Aryüs kimdir? konusu
1142 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Groftard tarafından gönderildi.
Aryüs kimdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

19-12-10, 13:11
Barış1987
Aryüs, İsa Mesih'in Tanrı olmadığını savunduğu için kilise tarafından dışlanmış doğru mudur?
Yönetim Notu: Aryus dışlanmamış, "sapkın" ilan edilmiştir. Kendisi müslümanlar gibi İsa'nın sadece insan ya da peygamber olduğunu da iddia etmiyordu, bundan daha yukarı koyuyordu ancak kutsal metinler ve/veya gelenekler üzerinden Aryus bu iddiasını ispatlayamadı.
Aryüs kimdir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Aryüs kimdir?

19-12-10, 17:43
Barış1987
o zaman Aryüs İsayı daha mı çok tanrılaştırmaya çalışıyordu? Bu nasıl oluyor?
Yönetim Notu: Hayır efendim, öncelikle "İsa'yı tanrılaştırmaya çalışmak" ifadeniz yanlış bir ifadedir, bunu deneyen
hristiyanlık tarihinde hiç kimse yoktur.
Hristiyanlar arasında 1 psikoposun farklı teolojik düşüncesi var diye bir toplantı yapılmıştır ve bu farklı düşünce tartışılmıştır. Tartışma sonunda yanlış olduğu ilan edilmiştir. Yazdığımız cevabı iyi okumamışsınız sevgili kardeşim. Aryus İsa'yı müslümanların öğretisine oranla daha yukarda tutmaktaydı anlamında ifade ettik.
Aryüs kimdir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Aryüs kimdir?

20-12-10, 01:22
fundi
Isa Mesih kimdir? Herkesin bu soruya yaklasik, kendi düsüncesine göre verdigi bir yanit var. Bir ateiste göre: Iyi bir insan, bir filozof. Bir müslüman: Peygamberdir. Büyük bir peygamber. Yahova sahitleri denilen tarikat(
hristiyan sayilmazlar): Isa Melektir der.( sanirim, hem site yönetiminin size tarif ettigi, peygamberden yüksek, Tanridan asagi görüs melek seviyesine denk geliyor. Aryusun da bu seviyede isa mesihin tanimin yaptigini(baska ne olabilir ki) saniyorum.
Hristiyanlara gelince, bu bir insani tanrilastirmak olarak anlasilmamalidir. Isa Mesihten önce Tanri peygamberlere sözünü veya kelamini göndermistir. Vahy ni göndermistir. Ve isa Mesihte bu söz, vücut kusanmis, aramizda yasamis, bize sefaat etme görevini carmihta yerine getirerek, tekrar ait oldugu yücelige bürünmüstür. Rab insanlari cok sevdigi icin,yarginin getirecegi ölümden kurtarmak icin kendi özüne sahip olan kelaminin insan vücudu kusanmasini saglamistir. Isanin kim oldugun en saglam kaniti
incilde bulunmaktadir. Cünkü
incili kutsal ruhla yazanlar, olaylarin direk icinde yer almislar, elleriyle tutup, gözleriyle gördüklerine sahitlik yapmislardir.
Incil de binlerce eski nüsha kanitlariyla, degismedigini, tarihi eserler icinde hicbir eserin kendisininkinden fazla kaniti olmamasiyla tamamen güvenilirdir. Evet, herkes bir Isa tanimlamasi yapiyor.
Hristiyanlar yapmiyorlar ama,
incilde gördükleri gercegi kabul ediyorlar. Ki isa Mesihin kimligi tevrat zebur peygamberlerin yazilarinda
incilden binlerce yil önce tanimlamistir.
Incildeki tanimla aynidir. Yani Tanri özüne sahip, Yüceliginden soyunup kul özünü alan, Tanri kelami.
Aryüs kimdir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Aryüs kimdir?

20-12-10, 02:00
Paullus
|
|
fundi
|
|
Isa Mesih kimdir? Herkesin bu soruya yaklasik, kendi düsüncesine göre verdigi bir yanit var. Bir ateiste göre: Iyi bir insan, bir filozof. Bir müslüman: Peygamberdir. Büyük bir peygamber. Yahova sahitleri denilen tarikat(hristiyan sayilmazlar): Isa Melektir der.( sanirim, hem site yönetiminin size tarif ettigi, peygamberden yüksek, Tanridan asagi görüs melek seviyesine denk geliyor. Aryusun da bu seviyede isa mesihin tanimin yaptigini(baska ne olabilir ki) saniyorum. Hristiyanlara gelince, bu bir insani tanrilastirmak olarak anlasilmamalidir. Isa Mesihten önce Tanri peygamberlere sözünü veya kelamini göndermistir. Vahy ni göndermistir. Ve isa Mesihte bu söz, vücut kusanmis, aramizda yasamis, bize sefaat etme görevini carmihta yerine getirerek, tekrar ait oldugu yücelige bürünmüstür. Rab insanlari cok sevdigi icin,yarginin getirecegi ölümden kurtarmak icin kendi özüne sahip olan kelaminin insan vücudu kusanmasini saglamistir. Isanin kim oldugun en saglam kaniti incilde bulunmaktadir. Cünkü incili kutsal ruhla yazanlar, olaylarin direk icinde yer almislar, elleriyle tutup, gözleriyle gördüklerine sahitlik yapmislardir. Incil de binlerce eski nüsha kanitlariyla, degismedigini, tarihi eserler icinde hicbir eserin kendisininkinden fazla kaniti olmamasiyla tamamen güvenilirdir. Evet, herkes bir Isa tanimlamasi yapiyor. Hristiyanlar yapmiyorlar ama, incilde gördükleri gercegi kabul ediyorlar. Ki isa Mesihin kimligi tevrat zebur peygamberlerin yazilarinda incilden binlerce yil önce tanimlamistir. Incildeki tanimla aynidir. Yani Tanri özüne sahip, Yüceliginden soyunup kul özünü alan, Tanri kelami.
|
Saın fundi,
Yazınızdan bir bölüm ile ilgili sorum olacak:
''Çünkü İncil'i Kutsal Ruhla yazanlar,olayların direk içinde yer almışlar,elleriyle tutup,gözleriyle gördüklerine sahitlik yapmışlardır''.
Bu cümleleri (yani siz fundi)yazan bir
Hristiyanmıdır?Yosa ben mi
Hristiyan değilim?Kutsal kitabımızı bu cümlelerle ifade eden bir kişye söyleyecek lafım yok.
PS:Yönetime her zaman saygı duyduğumu ifade ettim.Saygı duymayada devam ediyorum.Ancak yukarıda belirttiğim konu yönetim tarafından uyarılması gereken bir konu değil midir?
Sevgilerimle.
Yönetim Notu: Sizler uyarıyorsunuz...
Aryüs kimdir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Aryüs kimdir?

20-12-10, 02:20
Paullus
|
|
Paullus
|
|
|
fundi
|
|
Isa Mesih kimdir? Herkesin bu soruya yaklasik, kendi düsüncesine göre verdigi bir yanit var. Bir ateiste göre: Iyi bir insan, bir filozof. Bir müslüman: Peygamberdir. Büyük bir peygamber. Yahova sahitleri denilen tarikat(hristiyan sayilmazlar): Isa Melektir der.( sanirim, hem site yönetiminin size tarif ettigi, peygamberden yüksek, Tanridan asagi görüs melek seviyesine denk geliyor. Aryusun da bu seviyede isa mesihin tanimin yaptigini(baska ne olabilir ki) saniyorum. Hristiyanlara gelince, bu bir insani tanrilastirmak olarak anlasilmamalidir. Isa Mesihten önce Tanri peygamberlere sözünü veya kelamini göndermistir. Vahy ni göndermistir. Ve isa Mesihte bu söz, vücut kusanmis, aramizda yasamis, bize sefaat etme görevini carmihta yerine getirerek, tekrar ait oldugu yücelige bürünmüstür. Rab insanlari cok sevdigi icin,yarginin getirecegi ölümden kurtarmak icin kendi özüne sahip olan kelaminin insan vücudu kusanmasini saglamistir. Isanin kim oldugun en saglam kaniti incilde bulunmaktadir. Cünkü incili kutsal ruhla yazanlar, olaylarin direk icinde yer almislar, elleriyle tutup, gözleriyle gördüklerine sahitlik yapmislardir. Incil de binlerce eski nüsha kanitlariyla, degismedigini, tarihi eserler icinde hicbir eserin kendisininkinden fazla kaniti olmamasiyla tamamen güvenilirdir. Evet, herkes bir Isa tanimlamasi yapiyor. Hristiyanlar yapmiyorlar ama, incilde gördükleri gercegi kabul ediyorlar. Ki isa Mesihin kimligi tevrat zebur peygamberlerin yazilarinda incilden binlerce yil önce tanimlamistir. Incildeki tanimla aynidir. Yani Tanri özüne sahip, Yüceliginden soyunup kul özünü alan, Tanri kelami.
|
Saın fundi,
Yazınızdan bir bölüm ile ilgili sorum olacak:
''Çünkü İncil'i Kutsal Ruhla yazanlar,olayların direk içinde yer almışlar,elleriyle tutup,gözleriyle gördüklerine sahitlik yapmışlardır''.
Bu cümleleri (yani siz fundi)yazan bir Hristiyanmıdır?Yosa ben mi Hristiyan değilim?Kutsal kitabımızı bu cümlelerle ifade eden bir kişye söyleyecek lafım yok.
PS:Yönetime her zaman saygı duyduğumu ifade ettim.Saygı duymayada devam ediyorum.Ancak yukarıda belirttiğim konu yönetim tarafından uyarılması gereken bir konu değil midir?
Sevgilerimle.
Yönetim Notu: Sizler uyarıyorsunuz...
|
Saygıdeğer Yönetim,
Kusura bakmazsanız fikirlerimi belirteyim o zaman.Eğer bizlerin uyarması yetiyorsa,bu foruma yazı yazan herkese biz imanlılar cevaplarımızla uyarı yapalım.Halbuki yönetim olarak o kadar güzel bir denge ve otorite sergiliyorsunuz ki,yazıları Rab İsa Mesih yolunda birer yol haritası sayılacak kişilerin bile yazılarında düzeltme veya müdahale ihtiyacı duyuyorsunuz.
Bu bağlamda fundinin ayrıcalıklı olduğunu düşünmüyorum.Lütfen uyarı işini bize bırakmayınız.O zaman müslümanların yazılarını da yayınlayın,biz imanlılar onları uyaralım.
Sevgilerimle.
PS:Bu mesajım sitem içermiyor.Aksine,kalitesi ne ve yararlarına inandığım bu platformun böyle kalmasını istediğim için fikir beyan ediyorum.
Yönetim Notu: Fundi'nin ayrıcalıklı olduğu fikrine nasıl kapıldınız? Genel olarak fikrinizi ifade etmişsiniz ancak bazı kardeşler de bizim hiç fikir beyan etmememizi istiyorlar. Ayrıca fundi'nin yazısında uyarılacak bir durum yoktur henüz, fundi mesajında detaylı bir teolojik tanımlama yapmamaktadır, günlük dilde ve kısmi olarak kendi inandığı öğretiyi ifade etmektedir. Sizin itiraz ettiğiniz esas nokta nedir?
Aryüs kimdir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Aryüs kimdir?
Aryüs kimdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>