7 büyük günah hakkında konusu
1278 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
Constantin_ox tarafından gönderildi.
7 büyük günah hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

01-01-11, 11:16
Barış1987
Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor.
7 büyük günah hakkında
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
7 büyük günah hakkında

01-01-11, 23:11
Anastasia
Buyuk-kucuk gunah yok. Gunah Tanrι'dan uzaklasmaktιr, okadar.
7 büyük günah hakkında
FORUMA ÜYE OLUN! /
7 büyük günah hakkında

19-01-11, 22:08
cengiz33
|
|
Barış1987
|
|
Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor.
|
- Superbia: Gurur, kendini beğenmişlik
- Avaritia: Açgözlülük
- Luxuria: Şehvet düşkünlüğü
- Invidia: Kıskançlık, hasetlik
- Gula: Oburluk
- Ira: Öfke, yıkıcılık, gazab etmek
- Acedia: Tembellik, miskinlik
Senin saydıkların yedi günahın içindedir zaten.
Bir insan neden insan öldürür ? Bir anlık öfke veya kıskançlık veya aç gözlükük veya gurur.
Bir insan neden hırsızlık yapar ? Tembellik veya aç gözlülük veya oburluk.
Bir insan niye anne babaya asi olur ? Gurur veya öfke veya tembellik
Yedi buyuk günah aslında tüm günahların sebebidir. Sebep sonuç ilişkisi. Yedi büyük günah olmazsa diğer hiç biri olmaz zaten.
7 büyük günah hakkında
FORUMA ÜYE OLUN! /
7 büyük günah hakkında

20-01-11, 01:27
Constantin_ox
|
|
Barış1987
|
|
|
Tanrimiz Isa Mesih bize yardimci olsun!
En büyük günah benim günahim dir. Ve en büyük mücize kendi günahimi görmek tir.
"7 büyük günah"tan bahsedilirken günahlarin kökünden bahsediliyor; senin yukarida saydin günahlar da bu 7 büyük günahlardan dogmuşlar. Günah yilan gibi dir, kafasina vurmasan olmez. Yani kendini kurtulmak isteyen kişi bu 7 baş-günahlar'la savaşmali dir.
...
Bu arada, birşez daha. "Dua iyiligin anasidir, Babasi da Tanri dir...". Anlayan anlar, çagrilan duyar ve gerçekten Gerçegi seven kişi (kendisinden fazla Gerçegi seven kişi...) Ona kavuşur.
...
Beni afedin ve benim için dua edin, lütfen, ihtiyacim var.
Tanrimiz Iisa Mesih (Hristos) bize yardim etsin...!
[özel açiklama: türkçemin kusuruna bakmayin, rica ederim, ben asil romenim ve türkçeyi Türkyede çaliştim dönemde (1992-2000) ögrendim.]
7 büyük günah hakkında
FORUMA ÜYE OLUN! /
7 büyük günah hakkında
7 büyük günah hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil