Cehennem konusu
499 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

11-12-11, 12:04
angela3
Başlık tam açıklayıcı olmadı ama başka birşey bulamadım.
Ben cehennemde insanları yakacak ateş olmadığı kanaatine vardım. İnsanlar acı çekecek çünkü Tanrı'dan uzak düşmüş olacaklar.Acaba düşüncelerim ne kadar doğru?
Cehennem
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Cehennem

11-12-11, 19:07
Rabbe.Aşık
Bende seninle aynı fikirdeyim kardeşim
Cehennem
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Cehennem

11-12-11, 19:46
yuhannapolikarp
Katolik Kilisesi Görüşü:
IV. Cehennem
1033 Tanrı’yı isteyerek sevmeye karar vermemişsek, Onunla birleşemeyiz. Ona karşı, hemcinsimize karşı ve kendimize karşı ağır günahlar işleyerek onu sevemeyiz: "Sevmeyen, ölümde kalır. Kardeşinden nefret eden, katildir; hiçbir katilin de sonsuz yaşama sahip olmadığını bilirsiniz" (1 Yu 3, 15). Rabbimiz erkek ve kız kardeşlerimiz olan yoksul ve muhtaç kişilerin ciddi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ettikçe Kendisinden ayrılacağımızı bize anlatmaya çalışıyor.(Bkz. Mt 25, 31-46) Pişman olmadan ve Tanrı’nın bağışlayıcı sevgisini kazanmadan ölmek bizzat kendi isteğimizle Ondan ebediyen ayrı kalmak anlamına gelir. Tanrı ve ermişlerin birliğinden kendini dışlama durumuna "cehennem" denir.
1034 İsa sık sık ömürleri boyunca inanmayı ve dine dönmeyi reddedenlerin ruhlarını ve bedenlerini yitirebilecekleri "tamu"nun "sönmeyen ateşi"nden(Bkz. Mt 5, 22, 13; 42. 50, Mk 9, 43-48) söz ediyor.(Bkz. Mt 10, 28) İsa ciddi ifadelerle "meleklerini göndereceğini ( ... ), meleklerin de kötülük yapan herkesi toplayıp kızgın fırına atacağını" bildiriyor (Mt 13, 41-42). "Ey lanetliler, uzaklaşın benden, ebedi ateşe yollanın!" diyerek hüküm giydirecektir (Mt 25, 41).
1035 Kilise’nin öğretisi cehennemi ve onun ebediliğini bildirmektedir. Ölümcül günah içinde ölenlerin ruhları öldükten sonra hemen Cehenneme giderler, orada ebedi ateşte cehennem azabı çekerler.(Bkz. DS 76, 409, 411, 801, 858, 1002, 1351, 1575, APF 12) Cehennemdeki en büyük azap, sırf onun için yaratılmış olduğu ve özlem duyduğu mutlu yaşama yalnızca Tanrı’da sahip olabilecekken, Tanrı’dan ebediyen ayrı kalmaktır.
1036 Cehennem konusundaki Kutsal Kitabın beyanı ve Kilise’nin öğretileri insanı kendi ebedi yazgısı konusunda özgürlüğünü kullanarak sorumluluk almaya davet eden bir çağrıdır. Aynı zamanda dine dönmesini isteyen acil bir çağrıdır da: "Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren yol geniş ve rahattır, bu yola girenler çoktur; ama Yaşama götüren yol da, kapı da dardır, bu yolu bulanlar azdır" (Mt 7, 13-14):
Günü ve saati bilmediğimizden, yeryüzündeki biricik yaşamımız sona erdiğinde, Tanrı’nın buyruğu ile diş gıcırtılarının ve ağlayışların olduğu dışarıdaki karanlığa, ebedi ateşe atılan kötü ve tembel hizmetkârlar gibi olmamak ve Tanrı’nın kutluları arasında yer alarak Onunla birlikte düğüne katılabilmek için Rab’bin uyarısına kulak vererek çoğu kez uyanık kalalım.(LG 48)
1037 Tanrı hiç kimseyi Cehenneme gitmesi için yaratmadı;(Bkz. DS 397, 1567) Cehenneme gitmek için insanın isteyerek Tanrı’ya karşı gelmesi ve bunda sonuna kadar ısrar etmesi gerekir. Efkaristiya litürjisinde ve inanlıların günlük dualarında Kilise "hiç kimsenin mahvolmasını istemeyen ama herkesin tövbeye gelmesini isteyen" (2 Pet 3, 9) Tanrı’nın bağışlayıcılığını diler:
Senin hizmetkârların ve bütün cemaatin olarak, sana sungumuzu sunuyoruz Ey Tanrım, teveccühünle bunu kabul et. Günlerimizi huzur içinde geçirmemizi sağla, bizi cehennemlik olmaktan kurtar ve bizi sevgili kullarından say.(MR, Roma Kilise Hukuku 88)
Cehennem
"Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır". Yuh. 13:35

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Cehennem

11-12-11, 23:58
FormerlySaul
Kardeşim bir katolik olarak yuhannapolikarp'e doğal olarak katılıyorum.
ama burda pek kimsenin bilmesine ihtimal vermediğim ve bilmesini istemiyeceğim "yanmak" tan gayet tecrübeli olarak konuşabilirim.
ben bayağı bir bilinçli oalrak yandım (bir tür lazer tedavisi) derim bildiğiniz pişti ve bu nerdeyse bir saat sürdü. Ancak ama o bir saat ve sonrasındaki saatler bana günler gibi geldi.
O acı öyle bir dağlıyorki insanı, bir süre sonra fiziksel acı , ruhsal etkiler bırakmaya başlıyor. Derinizden etinize ordan ruhunuza geçiyor acı.
Bu acı bu dünyada garip bir şekilde ruhu olgunlaştırıcak ve eğiticek bir etki bırakabiliyor. Ama peki ya ruhumuz acıyıp yanarsa?
Tanrı'dan ve yaratılış amacımızdan zuak kalıp "keşke bir hiç olsaydım" "keşke keşke keşke" diyeceğimiz utanç içinde bir sonsuzlukta çekiceğimiz ruh acısının, derimzide ve fiziğimizde bırakacağı etki bence "yanmaktan" çok daha beterdir.
Siz hiç vicdan azabı çektiniz mi? Hiç çok sevdiğiniz öldü mü? O sırada çekilen acı kalbinizi burar fiziksele dönüşür... Onun katalrca fazlası cehennem.... Keşke ateş olsada kızarsak daha iyi bence (tam olmasada bayağı yanmış biri olarak (uzun süreli) diyorum bunu...)
Cehennem
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Cehennem
Cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.