bir deistin merak ettikleri konusu
573 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
bir deistin merak ettikleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

03-02-11, 15:34
limpi
öncelikle buradaki tüm iyi niyetli
hristiyanlara selamlarımı sunarım.
ben müslüman kökenli fakat deist anne ve baba tarafından yetiştirilmiş 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. en yakın akrabalrım arasında da deizm görüşünü benimsemişler bulunmaktadır. Tanrıya inanan ve vicdanı rehber olarak alan bir insan olarak hiçbir zaman islama karşı bir sempatim olmamıştır. fakat
hristiyanlığa hep bir sempatiyle yaklaşmışımdır. çünkü
hristiyanlık çok daha Tanrı ve hoşgörü odaklı bir dün görünümünde.
ben sizlere şunu sormak istiyorum;
yaz okulunda oda arkadaşımla islam hakkında tartışmıştık ve bana ne kadar iyi niyetli ve kimseye zarar vermemiş hatta yardım etmiş bir insan olsam dahi (kendi inancına göre) müslüman olmadığım sürece sonsuza kadar cehennemde yanacağımı döyledi.
ben her ne kadar ölümden sonraki yaşam hakkında kesin söylemlere (pozitif ya da negatif) henüz inanmasam da böyle bir görüşü hiçbir şekilde kabul edemem ve hayatımın hiçbir katmanına da bir parçasını dahi sokamam.
şimdi ben aynı şeyi siz
hristiyanlara soruyorum; ne kadar iyi niyetli ve yardımsever bir insan olsam dahi (tanrıya inanmadığımı da farzedelim) benim sizin inancınıza göre
hristiyan olmadığım için cehenneme mi gitmem gerekir? tanrı insanları vicdanlarına, kalplerine göre değil de isaya ve öğretilerine olan imanı şart koşarak mı yargılar?
cevaplarınız için teşekkür ederim.
bir deistin merak ettikleri
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-02-11, 18:06
Flyboy
Sevgili kardeşim, bunu sanageçen seneye kadar seninle aynı hayat çizgisinden geçmiş biri olarak yazıyorum. Yaşıtız ve geçen yıla kadar ben de deisttim, akrabalarım koyu müslümandır sadece aramızdaki fark bu.
İsa Mesih, çarmıhtayken yanında çarmıha gerilmiş bir katili affetmiş, ve ona "Doğrusu sana derim ki, bugün benimle birlikte cennette olacaksın" demiştir. Rabbin affediciliği, hayalimizin alamayacağı kadar büyük.
Hristiyanlıkta vaftiz yeniden doğuş ve günahların bağışlanmasıdır, ancak vaftiz olmamış üstelik eli kanlı bir katil Tanrı tarafından affedilmiştir. Önemli olan insanın yaptıkları günahlardan pişman olması, bir kusur işlediğinde babasının kucağına sığınan utanmış bir çocuk gibi, Baba'ya gelebilmemiz.
Rabbin ışığı üzerinde olsun sevgili kardeşim, aradığın huzuru bulman dileğiyle.
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-11, 22:57
huzurlu
|
|
limpi
|
öncelikle buradaki tüm iyi niyetli hristiyanlara selamlarımı sunarım.
ben müslüman kökenli fakat deist anne ve baba tarafından yetiştirilmiş 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. en yakın akrabalrım arasında da deizm görüşünü benimsemişler bulunmaktadır. Tanrıya inanan ve vicdanı rehber olarak alan bir insan olarak hiçbir zaman islama karşı bir sempatim olmamıştır. fakat hristiyanlığa hep bir sempatiyle yaklaşmışımdır. çünkü hristiyanlık çok daha Tanrı ve hoşgörü odaklı bir dün görünümünde.
yaz okulunda oda arkadaşımla islam hakkında tartışmıştık ve bana ne kadar iyi niyetli ve kimseye zarar vermemiş hatta yardım etmiş bir insan olsam dahi (kendi inancına göre) müslüman olmadığım sürece sonsuza kadar cehennemde yanacağımı döyledi.
ben her ne kadar ölümden sonraki yaşam hakkında kesin söylemlere (pozitif ya da negatif) henüz inanmasam da böyle bir görüşü hiçbir şekilde kabul edemem ve hayatımın hiçbir katmanına da bir parçasını dahi sokamam.
şimdi ben aynı şeyi siz hristiyanlara soruyorum; ne kadar iyi niyetli ve yardımsever bir insan olsam dahi (tanrıya inanmadığımı da farzedelim) benim sizin inancınıza göre hristiyan olmadığım için cehenneme mi gitmem gerekir? tanrı insanları vicdanlarına, kalplerine göre değil de isaya ve öğretilerine olan imanı şart koşarak mı yargılar?
|
Evet kurtulmak için prensip olarak İsaya iman etmeniz gerekir. Ama biz tanrı adına yargı koymayız. Onun sonsuzluğu bağışlayıcılığı için de geçerlidir. Ama bu demek değilki deistliği de onaylamış olalım. Biz inannırızki kimse cennete gidecek bir vicdana ve kalbe sahip olamaz. Biz buna inanırız herşeyden önce. İnanmasanız da eğer cennete giderseniz bilin ki bu sizin iyiliğiniz karşılığında değil İsa sayesindedir. Neden mi? Onu da siz araştırın :)

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

16-02-11, 21:05
KSAdmin
|
|
limpi
|
öncelikle buradaki tüm iyi niyetli hristiyanlara selamlarımı sunarım.
ben müslüman kökenli fakat deist anne ve baba tarafından yetiştirilmiş 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. en yakın akrabalrım arasında da deizm görüşünü benimsemişler bulunmaktadır. Tanrıya inanan ve vicdanı rehber olarak alan bir insan olarak hiçbir zaman islama karşı bir sempatim olmamıştır. fakat hristiyanlığa hep bir sempatiyle yaklaşmışımdır. çünkü hristiyanlık çok daha Tanrı ve hoşgörü odaklı bir dün görünümünde.
şimdi ben aynı şeyi siz hristiyanlara soruyorum; ne kadar iyi niyetli ve yardımsever bir insan olsam dahi (tanrıya inanmadığımı da farzedelim) benim sizin inancınıza göre hristiyan olmadığım için cehenneme mi gitmem gerekir? tanrı insanları vicdanlarına, kalplerine göre değil de isaya ve öğretilerine olan imanı şart koşarak mı yargılar?
|
Kimilerine göre iman etmeyen hiç kimse kurtulmayacaktır, diğer bazı yorumlara göre de iman etme / müjdeyi duyma şansı olmayanlara ölüler diyarı gibi bir ara yerde müjde duyurulacaktır, tabi bu "ikinci şans" gibi görünen düşünceyi daha da genişletenler de mevcuttur ancak bunu öne sürenler bile kurtuluşun yine Mesih'in Rabliğini açıkça ikrar etmekle olacağını ifade ederler.
Sonuç olarak kesin olarak birşey ifade etmek zordur, ancak Rab merhametlidir ve müjdeyi duyamayan veya bilmeyenleri acımasızca yargılamaz ve çaresiz bırakmaz, bu O'nun kendi sözünde ifade ettiği karaktere de terstir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-02-11, 22:43
cengiz33
Matta 5. Bölüm
İsa kalabalıkları görünce dağa çıktı. Oturduktan sonra, öğrencileri yanına geldiler.
2-3Onlara seslenip şöyle ders vermeye başladı:
«Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!
Göklerin Egemenliği onlarındır.
4Ne mutlu yaslı olanlara!
Onlar teselli edilecekler.
5Ne mutlu yumuşak huylu olanlara!
Onlar yeryüzünü miras alacaklar.
6Ne mutlu doğruluğa acıkıp susayanlara!
Onlar doyurulacaklar.
7Ne mutlu merhametli olanlara!
Onlar merhamet bulacaklar.
8Ne mutlu yüreği temiz olanlara!
Onlar Tanrı'yı görecekler.
9Ne mutlu barışı sağlayanlara!
Onlara Tanrı oğulları denecek.
10Ne mutlu doğruluk uğruna zulüm görenlere!
Göklerin Egemenliği onlarındır.
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /
bir deistin merak ettikleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>