Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı konusu 905 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi. Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı İncil'de dunyaya ılk gelen insan Adem ve Havva, lakin dunyaya Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı yanlarında Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı konusu 905 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi.

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-12-10, 02:16
atasavas

İncil'de dunyaya ılk gelen insan Adem ve Havva, lakin dunyaya Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı yanlarında

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-12-10, 18:03
saklı sevdam

Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı`nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.
Tanrı, “Işık olsun” diye buyurdu ve ışık oldu.
Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı.
Işığa “Gündüz”, karanlığa “Gece” adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu.
Tanrı, “Suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın” diye buyurdu.
Ve öyle oldu. Tanrı gökkubbeyi yarattı. Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı.
Kubbeye “Gök” adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu.
Tanrı, “Göğün altındaki sular bir yere toplansın, kuru toprak görünsün” diye buyurdu ve öyle oldu.
Kuru alana “Kara”, toplanan sulara “Deniz” adını verdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
Tanrı, “Yeryüzü bitkiler, tohum veren otlar, türüne göre tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları üretsin” diye buyurdu ve öyle oldu.
Yeryüzü bitkiler, türüne göre tohum veren otlar, tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları yetiştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
Akşam oldu, sabah oldu ve üçüncü gün oluştu.
Tanrı şöyle buyurdu: “Gökkubbede gündüzü geceden ayıracak, yeryüzünü aydınlatacak ışıklar olsun. Belirtileri, mevsimleri, günleri, yılları göstersin.” Ve öyle oldu.
Tanrı büyüğü gündüze, küçüğü geceye egemen olacak iki büyük ışığı ve yıldızları yarattı.
Yeryüzünü aydınlatmak, gündüze ve geceye egemen olmak, ışığı karanlıktan ayırmak için onları gökkubbeye yerleştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
Akşam oldu, sabah oldu ve dördüncü gün oluştu.
Tanrı, “Sular canlı yaratıklarla dolup taşsın, yeryüzünün üzerinde, gökte kuşlar uçuşsun” diye buyurdu.
Tanrı büyük deniz canavarlarını, sularda kaynaşan canlıları ve uçan çeşitli varlıkları yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.
Tanrı, “Verimli olun, çoğalın, denizleri doldurun, yeryüzünde kuşlar çoğalsın” diyerek onları kutsadı.
Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu.
Tanrı, “Yeryüzü çeşit çeşit canlı yaratık, evcil ve yabanıl hayvan, sürüngen*fa* türetsin” diye buyurdu. Ve öyle oldu.
Tanrı çeşit çeşit yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.
Tanrı, “İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi, “Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun.”
Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.
Onları kutsayarak, “Verimli olun, çoğalın” dedi, “Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun.
İşte yeryüzünde tohum veren her otu, tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak.
Yabanıl hayvanlara, gökteki kuşlara, sürüngenlere -soluk alıp veren bütün hayvanlara- yiyecek olarak yeşil otları veriyorum.” Ve öyle oldu.
Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve altıncı gün oluştu.(Yaratılış 1.31)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi
Sesin duymak şurda dursun geleceğin zor gibi
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-10, 01:55
saklı sevdam

Özürdilerim ayetin numarasını yanlış yazmışım..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-12-10, 04:00
Yaralı

Onlar, adende dolaşırken "NEFİLİMLER vardı" der Eski Ahit. Nefilimler; yani iri insanlar. Ben bazen bunların "homo-neandertal" (yani bizim türümüz olan homo-saphiens'in bir önceki formu, ki bilim de homo neandertal ve homo saphiens'in aynı çağda yaşadığını kanıtladı) olabileceğini düşünmüştüm. Gerçekten de neandertal insanı bizim türümüze göre oldukça iridir.. (Örneğin iki tane neandertal bir oturuşta bir kuzuyu bitirirdi.) Ama tabii emin değildim ve hala daha da bilmiyorum..Belki de bu nefilimler, benim düşündüğümden farklı şekilde yaratılmış olan varlıklardı..

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-12-10, 01:47
saklı sevdam

Belki bu bahsi geçen "Nefilimler" ruhani varlıklardı. Bunlar muamma olarak kalacak beliki. Bay Yaralı şu "Nefilimler'in" geçtiği ayeti tam yazar mısınız?

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı konusuna benzer konular;

Hz.İsa Mesihden önceki insanlar hakkında Arkadaşlar, Tevratta recm, kölelik gibi hususlar var. Peki eğer İsa Mesih kaldırdıysa bunları kendisinden önce recm edilen, köle edinilen insanların kabahati ne oluyor. Yani bu kişiler İsa Mesih gelmeden önce recm edildi diye şanssızmıdırlar yoksa bir açıklaması var mıdır? Yönetim Notu: Öncelikle RECM yerine Türkçe bir ifade kullanınız, recm kelimesinden ne anladığınızı ifade etmelisiniz.

Tanrı ve insanlar Hiç şüphem yokturki evren Tanrı tarafından yaratılmıştır. İlk insandan bugüne kadar tüm zamanlarda Tanrı insanların vicdanlarında var olmuştur ve hep sorgulanmıştır. Farklı dinler ve tapınmalarda olmuştur. Bilinen tüm kitabı olan dinler hep ortadoğudan çıkmıştır. Hiç ayrım yapmadan ortadoğu kaynaklı dinler ve buyrukları doğru ise !!! Bu buyrukların gereği yerine getirilmeden ebedi mutluluk olamayacaksa,,, Somut olarak merak ediyor ve soruyorum, Tüm zamanlarda aynı çağın insanları Tanrının eşit kulları değil mi? Dinlerin ilk çıktığında Amerika-Afrika-Avustralya gibi o günlerin şartlarında iletişimden kopuk uzak kıtalarda doğmuş insanların günahı orada doğmalarımı ?

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? Bugün bi siteden okumuş olduğum yazılar beni inanılmaz derecede üzdü ve hayalkırıklığına uğrattı.İlk kadının yaratılmasıyla ilgili olan bu yazı mitolojiden alıntıydı ve kutsal kitapta ademle havva'nın cennetten kovulmasının benzeri bu mitolojik yazıda belirtiliyordu peki ama böyle birşey olabilirmi şu an gerçekten büyük bir üzüntü ve hayalkırıklığı içindeyim bunun gerçek olmadığını biri bana açıklayabilirmi? yoksa gerçekten adem ve havva bir masalmı:(?

İlk ADEM ve Son ADEM.. (Eş değer fidye) Merhaba; Kutsal yazılarda ilk atamız olan Adem ile, son Adem diye adlandırılan İsa Mesih arasında bir mukayese yapılmaktadır.1.Kor.15:45, Romalılar 5:14. Mesih'in fidyesi, "eş değer fidye" olabilmesi için Adem ile İsa arasında da bir çok konuda eşitlik olması mantıklıdır.1.Timoteos 2:6 1- Adem'in beşeri bir babası yoktu. "Allah oğlu" diye çağırılmaktadır..Luka 3:38..İsa Mesih için de aynı şeyleri söyleyemektedir. Luka 1:35. "Ona Allah'ın oğlu denecek.." 2-Adem, kusursuz yaratıldı, Tekvin 1:31, İsa Mesih'de kusursuzdu. 1.Petrus 1:18,19... 3-Adem Yeryüzünde yarattığı ilk oğluydu.. İsa Mesih'de gökteki "ilk doğan" oğluydu..(İlk yaratılan semavi oğluydu). Vahiy 3:14, Koloseliler 1:15,

Yahşuah (İsa) babasız doğduğu için mi YHVH'nin Oğlu'dur? Peki ya Adem, ya Havva? Herkes mi Tanrı'nın Oğlu'dur? http://www.hristiyanforum.com/forum/isa-uclu-birlik-f58/baba-ogul-ve-kutsal-ruh-kimdiri-adem-neden-t2949 http://www.hristiyanforum.com/forum/isa-uclu-birlik-f58/isanin-oncesizlikte-zamanin-baslangicindan-yaratilistan-once-var-olmasina-t2988

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih