O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı?

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? :  O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Sıkıntı, Stres, Depresyon

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? sayfasını paylaşmak için adres:

evangelion

Denenmemde terkedildiğimi hissediyorum. O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı?
Dularınıza rağmen sıkıntı çekiyorsunuz. Acı çekiyorsunuz, öyle ki Tanrı’ya size iç ferahlığı vermesi için yakarıyorsunuz. Ama duyduğunuz sadece sessizlik -öyle bir sessizlik ki bütün düşüncelerin sesini bastıran, sağır edici bir sessizlik: “Tanrı dinlemiyor.”

Tanıklığınız bu mu? Eğer öyleyse üzerinde düşünmeniz için, Kutsal Kitap’ın bakış açısına ulaşmanızı sağlayarak size yardım etmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu düşünceler size ferahlık ve umut getirecektir.

Sizinki Genel bir Deneyimdir

Yalnızlığa terk edildiğinizi mi düşünüyorsunuz? Başka inanlılar da benzeri şeyleri hissettiler. Oswald Chambers, Charles Spurgeon, ve D. Martyn Lloyd-Jones’un yazılarını dikkatle okuyun ve göreceksiniz ki, sizin deneyiminizin sancılarını onlar çok iyi bilmektedirler.

Spurgeon Mezmur 88:6 (Beni çukurun dibine, karanlıklara, derinliklere attın.) hakkındaki yorumuyla kendi otobiyografisini yazmıştır:

O ki; şimdi aciz bir şekilde bu sözleri açıklarken bunların kendisinin önemsediği ya da meydan okuduğu içindeki şiddetli ıstırabın söylediğini biliyordu. Gemisi, Fırtına Burnu çevresinde yol alıyordu ve kasvetli umutsuzluk burnuna doğru sürükleniyordu.

C. S. Lewis, eşini kanserden yitirdiğinde, ferahlığı için Tanrı’yı çağırdı ama hiç cevap almadı. Kafası karışmış bir halde şunu sordu: “Bu ne demek oluyor? Gönençli anlarımın komutanı, sıkıntılı anlarımda yardım etmesi gerekirken neden ortada yok?”

Ancak deneyiminizin bu kadar genel olduğunu bilmeniz için o kadar da geniş bir kitaplığa ihtiyacınız yok. Sadece Kutsal Kitap’ınızın sayfalarını çevirin, özellikle de Mezmurlar’ı, Tanrı’yı harekete geçirmeye yönelik acı içinde birçok yakarışlar görürsünüz.

Lütfet bana, ya RAB, bitkinim; Şifa ver bana, ya RAB, kemiklerim sızlıyor. Çok acı çekiyorum. Ah, ya RAB! Ne zamana dek sürecek bu? (Mezmur 6:2-3)

Rab sizi ebediyen geri mi çevirecek? Bir daha asla lütufkâr olmayacak mı? Şefkati ebediyen durdu mu? Vaadi ebediyen sona mı erdi? Tanrı unuttu mu acımayı, ya da sevecenliğinin yerini öfke mi aldı? (Mezmur 77:7-9)

Ey Tanrı, susma; sessiz, hareketsiz kalma! (Mezmur 83:1)
Mezmur 22:1 belki de en iyi bilinen örneği içerir: “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin? Niçin bana yardım etmekten, haykırışıma kulak vermekten uzak duruyorsun?”

İsa bu mezmuru çarmıhın üzerindeyken tekrarlamıştır: “Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, «Elî, Elî, lema şevaktani?» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.” (Matta 27:46)

1.Petrus’daki bir paragraf, sıkıntılı anlarınızın genel ve Tanrı’nın çocukları açısından kazançlı zamanlar olduğunu bilmeniz konusunda size anahtar görevi görmektedir. Tanrı’nın görkemli lütfunun zengin ayrıntıları arasında, çeşitli denemeler sonucu acı çekmeniz gerekiyorsa da, sevinçle coşmaktasınız ifadesi bulunmaktadır. İkinci paragrafa özellikle dikkat edin:

Rabbimiz İsa Mesih'in Tanrısı ve Babasına övgüler olsun. Çünkü O, kendi büyük merhametiyle yeniden doğmamızı sağladı. İsa Mesih'i ölümden diriltmekle bizi yaşayan bir ümide, çürümez, lekesiz ve solmaz bir mirasa kavuşturdu. Bu miras sizin için göklerde saklıdır. Zaman sona ererken açığa çıkarılmaya hazır olan kurtuluşa kavuşasınız diye iman sayesinde Tanrı'nın gücüyle korunuyorsunuz.

Bu nedenle şimdi kısa bir süre çeşitli denemeler sonucu acı çekmeniz gerekiyorsa da, sevinçle coşmaktasınız. Böylelikle içtenliği kanıtlanan imanınız, İsa Mesih göründüğü zaman size övgü, yücelik ve onur kazandıracak. Bu imanınız, ateşle arıtıldığı halde yok olup giden altından daha değerlidir.(1.Petrus 1:3-7)

Acı ve üzüntü dolu anların -Tanrı’nın mevcudiyetini sizden esirgediğini hissettiğiniz anlarda dahi- ruhsal deneyiminizin önemli bir parçası olduğunu bilerek teselli bulun. Öyle hissetseniz bile Tanrı sizi tamamen terk etmedi. Başka inalılar, şu an sizin yürüdüğünüz karanlık yolda başarıyla yürüdüler ve yolculuklarını tamamladılar.

Petrus, inanlılarda denemelerden ötürü acı oluştuğunu -ve bu acının genel bir deneyim olduğunu kabul etmektedir. Ayrıca, anlamanıza ve sıkıntılara göğüs germenize yardımcı olacak başka iki yönteme değinmektedir:

Sizinki Geçici bir Deneyimdir

Denemelerle acı çektiğini hissetmek -Tanrı’nın mevcudiyetinin yoksunluğunu hissetmek gibi- denenmenin sonu olmasaydı güçsüzleşmiş bir inanlıyı sıkıştırarak ezebilirdi. Ve böylece Petrus, çekilen bu acının “kısa bir süre için” olduğunu ekler. Sıkıntınız geçicidir. Tanrı sizi ebediyen acı çekmeye terk etmeyecektir. Geçecektir-çok yakında olmayabilir- ama acınız geçecektir. Deneme amacını yerine getirdiğinde, sonuçlarından kazançlı çıkacak ve göksel Babanız’ın sıcak kucaklayışıyla sevincinizi tekrardan kazanacaksınız.

Sizinki Amaca Sahip bir Deneyimdir

Petrus, bir sonraki sorunuzu tahmin etmektedir, “Neden bir inanlı keder oluşturan deneyimleri yaşamalıdır?” Cevabı şudur: “Böylelikle içtenliği kanıtlanan imanınız, ... Bu imanınız, ateşle arıtıldığı halde yok olup giden altından daha değerlidir.” (a.7)

Tanrı’nın bir çocuğu olarak, O’nun varlığını yaşamınızda hissettme sözü verilse bile şu an kendinizi yalnız ve yardımsız hissediyorsunuz.Babanız Tanrı’nın güvenilir gerekçelerle sizi denemeler içine soktuğunu bilerek dayanın. Sizi kutsallaştırmaya Kendisini adamıştır ve hatta denebilir ki, bir süreliğine sizden mutluluğu uzaklaştırmıştır.

Ağırlığıyla güçsüzleşerek ya da boşvererek değil, amacını anlayarak denenmenizden kazanç sağlayacaksınız.Tanrı’nın sizin yaşamınızda lütfundan haberdar ederek ve sonsuz görkemine uygun hale getirmek için denenmeleri kullandığının ayrımına vardığınızda, şükredin, ve onur duyun, sizde acılara ve ruhsal ağırlığa bile neden olsa da, dayanmak için donatılacaksınız.

Acı sessizlik ayrıca:

1. Sizi daha itaatkâr yapacak (Mezmur 119:67).
2. Tanrı’nın Sözü’nü içinize yazmanızı sağlayacak (Mezmur 119:67).
3. Hizmette merhamet ve etkinliğinizi artıracak (2.Korintliler 1:4).
4. Rab’bi beklerken sabırlı olmamızı öğretecek (Mezmur 27:14).
5. Sevincinizi koşullara daha az bağımlı kılacaktır (Habakkuk 3:16-19).
6. Sizi yenilediğinde Tanrı’yı her zamankinden daha çok takdir edeceksiniz (Eyüp 42:7-17)

Bakış açınızı biçimlendirmek için ele aldığımız yöntemlere fırsat tanıyın. Sıkıntılarınıza duygusal değil, Kutsal Kitap’tan cevaplar vermeyi öğrenin. Tanrı’nın açığa vurduğu karakterine dayanın. O size geçici denemelerle artan ölçüde kutsallık ve derin güvenceler hakkında çok büyük kazançlar sağlayacaktır (karşılaştırın: Romalılar 8:18)

_________________________ _________
Kaynak: Hristiyan.NET

Yazar: John McArthur

tugba05

Sevgili Evangelion,
Derlemeniz çok güzeldi. Bu denenmeler ve yaşanan sessizlik içinde bekleyiş, terbiye edilme ve kutsallaşma yolunda bir adım daha öteye gittiğimizin göstergesidir. Uzun zamandır aradığım ve sonunda tekrar okuma fırsatı bulduğum "Geyik Ayakları" (Hannah Hurnard) kitabını okumayanlara tavsiye ediyorum. Galiba bu kitabı bin kere okusam yine de bıkmam. Çok güzel bir kitap. Rab'bin size nasıl baktığı, sizi nasıl sevgiyle terbiye ettiği ve sonunda nasıl O'nun gibi geyik ayaklarına sahip olduğunuzu göreceksiniz.

tizciano

tugba05
Sevgili Evangelion,
Derlemeniz çok güzeldi. Bu denenmeler ve yaşanan sessizlik içinde bekleyiş, terbiye edilme ve kutsallaşma yolunda bir adım daha öteye gittiğimizin göstergesidir. Uzun zamandır aradığım ve sonunda tekrar okuma fırsatı bulduğum "Geyik Ayakları" (Hannah Hurnard) kitabını okumayanlara tavsiye ediyorum. Galiba bu kitabı bin kere okusam yine de bıkmam. Çok güzel bir kitap. Rab'bin size nasıl baktığı, sizi nasıl sevgiyle terbiye ettiği ve sonunda nasıl O'nun gibi geyik ayaklarına sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Öncelikle Sevgili Evangelion Kardeşimi kutluyorum ve bu derleme için çok teşekkür ediyorum...

tugba05 kardeşim,

Bu kitabı bütün kitabevlerinde bulabilirmiyim?

admin1 Ken Block

Yazı evangelion kardeşe değil, John McArthur isimli vaize aittir.

tugba05

tizciano
tugba05
Sevgili Evangelion,

Öncelikle Sevgili Evangelion Kardeşimi kutluyorum ve bu derleme için çok teşekkür ediyorum...

tugba05 kardeşim,

Bu kitabı bütün kitabevlerinde bulabilirmiyim?
Ben de araştırıyorum hangi kitabevinde bulunuyor diye. Yeni yaşam yayınları ve taksimde ki mukaddes kitabevinde olmadığını biliyorum. Bu hafta sonu bir arkadaşımla bulunduğunu söylediği bir kitabevine gideceğiz. Çok sayıda alacağım. Bakırköy'de bir kitabeviymiş ,ama ismini şimdilik bilmiyorum. Öğrendiğimde haber vereceğimden emin olabilirsiniz.

tizciano

Alıntı:
Ben de araştırıyorum hangi kitabevinde bulunuyor diye. Yeni yaşam yayınları ve taksimde ki mukaddes kitabevinde olmadığını biliyorum. Bu hafta sonu bir arkadaşımla bulunduğunu söylediği bir kitabevine gideceğiz. Çok sayıda alacağım. Bakırköy'de bir kitabeviymiş ,ama ismini şimdilik bilmiyorum. Öğrendiğimde haber vereceğimden emin olabilirsiniz.
Emin oldum teşekkür ederim sevgili tugba05 kardeşim...
Rab seninle olsun!

tugba05

Sayın Tizciano
Geyik Ayakları kitabını aldığım kitabçı adresi,
Lütuf Kitapçı ;taşhan cad. 11/a bakırköy istanbul

narnur

PEKİ BEN ŞUNU SORMAK İSTİYORUM.HR.DA İMTİHAN YOK DİYE BİLİYORDUM,DENENMELER SIKINTILAR YOK,BU TANRI'NIN HERŞEYİ BİLEN VASFINA YAKIŞMAZ DİYE BİR YAZI OKUMUŞTUM BİR HR.DERGİSİNDE.ÖRNEK OLARAKTA İNCİL'DE Kİ BAZI AYETLERİ YAZMIŞTI.BURADA YAZAN AYETLER İSE TAM TERSİNİ SAVUNUYOR.BU BİR ÇELİŞKİ DEGIL MI ? CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVINIRIM HR.A SEMPATİ DUYUYORUM KAFAM KARIŞIK..

Yönetim Notu : HR ne demek . HR diye bir kısaltma tanımıyoruz

NCyril

narnur
PEKİ BEN ŞUNU SORMAK İSTİYORUM.HR.DA İMTİHAN YOK DİYE BİLİYORDUM,DENENMELER SIKINTILAR YOK,BU TANRI'NIN HERŞEYİ BİLEN VASFINA YAKIŞMAZ DİYE BİR YAZI OKUMUŞTUM BİR HR.DERGİSİNDE.ÖRNEK OLARAKTA İNCİL'DE Kİ BAZI AYETLERİ YAZMIŞTI.BURADA YAZAN AYETLER İSE TAM TERSİNİ SAVUNUYOR.BU BİR ÇELİŞKİ DEGIL MI ? CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVINIRIM HR.A SEMPATİ DUYUYORUM KAFAM KARIŞIK..

Yönetim Notu : HR ne demek . HR diye bir kısaltma tanımıyoruz
Hayır bu bir çelişki değil.
İncil'i okursanız anlarsınız...
Olay şöyle, Tanrı bizi imtihan etmek için yaratmadı. Ama biz iman ettikten sonra bizi terbiye etmek, yola getirmek ve güçlendirmek amacıyla başımıza durumlara göre sıkıntıların gelmesine izin verir.

Katolikmoderator

narnur
PEKİ BEN ŞUNU SORMAK İSTİYORUM.HRISTIYANLIKTA İMTİHAN YOK DİYE BİLİYORDUM,DENENMELER SIKINTILAR YOK,BU TANRI'NIN HERŞEYİ BİLEN VASFINA YAKIŞMAZ DİYE BİR YAZI OKUMUŞTUM BİR HRİSTİYAN DERGİSİNDE.ÖRNEK OLARAKTA İNCİL'DE Kİ BAZI AYETLERİ YAZMIŞTI.BURADA YAZAN AYETLER İSE TAM TERSİNİ SAVUNUYOR.BU BİR ÇELİŞKİ DEGIL MI ? CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVINIRIM HrısTYANLIGA SEMPATİ DUYUYORUM KAFAM KARIŞIK.

sayın narnur
öncelikle lutfen İK der gibi (insan Kaynakları) HR demeyiniz. Hristyan sözü Christos yani meshedilmiş sözünden gelir.. Mesih İsa'yı tanımlar.. her dilde karsılığı bulunur.. O'na iman edene Hristiyan denilir. Bizim gibi..
her inancta denenmeler vardır.. bu İslamdan tutun Şintoizme kadar her şeyi kapsar. hiç bir inanc kendince kolaylık tasımaz. amac yaradana yakın olmak, inancın gerktirdiğini yapmaktır ve dolayısıyla kolaylıkların olmaması kadar doğalı yoktur..
bir budist bile nirvanasına ulasmak için nefsini köreltmek için pek çok sıkınıtıyı aşmak zorundadır ki sonunda mutlu sona gelsin...
rab bizi denemek zora sokmak habire sorunlarla bogusalım diye yaratmadı, dunyaya gelişimizin amacı bu değil O'nu övüp yüceltmek çunku.. neticede O'nun bizim dertlermz yada sıkıntılarımızdan sevinecek bir Tanrı ve Rab olmadıgını biliyoruz. O bizleri sevdi, sevmeye devam edecek. ancak denenmeler her zaman olacak, azı da olacak çoğu da olacak.. önemli olan bunları nasıl aşıp aşmadıgımız; daha dogrusu O'na yaklaşıyormuyuz yoksa uzaklaşıyormuyuz sorusunun cevabını görebilmek.... bu kadar net!

selamlar

"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? sayfasını paylaşmak için adres:

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? konusuna benzer konular;

Ateizm: Tanrı’ya ihtiyacım yok ? Tanrı’ya ihtiyacım yok. 0. Eğer Tanrı’ya ihtiyacınız olmadığını söylüyorsanız demek ki Tanrı’nın varlığına inanıyorsunuz. Eğer varlığına inanıyorsanız, o zaman neden O’na ihtiyacınız olmadığını söylüyorsunuz? Sizin sonuçta kaderinizi...

Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi....

"Mesih’e sahip olduğunda zenginsin ve bu sana yeter" - Thomas Kempis Mesih’e sahip olduğunda zenginsin ve bu sana yeter. Mesih bitmez tükenmez zenginliktir, hudutsuz umuttur. Mesih’e sahip olduğunda zenginsin ve bu sana yeter. Mesih, Ruh’ un sevincine dalmaktır. Tüm yüreğinle Rabbe dön, bu sefil dünyayı terk...

6. bölüm - Tanrı’nın biricik Oğlu Mesih İsa’ya inanıyorum İKİNCİ BÖLÜM Tanrı’nın biricik Oğlu Mesih İsa’ya inanıyorum İyi Haber: Tanrı Oğlunu gönderdi 422 "Ama zaman dolunca Tanrı, Kutsal Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için, bir kadından doğan, Kutsal Yasa altında doğan öz Oğlunu,...

Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi....

O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? :  O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Sıkıntı, Stres, Depresyon

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler