çok arada kaldım, mutlu değilim

çok arada kaldım, mutlu değilim hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : çok arada kaldım, mutlu değilim konusu 1487 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj Burak Nejat tarafından gönderildi. çok arada kaldım, mutlu değilim Türkiye'de doğduğum için normal olarak aile yetiştirilmesi ile müslüman olmuşuz,kimse bize bunu istiyor musun diye sormadı?inanın bütün dini kitapları okudum ve islamla kendimi hiç huzurlu hissetmiyorum.Kendimi dinsiz gibi hissediyorum.Ama dün akşam İncili okduğum zaman kendimi rahat hissettim ve en sonunda ağladım sizce ne yapmayalım? çevre baskısı beni çok korkutuyor,bunu insanlardan gizelemeli miyim?Ve hangi dini seçmeliyim. çok arada kaldım, mutlu değilim

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

çok arada kaldım, mutlu değilim konusu 1487 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj Burak Nejat tarafından gönderildi.

çok arada kaldım, mutlu değilim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

çok arada kaldım, mutlu değilim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 13:23
lostsoul

Türkiye'de doğduğum için normal olarak aile yetiştirilmesi ile müslüman olmuşuz,kimse bize bunu istiyor musun diye sormadı?inanın bütün dini kitapları okudum ve islamla kendimi hiç huzurlu hissetmiyorum.Kendimi dinsiz gibi hissediyorum.Ama dün akşam İncili okduğum zaman kendimi rahat hissettim ve en sonunda ağladım sizce ne yapmayalım? çevre baskısı beni çok korkutuyor,bunu insanlardan gizelemeli miyim?Ve hangi dini seçmeliyim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / çok arada kaldım, mutlu değilim

çok arada kaldım, mutlu değilim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 14:23
b_06

lostsoul
Türkiye'de doğduğum için normal olarak aile yetiştirilmesi ile müslüman olmuşuz,kimse bize bunu istiyor musun diye sormadı?inanın bütün dini kitapları okudum ve islamla kendimi hiç huzurlu hissetmiyorum.Kendimi dinsiz gibi hissediyorum.Ama dün akşam İncili okduğum zaman kendimi rahat hissettim ve en sonunda ağladım sizce ne yapmayalım? çevre baskısı beni çok korkutuyor,bunu insanlardan gizelemeli miyim?Ve hangi dini seçmeliyim.

Hangi dini seçeceğini sormanızı açıkcası yanlış buluyorum,çünkü buna sadece ve sadece siz karar verebilirsiniz.Kıyafet seçmiyorsunuz,din seçiyorsunuz o yüzden kendiniz karar vermelisiniz.
Belki yaşım sizden çok küçük ama sadece şunu belirtmek isterim çevre baskısından korkmayın.Aksine bu size sevinç,neşe vermeli.Böyle baskılar hissettiğiniz anda aklınıza hemen şu ayet gelmeli; Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek. Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. (Matta 10:22) Esenlikler.

çok arada kaldım, mutlu değilim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 14:33
Lamb of GOD

lostsoul
Bize göre hristiyanlığı seçmelisin ama en önemlisi senin seçimin.Yani kendini nerde rahat hissediyorsan orda olman.Hiç bir zaman istemediğin bir yerde olmamanı tavsiye ederim.En önemlisi kimsenin seni etkilemesine izin verme.Sadece söylediklerini tart ve araştır.

Çevre baskısı benide korkutuyordu ancak cesaretle düşüncelerimin arkasında durdukça çevre baskısı diye bir şey kalmadı ve normal hayatıma devam etmeye başladım.Tanrı YEHOVA seninle oldukça her zaman deneneceksin ve korkutulacaksın.Bunlar seni denemek için Tanrı'nın gönderdiği şeyler.Bu yüzden sakın yılma.

Kutsal Uyanış diye bir video izlemiştim.Bir konuşmacı aynen şunu söylemişti"Boş din ve tanrı arayışlarını bırakıp İsa'ya gelin.".Yani bir hristiyan olarak sana tek önerim bu sözlerdir.

Ayrıca hangi dini seçmeliyim diye sorman biraz garip geldi bana.Çünkü biz karar veremeyiz hangi dini seçeceğini buna ancak sen karar verebilirsin çünkü bu senin hayatın.Ancak şunuda söyliyim.Hristiyanlığa karar verirsen senin hayatın artık senin olmayacak,bedenin ve ruhun İsa'da olacak ve İsa'da sende olacak.Sen Kutsal Ruh'ta yaşayacaksın ve Kutsal Ruh'ta sende yaşayacak.

Çok araştır ve çok oku.Çünkü din insan hayatının temelidir.

çok arada kaldım, mutlu değilim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 15:01
melody

Merhaba sevgili kardesim,
Oncelikle sana sunu soylemek isterim ki ''hangi dini secsem'' diye bir sey yoktur aslinda. Cunku kalbindir sana yol gosteren okuduklarindan once. Kendini Islam dininde huzursuz hissetmeni anlayabiliyorum, suphelerin olabilir, eger Incil'I okdugunda kendini rahatlamis hissediyorsan Rabbimiz Isa Mesih sana cagrida bulunmus olmali. Aglamak yerine kendini dunyanin en mutlu insani gibi hissetmelisin kardesim. Arada kalma durumunu kafandan sil at, kalbinin sesini dinle ve dua et. Kendini Incil okdugunda mutlu hissediyorsan, oku arastir. Eger bir sey sormak istersen, her zaman cevaplamaya hazirim. Tanrim seni kutsasin ve korusun.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeLove the Lord your God with all your passion and prayer and intelligence. Love others as well as you love yourself. - Jesus Christmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

çok arada kaldım, mutlu değilim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-09-11, 15:07
Berchka

İnancını insanlardan gizlemek ileride seni daha da üzecektir. Rab İsa Mesih'i gerçekten yürekten kabul ediyorsan bunu insanlardan gizlememelisin.İncili okudum diyorsun zaten orada da anlayabileceğin gibi tüm elçiler ne şartlarda olursa olsunlar tanrının sözünü,müjdeyi duyurmak için nice zorluklardan geçmişlerdir okudukça sindirmen daha kolay olacaktır. Günümüz Türkiyesinde çok fazla olmasa da hala kalmış olan bir dini özgürlük mevcut. Her kişi neye inanıyorsa o inancın gerekliliklerine göre yaşayabilir. Önemli olan iç huzur bence. Kendim adına konuşuyorum Rabbimizin yolunu seçtiğim günden buyana iç huzurum anlatılmaz derede arttı. Ve inancımı kimseden saklama gereği duymuyorum. İnancımdan dolayı benimle görüşmek istemeyen olursa görüşmesin önemli değil bu benim değil onun cehaletidir. Ve yine karşıma çıkan her zıt soru ve görüş ne olursa olsun hepsine elimden geldiğince onlara doğru yolu gösterebilmek adına uzun uzun bilgilendirmelerde bulnunabiliyorum.
Bunlar benim naçizane görüşlerim. Senin bence ilk yapman gereken kendi iç sesini dinlemek,gerçek her zaman kisinin kendisindedir. Yeterki görebilsin.

Rabbimizin ışığı üzerinde olsun kardeşim.

Sevgiler

çok arada kaldım, mutlu değilim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

çok arada kaldım, mutlu değilim konusuna benzer konular;

Tanrımız kıskanç bir tanrımıdır, yeni ahitle esenlik tanrısımıdır, ikisi bir arada mıdır ? Esenlikler olsun Arkadaşım "tanrı değişmez" diyor Ben ise: "baktı insanoğlu kusurlu yaratılmış ve ilahi kurtuluş planını devreye soktu.Bu plan insan yaratılmadan önce vardı ve tanrı eski ahitte kıskançdı ancak İsa ile birlikte esenlik tanrısı,sevgi oldu." diyorum Herkesi sevmemizi istiyen,herkesi seven,kimsenin mahvolmasını istemeyen,her halikarda bize el uzatan,çözümler sunan el onun elidir; tanrımızda kıskançlık bulunmaz diyorum. Yoksa tanrının kıskançlığı da bir sevgi göstergesimi ? Kıskançsa,neye karşı kıskanır,neye dikkat etmemiz gerekir ?

Kararsız kaldım... Merhaba kardeşlerim. "İmanımı eşime açıkladım" başlıklı konumda biraz işyerimden bahsetmiştim; patronlarımın islami cemaat ileri gelenlerinden olduğunu ve benim gibi yönetici kadrosunda olan iş arkadaşlarımında beş vakit namazlı olduklarını söylemiştim. Bunların içinde bir ustabaşı var ki; sakal göğsüne kadar, kafasında takke, burada değil ama dışarıda cübbeli, yani ileri derece müslüman diye tabir edebilirim. Bu insana, onun üstü sayılan kişiler tarafından bile büyük saygı gösteriliyor. Onun ardında namaza duruyorlar. O üstü olan birisinden rahatlıkla kendisine hizmet etmesini isteyebiliyor. İş harici bir hizmet; mesela bana çay ver diyebiliyor. Zaten bildiğim kadarıyla böyle cemaat dahili insanlar bağlı oldukları kişinin hizmetine bakıyorlarmış. Ondan izinsiz hareket...

Mutlu Yaşam Mutlu Yaşam İçim On Kural 1-Kendinizden başkalarına bir şeyler verin ( Karşılığını beklemeden ) 2- Şefkat gösterin ( Ve de onu unutun ) 3- Yaşlılarla biraz zaman geçirin ( Deneyimleri ,paha biçilmez rehberlik olabiliyor.) 4- Bir bebeği dikkatlice inceleyin (Ne mucize ! ) 5- Sık sık kahkahayla gülün ( Bu, yaşamın yağlayıcı maddesidir .) 6- Şükranlarınızı bildirin. (Bir günde bin kere olsa bile;yeterli değildir.) 7- Dua edin ( Yoksa yolu kaybedeceksiniz .) 8- Çalışın ( Güç ve dinçlilikle )

O kadar da kötü biri değilim? O kadar da kötü biri değilim. Kendinizi iyi veya kötü hissetmeniz gerçek sorun değildir. Kutsal Kitap herkesin günah işlediğini söyler (Romalılar 3:23). Eğer iyi veya kötü herkes günah işlediyse, o zaman herkes Tanrı’nın yargısı altında acı çekecektir. Tanrı çok iyi bir kişiyi aramıyor; tamamen günahsız birini arıyor. Ama O sizin günahsız olamayacağınızı biliyor. Bu yüzden Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun (Yuhanna 3:16). Kutsal Kitap bizim iyi işlerimizin Tanrı’nın karşısında kirli bir adet bezi gibi olduğunu söyler (Yeşaya 64:6). Bizim iyi işler yapmayı bırakmamız gerektiğini söylemez, fakat ne yaparsak yapalım yeterli derece iyilik yapamayacağımızı söyler (Romalılar...

Günahlı değilim ? Günahlı değilim. Mükemmel olduğunuzu mu söylüyorsunuz? Eğer mükemmelseniz, o zaman benim şu ana dek karşılaştığım ilk mükemmel kişisiniz. Tanrı’nın yasasını/kurallarını hiç çiğnemediniz mi? Hiç yalan söylediniz mi, birini dolandırdınız mı veya birşey çaldınız mı? Eğer bunlardan birini bile yaptıysanız, öyle düşünmeseniz bile, o zaman siz günahkarsınız. Tanrı’nın yasaları ceza içerir (cezasız bir yasa sadece bir slogan durumundadır). Bir günahkar olarak, Tanrı’dan ayrı kaldınız (Yeşaya 59:2). Bununla birlikte, Tanrı sizi kendisinden ayrı kalmanızı istemeyecek kadar çok seviyor. Bunun için İsa’yı günahlarınızın cezasını ödemek için gönderdi (1. Yuhanna 4:10). Böylece, günahlarınızın bağışlanacağı tek yol olan İsa’ya ve kendisini sizin günahlarınız uğruna kurban olarak...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih