| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Araf hakkında sorular konusu 555 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi. Araf hakkında sorular 1-Araf tam olarak nedir? 2-Arafta kimler kalacaktır? 3-Arafta kalanlar sonra cennete girecekler midir? Araf hakkında sorular
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Araf hakkında sorular konusu 555 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi.
Protestanlara göre Araf yoktur, Katolik ve Ortodokslara göre ise bir yer vardır. Bu konuda hakkında daha detaylı bilgileri ilgili mezheplerin moderatorleri verebilirler.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI:Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Protestanlara göre Araf yoktur, Katolik ve Ortodokslara göre ise bir yer vardır. Bu konuda hakkında daha detaylı bilgileri ilgili mezheplerin moderatorleri verebilirler.
Son arınma ya da Araf Tanrı'nın dostluğu ve nuru içinde ölenler, ama henüz tam olarak arınmamış olanlar, ebedi esenliklerini garanti altına almış olmalarına karşın, Cennet mutluluğuna girmek için gerekli kutsallığı elde etmek amacıyla öldükten sonra bir arınmadan geçerler.
Cehennemliklerin azaplarından tamamen farklı olan seçilmişlerin bu son arınmasına Kilise Araf demektedir. Kilise Araf'la ilgili iman doktrinini özellikle Floransa ve Trento Konsillerinde açıkça belirtti. Kilise Geleneği Kutsal Kitabın bazı metinlerini referans alarak arındırıcı bir ateşten söz eder:
Bazı küçük günahlar için yargılamadan önce arındırıcı bir ateşten geçileceğine inanmak gerekir, çünkü Gerçeğin kendisi olan Kişi, Kutsal Ruh'a küfür eden ne bu dünyada ne öbür dünyada bağışlanmayacaktır, diyor (Mt 12, 31). Buradan bazı...
Katolik Kilisesi'ne göre Araf Öğretisi Katolik Kilisesi'ne göre Araf Öğretisi
Tanrı'nın dostluğu ve nuru içinde ölenler, ama henüz tam olarak arınmamış olanlar, ebedi esenliklerini garanti altına almış olmalarına karşın, Cennet mutluluğuna girmek için gerekli kutsallığı elde etmek amacıyla öldükten sonra bir arınmadan geçerler.
Cehennemliklerin azaplarından tamamen farklı olan seçilmişlerin bu son arınmasına Kilise Araf demektedir. Kilise Araf'la ilgili iman doktrinini özellikle Floransa ve Trento Konsillerinde açıkça belirtti. Kilise Geleneği Kutsal Kitabın bazı metinlerini referans alarak arındırıcı bir ateşten söz eder:
Bazı küçük günahlar için yargılamadan önce arındırıcı bir ateşten geçileceğine inanmak gerekir, çünkü Gerçeğin kendisi olan Kişi, Kutsal Ruh'a küfür eden ne bu dünyada ne öbür dünyada...
Araf neden gereklidir? Hıristiyan dünyasında Arafın varlığı tartışma konusu ama ben Araf vardır diyen Hıristiyanların görüşünü kabul ediyorum açıkçası.
Çünkü insanoğlu bu dünyada tamamen temizlenmeyebilir. Ama aynı zamanda İsa'ya da inanıyorsa ne olacak? Sonsuz cehennem Tanrının adaletiyle bağdaşır mı böyle bir kişiye?
Bu mantık sizce doğru değil mi?
Yönetim Notu: Sonsuz cehennem Tanrı'nın adaletiyle bağdaşır. Günah suçunun cezası ölümdür. Suça verilen ceza adaleti sağlar. Dini konular mantıktan ziyade kendi iç sistematiğine sahiptir.
Tevrat hakkında sorular daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?
bu da alakasız olcak ama
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı?...
Üçlü Birlik hakkında sorular Merhabalar,
Ben nedenini anlamadığım bir şekilde kimseden görmeden, kimseden öneri almadan İncil alıp okumaya başladım. Sonra Eski Ahit' i okudum ve hala okuyorum. Tanrıyı arıyorum ve Tanrıyı tanımaya çalışıyorum ve bunun için sürekli dua ediyorum.
Kutsal Kitabı anlamak için Kutsal Ruh' un yardımı gerekli olduğunu bildiğim için her seferinde Kutsal Kitabı okurken dua ederek okuyorum. Eski Ahit' ten sonra birden Tanrıyı üçlü birlik içinde gördüm. Eski Ahit te üçlü birlik için herhangi birşey görmedim. Tabi henüz anlamamış da olabilirim fakat denk gelmedim. İsa Mesih' in Rab olduğu konusunda hala kesin iman etmiş değilim. İsa Mesih' in Rab olduğunu anlayabilsem hiç durmadan hemen iman edeceğim. Oğul karamını tam anlayamamıştım ve aynı şekilde Kutsal Ruh' u da pek kavrayamamıştım....
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil