din değişir mi? konusu
1192 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
ebu nicolas tarafından gönderildi.
din değişir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

29-11-11, 12:19
despin
Sevgili arkadaşlar ben gerçekten
Hıristiyanlığa ilgi duyuyor ve İsa'yı çok seviyorum. Kiliselerde duyduğum huzuru hiç bir yerde duymadım. Zaman zaman kafamı kurcalayan soruları
Hıristiyan arkadaşlara soruyorum. Bu sorular tamamen samimi sorular. Belki soru sormayı bilmediğimden belki de dini bilmediğimden
Hıristiyan arkadaşlar sinirlenebiliyor. Kendi yolunu çizenlere ne mutlu. Yıllarca müslüman tolumda müslüman gibi yaşadıktan onra bazı şeyleri değiştirmek çok zor. Din değişirmi bence değişmez sen değişirsin. Senin dine olan yaklaşmın ve algıların değişir. Ben gerçekten
Hıristiyanları çok seviyorum tanıdığım bütün
hıristiyanlar son derece nazik ve mesafeli kişiler. Gittiğim kiliselerde kimse beni kovmadı, mesafeli davrandı ve propoganda yapıp beni etkilemeye çalışmadı. Bu benim hoşuma gitti. Keni yolumu bulmak ve gerçek
hıristiyanlarla sohbet etmek isterdim forum kurallarına göre bu mümkünmü onuda bilmiyorum. Anlayamadığım bazı konular var. Sorduğum sorular samimi ve öğrenmeye yönelik. Yoksa siz
hıristiyanları kızdırmak değil amacım. İnsan arada kalınca çok zorlanıyor ve bunalıma giriyor umarım herkes kurtulur
din değişir mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
din değişir mi?

29-11-11, 14:53
sıfır_derece
sayın despin; eger tüm benlıgınızle bır inanca baglıysanız (semavi dın olabılır,ya da ataist olabılırsınız,veya cok tanrılı olun) vazgecmenız aldıgınız egıtıme gore yasadıgınız sosyal cevreye ve konuma gore sekıllenıyor ztn. vazgecen gecer vazgecmeyende gecmez kımsede değiştiremez zorla ztn. ama bunlar dogruyu ya da yanlışıda asla gostermez,yanı net bır gosterge degıldır..Bir şaman için şamanizm dogrudur,bır ataıst için tanrıyı yok saymak mantıklıdır....ama değiştirmekisteyen dogruyu aramayı kafasına koyan kişilerde var.kendısı değiştikce acıldıkca ve aydınlandıkca dini yoksa secebılır, yada baglı oldugu inancın zayıflıgına ıkna olursa yıne baska bır dine gecebılır.istedıgı rahat ettıgı inanc sıstemınde yerını almalıdır ztn....yok mutluysa eger dogrusuna yanlısına bakmamalı değişmemelı derım....
saygılar
din değişir mi?

'' Dünya tek gündür,o'da bugündür''

FORUMA ÜYE OLUN! /
din değişir mi?

29-11-11, 16:14
melkem
Sevgili kardesim;
Dünyada degismeyen hic bir sey yok gibi. Dini inancta bunun icine girmektedir. Din degismez diye bir sey olamaz. Müslümanken
hristiyan olan birinin hala müslüman olarak anilmasi ayri bir seydir kisinin kendisini hala müslüman olarak bilmesi ve buna göre hareket etmesi ayri bir seydir. Bu kendini kandirmaktir. Bir insan ögretmenken demircilik yapabilir. Marangoz olabilir ama ögretmen mesleginde kalir. Fakat din öyle degildir. Ne bir meslektir nede bir takimdir.
Her türlü soruyu hakaret haric bu forumda paylasabilirsiniz? Fakat bilmiyormus gibi soru sorup sonra ahkam kesip kendi teolojilerini anlatmaya ve dikte etmeye calisanlar oluyor.
forumda özel olarak paylasmak istedigini burda herkese acik bir sekilde sorarsan daha cok kisiden cevap alabilirsin ve herkes görüp kafasindaki soruya cevap bulabilir.
esenlikler dilerim.
din değişir mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
din değişir mi?

30-11-11, 01:07
datatip
Kolay değil,bambaşka bir dünyaya adım atılıyor.Ben bocaladım,kendi bildiklerimle yeni bilgileri buluşturmakta zorlandım,korkularla sarmalandım ama en sonunda çok rahatladım.
Bu aşamada bu forum hep yanımdaydı,absürb yazılarım oldu,halende olmakta ve kendi bildiklerimi dikte etmeyede çalıştım,bunlar hep çırpınışlardı ama hiç aşağılanmadım ve yöneticiler,adminler hep yol gösterici oldu.
Teşekkür ediyorum
din değişir mi?

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
din değişir mi?

30-11-11, 14:09
ebu nicolas
Yönetim Notu: Sevgili müslüman üyemiz Forum Kuralları'nı okuyunuz.
din değişir mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
din değişir mi?
din değişir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil