Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım?

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Sigara : Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? konusu 1639 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj Ethem tarafından gönderildi. Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim.. Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? konusu 1639 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj Ethem tarafından gönderildi.

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-09-11, 20:36
AlexandrovRadovic

Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım?

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-09-11, 09:58
metken

İsa şöyle diyor: ne yeryüzü adına ne de gökyüzü adına yemin etmeyin.
Çünkü kendi başınıza tekbir saç telinin rengini değiştiremezsiniz..
Herşey Allahtandır bu nedenle Allah adına yemin etmeyin ;)
Sen baştan günah işlemişsin dostum ;)
Neyse Allah affeder tabiyki. Ama sigarayı bırakmak isteyip bırakamıyorsan doktordan yardım alabilirsin. İlaçlar var bununla ilgili ;)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım?

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-09-11, 14:43
Stanislav

AlexandrovRadovic
Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim..
Sigarayı 14 Eylülden beri,hayatında ilk defa bırakan bir Ortodoks kardeşin olarak anlatacağım bunları sana.

Birincisi ; yeminler etmek,çok büyük sözler etmek çok büyük bir mücadeleye sebep olurlar.Yani sen bir kere öyle bir savaş açmışsınki,bu savaşta yalnız olduğunu sanmışsın.Öyle ki savaşı kaybersem ''Senden uzak olayım ya Rab'' demişsin.Böyle bir düşünce ve ruh halinde mücadeleye giriştiğin için kaybetmene hiç şaşırmadım.

Ayıca,duaları sürekli kendimiz için bir ''istek,arzu''nun gerçekleşmesi için etmeyi samimi bulmuyorum,Rabbin bulduğuna da inanamıyorum.Ben şahsen sigarayı bırakmak için dua ettiğim an,sigara içerken kaybetmekte olduğum sağlığımı,paramı,gücümü
aslında Rabbin yarattığı insanlar için kullanabileceğimi farkettiğim andı.Övünerek söylemiyorum bunu,ama gerçekten o zaman bunu görebilmiştim.Ve sadece içimden çok kısa bir süre yardım dileğinde bulundum ve Rabbimin bana yardım edeceğinden çok emindim yani nasıl sigarayı yakarsan dumanı çıkar,işte öyle.Benim Rabbe inancım da böyleydi ,ben Rabbin benden ne istediğinin farkına vardım,bu farkındalığım da onun sayesindeydi,onun yardımıyla oldu.Ancak kendi özgür irademle sigarayı bırakmak istedim ve zayıf anlarımda bana yardım edeceğine inandım.

Peki hiç mi sigara içmek istemiyorum? Tabiki istiyorum,özellikle yemeğin sonlarına doğru,kahve içerken vs vs ama ne zaman birazcık ''benliğin'' zayıfladığını farkedersem,kalbimden Mesihimi geçiriyorum ve rahatlıkla bu zayıflığı defediyorum.Şükürler olsun.

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-09-11, 16:32
Daniel75

Bunlar da Adventist bir kardeşinizden tavsiyeler:
(yine bir Adventist olan Mark Finley tarafından yazılan "Studying Together" adlı kitapçıktan çevrilmiştir. İtalik vurgular yazara ait; Kutsal Kitap alıntılarını Yeni Yaşam (Translation Trust) çevirisinden aldım, bunun dışında anlamı netleştirmek için bazı ekler dışında -"smoking" sözcüğüne mecburen "sigara" eklemek gibi- hiçbir müdahalede bulunmadım. Kişisel tercihim olan "Allah"ları "Tanrı" yapabilirsiniz ;) )

Sigarayı Bırakmada Yedi Adım

1. Sigara içmenin kendi bedeninize ve Tanrınız'a karşı bir günah olduğunun farkına varın.

"Öyleyse kardeşlerim, Tanrı'nın merhameti adına size yalvarırım: Bedenlerinizi diri, kutsal, Tanrı'yı hoşnut eden birer kurban olarak sunun. Ruhsal tapınmanız budur." (Rom. 12:1)

"Kendinize ait değilsiniz. Bir bedel karşılığı satın alındınız; onun için Tanrı'yı bedeninizde yüceltin." (1.Ko. 6:19, 20)
  2. Kendi zayıflığınızı ve kendi başınıza sigarayı bırakamayacağınızı ikrar edin. Kutsal yazıda anlatılan "kanamalı" kadın gibi, yıllardır yardım aramış olabilirsiniz. Ya da 38 yıl Beytesta Havuzu'nun yanında yatan adam gibi, sigarayı bırakma teşebbüslerinizde çaresiz kalmış olabilirsiniz (bakınız Yu. 5:5-8). Zayıf olduğunuzu kabul edin. Bunu kendi başınıza yapamayacağınızı ikrar edin. "Bensiz hiçbir şey yapamazsınız." (Yu. 15:5)
  3. İmanla, siz güçsüz olmanıza rağmen, O'nun güçlü olduğuna inanın. Siz bunu yapamazsınız, ancak O her şeye kadirdir. Kendi zayıf ve sallantılı irademizi O'nun her şeye kadir olan iradesine teslim ettiğimizde, evrendeki tüm güç emrimize amade olacaktır (Flp. 4:13; 1.Yu. 5:14, 15).
  4. Kendinizi ve tüm tütününüzü Allah'a teslim edin (Yeşu 24:15; 2.Ko. 6:2).
  5. Zaferin şu anda sizin olduğuna inanın ve Allah'a sigara üzerinde size zafer verdiği için şu anda şükredin (1.Ko. 15:57; Mat. 7:7; 1.Yu. 5:4).

Hücre sisteminde depolanan nikotinin fizyolojik bir etkisi olarak sigara içme arzusu duyabilirsiniz. Fakat sigara içmeye ihtiyacınız yok. Sigara içmek bir seçimdir. Özlem ile zafer arasında bir fark vardır. İsa'ya iman aracılığıyla zafer sizindir.
  6. Tüm tütününüzü imha edin. Atın. Etrata hiç bırakmayın. Kendinizi Allah'a teslim edin ve şeytana karşı koyun (Yakup 4:7, 8).
  7. Zaferin şu anda sizin olduğuna inanın. Zaferi sürdürmek için, Allah'a onun için şükredin! Kurtarıldığınız için O'na hamdedin ve bedeninizi nikotinden temizlemek için aşağıda belirtilen fiziksel alışkanlıkları izleyin.
    • Sigara içme arzusu duyduğunuz zaman, bu arzu geçene dek yavaşça derin nefesler alın.
    • İzleyen beş gün boyunca günde 10-12 bardak su için.
    • Yatmadan önce ılık (sıcak değil) bir banyoyla gevşeyin.
    • Gecede en az sekiz saat uyumaya çalışın.
    • Kahveden ve alkolden tümüyle kaçının.
    • Her gün 30 dakikalık yürüyüşler yapın.
    Allah'a, gücü tütünden üstün olduğu için sürekli olarak hamdedin (1.Yuh. 4:4).

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"İşlemek için elinin bulduğu her ne ise, onu kuvvetinle işle; çünkü gitmekte olduğun ölüler diyarında iş ve düşünce, bilgi ve hikmet yoktur."
Vaiz 9.10mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-11, 21:13
The-beatles

Sigara gercekten gereksizdir. Bir cubuk düşünün. İçinize zehirli bir duman çekiyorsunuz, ve bunu yapmak için de çok para harcıyorsunuz. Sağlığınız açısından berbat bir sonuç doğuruyor. Temiz olmuyorsunuz bir kere.

İnsanlar daha sağlıklı olmak için spor yapar..bunun için spor salonlarına felan gider. Sağlıkları için para harcarlar. Bu doğaldır. Ancak sağlığınızı bozmak- içinize zehirli bir duman çekmek için para veriyorsunuz. Bu doğal değildir.

Sigaranın gereksiz olduğu anlaşılıyor. Kendinizi ve çevrenizi kirletmenize gerek var mı? Siz "sigarayı bırakamıyorum" dedikçe, basit bir tütünün kölesi olduğunuzu ilan ediyorsunuz.

Ben hayatımda hiç kulanmadım ve size de kullanmamayı tavsiye ederim.

selamlar

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? konusuna benzer konular;

Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım? Ben 14 yaşındayım, Mastürbasyona tövbe ettim(Kendi kendini tatmin),RAB İsa Mesih'in Adı İle.Ama 3-4 sefer bozdum,Duygularıma yenildim.Ama tekrar tövbe ettim ve tövbemden çıkmamaya kararlıyım.Fakat aklımdan yapmak geçiyor,zorlanıyorum.Sizce ne yapmalıyım kardeşlerim.Bilgi verirseniz çok sevinirim.Aslında yazmayacakdım ama bilgi sahibi olayım diye yazdım. Esen Kalın RAB'in Işığı Daima Üzerinizde Olsun Ave Mater

Ne yapmalıyım? Herkese merhaba arkadaşlar, Uzun zamandır siteyi takip ediyorum. Paylaşımlarınızı keyifle okudum, hala da okuyorum. Ne yazık ki saçma sapan toplum kuralları yüzünden doğar doğmaz din hanesine islam yazılanlardanım ben de. Çok iyi hatırlarım daha ufacık bir çocuktum ve evimizin yakınında bir cami vardı. O ezan her okunduğunda içim ürperirdi, çocuk aklımla yastıkların, yorganların altına saklanırdım. Hala da ürperir içim. O ses beni huzura çağırmaz. Korkutur, panikletir, ruhumu emer hatta. Oysa ne zaman bir kilise müziği duysam, içim huzur, iyilik dolar. Dünya'ya karşı umutlanırım. Bir şeyler bana pes etmemem gerektiğini, Dünya'nın yaşanabilir, güzel bir yer olduğunu, olabileceğini söyler. Ne zaman bir kiliseye gitsem huzur bulurum. Dünya'ya şöyle bir bakıyorum. Nerede geri...

İmanlı için sigarayı bırakma rehberi Herkese merhaba, Sigarayı bırakma konusunda tecrübe yaşamış bir imanlı olarak kendi edindiğim tecrübeleri yazma ihtiyacı hissettim. Umarım sigara içen imanlı kardeşler yoktur ama varsa da bu yazım teşvik olur. 1. Sigara Günahtır ! Öncelikle sigaranın günah olduğuna ikna olmanız gerekiyor. Eğer ki henüz sigaranın günah olmadığını düşünüyor veya günah olup olmadığı ile ilgili endişeler taşıyorsanız şeytan sizde bu konu ile ilgili çalışıyor demektir. Onu kesinlikle dinlemeyin. Evet sigara günahtır. Bağımlılıkların her türlüsü günahtır. Sigaranın ise hangi açıdan bakarsanız bakın günah olduğu da çok daha kesindir. Günah olduğuna ikna olduktan sonra yapmanız gereken ilk iş, başlamanız gereken ilk olay ve atmanız gereken ilk adım her içtiğiniz sigaradan sonra tövbe etmek olmalıdır....

Sigarayı bırakmam için... Sigarayı bırakmam için sizlerin dualarınızı bekliyorum kardeşlerim.Zehiri atamıyorum.Esenlikler.

Kurtulmak için ne yapmalıyım? Kurtulmak için ne yapmalıyım?(Alternatif) <LI class=MsoNormal>Kurtuluş Tanrı’nın karşılıksız bir armağanıdır (Romalılar 6:23). İsa kendi bedeninde bizim günahlarımızı üstlendi (1. Petrus 2:24) ve Tanrı’ya yasasına karşı işlenmiş cezaları kendi üzerine aldı ki bu da ruhsal ölümdür (Tanrı’dan sonsuza dek kopuş). Eğer kurtulmak istiyorsanız, günahkar olduğunuzu itiraf etmeli ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. Sizin kendi işlerinizle (ör. Sevap, zekat, oruç, içten edilen bol dualarla) Tanrı’nın bağışını kazanamayacağınızı kabul etmelisiniz. O’nun sizin günahlarınızı bağışlamasını dua aracılığıyla isteyin. İsa’ya güvenmelisiniz. O’nu arayın, O sizi kurtaracaktır. Tövbe kurtuluşun bir parçasıdır. Bir kez kurtulduktan sonra artık Tanrı’yı hoşnut etmeyen...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih