Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı?

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? konusu 613 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? Ben 68 kuşağı diye adlandırılan, sosyalizme inanmış, onun için mücadele etmiş, hiç bir dini inancı olmayan bir aile yapısı içinde yetiştirildim. Anne ve babada hiç bir din inancı olmayınca, doğal olarak yetiştirilirken siz de ateist bir birey olarak kendinizi tanımlıyorsunuz. Bir parça bununla ilgili yorumda bulunmak istiyorum eğer yönetim izin verirse. Hayatımın ilerleyen yıllarında tanışıp, uzun uzadıya inanç üzerine sohbetler ettiğim pek çok insanın otomatik olarak şöyle düşündüklerini gördüm. Eğer tanrı inancın ve korkun yoksa, kötülük yapmamak, adaletsiz olmamak için hiç bir nedenin olmaması gerekir. Her aklına gelen ahlaksızlığı yapabilirsin, ya da yapmışsındır gibi önyargıların çok yaygın olduğunu gördüm. Bu konuştuğum insanlar çoğunlukla müslüman kişilerdi. İyi davranmanın ya da... Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? konusu 613 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-08-11, 02:33
infocus

Ben 68 kuşağı diye adlandırılan, sosyalizme inanmış, onun için mücadele etmiş, hiç bir dini inancı olmayan bir aile yapısı içinde yetiştirildim. Anne ve babada hiç bir din inancı olmayınca, doğal olarak yetiştirilirken siz de ateist bir birey olarak kendinizi tanımlıyorsunuz. Bir parça bununla ilgili yorumda bulunmak istiyorum eğer yönetim izin verirse.

Hayatımın ilerleyen yıllarında tanışıp, uzun uzadıya inanç üzerine sohbetler ettiğim pek çok insanın otomatik olarak şöyle düşündüklerini gördüm. Eğer tanrı inancın ve korkun yoksa, kötülük yapmamak, adaletsiz olmamak için hiç bir nedenin olmaması gerekir. Her aklına gelen ahlaksızlığı yapabilirsin, ya da yapmışsındır gibi önyargıların çok yaygın olduğunu gördüm. Bu konuştuğum insanlar çoğunlukla müslüman kişilerdi. İyi davranmanın ya da iyi bir insan gibi davranmanın tek açıklamasının korku olduğunu düşünüyorlardı. Halbuki aleni olarak ateist olan pek çok kişinin adalet duygusu, hakkaniyet duygusu, sosyal konulara karşı duyarlılığı, çevre bilinci, idealist sayılabilecek değerlerinin genel olarak yüksek ve sağlam olduğu tecrübe etmiştim. Ailemin çevresi de onlar gibi pek çok sosyalizme inanan ve inançsız insanlardan oluştuğu için bu genellemenin kabaca doğru olduğunu görebilecek kadar bir örneklemeye sahiptim. Kısacası insan �iyi insan� olmak için illaki inanca ihtiyaç duymuyordu benim gözümde. Öyle ki, inanç sahibi pek çok insanın çok derin zaafları ve kötü olana engel olamadığı bir düşkünlüğü olabileceğini de pekiala biliyoruz.

Sözünü ettiğim türde ailelerden oluşmuş bu altkültür içinde pek çok inançsız ailedostumuz oğlu ya da kızı pek çok inançsız arkadaşım oldu. Sizi temin edebilirim ki, yetiştirilme tarzlarıdan dolayı her biri genel olarak naif özelliklere sahip, adalet duygusu güçlü, başkaları ve hayata karşı duyarlılıkları olan, genel anlamıyla iyi dediğimiz türde insanlardı. Hiç birinin 3. Sayfa haberi olacak bir yanlışını hayatım boyunca görmedim.
Gelin görün ki, ben de dahil olmak üzere, çevremdeki bütün bu eş doşt tanıdık ailelerin çocukları, yani inançsız ikinci kuşak ciddi bir amaçsızlık, yönsüzlük içerisinde, anlam duygusundan yoksun bulunuyorduk. En azından benim yıllarca düşünüp, ulaştığım teşhis buydu.

Oğuz Atay�ın meşhur romanının adının yarattığı bir kavram vardır, bilen bilir. Tutunamayanlar. Benim gözümde tanıdığım tüm 68 kuşağı aileler Tutunamayanlardı. Lakin biz ikinci kuşağı, yani tutunamayanların çocuklarını onlardan ayıran önemli bir fark görüyordum. Bizden önceki kuşağın dini bir inancı olmasa dahi, güçlü bir ideolojik bir aidiyetleri vardı. Bizlerin ise ideolojik düzlemde dahi olsa bir dalı yoktu. Genel olarak aç gözlü olmayan, başkalarının haklarını da önemseyen, aşırı hırslı karakterleri olmayan bu kuşak evde oturuyor, kedi bakıyor, kitap okuyor, kaliteli müzik dinliyor, sanat ve kültür ile ilgileniyor ve dünyanın haline üzülüyordu. Benim gördüğüm davranış paterni hep buydu. Bu durumla mücadele edilebilineceğine dair bile en ufak bir inancımız yoktu.

Sonra ben kendi inanç yolculuğumu tek başıma yaşadım. Uzun bir süreçti. İnançsız yaşamış bir insan için Rabbin sesine kulak vermek, başka bir dinden bir insanın İsa Mesih�e dönmesinden bile zor bir süreç bence. Düşünce yapınızın sadece temel noktaları değil, tamamının değişmesi gerekiyor. Oldukça sert bir depreme dayanmanız gerekiyor kısacası. Kendi yolculuğumu başka bir mesajda anlatırım, şu anda konuyu dağıtmak istemiyorum.
Benim İsa Mesih�e dönmeme, inanmama çevremden sert, şiddet içeren, tehdit dolu bir tepki olmadı. Ama bir küçümseme, bir hafife alma ile karşılaştım diyebilirim. İnançsızlığın o yüksek mertebesinden nasıl olur da inanmak gibi basit insanların kanabilecekleri bir duruma inmiştim der gibi davranıldığını çok sık gördüm.

Hepsine şunu anlatabilmeyi çok çok isterdim. Anlamalarını beklemiyorum. Ama keşke anlayabilseler.
İnançsız yetiştirdiğiniz bu uysal, iyicil, efendi, kültürlü, vs. vs. çocukların bizlerin hayatlarında ki bu korkunç umutsuzluk, yönsüzlük, anlam yoksunluğu, amaçsızlık ve güçsüzlük sizlerin o kibirli dünya görüşünüzün bir eseri. Bir imtiyaz, bir yüksek makam olarak bizlere de bellettirdiğiniz o inançsızlık kendini gerçekleştiremeyen, daimi olarak mutsuz, hiç bir konuda kendisine gerçek bir güveni olmayan uslu kuşakların teyminatı. Öte taraftan buradan şu sonuça varmak gibi bir niyetim asla yok. İnsanlara çocukluklarında bir inanç verilsin: her ne inanç olursa olsun... Bu gibi bir söylemi asla kabul etmem. Ezberledikleri şiddet ve hoşgörüsüzlük söylemleri ile dünyayı başkalarına dar eden bir islam öğretisinin çocuklara bir anlam ve özgüven duygusu verip vermemesi hiç birşekide beni ilgilendirmiyor. Sahip olduğu değerler sistemi, eğitimi, dünya görüşü ve yaşam tarzı batılı olan Türkiye'nin entelijansiyası islamiyetin öğretisiyle hiç bir düzlemde uzlaşamayacağını bildiği, sezdiği ve gördüğü için inançsızlığa yöneliyor. Ama bu gerçekten uzun vadede bir varoluş biçimi olamıyor. Bence bu bocalama içinde mahçup bir ateizmde mola verip, nefes almaya çalışan herkes İsa Mesih'in çağrısına kulak vermeli. Göreceksiniz hayatın gerçek anlamı ile ilgili susuzluğunuz giderilecektir.

Ben benim gibi ailelerin, dünya görüşünün içinden geçip de Rabbe ulaşmış başka insanlar var mı diye merak ediyorum. Varsa eğer siz de yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz?

Rab hepimize esenlikler versin.

In the beginning was the Word (Logos), and the Word was with God, and the Word was God. John 1:1

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı?

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-02-12, 06:48
admin1 Ken Block

Sitemizde sizin gibi kişiler var ancak mesajınıza bir ileti yazmamışlar. Her zaman açılıp, foruma içini dökebilmek herkes için kolay olmuyor...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı?

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? konusuna benzer konular;

Ateist Felsefeci Tanrısal Yaratılış'ı kabul ettiğini itiraf etti Elbette insanları etkiledim, bu yüzden vermiş olabileceğim büyük zararı gidermek istiyorum ve bunun için çaba göstereceğim. (Anthony Flew) Gazeteler şu günlerde, bir dönemin ünlü ateist felsefecisi Antony Flew’un pişmanlık dolu bu sözleriyle yankılanıyor. 81 yaşındaki İngiliz felsefe profesörü Flew, 15 yaşında ateist olmayı seçmiş ve adını akademik alanda ilk olarak, 1950 yılında yayınladığı bir makaleyle duyurmuştu. Sonraki 54 yıllık sürede, eğitim vermekte olduğu Oxford, Aberdeen, Keele ve Reading Üniversiteleri ile ziyaret için bulunduğu çok sayıda Amerikan ve Kanada üniversitesinde, tartışmalarda, kitap, ders ve...

Önceden Ateist Olmak ... Yaklaşık 1 haftadır imanlı biriyim ama tabiiki daha vaftiz olmadım.Önceden Ateisttim.Dün Uzman tvde izlediğim bir video beni dehşete düşürdü.Videoya göre affedilmeyen tek günah Tanrıyı İnkar etmekmiş.Gerçekten böyle mi? Bu doğruysa Dine girip vaftiz olmamda bir sorun olurmu?(bir pederle görüşme imkanım yok klisenin açık olduğu vakitlerde hep okulum oluyor.)

Ateist bir Profesörün Paraklit hakkındaki görüşü Ünlü bir Ateist Hukukçunun Yuhanna İncili'nde Müjdelenen Avutucu Hakkındaki görüşleri Hukuk Profesörü İlhan Arsel, İslamiyet ve Hristiyanlık arasındaki teolojik çatışmalar ve Yuhanna İncili'ndeki Avutucu'nun bazı Müslüman ilahiyatçılar tarafından Muhammed olarak tanımlanması hakkında bir makale yazmıştır. Arsel'in, Hristiyanlık öğretileri ile ilgili bilgileri bazı noktalarda hata içerse de, yazdığı yazı - din dışı kimliğinden dolayı - tartışmalara nesnel bir bakış açısını yansıtmaktadır. <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Ca%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> ...

Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) Bir gün ateistin biri rahibe şöyle dedi: "Hani Tanrı? O'nu göremiyorum." Rahip cevap verdi: "Atomları da göremiyorsun ama var olduklarına inanıyorsun." Sonra adamdan güneşe bakmasını istedi. Adam "Bakamam, gözlerim acır" dedi. Rahip cevap verdi: "Yaratılmış aleme bakamıyorsan, yaratan Tanrı'ya nasıl bakabilirsin?"

Bir Ateist Mesih'i buluyor Yaşamımın daha ilk yıllarında yetim kaldım. Hiçbir inancın kabul edilmediği bir ailede yetişmiş biri olarak çocukken hiç dini eğitim almadım. Birinci Dünya Savaşının zor yıllarının yoksulluğunu tatmanın yanı sıra acılık dolu bir çocukluğun ardından on dört yaşındayken bugünkü komünistler gibi kendimi ateizme inandırdım. Tanrıtanımaz kitaplar okurdum ve sadece tanrı'ya veya Mesih'e inanmamakla kalmayıp bu eğilimleri insan aklı için zararlı sayarak bu kavramlardan nefret ederdim. Böylece inanca karşı acılıkla büyüdüm. Fakat daha sonraları kavradığım üzere anlamadığım bazı sebeplerden dolayı Tanrı'nın seçilmişi olmam için Tanrı'nın lütfu üzerimdeydi. Bu anlamadığım sebeplerin kişiliğimle hiçbir ilgisi yoktu çünkü zaten çok kötü bir karakterim vardı. Bir ateist olmama rağmen, anlam...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih