bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : bir budist ve cehennem konusu 2058 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. bir budist ve cehennem Günümüzde yaşayan bir Budist düşünün meselâ, hayatta elinden geldiği kadarıyla hep iyi şeyleryapmaya çalışmış, kimseyekasten zarar vermemiş, ömrünü dinine ve insanlara hizmet etmeye adamış olsun. Tabii ki, diğer bütün dinlerden olduğu gibi İslam’dan da haberdar olsun. Hatta bilgi-görgü sahibi olmak için İslam ve diğer dinleri de belli bir oranda araştırmış, okumuş olsun. Fakat ömrü boyunca anne-babasından, nene-dedesinden, çevresinden, okulundan aldığı, çocukluğundan beri mutlak doğru olarak kabul ettiği Budizm dininin doğru olduğundan hiç şüphe etmemiş olsun (tıpkı milyonlarca müslümanın hiç İslam’dan şüphe etmediği veya milyonlarca hıristiyanın hiçHıristiyanlık’tan şüpheetmediği gibi). Fakatgerçekten de iyi kalpli, yardım sever, mütevazı, kimseyezulmetmeyen, mazlumlara,mağdurlara destek... bir budist ve cehennem

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

bir budist ve cehennem konusu 2058 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

bir budist ve cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

bir budist ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-12, 03:20
bir budist ve cehennem
nothing_

Günümüzde yaşayan bir Budist düşünün meselâ, hayatta elinden geldiği kadarıyla hep iyi şeyleryapmaya çalışmış, kimseyekasten zarar vermemiş, ömrünü dinine ve insanlara hizmet etmeye adamış olsun. Tabii ki, diğer bütün dinlerden olduğu gibi İslam’dan da haberdar olsun. Hatta bilgi-görgü sahibi olmak için İslam ve diğer dinleri de belli bir oranda araştırmış, okumuş olsun. Fakat ömrü boyunca anne-babasından, nene-dedesinden, çevresinden, okulundan aldığı, çocukluğundan beri mutlak doğru olarak kabul ettiği Budizm dininin doğru olduğundan hiç şüphe etmemiş olsun (tıpkı milyonlarca müslümanın hiç İslam’dan şüphe etmediği veya milyonlarca hıristiyanın hiçHıristiyanlık’tan şüpheetmediği gibi). Fakatgerçekten de iyi kalpli, yardım sever, mütevazı, kimseyezulmetmeyen, mazlumlara,mağdurlara destek olan biri olsun… İşte Kuran diyor ki, bu Budist öbür dünyada sonsuza kadar cehennemde yanacak, böğrü ve sırtı ateşle dağlanacak, irinli sudan içirilecek, kafasına kaynar sular dökülecek, derisi yanacak yok olacak, her defasında yeni bir deri örtülecek vücuduna ve tekrar yakılacak… sonsuza kadar, hep, hiç bitmeyecek, ebediyen… sadece inanmadı diye.

bu kismi bir siteden alinti yaptim sanirim bunu yazan arkadas ateist banada mantiksiz gelen bir durum yani bu sekilde yasamis birinin bu sekilde zulum edilip yakilmasi buradaki ornek islam icin verilmis peki bu sekilde yasamis birine hristiyanlik nasil bakiyor sizin inanciniza gorede yaniyormu buyuk bir azap varmi boylesine birinin yanmasi buyuk azap cekmesi yanlis degilmi. İslam icin soyluyorum bu kadar merhametli bir tanrinin ayni zamanda kadar gaddar olmamali kisaca merak ettigim boyle bir budisti sizin inanciniza gore neler bekliyor sizde bu insan gunahkar sayiliyorsa onu ne gibi bir ceza bekliyor cehennemde ne gibi bi gazap var

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-12, 14:11
bir budist ve cehennem
Rab İyidir

Müjdeyi reddeden bir kişi kurtulamaz.Çünkü bir insan ne kadar iyilik yaparsa yapsın,hayatını ne kadar iyiliğe adarsa adasın bu o kişinin günahkar olduğu gerçeğini değiştiremez ve günahlarının cezasını çekmek zorundadır.Yargıdan tek kurtuluş kefarettir,Rab İsa bizim günahlarımız için çarmıhta kanını akıttı,kefareti ödedi.Biz inatla bu kefareti reddedersek yargı üzerimizden kalkmaz.

Şöyle düşün; Sen yasalar önünde bir suç işledin,mesela hırsızlık yaptın veya cinayet işledin ve polisler seni yakaladı ve sen mahkmeye çıktın.Sen yargıcın,dosyana bakıpta "Hmm,bu adam o kadar iyilik yapmış,fakirlere sadaka vermiş,açları doyurmuş o zaman hadi ben bu adamın suçunu yargılamıyoum" dermi ? Sen istediğin kadar iyilik yapmış ol,hatta ulusal kahraman ol,işlediğin suçun cezasını çekmelisin.İstediğin kadar iyilik yap fakirlere yardım et,eğer hrsızlık yaptıysan yaptığın iyilikler seni kurtarmaz.Bir otorite var (devlet) ve onun yasaları vardır.Bu açık ve net,yasaya karşı gelmeyeceksin,gelirsen cezasını çekmek durumundasın,senin iyilik yapman suç işlediğin gerçeğini değiştirmez bu yüzden hapse atılır,oradanda idama gidersin.Güah ile olan durumumuzda buna benzer,iyilik yapmamız,işlediğimiz günahı örtmez,onun cezasını çekmek zorundayız.Ne mutlu ki Tanrı bize "ben senin kefaretini ödemek istiyorum,bunu kabul ediyormusun ?" diye soruyor.O kişi kefareti (Rab İsa'nın çarmıhta bizim için yaptığını) kabul ederse,kurtulur.Reddeders e,malesef yargı üzerinde kalır.

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-12, 15:17
bir budist ve cehennem
In Hoc Signo Vinces

Tam hatırlayamasam da İncilde "Grek ya da Yahudi Tanrı adildir ve herkese hak ettiğini verecektir." gibi bir ifade vardı. Tanrı adildir ve evet herkese hak ettiğini verecektir. Ama onun adına inanmayan kimse kurtulamayacak. Bu demek değildir ki Tanrı herkesi şişe geçirip kızartacak. Hristiyanlıkta İslamiyetteki gibi bir cehennem anlayışı yok. İsa Mesih'in söylediklerine bakarsak cehennem Tanrı'nın sevgisinin olmadığı ve pişmanlığın oldu bir yer diye düşünüyorum. Yanlışsam yönetim mesajımı editlesin lütfen.

bir budist ve cehennem

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-12, 21:07
bir budist ve cehennem
alozharar

sevgili arkadaşım,
Hıristiyanlık inancına göre "Herkes günah işlemiş ve Tanrı'nın yüceliğinden yoksun kalmıştır". İlk atamız olan Adem'in günah işlemesiyle birlikte insan soyuna günah bulaşmış ve Adem'den sonraki nesiller günahlı bir tabiatle dünyaya gelmiş ve gelmektedir.Tanrı'nın kutsallığı, doğruluğu ve ahlâk standartları insanın düşüncelerinde, duygularında yarattığı doğruluk ve ahlak anlayışından çok farklıdır. Hatta Yeremya kitabında insanın günahlı durumunu anlatan bir ayette:

"Kûşlu derisinin rengini, Pars beneklerini değiştirebilir mi? Kötülük etmeye alışmış olan sizler de iyilik edemezsiniz."
ve Yeşaya peygamberden bir başka ayette ""Hepimiz murdar olanlara benzedik, Bütün doğru işlerimiz kirli âdet bezi gibi. Yaprak gibi soluyoruz, Suçlarımız rüzgar gibi sürükleyip götürüyor bizi."

Bu ayetlerde de görüldüğü gibi kutsal TAnrı'nın önünde topraktan gelen insanlar arasında "doğru", "adil, ve "kutsal" hiç kimse yoktur..Bir kişinin (ister budist, müslüman vs. olsun) bir takım dinsel ve ahlaki kurallara uyması, vicdan ve akıl yoluyla temiz bir yaşam sürmeye çalışması, iyilikler yapması onu "kutsal" kılmaz..Kutsallık bambaşka bir konudur ve cennete ancak Tanrı tarafından "kutsanmış" insanlar girebilir..Kutsanmak ancak kutsal olan İsa Mesih'e iman etmekle mümkündür..Çünkü İsa Mesih, çarmıhta günahlı insanlar için kurban olarak kanının kefaretiyle günahlarımızı ortadan kaldırmış ve böylece kendisine iman eden insanların Kutsal Ruh'u almalarına kapı açmıştır..Tanrı, İsa Mesih'i "günahlı" bütün insanlara kurtuluş sağlayan Kurtarıcı olarak göndermiştir..Ve bir insanın hayatı boyunca İsa Mesih'i ya da O'nun lütufkâr kurtarışını işitmemiş olması o kişinin haksız yere cehenneme gideceği anlamına gelmez, zira insanoğlu kendiliğinden, yani günahlarından ötürü cehennemi hak eder, ama kurtuluş Tanrı'nın seçtiği insanlara verdiği bir armağandır, lütuftur..bunu konuya bir giriş olarak kabul ediniz, daha sorularınız varsa gerek buradan gerekse **** adresinden sorabilirsiniz..esenlikle r

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-12, 21:07
bir budist ve cehennem
FormerlySaul

Konu hakkında bir çok başlık var.
Ancak şunu söyleyebilirim.

İnancımızda duyupta iman etmiyen zaten yargılanmıştır.

İsa Mesihten başka kurtuluş yoktur. Kendi işlerimizle kurtuluşa eremeyiz sadece iman ettiğimiz Tanrı'nın lütfu ile lurtulabiliriz ki iman'ın kendisi de bir lütuftur.

Gördüğün gibi olay çok daha karışık bir yere gidiyor sorular soruları doğuruyor.

Aziz Augustinus'un dediği gibi "İnanmak için anlıyorum ve anlamak için iman ediyorum.". Bizde iman olmadan Tanrı'yı ve bize ait tasarısını sadece akılla çözmek, soru ve cevapla çözmek olacak iş değil.

Bir Müslüman olduğun ve bahsettiğimiz Hristiyan imanı sende olmayacağı için genel şöyle bir cevap verebilirim:

Tanrı'nın herkes için bir planı vardır. Ona güveniyoruz.
Ayrıca Kuran'ı da iki kere okudum. Af ve Kurtuluş konuları hem sizin Kuranınızda hemde bizim Kutsal Kitabımızda açıkça belli olsa bile (kesinlikle aynı değiller) Tanrı'nın kime nasıl merhamet edebileceği ne müslümanlıkta nede hristiyanlıkta tam belirtilmemiştir.

Biz bütün hayatımızı dindar biri olarak geçirdikten sonra cennette sadece susuz bir köpekle suyunu paylaştığı için giren birini görüp "Ya bunun burda ne işi var" diye bir soru soramıyacağımız Tanrı'nın işine karışamıyacağımız iki dinde de açıkça belirtilmiştir.

Bizim Hristiyan olma nedenimiz bu dünyada Cennet vaadi ve huzuru ile yaşamak ve en önemlisi Tanrı tarafından sonsuz derecede sevildiğimizi fark edip bu sevgiye bir cevap verme isteğimizdir. Başka bir çok sebebi var ancak ana sebep budur. Sevgi.

Sevgiler.

bir budist ve cehennem

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

bir budist ve cehennem

bir budist ve cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

bir budist ve cehennem konusuna benzer konular;

Cehennem gerçek mi? Soru: Cehennem gerçek midir? Cehennem sonsuza dek midir? Yanıt: Cennetin varlığına inanan insanların cehennemin varlığına inanan insanlara oranla çok daha yüksek sayıda olması ilginçtir. Ancak Kutsal Kitap’a göre, cehennem de cennet kadar gerçektir. Kutsal Kitap cehennemin kötülerin/inanlı olmayan kişilerin öldükten sonra gönderildikleri gerçek bir yer olduğunu çok açık bir şekilde bildirir. Hepimiz Tanrı’ya karşı günah işledik (Romalılar 3:23). Bu günahın adil cezası ölümdür (Romalılar 6:23). Bütün günahımız nihai olarak Tanrı’ya karşı olduğundan (Mezmur 51:4) ve Tanrı sonsuz bir Varlık olduğundan günahın cezası olan ölümün de sonsuz olması lazımdır. Cehennem, günahımızdan ötürü hak etmiş olduğumuz sonsuz ölümdür. Ölen kötülerin cehennemdeki cezası Kutsal Yazılar’da, “sonsuz ateş”...

Cehennem Başlık tam açıklayıcı olmadı ama başka birşey bulamadım. Ben cehennemde insanları yakacak ateş olmadığı kanaatine vardım. İnsanlar acı çekecek çünkü Tanrı'dan uzak düşmüş olacaklar.Acaba düşüncelerim ne kadar doğru?

hristiyanlık ve cehennem öncelikle bir hristiyan olarak hristiyanlıkdaki cehennem kavramı konusunda uzun zamandır düşündüğümü söylemek isterim. Hristiyanlığın temeli sevgiye barışa dayanır size kötülük edenlere bile mermahet ve sevgi duymanızı öğütler böylesine yüce davranışları öğütleyen ve insanlardan uygulamasını isteyen bir tanrı bizlerle kıyaslanmayacak kadar yüce olduğu halde neden kendi yarattığı insanları kötü işler yaptığı veya onu inkar ettiği için cehhennemde işkence etsin bizden yapmamamızı istediği şeyleri kendisi neden yapsın .Bence hristiyanlıktaki cehennem kavramı tanrıyı tanımayan, tanrı yolunda gitmeyen insanların, o gün geldiğinde tanrı nın yanında olamayacağını anlayıp bu yüzden yaptıkları veya yapmadıkları şeylerden dolayı kendi içlerinde duyacakları büyük pişmanlık,ızdırap ,karanlık ve...

Cehennem var mı ? Cehennemin Varlığı Yaşam süresince, insaoğlu dilediği maddi ve manevi, her şeye sahip olabilir. Sağlık, para, ün, hayattan zevk almak... Peki elde etmeye alıştığımız bu değerlerin ömrü ne kadardır ? Bu bahsettiğimiz maddi ve manevi değerlerin çoğunun ömrü 100 yıldan bile kısadır. Ölüm herkes iin kaınılmazdır. Bu dünyaya, ailenin bir parası olarak geliriz. Oğul olarak dünyaya gelip, baba olur; sonra da büyükbaba... Ancak öldükten sonra, bu neslin gidişatını artık yaşayamayız. Ölüm aslında bize sandığımızdan da yakındır ve bazen hi beklemediğimiz bir anda kapımızı alabilir. İnsan, yaşamını yitirdikten sonra varlığını erede sürdürecek ? Yoksa ölümle birlikte her şey sona mı erecek ? Bu soruların cevabını Kutsal Kitap'ta bulabiliriz. Neden mi Kutsal Kitap ? Kutsal Kitap, dünyada...

cennet-cehennem öldükten sonra insanların cennet ya da cehenneme gitmeleriyle ilgili; Bilinçli olarak günah işleyen herkes günahlarının cezasını çekmek için cehenneme gitmeyecek mi? İmanlı olsa da günah işleyen önce cezasını çekip sonra mı sonsuz mutluluğa kavuşacak? Cennete gidecekler ve cehennme gidecekler şeklinde mi ayrım yapılcak? (sonsuza kadar cennet ya da sonsuza kadar cehennem) Bir insanın önce cehenneme gidip sonra cennete gitmesi mümkün değil mi? Günahları için yani(Araf diye bir şey de duymuştum orda günahların cezası çekiliomuş) Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Bir de Hristiyanlara göre imansız olanlar(diğer tek Tanrılı dinler), Mesih sayesinde günahlarının bağışlandığına inanmayan insanlar öldükten sonra günahlarıyla Tanrı'nın karşısına cıkacaklar. Bu insanlar günahlarını çekip...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih