Başka Tanrılara edilen dualar konusu
587 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
LovePeace15 tarafından gönderildi.
Başka Tanrılara edilen dualar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

01-08-11, 21:54
LovePeace15
Merhaba hepimiz duanın insan psikolojisi için olumlu etkisi olduğunu biliyoruz. İster güneşe ister bir heykele ister Allah'a ister göktanrıya ister Zeus'a dua eden herkes psikolojik olarak rahatlama hisseder çünkü insanın doğasında yaratıcı bir varlığa sığınma hissi vardır. Bu akşam haberleri izliyordum ve canlı yayında Oruç baba türbesi diye bir yere bağlandılar. Oruçlarını açıp dua etmek için gelen Müslümanları gösterdiler ve onlarla kısa röportajlar yaptılar. Birçok kişi o mekanın kutsal olduğunu ve orada ettikleri duaların kabul olduğunu ve isteklerinin gerçekleştiğini söyledi. Henüz küçük bir çocukken ve kafamda bir Tanrı modeli şekillenmişken ben de Allahım diye dua ederdim ve bazen gerçekleşirdi. Merak ettiğim eğer Müslümanlık ya da diğer ilkel dinler her neyse Rab İsa Mesihi kurtarıcı olarak kabul etmedikleri halde ettikleri duaların gerçekleşmesi mümkün müdür? Kısacası Rab İsa Mesih adına değil de başka Tanrılar adına edilen duaların gerçekleşmesi mümkün müdür , değilse bu duaları kim gerçekleştiriyor?
Başka Tanrılara edilen dualar
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-08-11, 20:31
datatip
Kanaatimce yine Rab gerçekleştiryor.İyiniyetl e edilen duaları gerçekleştirebilir.Çünkü kimse mahvolmasın istiyor.
Yönetim Notu:
1. Kendi düşünce gücünüzle bazı şeyleri gerçekleştirebilirsiniz (Tanrı'nın izni dahilinde)
2. Düşmüş varlıklar (cinler)'ın gücüyle bazı şeyler gerçekleşebilir (Tanrı'nın izni dahilinde)

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-08-11, 22:58
SWART23
Çık.20:3: "Benden başka tanrın olmayacak"
Yas.5:7: " Benden başka tanrın olmayacak"
Çık.20:5:"Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından. üçüncü,dördüncü kuşaklardan sorarım.
6: Ama beni seven, buyruklarıma uyan binlerce kuşağa sevgi gösteririm."
Yas.5:9:"Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından. üçüncü,dördüncü kuşaklardan sorarım.
10: Ama beni seven, buyruklarıma uyan binlerce kuşağa sevgi gösteririm."
Buyruklar yeterince açık...
Rabbi tanımadan önce belki olabilir ama Rabbin çağrısını aldıktan sonra bana pek mümkün gibi gelmiyor..Ama yorumunu yinede ruhanilere sormakta fayda var...

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /

05-08-11, 23:47
canatay
RAB bizim ve dualarımızın mülkü değildir. herşey RAB bin dir. RAB onay vermedikçe bir kuş bile yere düşmüyorsa kabul olan dualar da onun onayı olmadan gerçekleşemez... güneşini hem iyilerin hem de kötülerin üzerine, yağmurunu da aynı şekilde merhametle veriyorsa, yine aynı yüce merhametinin bir göstergesi olarak onu tanımayanların dualarına da yabancı değildir. uluslar onu tanımasa da O yarattıklarına yabancı değildir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-08-11, 13:48
LovePeace15
|
|
canatay
|
|
RAB bizim ve dualarımızın mülkü değildir. herşey RAB bin dir. RAB onay vermedikçe bir kuş bile yere düşmüyorsa kabul olan dualar da onun onayı olmadan gerçekleşemez... güneşini hem iyilerin hem de kötülerin üzerine, yağmurunu da aynı şekilde merhametle veriyorsa, yine aynı yüce merhametinin bir göstergesi olarak onu tanımayanların dualarına da yabancı değildir. uluslar onu tanımasa da O yarattıklarına yabancı değildir.
|
İşte beklediğim cevap , haklısınız yağmur iyi kötü herkesin üzerine yağıyorsa, güneş her sabah doğuyor , ay geceleri aydınlatıyorsa hepsi Tanrıdandır. Övgüler yarattıklarını asla yalnız bırakmayan Yüce Tanrımıza olsun. Amin.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Başka Tanrılara edilen dualar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil