ARİUS KAFİR MİYDİ HRİSTİYANMIYDI konusu
393 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
zinkoo tarafından gönderildi.
ARİUS KAFİR MİYDİ HRİSTİYANMIYDI konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

26-05-09, 18:55
asohat
ARİUS hz.isa ya TANRI değil demekte tanrı ile melekler arasında demektedir ARİUS dinden çıkmışmıdır bir de ARIUS bu bulguyu ŞU ANKİ kabul ettiğimiz
incillere göre dayanarak yapıyorsa -ki bu
incillerde hz.İSA ya açık açık TANRI demektedir nasıl böyle bir yorum yapabilmektedir başka
İNCİL lerden mi faydalanmıştır SORUM TAMAMEN SAMİMİDİR
HRİSTİYANLIĞI RENCİDE AMAMCIM YOKTUR ÖĞRENMEK İSTİYORUM BEN ZATEN ŞU AN DİNLERİ ARAŞTIRIYORUM
Yonetim Notu: Konsil sonuc kayitlarina gore tartisma Isa'nin kisiligi uzerinedir,
Incil metinleri konusunda bir tartisma veya farkli metin kullanimi olmamistir.
ARİUS KAFİR MİYDİ HRİSTİYANMIYDI
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

26-05-09, 20:52
muratsoyer
|
|
asohat
|
ARİUS hz.isa ya TANRI değil demekte tanrı ile melekler arasında demektedir ARİUS dinden çıkmışmıdır bir de ARIUS bu bulguyu ŞU ANKİ kabul ettiğimiz incillere göre dayanarak yapıyorsa -ki bu incillerde hz.İSA ya açık açık TANRI demektedir nasıl böyle bir yorum yapabilmektedir başka İNCİL lerden mi faydalanmıştır SORUM TAMAMEN SAMİMİDİR HRİSTİYANLIĞI RENCİDE AMAMCIM YOKTUR ÖĞRENMEK İSTİYORUM BEN ZATEN ŞU AN DİNLERİ ARAŞTIRIYORUM
Yonetim Notu: Konsil sonuc kayitlarina gore tartisma Isa'nin kisiligi uzerinedir, Incil metinleri konusunda bir tartisma veya farkli metin kullanimi olmamistir.
|
Aryus tabiki bir sapkındır. Her nedense bu tip sapkınlarda hep Mısır ve İskenderiye ekolünden çıkmakta. İ.S 300 lere kadar Mesih'in kişiliği ve Tanrı Oğulluğu ile ilgili hiç bir tartışma görmezken 300 lerden sonra bu konuda çok farklı fikirler ortaya çıktı. Tıpkı bu günde devam ettiği gibi.
Aryus kendi tezlerini savunurken Kutsal Kitabı nasıl kullandı bilmek zor. Kayıtları taramak lazım. Fakat bu gün bizim yeni bulduğumuz bazı gnostik metinlerin ki bunlarda hep kıpti dilinde Mısırda ortaya çıkıyor...zamanında eldel ele dolaşma ihtimali büyük.
Örneğin ikinci yüzyıl Kilise Babalarından Irenyus (Irenaeus) ve dördüncü yüzyıl Kilise Babalarından Epiphanyus eserlerinde bu metne (Yahuda yazması) atıfta bulunmaktadır. Tabi bu atıfta bulunma bu yazmaların doğrulu ile ilgili değil haberdar olunmaları ile ilgilidir. İncilin bazı mektuplarında ki bunlar İ.S 70 lere tekabul eden yıllardır dönemin gnostik akımlarına çok atıfta bulunur ve dikkatli olunmasını sağlık verir.
Kısaca bir takım uydurma gnostik yazmaları birileri yazmış ve bunlar elden ele geçip okunmuş ve birileride etkilenmiştir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-05-09, 11:39
zinkoo
Arius aynı İncil'de nasıl farklı sonuç çıkardığını bilmek isterseniz, şimdiki çağda bile onun öğretisini izleyenler var. Yahova Şahitler denilen gruptur. Şahsen onlara yaklaşmanızı önermiyorum. Çünkü onlar o kadar gayretli ki bir temas kurdunuz mu devamlı sizi arayıp konuşmak isterler. Ancak, bilimsel açıdan onların öğretisini öğrenmek isterseniz, onların yazdığı kitaplara bakabilirsiniz. Bunu söylememin sebebi de böyle tür soruların ona inananlar tarafından en iyi öğrenilmesidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
ARİUS KAFİR MİYDİ HRİSTİYANMIYDI konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil