Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Çocuk Vaftizi konusu 2078 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj o3713o tarafından gönderildi. Çocuk Vaftizi İncilde kayıt olmamasına rahmen.Neden? kiliselerde çocuk vaftizi var? ve öğrenmek istediğim çocuk vaftizi yapmıyan kiliseler mevcutmu varsa isimlerini alabilirmiyim?........ Yönetim Notu: Birşeyin İncil'de yazmaması o şeyin yanlış olduğunu göstermez. Öncelikle vaftiz ve sonrasında çocuk vaftizi nedir bunu araştırmanızı öneriyoruz. Çocuk Vaftizi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Çocuk Vaftizi konusu 2078 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj o3713o tarafından gönderildi.

Çocuk Vaftizi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Çocuk Vaftizi hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-10-10, 15:22
Çocuk Vaftizi
o3713o

İncilde kayıt olmamasına rahmen.Neden? kiliselerde çocuk vaftizi var? ve öğrenmek istediğim çocuk vaftizi yapmıyan kiliseler mevcutmu varsa isimlerini alabilirmiyim?........

Yönetim Notu: Birşeyin İncil'de yazmaması o şeyin yanlış olduğunu göstermez. Öncelikle vaftiz ve sonrasında çocuk vaftizi nedir bunu araştırmanızı öneriyoruz.

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-10-10, 22:14
Çocuk Vaftizi
pcpc

Yanılmıyorsam sadece Anabaptistler belli bir yaştan sonra vaftiz gerçekleştiriyor.

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-10, 14:32
Çocuk Vaftizi
NCyril

o3713o
İncilde kayıt olmamasına rahmen.Neden? kiliselerde çocuk vaftizi var? ve öğrenmek istediğim çocuk vaftizi yapmıyan kiliseler mevcutmu varsa isimlerini alabilirmiyim?........

Yönetim Notu: Birşeyin İncil'de yazmaması o şeyin yanlış olduğunu göstermez. Öncelikle vaftiz ve sonrasında çocuk vaftizi nedir bunu araştırmanızı öneriyoruz.
İncil'de yok mu?...

Önce şu ayetleri inceleyelim:

"Petrus onlara şu karşılığı verdi: “Tövbe edin, her biriniz İsa Mesih`in adıyla vaftiz* olsun. Böylece günahlarınız bağışlanacak ve Kutsal Ruh armağanını alacaksınız.Bu vaat sizler, çocuklarınız, uzaktakilerin hepsi için, Tanrımız Rab`bin çağıracağı herkes için geçerlidir.”" Elçilerin İşleri 2:38-39

"Çünkü iman etmemiş koca karısı aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocası aracılığıyla kutsanır. Yoksa çocuklarınız murdar olurdu. Ama şimdi kutsaldırlar". 1. Korintliler 7:14

"Evet, bir de İstefanas`ın ev halkını vaftiz ettim; bunun dışında kimseyi vaftiz ettiğimi anımsamıyorum." 1. Korintliler 1:16

Ayrıca İbrahim çocuklarını sünnet ettirdi mi ettirmedi mi? Sünnet bebeklere uygulanan bir işlem değil miydi? Vaftiz de bizim için asıl Yeni Anlaşma işaretidir.

Bu arada, Anabaptist kiliseleri çocuk vaftizi yapmıyor. Ama çocuk vaftizi yapmayan başka Protestan kiliseleri de olabilir.

Yönetim Notu: Çoğu protestana göre verdiğiniz ayetler çocuk vaftizi yeterli değildir. Diğer taraftan aynı ayetlere dayanarak presbiteryen protestanlar çocuk vaftizi yaparlar.

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-10, 19:02
Çocuk Vaftizi
o3713o

pcpc
Yanılmıyorsam sadece Anabaptistler belli bir yaştan sonra vaftiz gerçekleştiriyor.
Slm doğrusu Anababtistler nedir bilmiyorum araştırıcam tşk

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-10-10, 19:12
Çocuk Vaftizi
o3713o

o3713o

Slm Kutsal kitabtan öğrenmek isterim bundan ötesi benim için Rabden değildir.Tşk Sevgiyle kalın

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi

Çocuk Vaftizi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Çocuk Vaftizi konusuna benzer konular;

Hristiyanlıkta Çocuk Yetiştirme Soru: Hristiyanlar çocuklarını nasıl terbiye etmelidir? Kutsal Kitap bu konuda ne der? Yanıt: Çocukları terbiye etmenin en iyi yolunu öğrenmek epey zor olabilir ama çok önemlidir. Bazıları, çocukların popolarına şaplak atma gibi fiziksel disiplinin (bedensel disiplinin) Kutsal Kitap’ın desteklediği tek yöntem olduğunu iddia eder. Diğerleri, ceza olarak kısa bir süre gruptan uzaklaştırma ve fiziksel disiplin içermeyen diğer cezaların çok daha etkili olduğunda ısrar eder. Kutsal Kitap bu konuda ne der? Kutsal Kitap fiziksel disiplinin, uygun, yararlı ve gerekli olduğunu öğretir. Yanlış anlamayın, hiçbir şekilde çocuklara kötü muamele edilmesini savunmuyoruz. Bir çocuk hiçbir zaman kendisine fiziksel bir zarar verilecek derecede fiziksel olarak disiplin edilmemelidir. Ancak, Kutsal...

Her Yil Öldürülen 43 000 000 Cocuk Filimdeki annesinin son anda aldirmaktaktan vazgectigi çocuktur. Dunyadaki 43 000 000 cocuk bu sansa sahip degil. http://fr.gloria.tv/?media=205065

Cocuk Aldirmak Bir Cinayettir. http://fr.gloria.tv/?media=155281

Tanrı'ya Adanan Çocuk Sevgili kardeşlerim, daha önce Tevratta kurallarını okuduğum ancak şu anda yeterli bilgiyi edinemediğim bir konuda sizden yardım istiyorum. Tevrata göre -yanlış hatırlamıyorsam - doğacak olan çocuğumuzu Tanrıya adadığımız takdirde bir kurban almamız gerekiyor.Fakat bu kurban etinin yenmesiyle ilgili kurallarda bilgi eksiğim var.Arama motorunda her ne kadar yeniden ayetleri bulmaya çalışsamda malesef uygun cümleleri bir türlü bulamadım.Bu konuda ayetlerle birlikte detaylı bir bilgi sunabilirseniz çok sevinirim.Ve bu vesile ile yeniden okumam gerektiğini düşündüğüm Tevratı anlama ve İncil ayetleri gibi aklımda yer etme konusunda Tanrının bana destek vermesi için dua ederseniz minnettar kalırım.

''İstek vaftizi'' ve ''Kan vaftizi'' ne demektir? Latince ''Baptismus Flaminis'' olarak bilinen 'İstek' vaftizi;Roma Katolik Kilisesi öğretisine göre ,Hristiyan olmak için iman etmiş ama kiliseye giriş sakramenti olan su vaftizini alamadan ölmüş,vefat etmiş kişilerin ,eğer gerçekten büyük bir ruhla ve coşkuyla Hristiyanlığı benimsiyorlarsa;ölümlerinde dahi, bu kişilerin vaftizin sağladığı ruhsal yenilenme ve günahların affından yararlanabilmeleridir. Katekümenlik eğitimine başlamış ama vaftiz olmadan ölmüş birine, Katolik usüllerine göre Hristiyan cenazesi düzenlenir. http://www.romancatholicism.org/trent-baptism_files/image001.jpg Katolik Kilisesi öğretisine göre ''Kurtuluş için vaftiz şarttır.'' (Kaynak:Roma Katolik Kilisesi Kateşizmi) ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih