Böyle Hristiyanlar da mı var?

Böyle Hristiyanlar da mı var? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Böyle Hristiyanlar da mı var? konusu 495 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi. Böyle Hristiyanlar da mı var? Arkadaşlar koptenler diye bir hristiyan gurubu varmış, domuz yemezler, içki içmezler, sünnet olurlarmış doğru mu? Böyle Hristiyanlar da mı var?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Böyle Hristiyanlar da mı var? konusu 495 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi.

Böyle Hristiyanlar da mı var? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Böyle Hristiyanlar da mı var? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-01-11, 18:48
Barış1987

Arkadaşlar koptenler diye bir hristiyan gurubu varmış, domuz yemezler, içki içmezler, sünnet olurlarmış doğru mu?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Böyle Hristiyanlar da mı var?

Böyle Hristiyanlar da mı var? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-01-11, 21:59
Anastasia

Barış1987
Arkadaşlar koptenler diye bir hristiyan gurubu varmış, domuz yemezler, içki içmezler, sünnet olurlarmış doğru mu?
İskenderiye Kıpti Kilisesi / Mısır Ortodoks Kilisesi
Mısır'ın en büyük Hıristiyan kilisesinin resmi adıdır. İskenderiye Kıpti Kilisesi, Hıristiyanlığın diğer mezhepleri tarafından monofizit bir kilise olarak tanımlanır. Monofizit görüş, İnsani ve Tanrısal tabiatların katışma ve değişme olmaksızın tek bir tabiatta birleşmesi ve tek tabiata dönüşmesini savunur. 451 yılında toplanan Kadıköy Konsili bu görüşü reddetti. İskenderiye Kıpti Kilisesi, Konsil kararlarını tanımayarak Ortodoksluktan ayrılan kiliselerden biridir.
Kaynak :wiki

Böyle Hristiyanlar da mı var? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-01-11, 22:21
Aliriza

Barış1987
Yazılarını okudum. Genelde soru-yanit şeklinde cümleler kullanıyorsun. Sorduğun soruların yanıtlarını forum'u tararsan bulabileceksin.
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum : ".... böyle söylüyor, siz ne düşünüyorsunuz?" gibi ifadeler yerine doğrudan soruyu kendi adına sormanda yarar olduğunu düşünüyorum.Zira soruna yanıt verecek kişiler 3.şahıslarla tartışmaya girmiş olacaklar :)))

Böyle Hristiyanlar da mı var? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Böyle Hristiyanlar da mı var? konusuna benzer konular;

Ortadoğu'daki ayaklanmalarda hristiyanlar ve Türkiyeli Hristiyanlar Biliyorsunuz ki Ortadoğu'da bu yıl bir çok isyan yaşandı, isyanlardan önce ilgili ülkelerde öncelikle hristiyan azınlıklara saldırılar da yapıldı. İsyanlar süresinde ve sonrasında ise hristiyanlar bir çok problem yaşadı, yaşıyor. Belki ileride Türkiye de Ortadoğu'daki gibi hareketlilikler yaşayabilir. Tüm bunların ışığında, acaba Türkiyeli Hristiyanlar nasıl düşünmeliler, nasıl hareket etmeliler, neleri yapmalılar, nelere dikkat etmeliler?

Gerçekten böyle birşey söz konusu mu ? Ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim gerçekten sayın pederin bahsettiği gibi Katolikler ile diğer mezhepler arasındaki farklılıklar arasında Tanrı'yı sevgi değil de adalet olarak görmek mi var ? Bence Hristiyanlığın geneli Tanrı'yı sevgi olarak görür, sevginin kaynağı, mezheplerin böyle bir esas konuyu değiştireceğini sanmıyorum ama yine de sorup merakımı gidermek istedim. İşte link : http://www.uzmantv.com/protestanlarla-katolik-ve-ortodokslar-arasindaki-farklar-nelerdir

Böyle birşey olamaz değil mi? Kardeşler bu gün bir kişiyle tanıştım.Kendisi Hırvatistandan gelmiş.Katolik olduğunu söyledi.Sonra eşinin istemesi üzerine müslümanlar gibi namaz kılıp oruç tuttuğunu söyledi.Ben ''müslüman mı oldun'' diye sorunca da:'' hayır olmadım.Biz katolikler zaten din konusunda tutucuyuzdur.Eşim mutlu olsun diye yapıyorum''diye bir cevap verdi.Benim sorum şu:Hristiyanlıktan vazgeçmemiş biri kalkıp da biri istiyor diye böyle şeyler yapmaz değil mi?Katolik moderatör kardeşim cevap verir se memnun olurum.Ama siz değerli kardeşlerim bu konuda bir açıklama yaparmısınız?Bana çok ters geldi de.Rabbin lutfu ve esenliği sizinle olsun.

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana. Işığınız insanların gözlerinde parlasın. Kendi ‘yoksulluğunu öne süremezsin. Çünkü iki kuruş veren dul gelip, seni suçlayacaktır. "Ne altınım, ne de gümüşüm var" derdi Petrus, vazgeçilmez gıdalara sahip olmadığından açlık çekmiştir. Alt tabaka doğmuş olmanı da öne süremezsin. Çünkü Havariler tanınmayan, kökenleri bilinmeyen insanlardı. Cehaletine de sığına*mazsın. Çünkü onlar da kültürsüz insanlardı. Sağlıksız olduğunu da iddia edemezsin. Çünkü Timoteus da aynı durumda idi: sık sık rahatsızlanırdı. Elinden geleni yapmak isteyen herkes karşısındakine yardım edebilir. Meyve vermeyen ağaçların ne denli güçlü, güzel, iyi gelişmiş, bol yapraklı ve yüksek olduklarını görmüyor musunuz? Oysa ki, bir bahçemiz olsaydı, meyve...

"Beni anmak için böyle yapın" - Albertus Magnus "Beni anmak için böyle yapın" "Doğal dünya bize Tanrısal kusursuzluklarının şa*hane gösterisini sunuyor, oysa ki açınlamanın dünyası sonsuzca daha büyüktür. Efkaristiya , tüm do*ğaüstü yapıtlar arasında, Tanrısal erdemin yüceli*ğinin ve mucizelerinin özetidir". "Beni anmak için böyle yapın" (Luka 22,19). Burada iki şeyin altını çizmek gerekiyor. İlki, "Böyle yapın" dediğinde, bu gizi kullanma emridir. İkincisi, bizim için ölüme giden Rabbin anısı olmasıdır. "Böyle yapın" diyor. Gerçekten bundan daha yararlı, daha tatlı, da*ha sağlıklı, daha nazik, sonsuz yaşama daha benzer bir emir verile*mezdi. Tüm bu nitelikleri tek tek gözden geçirelim. Her şeyden önce Efkaristiya, tinsel olarak ölü olan için günahların affında yararlıdır ve de tinsel olarak yaşayan için inayetin...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih