7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : 7 büyük günah hakkında konusu 1278 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Constantin_ox tarafından gönderildi. 7 büyük günah hakkında Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor. 7 büyük günah hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

7 büyük günah hakkında konusu 1278 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Constantin_ox tarafından gönderildi.

7 büyük günah hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

7 büyük günah hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-01-11, 11:16
7 büyük günah hakkında
Barış1987

Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor.

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / 7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-01-11, 23:11
7 büyük günah hakkında
Anastasia

Buyuk-kucuk gunah yok. Gunah Tanrι'dan uzaklasmaktιr, okadar.

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-01-11, 22:08
7 büyük günah hakkında
cengiz33

Barış1987
Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor.
  1. Superbia: Gurur, kendini beğenmişlik
  2. Avaritia: Açgözlülük
  3. Luxuria: Şehvet düşkünlüğü
  4. Invidia: Kıskançlık, hasetlik
  5. Gula: Oburluk
  6. Ira: Öfke, yıkıcılık, gazab etmek
  7. Acedia: Tembellik, miskinlik
Senin saydıkların yedi günahın içindedir zaten.

Bir insan neden insan öldürür ? Bir anlık öfke veya kıskançlık veya aç gözlükük veya gurur.

Bir insan neden hırsızlık yapar ? Tembellik veya aç gözlülük veya oburluk.

Bir insan niye anne babaya asi olur ? Gurur veya öfke veya tembellik

Yedi buyuk günah aslında tüm günahların sebebidir. Sebep sonuç ilişkisi. Yedi büyük günah olmazsa diğer hiç biri olmaz zaten.

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-01-11, 01:27
7 büyük günah hakkında
Constantin_ox

Barış1987

Tanrimiz Isa Mesih bize yardimci olsun!

En büyük günah benim günahim dir. Ve en büyük mücize kendi günahimi görmek tir.
"7 büyük günah"tan bahsedilirken günahlarin kökünden bahsediliyor; senin yukarida saydin günahlar da bu 7 büyük günahlardan dogmuşlar. Günah yilan gibi dir, kafasina vurmasan olmez. Yani kendini kurtulmak isteyen kişi bu 7 baş-günahlar'la savaşmali dir.
...
Bu arada, birşez daha. "Dua iyiligin anasidir, Babasi da Tanri dir...". Anlayan anlar, çagrilan duyar ve gerçekten Gerçegi seven kişi (kendisinden fazla Gerçegi seven kişi...) Ona kavuşur.
...
Beni afedin ve benim için dua edin, lütfen, ihtiyacim var.
Tanrimiz Iisa Mesih (Hristos) bize yardim etsin...!

[özel açiklama: türkçemin kusuruna bakmayin, rica ederim, ben asil romenim ve türkçeyi Türkyede çaliştim dönemde (1992-2000) ögrendim.]

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında

7 büyük günah hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

7 büyük günah hakkında konusuna benzer konular;

Günahlarım çok büyük! Günahlarım çok büyük! Hiç kimse büyük günahkar değildir. Tanrı’nın sevgisi ve İsa’nın kurban olması en kötü günahları bile silebilecek güçtedir. Eğer Hitler bile Mesih’e iman etseydi, kurtulabilirdi (Hitler’in işlediği günahın sosyal etkisi ve sonuçları değil, Tanrı’ya karşı işlediği günaha göre bunu söylemekteyiz. Doğal olarak Hitler’in günahının sosyal etkisi ve sonuçları, sizin tek başınıza işlediğiniz günahtan çok büyüktür.) Siz de herkes kadar günah işlediniz. Sizin günahlarınız doğal olarak size aittir. Onlar Tanrı’nın silemeyeceği kadar büyük olamazlar. Günah’ın Tanrı’ya karşı bir gücü yoktur, sadece sizin üstünüzde yetkisi ve gücü vardır. Size birşey sormama izin verin. Sizce cinayet ve zina ciddi günah mıdır? Evet mi? Peki, ‘Tanrı’nın gönlüne uygun’ (Elçilerin...

büyük perhiz arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.size b ir sorum var yardımcı olursanız memnun olurum.sorum şu (batı kiliselerinde büyük perhizin dördüncü pazarına verilen ad)

Günah çıkarma hakkında Günah çıkartma işleminde ne hissediyorsunuz. Hissettiklerinizi paylaşırmısınız?

Kutsal kitaba göre intihar neden büyük günah sayılmamalıdır? KUTSAL KİTABA GÖRE İNTİHAR NEDEN BÜYÜK GÜNAH SAYILMAMALI <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p> <o:p> </o:p> İntihar cinayet türlerinden biridir.kilise yasaları kasıtlı cinayetle,haklı cinayet arasında ayrım yapar.Mantıklı düşünüldüğünde intihar içinde böyle bir ayrım uygulanmalıdır.Nasıl her adam öldüren cani değilse,her canına kıyan da en büyük günahla suçlanmamalıdır. <o:p> </o:p> Görüşlerimi desteklemek için samson(şimşon) iyi bir örnek sayılabilir.Yargıçlar 16-30 da samson “filistinlilerle birlikte öleyim” diyerek tapınağın sütunlarından birini yıkar ve kendini diğerleriyle birlikte öldürür. Gerçi Aziz Augustinus samsonun bu eylemi kutsal ruhun isteğiyle yaptığını söylesede ,ruhun birinden kendini öldürmesini istemesi bana pek...

Ölümcül Günah Hakkında Esenlik Olsun Kardeşlerim, Bu gün formumuzda Günah bölümündeki konuları okurken uzun süredir çözemediğim Ölümcül Günah konusu aklıma geldi. Hatta Candan kardeşimizin bu konu hakkında ki yazısını da okudum ama tam olarak anlayamadım. Ölümcül Günah konusunu soru panosuna konu olarak açıp kardeşlerimin beni aydınlatmasını rica ediyorum. Ölümcül Günah nedir? Ölümcül Günah hakkında kesin bir tanımının olmadığını biliyorum.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih