| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: bursa hristiyan mezarlığı konusu 1561 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj theodora78 tarafından gönderildi. bursa hristiyan mezarlığı merhaba arkadaşlar bu siteyi hazırlayan herkesi çok teşekkür etmek isterim tesadüfen buldum ve bana yardımcı olacağını düşünüyorum arkadaşlar ben bursada tarih bölümü okuyorum bir sunum hazırlamam gerekiyor bursadaki garimüslümlerin mezar tarihleri ile ilgili bildiğiniz gibi bursa biraz tutucu şehir ve bursalıda olmadığım için size nerde bulabileceğimi ve kimlere sorabileceğimi bilmiyorum gayrimüslüm mezarlıkları bileniz varsa bana nerde olduğunu söylerse çok sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim bursa hristiyan mezarlığı
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
bursa hristiyan mezarlığı konusu 1561 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj theodora78 tarafından gönderildi.
merhaba arkadaşlar
bu siteyi hazırlayan herkesi çok teşekkür etmek isterim tesadüfen buldum ve bana yardımcı olacağını düşünüyorum arkadaşlar ben bursada tarih bölümü okuyorum bir sunum hazırlamam gerekiyor bursadaki garimüslümlerin mezar tarihleri ile ilgili bildiğiniz gibi bursa biraz tutucu şehir ve bursalıda olmadığım için size nerde bulabileceğimi ve kimlere sorabileceğimi bilmiyorum gayrimüslüm mezarlıkları bileniz varsa bana nerde olduğunu söylerse çok sevinirim
Bursa'da şuan ayakta kalan tek mezarlık ,Merinosda Kültür Park alt çıkışından Tek'e doğru giderken köşede bulunan Yahudi Mezarlığıdır.Bilindiği gibi,Bursa,Görükle,Trilye ,Gölyazı,Mudanya ...gibi ilçelerinde birçok mezarlar maalesef korunamadıkları için kaybolmuşlardır.Şuan için gidip görebileceğin tek yer burasıdır.
Daha fazla bilgi için Tophane'de bulunan Kültür Bakanlığı Anıtlar Yüksek Kuruluna gidip,oradan geçmiş tarihlerde var olan yerleri öğrenebilirsin .
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim
size bişey daha sorucam arkadaşım emirsultandaki mezarlıkta şahsi birkaç tane hristiyan mezarlığının olduğunu söyledi sizce doğru mu ?
Tarih okuduğuna göre Bursa'nın tarihini benden daha iyi bilirsiniz.
Sonuçta Bursa kent statüsüne Bithynia Kralı Prusias (İ.Ö232-192)döneminde gerçekleşmiş ve Kartaca Kralı Hannibal,I.Prusias tarafından itibar görmesi üzerine Bursa şehrini kurmuş ve adına bu nedenle Prusa denilmiştir.
Nitekim Bursa önce Bithynia ve daha sonra Roma İmparatorluğuna bağlanmasıyla Roma İmparatorluğuna bağlı kalmıştır.Hristiyanlığın önemli şehirlerinden biri olan Bursa’da birçok mezarlık vardır elbet.Şehir yenilendikçe maalesef bu mezarlar yok olmuştur.En basit örnek ,mutlaka Çekirge de bulunan Çırağan’ı bilirsin oralar tamamen mezarlıkmış.Hangi köşeye bakarsan mutlaka Hristiyanlığa ait bir şeyler bulabilirsin . Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Derecik köyünde bir çiftçi tarafından bulunan bin 600 yıl öncesine ait bazilikanın, Doğu Roma’da Hristiyanlığın resmi din olarak kabul edilmesinden sonra yapılan ilk kilise olduğu tespit edilmiştir. Sorunuza gelince,Emir Sultan Mezarlığı I.Murat döneminde külliye,cami ve hamam olarak inşa edildiğine göre,mezarlık daha sonrası gelişmiştir.Ve bu dediğinizin doğru olabileceğinden kuşkuluyum .Bursa doğumluyum çoğu yerde mezarların olduğunu biliyorum ama sizin dediğiniz gibi Emir Sultan Mezarlığında Şahsi Hristiyan Mezarlarının bulunduğunu duymadım.Söylenti olduğunu düşünüyorum .Ama bu benim şahsi düşüncemdir. Size Bursa’da geçmişte bulunan kiliseleri yazıyorum araştırmanızı bu bölegeleri dikkate alarak da yapabilirsiniz.
,
Çamlıca Köyü Kilisesi(Mustafa Kemalpaşa)
Çatalağıl Kilisesi(Demirtaş)
Eski Karaağaç Köyü Kilisesi(Karacabey)
Fransız Kilisesi
Ermeni Kilisesi
Georgios Gürcü Kilisesi(Gölyazı)
Harmanlı Köyü Kilisesi(Karacabey)
Dereköy Kilisesi
Hagios Taxiarchoi Kilisesi(Kurşunlu)
Theotokos Manastır Kilisesi(Kurşunlu)
Karakoca Köyü Kilisesi(Karacabey)
Koimesis Tes Theotokos (Demirtaş)
H.Konstantinos Kilisesi (Gölyazı)
Michael Taxiarches Kilisesi (Demirtaş)
Theodoros Kilisesi (Çalı)
Ayasofya Kilisesi (İznik)
Derecik Bazilikası (Büyükorhan)
H.Apostoloi kilisesi (Aydınpınar)
Gürle Köyü Kilisesi (Orhangazi)
bursa hristiyan mezarlığı konusuna benzer konular;
İznik Ayasofya Kilisesi'ni camiye çeviren Bursa, 2012'de Hristiyan turist bekliyor Uludağ’ı ve tarihi eserleriyle türkiye’nin önemli şehirlerinden biri bursa’da turizmciler 2012 yılından umutlu.
Geçen sene uludağ ile birlikte 500 bine yakın yerli ve bayancı turisti ağırladık.
2012 yılında 1 milyon yerli ve yabancı turist sayısına ulaşmak için çalışacağız.
6 avrupalının bıraktığı dövizi bir arap bırakıyor.
- Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 5 milyon turist hedefine koşan Bursa’da turizmciler 2012 yılından umutlu. Geçen sene yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı tatilcinin Bursa’ya geldiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, “2012 yılında hedefimiz 1 milyon yerli ve yabancı turist” dedi.
Türkiye’de her sene 10 milyon turist ağırlayan Antalya, 8,5 milyon turist ağırlayan İstanbul gibi Bursa...
Bursa Zeytinbağı Panagia Pantobasillissa (Kemerli) Kilisesi, Ekümenik Patrikhane'ye satıldı Zeytinbağı’nda Meryem Ana’ya adanan tarihi Kemerli Kilise, Bursa Metropoliti’e satıldı. Fener Rum Patrikhanesi’nin kiliseyi onarıp ibadete açacağı öğrenildi.
Zeytinbağı’nda mülkiyeti özel şahıslara ait iki tarihi yapı el değiştirdi. Kemerli Kilise adıyla bilinen Panagia Pantobasillissa Kilisesi’nin, İstanbul Rum Patrikhanesi tarafından Bursa Metropolitliği’ne atanan Elpidophoros Lambriniadis’e, Dündarevi olarak bilinen Yuannes Kilisesi’nin de İstanbullu işadamı Ömer Elal’a satıldığı öğrenildi.
Zeytinbağı’nın önemli tarihi yapılarından biri olan Kemerli Kilise(Resimli Kilise) İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nin Bursa Metropolitliği’ne atadığı Elpidophoros Lambriniadis tarafından satın alındı. Satın alma işleminin bir hafta önce gerçekleştirildiği öğrenilirken, kilisenin kaç liraya...
Haydarpaşa Anglikan Mezarlığı Kolera salgınından ölen İngiliz askerleri için oluşturulmuş bu askeri mezarlık,bugün sivil İngiliz/Anglikan tabiyete sahip kişilere de defin hizmeti sunuyor.İstanbul-Haydarpaşa'da GATA askeri hastanesinin bitişiğinde bulunan mezarlığın düzenli bakımı ve onarımı yapılmaktadır ve mezarlıkta bekçi bulunmaktadır.
http://www.levantine.plus.com/i/cem3.jpg
http:///www.levantine.plus.com/i/cem6.jpg
http://www.levantine.plus.com/i/cem5.jpg
http://www.levantine.plus.com/i/cem4.jpg
hristiyan mezarlığı ziyareti hakkında yardım lazım herkese selam
hristiyan ve musevi mezarlıklarını akşam saatinde ziyaret etmekte bir sakınca varmıdır ? bazı başlıklarda istediğim saatte gidip ziyaret edebiliyorum sorun olmuyor diyen kardeşlerimiz var ama ben telefonla yetkilileri ile görüştüğüm mezarlıklardan öyle cevaplar alamadım neden bu kadar katılar yanımızda bir yetkiliniz güvenlik bekçi vs biri olsun dediğimiz halde art niyetli olduğumuzu mu düşünüyorlar . Art niyetli olsak yetkili kişi ile görüşüp durumu izah etmek yerine başka çareler aramazmıyız bunu neden düşünemiyorlar anlıyorum saldırılar olmus anlattılar kırılan yıkılan talan olan mezarlıklar olmus ama herşeyden önce orada yatan kişiye saygımızdan böyle bir şey asla aklımızdan bile geçmezki kaldıki bir yetkili ile ve uygun gördüğünüz düzenli olan bir mezarı ziyaret...
Uludağ (Bursa)'lı Teodoros Studia TEODOROS STUDİTA
(759-826)
781 yılına doğru Teodoros, Uludağ’ın (Türkiye) Studion manastırında keşiş olur. 797 yılında, imparatoriçe İrene’ in girişimi üzerine Teodoros, İstanbul’da Studion (Aziz Vaftizci Yahya) manastırına gider. Onun büyük higoumenos’ u olup ona yeniden hayat verir. Çeşitli dini ve siyasi nedenlerle, Teodoros bir çok defa hapse atılmıştır. 11 Kasım 826 yılında Bursa yakınlarında ölmüştür. Manastır düzeninin reformcusu, kutsal resimlerin ve ahlakın savunucusu, bir Hıristiyan şairi olan Teodoros’ un, Bizans Kilisesi’nde büyük bir etkisi olmuştur.
(Haça Bağlılık Üstüne)
Paskalya Devresi, 2. Cuma
"Rabbimiz İsa Mesih’in çarmıhından başka bir şeyle asla övünmem" (Gal. 6,14).
Ey çarmıhın çok değerli armağanı! Ne de görkemli bir görüntü! Her şey güzel, her şey...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil