi günaha dönüştürmeyin bu öfkeyi de yenmenin keyfini yaşayın. Her zaman RAB de sevinin.

5. Eğer ki düşerseniz ?

Eğer ki herşeye rağmen düşerseniz ve sigaraya tekrar başlarsanız yine bırakın. Yapamıyorum olmuyor gibi düşünceler yine şeytanın fısıldamaları. Onu asla dinlemeyin. Belki aradan 1 hafta geçecek ve belki başarılı olamayacaksınız. Sakın ara vermeyin. Yine aynı şekilde bırakın. Bir kuzu olarak çamura düşebilirsiniz. Ama kalkıp yine çobanı izleyin.

6. Tanıklık verin

En güzel tanıklık kişinin yaşantısıyla tanıklıkta bulunmasıdır. İnsanlar sizin hayatlarınıza baktığı zaman etkilenecekler. Sizi sigarayla görenler bıraktığınızı görünce nasıl olduğunu soracaklar. Sizin için Rab' bin yaptıklarını paylaşacak fırsatınız olacak. Siz tanıklık verdikçe sigaraya karşı daha da çok güçleneceksiniz.

Rab yardımcınız olsun.

Esenlikler,

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İmanlı için sigarayı bırakma rehberi

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-08, 22:24
Hardal

Noel gecesi bırakmayı tasarlıyorum.
Umarım, başarırım.
Rab isterse demeye cesaretim yok çünki bırakmamı istediğini ve bırakmam gerektiğini biliyorum.
50 yıldır içiyorum... çok zor. Kimi arkadaş diyor ki bırakırsan şoka girersin!
Başaramazsam, Ocak ayında uzman bir doktordan yardım isteyeceğim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İmanlı için sigarayı bırakma rehberi

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-08, 22:47
MR.CAGE

xenomur
Herkese merhaba,

Sigarayı bırakma konusunda tecrübe yaşamış bir imanlı olarak kendi edindiğim tecrübeleri yazma ihtiyacı hissettim. Umarım sigara içen imanlı kardeşler yoktur ama varsa da bu yazım teşvik olur.

1. Sigara Günahtır !

Öncelikle sigaranın günah olduğuna ikna olmanız gerekiyor. Eğer ki henüz sigaranın günah olmadığını düşünüyor veya günah olup olmadığı ile ilgili endişeler taşıyorsanız şeytan sizde bu konu ile ilgili çalışıyor demektir. Onu kesinlikle dinlemeyin. Evet sigara günahtır. Bağımlılıkların her türlüsü günahtır. Sigaranın ise hangi açıdan bakarsanız bakın günah olduğu da çok daha kesindir. Günah olduğuna ikna olduktan sonra yapmanız gereken ilk iş, başlamanız gereken ilk olay ve atmanız gereken ilk adım her içtiğiniz sigaradan sonra tövbe etmek olmalıdır. Kutsal kitap çok açık bir şekilde günahlarımızı itiraf etmemizi söyler. Sigara da günahtır ve bunun toplu bir tövbesi yoktur. Yani 3 pakette bir ederim. Her pazar bu günahımı itiraf ederim gibi düşünceler doğru değildir ve bu düşüncelerin kaynağı Kutsal Ruh değildir. Bir imanlı dünyasal arzu ve istekleri İsa aracılığı ile çarmıha çivilemiştir. Artık bir tanrı çocuğudur. Yani evren babanızın evreni ve siz de mirasçısınız. Tanrı' nın seçilmişi ve onun öz haklının bir parçasısınız. Bu yüzden tövbe etmeliyiz. Bu arada şunu da belirtmek lazım. Sigarayı bırakmak bir kişinin Tanrı çocuğu olduğunu göstermediği gibi içmek te Tanrı çocuğu değildir anlamına gelmez. Eğer ki gerçekten sigaranın günah olduğuna inandığınız zaman içtiğiniz sigara sonrası yaptığınız itiraftan sonra uzandığınız her sigara da tekrar günah işliyor olduğunuzu ve o sigaranın sonrasında tövbe etmeniz gerektiğini bileceksiniz. İşte bu noktada Tanrı' nın lütfunu düşeneceksiniz. Lütfu düşündükçe o günahtan kopmak isteyeceksiniz. Bu da size sigaradan ayrılmak için güçlü bir istek getirecektir.

Evet kardeşler biz imanlılar olarak umudumuzu Rab İsa' nın tekrar gelişine ve onunla birlikte yeni yeruşalimde olmaya çevirdik. Şuna inanıyoruz, iman ediyoruz, biliyoruz ve diyoruz ki biz öldüğümüz zaman Rab ile birlikte cenete gideceğiz. İşte bunu imanla diyoruz. Peki böyle bir imanımız varsa ve Tanrı aracılığı ile onun lütfuyla kayrasıyla bizlere geldiyse o imanla sigarayı bırakabileceğimiz çok daha açıktır.

"Ben bırakamam"

"Evet ben ölünce cennete gideceğim buna iman ediyorum. Ancak sigarayı bırakamam"

İşte bu noktayı kendimize hatırlatalım. Bu yol dar kardeşler. Eğer ki size, hristiyan olduktan sonra herşey süper olacak, herşey çok güzel olacak, hiç sıkıntın olmayacak gibi şeyler söyledilerse maalesef yanlış söylemişler. Bu yol dardır. Kapısı da dardır. Bu yolun çoğu çölde geçer. Ama sonu kesinlikle harikadır. Asla yıkıma götürmez. Bunu neden söylüyorum şunun için sigarayı bırakırken acı çekeceksiniz. Sıkıntınız olacak. Ama evet bu yol dardır. Bunu kabul etmemiz gerekir. Fakat hamdolsun biz bu yolda gerçekten yürürken zorluklarda bizimle beraber olan bir Tanrımız var. O asla bizi bu yolda yalnız bırakmayacaktır.

Evet sigarayı bırakmak için ilk adımı attıktan sonra sürekli tapınmada kalın. İçinizden ilahiler söyleyin. Rab' bi yüceltin. Bedeninizin isteğini onun bağımlılığını rededip Rab' bi övün. Onu bedeninizde yüceltin. Şeytanın alevli okları bu dönemde çok daha fazla gelir. Şeytan bu tarz durumlarda çok daha fazla çalışır. Bunun için kelamı sürekli okuyun. Hatta yeni bir okuma planı çıkartın kendinize ve kelam çalışması yapın.

4. Sürekli dua edin.

Bunun için söyleyecek çok şey yok. Sürekli dua edin. Bu duaların sizi güçlendirdiğijni farkedeceksiniz. Sırf bu sigarayı bırakma periyodu için bir dua günlüğü tutun. Her gün ettiğiniz duaları yazın. Rab' bin gerçekleştirdiği işleri harikaları buraya yazın. Sonra sigara istediğiniz zaman bunlara bakın. Hatta oruç ta tutabilirsiniz. Bu da çok etkili olacaktır. Sigarayı bırakmak size biraz öfke katacak ancak siz bu öfkeyi günaha dönüştürmeyin bu öfkeyi de yenmenin keyfini yaşayın. Her zaman RAB de sevinin.

5. Eğer ki düşerseniz ?

Eğer ki herşeye rağmen düşerseniz ve sigaraya tekrar başlarsanız yine bırakın. Yapamıyorum olmuyor gibi düşünceler yine şeytanın fısıldamaları. Onu asla dinlemeyin. Belki aradan 1 hafta geçecek ve belki başarılı olamayacaksınız. Sakın ara vermeyin. Yine aynı şekilde bırakın. Bir kuzu olarak çamura düşebilirsiniz. Ama kalkıp yine çobanı izleyin.

6. Tanıklık verin

En güzel tanıklık kişinin yaşantısıyla tanıklıkta bulunmasıdır. İnsanlar sizin hayatlarınıza baktığı zaman etkilenecekler. Sizi sigarayla görenler bıraktığınızı görünce nasıl olduğunu soracaklar. Sizin için Rab' bin yaptıklarını paylaşacak fırsatınız olacak. Siz tanıklık verdikçe sigaraya karşı daha da çok güçleneceksiniz.

Rab yardımcınız olsun.

Esenlikler,
Bilgiler için teşekkürler kardeşim.Ben sigara içmiyorum.Hiç içmedim.Fakat umarım içen kardeşler varsa bu onlara bir klavuz olur.Kötü alışkanlıklardan uzak olmak kendimiz için en büyük iyiliktir.Rab sizinle olsun.

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-08, 00:01
777maranata

Hardal

Noel gecesi bırakmayı tasarlıyorum.
Umarım, başarırım.
Rab isterse demeye cesaretim yok çünki bırakmamı istediğini ve bırakmam gerektiğini biliyorum.
50 yıldır içiyorum... çok zor. Kimi arkadaş diyor ki bırakırsan şoka girersin!
Başaramazsam, Ocak ayında uzman bir doktordan yardım isteyeceğim.
SEvgili Hardal kardes
Basaracaksiniz.Ama gercek ve dogru doktora giderseniz.O da Rab YESUA'dir.

Rab size güc versin.

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-08, 00:03
777maranata

xenomur
Herkese merhaba,

1. Sigara Günahtır !

"Ben bırakamam"

4. Sürekli dua edin.

5. Eğer ki düşerseniz ?

6. Tanıklık verin

Rab yardımcınız olsun.

Esenlikler,
Rab sizi bereketlesin kardesim.Güzel bir biraktirma cizelgesi.Umarim herkes hayatinda uygular ve Rab'bin özgürü olur.
Herkese kolay gelsin.

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi konusuna benzer konular;

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim..

Sigarayı bırakmam için... Sigarayı bırakmam için sizlerin dualarınızı bekliyorum kardeşlerim.Zehiri atamıyorum.Esenlikler.

İmanlı sayılırmıyım? Arkadaşlar ben vaftiz olmadım.fakat kalben isa mesihe bağlıyım.imanlı sayılırmıyım.yorum yazarsanız sevinirim

İmanlı Özgürlüğü ve Vicdan Özgürlüğü (Westminster İnanç Açıklaması) http://www.hristiyan.net/westminster/20.htm İmanlı Özgürlüğü ve Vicdan Özgürlüğü I. Mesih’in Müjde altında imanlılar için satın aldığı özgürlük, imanlı kişilerin günahın suçluluğundan, Tanrı’nın mahkum edici gazabından, ahlaksal yasanın lanetinden; şu anki kötü dünyadan, Şeytan’a tutsaklıktan, günahın boyunduruğundan; güçlüklerin kötülüğünden, ölümün dikeninden, mezarın zaferinden ve sonsuz lanetten özgür olmalarını; ve ayrıca Tanrı’ya özgürce yaklaşabilmelerini, ve bir köle korkusuyla değil, fakat çocuk sevgisi ve istekli bir bilinçle O’na itaat etmelerini içerir. Tüm bunlar yasa altındaki imanlılar için de geçerliydi. Ancak, Yahudi Kilisesi’nin tabi olduğu törensel yasanın boyunduruğundan özgür kılınmalarında olduğu gibi; ve lütuf tahtına daha büyük bir cesaretle...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih