Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ?

Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? konusu 198 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? Bazı İncillerde İsa'nın sözleri kırmızı yazılıyormuş. Bende bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür diye düşünüyorum. Yani Pavlus,Luka,Yuhanna,Matta,Markos'un... ifadeleri bir yansımadır,bir tamamlama,bir ifade biçimi,bir renktir;İsa'yı anlamamıza yardımcılardır diye düşünüyorum. Kutsal ruhtan esinlenme Herbirinde farklıdır.Bu kendi renklerinden kaynaklanmaktadır.Hepsi kıymetlidir ama İsa'nın kutsal ruhtan esinlenmesinin yerini tutamazlar ki kendisi tanrının kendisiydi. Bana kutsal kitap okunurken buranın atlanıldığı havarilerin ve Pavlusun sözlerinin bizzat İsa'nın sözlerine eş tutulduğunu görüyorum ve bu bana yabansı geliyor.Halbuki sanki ortada bir prizma var ve buna çarpan ışık nasıl değişik renkler verirse herbir havarinin sözüde kendi rengindedir.İşte Pavlus,kırmızı;Luka,yeşil;Yuhanna mavi... Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? konusu 198 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-02-11, 02:15
datatip

Bazı İncillerde İsa'nın sözleri kırmızı yazılıyormuş.

Bende bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür diye düşünüyorum.

Yani Pavlus,Luka,Yuhanna,Matta ,Markos'un... ifadeleri bir yansımadır,bir tamamlama,bir ifade biçimi,bir renktir;İsa'yı anlamamıza yardımcılardır diye düşünüyorum.

Kutsal ruhtan esinlenme Herbirinde farklıdır.Bu kendi renklerinden kaynaklanmaktadır.Hepsi kıymetlidir ama İsa'nın kutsal ruhtan esinlenmesinin yerini tutamazlar ki kendisi tanrının kendisiydi.

Bana kutsal kitap okunurken buranın atlanıldığı havarilerin ve Pavlusun sözlerinin bizzat İsa'nın sözlerine eş tutulduğunu görüyorum ve bu bana yabansı geliyor.Halbuki sanki ortada bir prizma var ve buna çarpan ışık nasıl değişik renkler verirse herbir havarinin sözüde kendi rengindedir.İşte Pavlus,kırmızı;Luka,yeşil ;Yuhanna mavi renk vermesi gibidir.Ama ışığın bizzat kendisi İsa'dır.

Bu fikrimin yanlış anlaşılabilir bir yanı varmı acaba ?

Yönetim Notu: Böyle fikir yürütmemelisiniz, ilk hristiyanlar, havariler, ilk hristiyanlar bu metinleri nasıl ele almış ve kabul etmiş buna bakmalısınız. Bunu dikkate almadan fikir yürütmemelisiniz, yeteri kadar donanımlanmadan fikir yürütmemelisiniz. Fikir yürütebilirsiniz, özgürsünüz ancak hikmetlice olmaz. Kırmızı yazıldığını söylediğiniz "İsa'nın Sözleri" de yine havariler tarafından yazılmıştır. Başka insanlar da çıkıp kendi yazdıklarının İsa'nın Sözleri olduğunu iddia etmiştir. Ancak İsa ile ilgili zıt görüşteki bir çok metinden hangilerinin kutsal metin olduklarına Kutsal Ruh'un yönlendirmesinde KİLİSE karar vermiştir. Bunun hangi kilise olduğu veya hangi durumda olduğu konusunda mezhepler arasında farklılıklar vardır. İsterseniz her mezhebin kendi inanç açıklamalarından "Kutsal Kitap, Vahiy, Esinleme" konularını okuyun.

Ayrıca unutmayın ki İsa, havarilerine kendi adı ile bazı şeyler yapmak için yetki vermiştir. Sadece kendi sözlerinin dikkate alınmasını isteseydi bunu açıkça ifade ederdi.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ?

Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bağlayıcı olan İsa'nın sözüdür, diğerleri yardımcıdır fikri uygun mudur ? konusuna benzer konular;

Tevrat, Zebur, İncil günümüze uygun mudur? Soru: Kutsal Kitap günümüze uygun mudur? Yanıt: İbraniler 4:12, “Tanrı'nın sözü diri ve etkilidir, iki ağızlı her kılıçtan keskindir. Canla ruhu, ilikle eklemleri birbirinden ayıracak kadar derinlere işler; yüreğin düşüncelerini ve amaçlarını yargılar” der. Kutsal Kitap bundan yaklaşık 1900 yıl önce tamamlanmış olduğu halde, günümüz için doğruluğu ve uygunluğu değişmemiş bir şekilde kalır. Kutsal Kitap, Tanrı’nın bize Kendisi ve insanlık için olan planı konusunda vermiş olduğu bütün vahiylerin tek tarafsız kaynağıdır. Kutsal Kitap, bilimsel gözlem ve araştırmalarla onaylanan doğal dünya konusunda epey çok bilgi içerir. Bu ayetlerden bazılarına şunlar dahildir: Levililer 17:11; Vaiz 1:6-7; Eyüp 36:27-29; Mezmur 102:25-27 ve Koloseliler 1:16-17. Kutsal Kitap’ın Tanrı’nın insanlık...

Kurtuluş için sonsuz güvence Kutsal Kitap'a uygun mudur? Soru: Sonsuz güvenlik Kutsal Kitap’a uygun mudur? Yanıt: İnsanlar Mesih’i Kurtarıcıları olarak tanıdıklarında, Tanrı’yla sonsuz güvenliklerini garantileyen bir ilişkinin içine sokulurlar. Yahuda 24 şöyle bildirir: “Kurtarıcımız tek Tanrı, sizi düşmekten alıkoyacak, büyük sevinç içinde lekesiz olarak yüce huzuruna çıkaracak güçtedir.” Tanrı’nın gücü inanlıyı düşmekten alıkoyacak güçtedir. O’nun bizi Kendi yüce huzurunda sunması bize değil, O’na bağlı olan bir şeydir. Sonsuz güvenliğimiz, bizim kendi kurtuluşumuzu korumamızın değil, Tanrı’nın bizi korumasının sonucudur. Rab İsa Mesih, “Onlara sonsuz yaşam veririm; asla mahvolmayacaklar. Onları hiç kimse elimden kapamaz. Onları Baba'nın elinden kapmaya kimsenin gücü yetmez” diye bildirmiştir (Yuhanna 10:28-29b). Hem İsa, hem de Baba,...

Kilisede, Tanrı Önünde, Dua'da Uygun Tavır Tanrı'ya Karşı Tutumumuz Kilisede, Tanrı Önünde, Dua'da Uygun Tavır http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Vai.htm BÖLÜM 5 Vai.5: 1 Tanrı'nın evine gittiğinde davranışına dikkat et. Yaptıkları kötülüğün farkında olmayan akılsızlar gibi kurban sunmak için

Kilisede, Tanrı Önünde, Dua'da Uygun Tavır Tanrı'ya Karşı Tutumumuz Kilisede, Tanrı Önünde, Dua'da Uygun Tavır http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Vai.htm BÖLÜM 5 Vai.5: 1 Tanrı'nın evine gittiğinde davranışına dikkat et. Yaptıkları kötülüğün farkında olmayan akılsızlar gibi kurban sunmak için

Yasaya Uygun Yeminler (Westminster İnanç Açıklaması) http://www.hristiyan.net/westminster/22.htm Yasaya Uygun Yeminler I. Yasal yemin, dini tapınışın bir parçasıdır; öyle ki kişi uygun bir durumda bunu yapmakla kesin bir şekilde yemin ederek Tanrı’yı bu iddia ya da vaatlere tanıklık edip, yemin ettiği şeylerin doğruluğuna ya da yanlışlığına göre kendisini yargılamaya çağırır. II. Tanrı’nın ismi, insanların üzerine yemin etmeleri gereken tek isimdir; ki bu isim de tüm kutsal korku ve saygıyla kullanılmalıdır. Bu nedenle o görkemli ve korkunç isim üzerine boş yere ya da gelişi güzel yemin etmek; ya da başka her hangi bir şey üzerine yemin etmek günahtır ve bundan nefret edilmelidir. Ancak büyük önem ve ağırlık taşıyan zamanlarda, yemin etmek, hem eski hem de yeni antlaşmada Tanrı Sözü tarafından onaylanmaktadır; bu nedenle bu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih