Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Baba ve Oğul ilişkisi konusu 1903 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj barnabas085 tarafından gönderildi. Baba ve Oğul ilişkisi İncil'in bazı yerlerinde İsa "Baba beni gönderdi" vb ifadeler kullanıyor ya da tutuklanmadan önce dua ediyor, Baba'ya şükrediyor. Ayrıca çarmıhta ölürkende "Baba beni neden terk ettin?" diyor. İsa Rab olmasına rağmen neden dua ediyor ve neden "Baba beni gönderdi" "Baba beni neden terk ettin?" gibi ifadeler kullanıyor. Sonuçta Baba'da Oğul'da Kutsal Ruh'ta aynı değil mi? Sorularımda kesinlikle bir art niyet yoktur umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Esen kalın... Baba ve Oğul ilişkisi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Baba ve Oğul ilişkisi konusu 1903 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj barnabas085 tarafından gönderildi.

Baba ve Oğul ilişkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Baba ve Oğul ilişkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-10, 21:07
Baba ve Oğul ilişkisi
In Hoc Signo Vinces

İncil'in bazı yerlerinde İsa "Baba beni gönderdi" vb ifadeler kullanıyor ya da tutuklanmadan önce dua ediyor, Baba'ya şükrediyor. Ayrıca çarmıhta ölürkende "Baba beni neden terk ettin?" diyor. İsa Rab olmasına rağmen neden dua ediyor ve neden "Baba beni gönderdi" "Baba beni neden terk ettin?" gibi ifadeler kullanıyor. Sonuçta Baba'da Oğul'da Kutsal Ruh'ta aynı değil mi? Sorularımda kesinlikle bir art niyet yoktur umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Esen kalın...

Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-05-10, 19:16
Baba ve Oğul ilişkisi
Heaven

In Hoc Signo Vinces
İncil'in bazı yerlerinde İsa "Baba beni gönderdi" vb ifadeler kullanıyor ya da tutuklanmadan önce dua ediyor, Baba'ya şükrediyor. Ayrıca çarmıhta ölürkende "Baba beni neden terk ettin?" diyor. İsa Rab olmasına rağmen neden dua ediyor ve neden "Baba beni gönderdi" "Baba beni neden terk ettin?" gibi ifadeler kullanıyor. Sonuçta Baba'da Oğul'da Kutsal Ruh'ta aynı değil mi? Sorularımda kesinlikle bir art niyet yoktur umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Esen kalın...
Merhaba :-) Art niyet olmadığını diliyorum zaten arkadaşım...

YAHsuah insan bedeninde yaşamını sürdüren Mesihimizdir.Beden olarak insan,Ruh olarak Tanrı'dır.Yasanın yerine gelmesi için çarmıh a gerilmiştir,ki sonradan onu secip onun yolundan gidenler kurtulsun,kutuluşa ersin.Mesihimiz Yeni Antlaşmadır...Kutsal yazılar yerine gelsinki bu olaylar yaşandı.

Açın gözlerinizi o bizim için can verdi... Hallelujah †

Baba ve Oğul ilişkisi

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye† Ortodossa Potenza...Tu e io ; insieme,SEMPRE...Hristos ANESTI †mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-05-10, 23:29
Baba ve Oğul ilişkisi
huzurlu

Heaven
In Hoc Signo Vinces
Merhaba :-) Art niyet olmadığını diliyorum zaten arkadaşım...

YAHsuah insan bedeninde yaşamını sürdüren Mesihimizdir.Beden olarak insan,Ruh olarak Tanrı'dır.Yasanın yerine gelmesi için çarmıh a gerilmiştir,ki sonradan onu secip onun yolundan gidenler kurtulsun,kutuluşa ersin.Mesihimiz Yeni Antlaşmadır...Kutsal yazılar yerine gelsinki bu olaylar yaşandı.

Açın gözlerinizi o bizim için can verdi... Hallelujah †
Sevgili kardeşim,

Beden olarak insan, ruh olarak Tanrı'dır öğretiniz doğru değildir. Öyle olsaydı insan olan tarafı bir cesetten ibaret olurdu. Rab İsa Mesih tam olarak İnsandır, tam olarak Tanrı'dır. İnsan ise beden ve ruhtan oluşur. Yani İsa Mesih hem beden hem de ruh olarak insandır ki tam olarak İnsan olsun. Tanrı olan doğası ise hem bedeni hem de ruhu ile ayrı ayrı birliktedir. Bunlar çok derin teolojik konular ve yüzyıllardır babalarımız üzerinde doktrinsel çalışmalar yapıyorlar. Bu dönemimizde bizim için en iyi olanı bunları fırsat buldukça bol bol okumaktır.

Sevgilerle

Huzurlu

Baba ve Oğul ilişkisi

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-05-10, 12:59
Baba ve Oğul ilişkisi
Heaven

Yönetim Notu: Verdiğiniz öğreti doğru değildir, bu yüzden mesajınızı sansürledik.

Baba ve Oğul ilişkisi

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye† Ortodossa Potenza...Tu e io ; insieme,SEMPRE...Hristos ANESTI †mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-05-10, 15:44
Baba ve Oğul ilişkisi
Heaven

Heaven
Yönetim Notu: Verdiğiniz öğreti doğru değildir, bu yüzden mesajınızı sansürledik.
Tabiki,Saygı duyarım ama bana Katolik İtalyan bi arkadaşımın anlattığı buydu...kusura bakmayın.

Yönetim Notu: Öğretilerinizi kişilere değil de kiliselerin yetkililerinin yazı veya kitaplarına dayandırırsanız daha iyi olur. Yine de katkınız için teşekkür ederiz.

Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi

Baba ve Oğul ilişkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Baba ve Oğul ilişkisi konusuna benzer konular;

Baba Oğul Kutsal Ruh arkadaşlar merhaba, üye olmaya çalışırken farkettimki zaten üyeymişim. forum kurallarını okudum ancak sanırım istediğim cevabı istediğim şekilde(ikna yönünden değil-salt cevap açısından) alabilmek için bir iki kural çiğneyeceğim, özür dilerim. (amacım misyonerlik değil) ben hristiyan değilim, incili okumakla birlikte aradan geçen yıllarda hiçbirşey hatırlamıyorum. elveda rumeli adlı diziyi internetten izlerken altında gördüğüm bir yorum ile düşünmeye ve araştırmaya başladım. (dinde mantık olduğuna inanıyorum, her söylenene inanan biri değilim) bu gördüğümden sonra hristiyanlıkla ilgili baba oğul kutsal ruh hakkında sormaya başladım. türkiyede hristiyan arkadaşım yok, sorduğum katolikler bilmediklerini söyledi, ortodokslar ile terimler girince pek anlaşamadık. dediğim gibi,...

Dua eden İsa, Oğul, Baba? fiziksel bi durum yoktur evet bu da kavrabildiklerim arasındadır. linkte bulunan bilgileri daha önce okumuştum burdamı başka bir yerdemi hatırlamıyorum. "Kutsal Kitap, İsa'nın beden almış Tanrı olduğunu söyler." "İsa hem Tanrı hem de insandır." bu iki cümleden şunu anlıyorum İsa insan özelliklerine sahip olsada O, Tanrı'ydı. "İsa, dua ederken duayı kendisine etmiyordu, fakat Baba Tanrı'ya etmekteydi." hah işte bu cümleyide örnek verebilirim. İsa Tanrı fakat dua ediyor(iyi dilekte bulunmak falan değil bizzat sıradan insanlar gibi dua ediyor. neden çünkü Tanrı olmasının yanı sıra insandı.)kime dua ediyor? Baba Tanrı'ya. neden? çünkü, "Hristiyan inancında dua etmek Tanrı ile konuşmaktır." şimdi İsa her ne kadar insan görünümünde olsada o Tanrı'ydı(yukardaki örnek cümlelerden yola...

Baba, Oğul ve Kutsal Ruh Merhabalar, Üçlü birliği anlamanın zor olduğunu biliyorum ve zor olmasını da kabul ediyorum. Ben kimim ki Tanrı yı tam anlamıyla kavrayabileyim. Bunu kabul ediyorum. Aslen sorum nasıl kavramakla ilgili değil. Nasıl kavramamalıyım bununla ilgili. Hem bana yanıt vermiş olursunuz hem de bu konuyu merak eden diğer kişilerde bereket alırlar. Şöyle ki http://www.hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=34 adresindeki gerçekten çok doyurucu bilgileri okudum. Bu konu ile ilgili okumayan varsa mesajın devamını okumadan önce ilgili linki okumasını tavsiye ederim. Orada Kutsal Kitaba uygun olmadığını söyleyen çok güzel iki örnek var. Birbirinden zıt olmasına rağmen ikisi de Kutsal Kitaba uygun olmaması nedeniyle gerçekten güzel. Biri triteizm yani 3 tane farklı tanrıya inanmak diğeri de...

Baba, Oğul ve Kutsal Ruh kimdir? Adem neden Tanrı'nın Oğlu değil? İsa Mesih ve Üçlü Birlik konusunda kafamı kurcalayan bir soru var. Baba-Oğul-Kutsal Ruh dendiği zaman, ben herşeyden önce sadece Baba'nın olduğunu anlıyorum. Yani Oğul da, Kutsal Ruh da, Baba'nın iradesiyle olmuştur diye düşünüyorum. Herşeyi yoktan var eden biri varsa bu da Baba'dır diye yorumluyorum. İsa 2000 kusur sene önce dünyaya geldiyse, İsa'ya, ister oğul, ister peygamber, isterse de tanrı deyin, Baba olmasaydı, İsa da olmazdı, Kutsal Ruh da olmazdı diye bir mantık yürütüyorum. Bir de İsa, Baba'nın Oğluysa, Adem, niye değil şeklinde de düşünüyorum. Bu konudaki düşüncelerimi yorumlarsanız sevinirim.

Peki o zaman Baba Oğul ve Kutsal Ruh nedir? Kutsal Kitap, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un birlik ve eşitliklerini vurgularcasına onları sürekli yanyana tanıtır. Bu sıkı ortaklık, birlik veya kaynaşma içerisine asla birer yaratık olan, ne insan ne de melekler girebilirler. Eski Antlaşma'da her ne kadar Üçlü-Birliğin izlerine rastlasak da bu öğreti özellikle Yeni Antlaşma'da daha da belirgin olmuştur (Tek. 1:1.26, 3:26, 11:7, 18:1, 2:16, İş.6:8, Hoş.1:6-7). İsa Mesih ve öğrencilerin konuşmaları sürekl i bu üç Tanrısal benlik etrafında dönerdi: "Gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba ,Oğul ve Kutsal Ruh' un adıyla vaftiz edin." ( Mat. 28:19). "Rab İsa Mesih'in lütfu, Tanrı'nın sevgisi ve Kutsal Ruh' un beraberliğ i hepinizle birlikte olsun." (2Kor. 3:14). "Ruh bir, Rab bir...herkesin Tanrı sı ve Babası...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih