Cehennem

Cehennem hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Cehennem konusu 499 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. Cehennem Başlık tam açıklayıcı olmadı ama başka birşey bulamadım. Ben cehennemde insanları yakacak ateş olmadığı kanaatine vardım. İnsanlar acı çekecek çünkü Tanrı'dan uzak düşmüş olacaklar.Acaba düşüncelerim ne kadar doğru? Cehennem

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Cehennem konusu 499 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.

Cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-11, 12:04
Cehennem
angela3

Başlık tam açıklayıcı olmadı ama başka birşey bulamadım.
Ben cehennemde insanları yakacak ateş olmadığı kanaatine vardım. İnsanlar acı çekecek çünkü Tanrı'dan uzak düşmüş olacaklar.Acaba düşüncelerim ne kadar doğru?

Cehennem

Cehennem

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Cehennem

Cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-11, 19:07
Cehennem
Rabbe.Aşık

Bende seninle aynı fikirdeyim kardeşim

Cehennem

Cehennem

Cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-11, 19:46
Cehennem
yuhannapolikarp

Katolik Kilisesi Görüşü:

IV. Cehennem

1033 Tanrı’yı isteyerek sevmeye karar vermemişsek, Onunla birleşemeyiz. Ona karşı, hemcinsimize karşı ve kendimize karşı ağır günahlar işleyerek onu sevemeyiz: "Sevmeyen, ölümde kalır. Kardeşinden nefret eden, katildir; hiçbir katilin de sonsuz yaşama sahip olmadığını bilirsiniz" (1 Yu 3, 15). Rabbimiz erkek ve kız kardeşlerimiz olan yoksul ve muhtaç kişilerin ciddi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ettikçe Kendisinden ayrılacağımızı bize anlatmaya çalışıyor.(Bkz. Mt 25, 31-46) Pişman olmadan ve Tanrı’nın bağışlayıcı sevgisini kazanmadan ölmek bizzat kendi isteğimizle Ondan ebediyen ayrı kalmak anlamına gelir. Tanrı ve ermişlerin birliğinden kendini dışlama durumuna "cehennem" denir.

1034 İsa sık sık ömürleri boyunca inanmayı ve dine dönmeyi reddedenlerin ruhlarını ve bedenlerini yitirebilecekleri "tamu"nun "sönmeyen ateşi"nden(Bkz. Mt 5, 22, 13; 42. 50, Mk 9, 43-48) söz ediyor.(Bkz. Mt 10, 28) İsa ciddi ifadelerle "meleklerini göndereceğini ( ... ), meleklerin de kötülük yapan herkesi toplayıp kızgın fırına atacağını" bildiriyor (Mt 13, 41-42). "Ey lanetliler, uzaklaşın benden, ebedi ateşe yollanın!" diyerek hüküm giydirecektir (Mt 25, 41).

1035 Kilise’nin öğretisi cehennemi ve onun ebediliğini bildirmektedir. Ölümcül günah içinde ölenlerin ruhları öldükten sonra hemen Cehenneme giderler, orada ebedi ateşte cehennem azabı çekerler.(Bkz. DS 76, 409, 411, 801, 858, 1002, 1351, 1575, APF 12) Cehennemdeki en büyük azap, sırf onun için yaratılmış olduğu ve özlem duyduğu mutlu yaşama yalnızca Tanrı’da sahip olabilecekken, Tanrı’dan ebediyen ayrı kalmaktır.

1036 Cehennem konusundaki Kutsal Kitabın beyanı ve Kilise’nin öğretileri insanı kendi ebedi yazgısı konusunda özgürlüğünü kullanarak sorumluluk almaya davet eden bir çağrıdır. Aynı zamanda dine dönmesini isteyen acil bir çağrıdır da: "Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren yol geniş ve rahattır, bu yola girenler çoktur; ama Yaşama götüren yol da, kapı da dardır, bu yolu bulanlar azdır" (Mt 7, 13-14):

Günü ve saati bilmediğimizden, yeryüzündeki biricik yaşamımız sona erdiğinde, Tanrı’nın buyruğu ile diş gıcırtılarının ve ağlayışların olduğu dışarıdaki karanlığa, ebedi ateşe atılan kötü ve tembel hizmetkârlar gibi olmamak ve Tanrı’nın kutluları arasında yer alarak Onunla birlikte düğüne katılabilmek için Rab’bin uyarısına kulak vererek çoğu kez uyanık kalalım.(LG 48)

1037 Tanrı hiç kimseyi Cehenneme gitmesi için yaratmadı;(Bkz. DS 397, 1567) Cehenneme gitmek için insanın isteyerek Tanrı’ya karşı gelmesi ve bunda sonuna kadar ısrar etmesi gerekir. Efkaristiya litürjisinde ve inanlıların günlük dualarında Kilise "hiç kimsenin mahvolmasını istemeyen ama herkesin tövbeye gelmesini isteyen" (2 Pet 3, 9) Tanrı’nın bağışlayıcılığını diler:

Senin hizmetkârların ve bütün cemaatin olarak, sana sungumuzu sunuyoruz Ey Tanrım, teveccühünle bunu kabul et. Günlerimizi huzur içinde geçirmemizi sağla, bizi cehennemlik olmaktan kurtar ve bizi sevgili kullarından say.(MR, Roma Kilise Hukuku 88)

Cehennem

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır". Yuh. 13:35
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Cehennem

Cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-11, 23:58
Cehennem
FormerlySaul

Kardeşim bir katolik olarak yuhannapolikarp'e doğal olarak katılıyorum.

ama burda pek kimsenin bilmesine ihtimal vermediğim ve bilmesini istemiyeceğim "yanmak" tan gayet tecrübeli olarak konuşabilirim.

ben bayağı bir bilinçli oalrak yandım (bir tür lazer tedavisi) derim bildiğiniz pişti ve bu nerdeyse bir saat sürdü. Ancak ama o bir saat ve sonrasındaki saatler bana günler gibi geldi.

O acı öyle bir dağlıyorki insanı, bir süre sonra fiziksel acı , ruhsal etkiler bırakmaya başlıyor. Derinizden etinize ordan ruhunuza geçiyor acı.

Bu acı bu dünyada garip bir şekilde ruhu olgunlaştırıcak ve eğiticek bir etki bırakabiliyor. Ama peki ya ruhumuz acıyıp yanarsa?

Tanrı'dan ve yaratılış amacımızdan zuak kalıp "keşke bir hiç olsaydım" "keşke keşke keşke" diyeceğimiz utanç içinde bir sonsuzlukta çekiceğimiz ruh acısının, derimzide ve fiziğimizde bırakacağı etki bence "yanmaktan" çok daha beterdir.

Siz hiç vicdan azabı çektiniz mi? Hiç çok sevdiğiniz öldü mü? O sırada çekilen acı kalbinizi burar fiziksele dönüşür... Onun katalrca fazlası cehennem.... Keşke ateş olsada kızarsak daha iyi bence (tam olmasada bayağı yanmış biri olarak (uzun süreli) diyorum bunu...)

Cehennem

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Cehennem

Cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Cehennem konusuna benzer konular;

Cehennem gerçek mi? Soru: Cehennem gerçek midir? Cehennem sonsuza dek midir? Yanıt: Cennetin varlığına inanan insanların cehennemin varlığına inanan insanlara oranla çok daha yüksek sayıda olması ilginçtir. Ancak Kutsal Kitap’a göre, cehennem de cennet kadar gerçektir. Kutsal Kitap cehennemin kötülerin/inanlı olmayan kişilerin öldükten sonra gönderildikleri gerçek bir yer olduğunu çok açık bir şekilde bildirir. Hepimiz Tanrı’ya karşı günah işledik (Romalılar 3:23). Bu günahın adil cezası ölümdür (Romalılar 6:23). Bütün günahımız nihai olarak Tanrı’ya karşı olduğundan (Mezmur 51:4) ve Tanrı sonsuz bir Varlık olduğundan günahın cezası olan ölümün de sonsuz olması lazımdır. Cehennem, günahımızdan ötürü hak etmiş olduğumuz sonsuz ölümdür. Ölen kötülerin cehennemdeki cezası Kutsal Yazılar’da, “sonsuz ateş”...

bir budist ve cehennem Günümüzde yaşayan bir Budist düşünün meselâ, hayatta elinden geldiği kadarıyla hep iyi şeyleryapmaya çalışmış, kimseyekasten zarar vermemiş, ömrünü dinine ve insanlara hizmet etmeye adamış olsun. Tabii ki, diğer bütün dinlerden olduğu gibi İslam’dan da haberdar olsun. Hatta bilgi-görgü sahibi olmak için İslam ve diğer dinleri de belli bir oranda araştırmış, okumuş olsun. Fakat ömrü boyunca anne-babasından, nene-dedesinden, çevresinden, okulundan aldığı, çocukluğundan beri mutlak doğru olarak kabul ettiği Budizm dininin doğru olduğundan hiç şüphe etmemiş olsun (tıpkı milyonlarca müslümanın hiç İslam’dan şüphe etmediği veya milyonlarca hıristiyanın hiçHıristiyanlık’tan şüpheetmediği gibi). Fakatgerçekten de iyi kalpli, yardım sever, mütevazı, kimseyezulmetmeyen, mazlumlara,mağdurlara destek...

hristiyanlık ve cehennem öncelikle bir hristiyan olarak hristiyanlıkdaki cehennem kavramı konusunda uzun zamandır düşündüğümü söylemek isterim. Hristiyanlığın temeli sevgiye barışa dayanır size kötülük edenlere bile mermahet ve sevgi duymanızı öğütler böylesine yüce davranışları öğütleyen ve insanlardan uygulamasını isteyen bir tanrı bizlerle kıyaslanmayacak kadar yüce olduğu halde neden kendi yarattığı insanları kötü işler yaptığı veya onu inkar ettiği için cehhennemde işkence etsin bizden yapmamamızı istediği şeyleri kendisi neden yapsın .Bence hristiyanlıktaki cehennem kavramı tanrıyı tanımayan, tanrı yolunda gitmeyen insanların, o gün geldiğinde tanrı nın yanında olamayacağını anlayıp bu yüzden yaptıkları veya yapmadıkları şeylerden dolayı kendi içlerinde duyacakları büyük pişmanlık,ızdırap ,karanlık ve...

Cehennem var mı ? Cehennemin Varlığı Yaşam süresince, insaoğlu dilediği maddi ve manevi, her şeye sahip olabilir. Sağlık, para, ün, hayattan zevk almak... Peki elde etmeye alıştığımız bu değerlerin ömrü ne kadardır ? Bu bahsettiğimiz maddi ve manevi değerlerin çoğunun ömrü 100 yıldan bile kısadır. Ölüm herkes iin kaınılmazdır. Bu dünyaya, ailenin bir parası olarak geliriz. Oğul olarak dünyaya gelip, baba olur; sonra da büyükbaba... Ancak öldükten sonra, bu neslin gidişatını artık yaşayamayız. Ölüm aslında bize sandığımızdan da yakındır ve bazen hi beklemediğimiz bir anda kapımızı alabilir. İnsan, yaşamını yitirdikten sonra varlığını erede sürdürecek ? Yoksa ölümle birlikte her şey sona mı erecek ? Bu soruların cevabını Kutsal Kitap'ta bulabiliriz. Neden mi Kutsal Kitap ? Kutsal Kitap, dünyada...

cennet-cehennem öldükten sonra insanların cennet ya da cehenneme gitmeleriyle ilgili; Bilinçli olarak günah işleyen herkes günahlarının cezasını çekmek için cehenneme gitmeyecek mi? İmanlı olsa da günah işleyen önce cezasını çekip sonra mı sonsuz mutluluğa kavuşacak? Cennete gidecekler ve cehennme gidecekler şeklinde mi ayrım yapılcak? (sonsuza kadar cennet ya da sonsuza kadar cehennem) Bir insanın önce cehenneme gidip sonra cennete gitmesi mümkün değil mi? Günahları için yani(Araf diye bir şey de duymuştum orda günahların cezası çekiliomuş) Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Bir de Hristiyanlara göre imansız olanlar(diğer tek Tanrılı dinler), Mesih sayesinde günahlarının bağışlandığına inanmayan insanlar öldükten sonra günahlarıyla Tanrı'nın karşısına cıkacaklar. Bu insanlar günahlarını çekip...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih