Cennetten arsa satmak-almak konusu
2719 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
EmmanuelB tarafından gönderildi.
Cennetten arsa satmak-almak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

29-05-09, 15:31
ramon1
Hristiyanlıkta cennetten arsa satma-alma olayı gerçekten var mıdır?
Esenlikler.
Yonetim Notu: Yoktur. Tarihte bunu yapmaya calismis kisiler vardir ancak bu o kisilerin kendi dusunceleridir,
hristiyanligin, Isa'nin, Kutsal Kitap'in ogretisi degildir.
Cennetten arsa satmak-almak
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

29-05-09, 17:04
Evanjelique
Belki henüz yüzlerce olmasa bile haddi hesabı sayısız şekilde Hristiyan inancını açıkça hedef alıp vuramayıp ve moderasyon sistemi dolayısıyla direkt tebliğ yapamayıp da,kuzu postuna bürünerek soruları masumane bir biçimde sorma alışkanlığından 'vazgeçemeyenler' ,artık lütfen bu ucuzca taktiklere bir son versinler..
Yok hristiyanlıkta cennetten arsa satılır mıymış da gibisinden tarih kitaplarının tozlu sayfalarından çıkartılan bir soruyu ben iyi niyetle bağdaştıramıyorum..
Müslümanlıktaki ''intihar bombacılığı'' kavramı ne kadar müslüman diniyle uyumluysa,Haçlı seferleri ve Endüljans gibi uygulamalar da Hristiyan inancıyla o derece ilintilidir..
Kişilerin ve kurumların kişisel çıkarları tüm bir inanç sistemine mal edilemez..
Bu sorduğunuz soruları aynı şekilde müslüman bir forumda 'Allah adına öldürmek,bomba patlatmak dinin şartı mıdır?' veya 'Pedofiliyi/sübyancılığı aklayan ayetler var mı?' 'Huriler ve nuriler vaad edilen cennet katında fuhuş caiz midir?' gibisinden sorun isterseniz..Alacağınız tepki ne olacaktır..
Artık müslümanlık ve hristiyanlığı mukayese eden konulardan da fenalık geldi,bunlar da açıkça tebliğ yapamamanın getirdiği ince ayak oyunlarıdır...
Hristiyanlığın diğer dinleri ve onların peygamberlerini kabul etmediğini soran yazıların forum yönetimince artık yayınlanmamasını talep ve rica ediyorum..Çünkü bu sorular adeta ''klonlanmış'' bir şekilde forumda yüzlerce adet yer işgal ediyor...Sevgili üyeler ve moderatörler tarafından tekrar tekrar kaale alınıp bu sorulara cevap yazılmasına rağmen,aynı sorular yeniden soruluyor..
Madem bu kadar merak ediyorsunuz,forumda daha önce yanıtlanmış konulardan açar öğrenirsiniz cevabını..Aynı soruları temcit pilavı gibi tekrar tekrar gündeme getirip de çevre kirliliğine yol açmazsınız..
Sevgilerimle
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-05-09, 17:14
barnabas
Esenlikler dilerim,
insanların inançlarının şahsi emeller için kullanılması tarihin her evresinde olmuştur, şu anda da yaşanıyordur, ileride de yaşanılması kaçınılmazdır... Bu sadece
hıristiyanlık tarihinde değil, bütün inanışların tarihinde olagelen bir durumdur... Örnek vermek gerekirse Kutsal Kitap öğretişinde İsa Mesih'e iman eden kişinin yargılanmayacağını söylerken, Araf adı altında insanların günahlarının cezasını yüzlerce yıl çekecekleri tarzında öğretişler de yayılmıştır ve ne yazık ki Kutsal Kitap öğretisini bu şahsi emellerine alet etmeye çalışan kişilerden öğrenen halk bu yalanlara inanmıştır... Bugün benzer yalanlar budizmde de söylenmektedir islamiyette de... Muskacılar, üfürükçüler, sözüm ona şeyhler her tarafta kol gezip insanların inançlarını yalan yanlış şeylerle sömürmektedirler... ve emin olarak söylüyorum ki cehalete, karanlığa bir ışık yakılmazsa sömürülmeye devam edilecektir... Bu yüzden aklıselim her imanlının görevi çevresine ışık saçmak, karanlıkları aydınlatmaya çalışmaktır, ne güzel söylemiş şair "Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa"...
Rab'in ışığında yaşamanız dileklerimle...
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-05-09, 17:15
perseus2k
|
|
Evanjelique
|
Belki henüz yüzlerce olmasa bile haddi hesabı sayısız şekilde Hristiyan inancını açıkça hedef alıp vuramayıp ve moderasyon sistemi dolayısıyla direkt tebliğ yapamayıp da,kuzu postuna bürünerek soruları masumane bir biçimde sorma alışkanlığından 'vazgeçemeyenler' ,artık lütfen bu ucuzca taktiklere bir son versinler..
Yok hristiyanlıkta cennetten arsa satılır mıymış da gibisinden tarih kitaplarının tozlu sayfalarından çıkartılan bir soruyu ben iyi niyetle bağdaştıramıyorum..
Müslümanlıktaki ''intihar bombacılığı'' kavramı ne kadar müslüman diniyle uyumluysa,Haçlı seferleri ve Endüljans gibi uygulamalar da Hristiyan inancıyla o derece ilintilidir..
Kişilerin ve kurumların kişisel çıkarları tüm bir inanç sistemine mal edilemez..
Bu sorduğunuz soruları aynı şekilde müslüman bir forumda 'Allah adına öldürmek,bomba patlatmak dinin şartı mıdır?' veya 'Pedofiliyi/sübyancılığı aklayan ayetler var mı?' 'Huriler ve nuriler vaad edilen cennet katında fuhuş caiz midir?' gibisinden sorun isterseniz..Alacağınız tepki ne olacaktır..
Artık müslümanlık ve hristiyanlığı mukayese eden konulardan da fenalık geldi,bunlar da açıkça tebliğ yapamamanın getirdiği ince ayak oyunlarıdır...
Hristiyanlığın diğer dinleri ve onların peygamberlerini kabul etmediğini soran yazıların forum yönetimince artık yayınlanmamasını talep ve rica ediyorum..Çünkü bu sorular adeta ''klonlanmış'' bir şekilde forumda yüzlerce adet yer işgal ediyor...Sevgili üyeler ve moderatörler tarafından tekrar tekrar kaale alınıp bu sorulara cevap yazılmasına rağmen,aynı sorular yeniden soruluyor..
Madem bu kadar merak ediyorsunuz,forumda daha önce yanıtlanmış konulardan açar öğrenirsiniz cevabını..Aynı soruları temcit pilavı gibi tekrar tekrar gündeme getirip de çevre kirliliğine yol açmazsınız..
Sevgilerimle
|
gerçekten haklısınız bu arkadaşlar yüzünden gerçekten amaçları öğrenmek olanlarda aynı kefeye giriyor.
kaldıkı müslümanlar arasında kişisel çıkarları için cennetten yer vadeden onlarca tarikat ve kişi mevcut.
Tanrı bize doğru yolu göstersin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-05-09, 17:16
barnabas
|
|
Evanjelique
|
Sevgilerimle
|
Tüm kalbimle katılıyorum kardeşim... Rab'in bereketinde kalınız...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Cennetten arsa satmak-almak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil