Celiskiler ve Sorular konusu
1884 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
cebrail42 tarafından gönderildi.
Celiskiler ve Sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

03-11-11, 21:58
mauranothelio
Iyigunler ;
Bu mektubumda size birkac sey sormak icin buradayım.Kafamda olusan celiskiler anlamsızlıklar ve icinden cıkamadıgım bir durum.Bir Muslumanım fakat hayatım boyunca gordugum gerceklerden dolayı cogu seye anlam verememekteyim.Mesela domuz etinin yenmesi yasak ve gunahdır ama sebebine gelince kimse acıklayamamaktadır.Sadece saglık icin tehlikelidir denmektedirki bence bu acıklama hic akıllı bir acıklama degildir.Ayrıca denir ki Islam en nazik dindir ama bir adam 4 kadınla evlenebilir bunun neresinde nezaket ??
Hristiyanlıkta okudugum makalelerde bu din kuralları olarak bana daha yatkın geliyor.Ama benim anlayamadıgım ( ben Rusyada yasamaktayım ) bazı Rus sitelerinde "Hz.Muhammed'in hic olmadıgını , Islam'ın yalan bir dil oldugunu kabul etmek ilk sarttır deniyor.Ama bazı yerlerde boyle bir durum soz konusu degil.Baba Ogul - Kutsal Ruhun varlıgına canı gonulden inanmanın yettigi soylenir.Simdi benim sorum su "
Hristiyanlar icin Islam diye bir din yokmudur ? Bunu soruyorum cunku bircok Suryani arkadasım boyle dusunuyor ama Rus arkadaslarım boyle bir durum olmadıgını soyluyor .Bunu internettede arastırdım kesin bir sonuc alamadım.Bu belkide Mezheplere dayalı bir gorustur.Bu konu hakknda bilgi almak istiyorum.
VIII. GÜNAH ÇIKARMAK DİYE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?
Hıristiyan dininde günah çıkarmak denilen bir merasim, gizem ya da kutsama âyini vardır;
Hıristiyanlar bir rahip ya da kâhin denilen din adamı önünde günahlarını itiraf ederler ve rahip günahlarını itiraf etmiş olanın günahlarını affeder. Halbuki, Allah'tan başka kim günahları affedebilir? Böyle bir iddiada bulunmak bir küfür ve bir küstahlık değil midir? Aynı zamanda bu kolaylık, insanları daha çok günah işlemeye teşvik etmez mi?
Gerçekten,
Hıristiyan dininde ve özellikle Katolik Kilisesinde günah çıkarmak ya da itiraf denilen bir merasim ya da daha doğrusu bir kutsama âyini ya da gizem (sakrament) vardır ve itiraf edilen günahlar affedilir. Fakat bu şekilde bir günahların affı varsa da,
Hıristiyan rahipleri kendi namına ya da şahsi bir imtiyazları varmış gibi günah affetmezler; günah affettikleri vakit, onu Allah namına yaparlar, günahları affeden gerçekten ve ancak Allah'tır. M. İsa, rahiplerine bu günahları affetme yetkisini Kilise vasıtasıyla vermiştir; havari ve şakirtlerine, "Kimin günahlarını bağışlarsanız, bağışlanmış olacak, kimin günahlarını bağışlamazsanız, bağışlanmamış olacak, yeryüzünde çözeceğiniz her şey göklerde de çözülmüş olacaktır." (Mt.18,18) diye hitap ederek, kendilerine ve haleflerine bu yetkiyi vermiştir. Demek ki, onlar sadece M. İsa'nın verdiği emri yerine getirir, O'na itaat ederler, O'nun sadık kulları olarak hareket ederler. M. İsa'nın bu emri olmasaydı, kim böyle bir şey yapmaya kalkışacaktı? Diyebiliriz ki, rahip ya da kâhin bir vekil olarak hareket eder, o sadece bir araçtır, kendi şahsi yetkisine dayanmaz; bundan dolayıdır ki, rahip kendisine itiraf edilmiş olan günahları hatırlamamalıdır; zaten, günahlarını itiraf eden kişinin kim olduğunu da genellikle bilmez; ama bilse de, kişiyi hatırlarsa da, günahlarını asla hiç kimseye söylemez.
Bu uygulama, günah işlemeye teşvik eder şeklindeki iddiaya veya suçlamaya gelince; bu nevi suçlamalar umumiyetle günah çıkarma denilen amelin şartlarını ve maksadını bilmiyen kişilerden gelmektedirler.
Günah çıkarmak isteyen kişi her şeyden önce günahlarına pişman olmalıdır; ayrıca günah işlememeye kararlı ya da hiç olmazsa kendi hayat tarzını düzeltmeye kararlı olmalıdır; bu iki şartın biri dahi yoksa, günahlarının itirafı boşuna yapılan bir davranış olacak ve hiç bir rahip de böyle bir kişinin günahlarının itirafını kabul etmeyecektir. Zaten, bir çok Avrupa dillerinde bu merasim ya da kutsama âyinine, günah çıkarma değil, fakat daha doğru olarak tövbe veya istiğfar ameli ya da barışma gizemi denilir, çünkü insan, bu gizem sayesinde Allah'la barışmaktadır.
Burada anlayamadıgım sey , ben bir gunah isledim herseyi yaptım sonra pisman oldum Tanrı'nın affetmesi biraz celiski degilmi ?(burada anladıgım kadarıyla herturlu gunah affoluyor).
siz allaha dua edip affınızı isteseniz affedilip affedilmediğinizi öğrenemessiniz ama bir din adamına gidip itiraf ederseniz o sizi affedebilir öyleyse siz papazlara gelin kurtulun.merak etmeyin tüm papazlara isa tarafından böyle bir yetki verilmiştir.
isa ilah,papazlarda ilah öyleyse en muteber din hiristiyanlık.
peki ozaman şunu söyleyebilirmiyiz.hiristi yanlıkta aslında allaha fazla ihtiyaç yoktur nasıl olsa papazlar var onlar affedebbiliyorlar gerektiğinde cezalandırıyorlar cennetide onlardan isteriz hem iseviler günahsızdırlar aslında isa işkence ile ölerek tüm insanlığın günahlarının bedelini ödemiştir nasılsa.iseviler çok şanslıymış bence.
peki madem ilahi düzen bu şekilde işleğecektide ademden beri neden bukadar peygamber göderildi?allah ozamanda din adalarına sonsuza kadar sürecek bir yetki verseymiş okadar peygamber göndermeğede gerek kalmazmış hatta allahta hiç karışmasaymış butür işleri din adamlarına taşere etseymiş daha iyiymişya.
şunu çok merak ediyorum ya kıyamet günü cennet uman isevilere gidin papazlardan isteğin denirse ne olacak,?
Burada belki yanlıs bilgiler yazmıs olabilirim sonucta ogrenmeye calısıyorum anlamaya calısıyorum
En yakın zamanda cevabınızı bekliyorum...
Saygılarımla
Celiskiler ve Sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Celiskiler ve Sorular

04-11-11, 02:03
lostlost
Günah çıkartma değil günah itirafı. Peder günahlarınızı affetmiyor, affedilmeniz için, sizin için dua ediyor. Biri size yalan söylemiş. Bana da çok söylediler, bu sitedeki kardeşlerim bu yalanın pençesinden beni kurtardı.
Celiskiler ve Sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
Celiskiler ve Sorular

04-11-11, 02:16
SWART23
|
|
mauranothelio
|
Iyigunler ;
Bu mektubumda size birkac sey sormak icin buradayım.Kafamda olusan celiskiler anlamsızlıklar ve icinden cıkamadıgım bir durum.Bir Muslumanım fakat hayatım boyunca gordugum gerceklerden dolayı cogu seye anlam verememekteyim.Mesela domuz etinin yenmesi yasak ve gunahdır ama sebebine gelince kimse acıklayamamaktadır.Sadece saglık icin tehlikelidir denmektedirki bence bu acıklama hic akıllı bir acıklama degildir.
Bahsetmiş olduğunuz açıklama son yıllarda ortaya konmuş olan bir savunma yöntemidir.. Yasak ve günah olması Kuran da yazar... Kuran ayetlerinin ve hükümlerinin müslümanlarca kabul edilmemesi yada sorgulanması gibi bir durum söz konusu olmadığından bu tarz savunma gerçekleştirirler... Amaç bakın Kuran ne kadar mucizevi bir kitap demektir.
Ayrıca denir ki Islam en nazik dindir ama bir adam 4 kadınla evlenebilir bunun neresinde nezaket ??
Nezaketten kastınız? 4 kadınla evlilik başka bir konudur.. Nezaketle ilgisi yoktur... İnsan doğasına ve haklarına zaten aykırı bir durumdur...
Hristiyanlıkta okudugum makalelerde bu din kuralları olarak bana daha yatkın geliyor.Ama benim anlayamadıgım ( ben Rusyada yasamaktayım ) bazı Rus sitelerinde "Hz.Muhammed'in hic olmadıgını , Islam'ın yalan bir dil oldugunu kabul etmek ilk sarttır deniyor.Ama bazı yerlerde boyle bir durum soz konusu degil.Baba Ogul - Kutsal Ruhun varlıgına canı gonulden inanmanın yettigi soylenir.Simdi benim sorum su "Hristiyanlar icin Islam diye bir din yokmudur ? Bunu soruyorum cunku bircok Suryani arkadasım boyle dusunuyor ama Rus arkadaslarım boyle bir durum olmadıgını soyluyor .Bunu internettede arastırdım kesin bir sonuc alamadım.Bu belkide Mezheplere dayalı bir gorustur.Bu konu hakknda bilgi almak istiyorum.
İslam diye bir din yoktur demek Hristiyanlığın şartı veya amentüsü değildir. İslamiyeti bir din olarak kabul edip etmemek insanların kendilerine kalmış bir durumdur..
VIII. GÜNAH ÇIKARMAK DİYE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?
Hıristiyan dininde günah çıkarmak denilen bir merasim, gizem ya da kutsama âyini vardır; Hıristiyanlar bir rahip ya da kâhin denilen din adamı önünde günahlarını itiraf ederler ve rahip günahlarını itiraf etmiş olanın günahlarını affeder. Halbuki, Allah'tan başka kim günahları affedebilir? Böyle bir iddiada bulunmak bir küfür ve bir küstahlık değil midir? Aynı zamanda bu kolaylık, insanları daha çok günah işlemeye teşvik etmez mi?
Gerçekten, Hıristiyan dininde ve özellikle Katolik Kilisesinde günah çıkarmak ya da itiraf denilen bir merasim ya da daha doğrusu bir kutsama âyini ya da gizem (sakrament) vardır ve itiraf edilen günahlar affedilir. Fakat bu şekilde bir günahların affı varsa da, Hıristiyan rahipleri kendi namına ya da şahsi bir imtiyazları varmış gibi günah affetmezler; günah affettikleri vakit, onu Allah namına yaparlar, günahları affeden gerçekten ve ancak Allah'tır. M. İsa, rahiplerine bu günahları affetme yetkisini Kilise vasıtasıyla vermiştir; havari ve şakirtlerine, "Kimin günahlarını bağışlarsanız, bağışlanmış olacak, kimin günahlarını bağışlamazsanız, bağışlanmamış olacak, yeryüzünde çözeceğiniz her şey göklerde de çözülmüş olacaktır." (Mt.18,18) diye hitap ederek, kendilerine ve haleflerine bu yetkiyi vermiştir. Demek ki, onlar sadece M. İsa'nın verdiği emri yerine getirir, O'na itaat ederler, O'nun sadık kulları olarak hareket ederler. M. İsa'nın bu emri olmasaydı, kim böyle bir şey yapmaya kalkışacaktı? Diyebiliriz ki, rahip ya da kâhin bir vekil olarak hareket eder, o sadece bir araçtır, kendi şahsi yetkisine dayanmaz; bundan dolayıdır ki, rahip kendisine itiraf edilmiş olan günahları hatırlamamalıdır; zaten, günahlarını itiraf eden kişinin kim olduğunu da genellikle bilmez; ama bilse de, kişiyi hatırlarsa da, günahlarını asla hiç kimseye söylemez.
Bu uygulama, günah işlemeye teşvik eder şeklindeki iddiaya veya suçlamaya gelince; bu nevi suçlamalar umumiyetle günah çıkarma denilen amelin şartlarını ve maksadını bilmiyen kişilerden gelmektedirler.
Günah çıkarmak isteyen kişi her şeyden önce günahlarına pişman olmalıdır; ayrıca günah işlememeye kararlı ya da hiç olmazsa kendi hayat tarzını düzeltmeye kararlı olmalıdır; bu iki şartın biri dahi yoksa, günahlarının itirafı boşuna yapılan bir davranış olacak ve hiç bir rahip de böyle bir kişinin günahlarının itirafını kabul etmeyecektir. Zaten, bir çok Avrupa dillerinde bu merasim ya da kutsama âyinine, günah çıkarma değil, fakat daha doğru olarak tövbe veya istiğfar ameli ya da barışma gizemi denilir, çünkü insan, bu gizem sayesinde Allah'la barışmaktadır.
Burada anlayamadıgım sey , ben bir gunah isledim herseyi yaptım sonra pisman oldum Tanrı'nın affetmesi biraz celiski degilmi ?(burada anladıgım kadarıyla herturlu gunah affoluyor).
siz allaha dua edip affınızı isteseniz affedilip affedilmediğinizi öğrenemessiniz ama bir din adamına gidip itiraf ederseniz o sizi affedebilir öyleyse siz papazlara gelin kurtulun.merak etmeyin tüm papazlara isa tarafından böyle bir yetki verilmiştir.
Bu konu forumda defalarca tartışılmış ve açıklanmıştır... Forum içerisinde arama yaptırırsanız ilgili başlıkları bulabilirsiniz... Not olarak eklemek isterimki müslümanlıktada benzer durum vardır... Tövbe edebilmek için cemaat önderinden el ve tevbe alıp onun gösterdiği ritüellere uymanız gerekir... Dolayısıyla bana öre bu duruma vurgu yapmanız bana enteresan geldi....Bazı noktalarda sorunuzun cevabını kendinizde bulmuşsunuz ama anlayamamışsınız sanırım....
isa ilah,papazlarda ilah öyleyse en muteber din hiristiyanlık.
Koşmaya başlamadan, yürümeyi, yürümeye başlamadan önce emeklemeyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum... Bir bilgi ve kavram kargaşası içindesiniz.....
peki ozaman şunu söyleyebilirmiyiz.hiristi yanlıkta aslında allaha fazla ihtiyaç yoktur nasıl olsa papazlar var onlar affedebbiliyorlar gerektiğinde cezalandırıyorlar cennetide onlardan isteriz hem iseviler günahsızdırlar aslında isa işkence ile ölerek tüm insanlığın günahlarının bedelini ödemiştir nasılsa.iseviler çok şanslıymış bence.
peki madem ilahi düzen bu şekilde işleğecektide ademden beri neden bukadar peygamber göderildi?allah ozamanda din adalarına sonsuza kadar sürecek bir yetki verseymiş okadar peygamber göndermeğede gerek kalmazmış hatta allahta hiç karışmasaymış butür işleri din adamlarına taşere etseymiş daha iyiymişya.
şunu çok merak ediyorum ya kıyamet günü cennet uman isevilere gidin papazlardan isteğin denirse ne olacak,?
Kendi içinizde büyük çelişkileriniz var... Konuları yavaş yavaş okuyup anlamaya çalışın... Kavram karmaşası yaşıyorsunuz... O yüzden her bir sorunuzu ayrı ayrı sorsanız sizin yaşamış olduğunuz bu anlam kargaşalığını giderir...
Burada belki yanlıs bilgiler yazmıs olabilirim sonucta ogrenmeye calısıyorum anlamaya calısıyorum
En yakın zamanda cevabınızı bekliyorum...
Saygılarımla
|
Esen Kalın
Celiskiler ve Sorular

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Celiskiler ve Sorular

04-11-11, 19:31
datatip
1-Domuz eti yememekte,müslümanların projeksiyonu var.Bazı insanlar kendi pisliklerini görmez ve başka bir insana yada hayvana yansıtırlar.Domuzda acizane bundan pay almışdır.Domuz pis hayvan değildir,oda Rabbin yarattığı güzel bir hayvandır sorun insanın kendisini bilmemesinde.Düşündüğünü kendine onaylatmak için yaptığı bir akıl oyununda sorun.
2-İslam nazik bir din değildirki [şimdi bende projeksiyonmu yapıyorum acaba:)?]
3-İslam yalan yada değil,Muhammed vardı yada yoktu,buna inananlar varya demekki var.Düşünüyorum öyleyse varım demişler.Öyleyse düşünüyorlar öyleyse var
4-Günah çıkarmak çok sağlıklı,toplumsal huzuru-barışı getiren bir durumdur.Rab insanı yarattıktan sonra insan tanrı gibi olmak için yasak meyveden yedi.(Şeytanda tanrı gibi olmak istemişti) ve tanrı ile aralarındaki ilişki bozuldu.Artık insan yediği meyvenin etkisiyle fizik kurallarına bağlı olmakla kendi kendilerini etkilediler.
İsa,Rabdir.Tanrı ile insanın arasını barıştırdı,hiç günah işlemeyen biri ancak tüm günahları üstüne alabilir.Tanrı zaten insanları affetmişti ve İsa olup aramıza geldi tüm günahları üzerine alıp affetti.(burdanda anlaşılıyorki dünyanın sorunları insanların kendi marifetidir) .Rahibin yaptığı bu günahın affını hatırlatmaktan ibarettir.
Kişi kendi suçunu-günahını itiraf etmesi,kendi günahını kendisi kabullenmesi demektirki buda başkasına projeksiyon yapmasını engeller.Bu nedenle sağlıklıdır.Böylece biz domuza pis demeyiz.
5-Rab,insanların günahını üstlenmekle insanlar ona çok ağır bir bedel ödetti.Bunun böyle olacağını biliyordu yinede aramıza geldi.Baba bu kase bana ağır geliyor demiştir.Bunca fedakarlık yapan bir Rabbe kötü bir meziyet yakıştırmak,olsa olsa insanın bir projeksiyonudur. Öyleyse cennet için Rabbe ve yaptıklarına iman etmen yeterlidir.Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
6-Onca peygamber geldi.Direk Rab gelseydi diyorsunuz.Bu bir temennidir.İnsan hiç o yasak meyveyi yemeseydi.Rabbin bir bildiği vardı herhalde.İnsanın sanrılarından kurtulması kolay değildir tabiki.Zamanın olgunlaşması İsa'nın geldiği zaman olabilir.
Bunlarda naçizane benim bilgilerim.Her bilgi güzel değildir.Herkesin gerçeği kendisine gerçektir.Herkesin doğrusu kendisine doğrudur.Çok bilen çok yanılır denir.Üstelik,ne kadar doğru-güzel bilgi olsada uygulayanın kalitesi sonucu belirler.Tıpkı bir ayna gibidir bilgiler.Aynı şey konuşulur ama biri gerçektir diğeri zahir.Biri yaşatır biri öldürür acaba hangisi hangisidir? Yol hangisidir ?
Bunca fikir karmaşasından bir ses yükseliyor "Yol,gerçek ve yaşam benim" diye
sevgilerimle esenlik yolunda başarılar dilerim
Celiskiler ve Sorular

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Celiskiler ve Sorular

08-11-11, 19:20
Fils de turc
benimde bir sorum olacak *******
Yönetim Notu: Ne yazıkki sorunuza cevap alamayacaksınız çünkü her sorunuz için SORU PANOSUnda yeni konu açmanız gerekiyor.
Celiskiler ve Sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
Celiskiler ve Sorular
Celiskiler ve Sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>