Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Din değiştirme fikrim konusu 4570 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj Hisus Krisdos tarafından gönderildi. Din değiştirme fikrim Merhaba ben 15 yaşındayım Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda. ancak emin değilim. Kendi dinimin de elbet bir çok güzelliği var. Belki yanlış yapıyorum ama bazı şeyleri de görmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Din değiştirme fikrim

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Din değiştirme fikrim konusu 4570 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj Hisus Krisdos tarafından gönderildi.

Din değiştirme fikrim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Din değiştirme fikrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-12, 04:17
Din değiştirme fikrim
kullanıcı215

Merhaba ben 15 yaşındayım Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda. ancak emin değilim. Kendi dinimin de elbet bir çok güzelliği var. Belki yanlış yapıyorum ama bazı şeyleri de görmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-12, 12:56
Din değiştirme fikrim
esenlik26

merhaba kardeşim.

bende 16 yaşındayım . yakın zamanda hristiyan oldum.

fakat din değiştirmek istiyorum deyipte hemen din değiştirmek olmaz.

misal ben : 1 yıl kadar araştırma yaptım , eski anlaşma ve yeni anlaşmayı okudum . iyice düşündüm karar verdim.

hristiyan olmayı din değiştirmek diye algılama. hristiyan olmak kendini mesihin yoluna adamaktır.

öncelikle bu sitede sana faydalı olacak bir sürü şey var onları oku daha sonra karar verirsin kardeşim.

esenlikler ... :)

Din değiştirme fikrim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye11-Benim uğruma size hakaret ettikleri ve zulmettikleri ve yalan yere size karşı her türlü kötü söz söyledikleri zaman size ne mutlu!

- Matthew-5/11
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-12, 15:47
Din değiştirme fikrim
adele

kullanıcı215
Merhaba ben 15 yaşındayım Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda. ancak emin değilim. Kendi dinimin de elbet bir çok güzelliği var. Belki yanlış yapıyorum ama bazı şeyleri de görmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba,üzgünüm ama ben anlayamadım "Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda."ne demek?

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-12, 16:06
Din değiştirme fikrim
Rab İyidir

Hristiyanlık bir din değilki sevgili kardeşim.Lütfen "başkalarının nasıl yaşadığını merak ediyorum" gibi bir nedenle Mesih İsayı hayatına davet etme,eminin bu tanrıyı çok rahatsız eder.Çünkü Hristiyan olmak bir futbol takımı veya bir forma değiştirmek gibi birşey değildir.Bence biraz büyümeyi bekle,Rab Mesih İsayıda hayatına başka insanların nasıl yaşadıklarını merak ettiğinden değil,onun sevgisini tatmak istediğin için ve kurtulmak istediğin için davet et.

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-12, 17:10
Din değiştirme fikrim
FormerlySaul

Kardeşim yaşın henüz çok genç ve ne istediğini çok bilecek bir yaş değil bu. Şevkini kırmak istemem ama başka insanların nasıl yaşadığını din değiştirerek değil okuyarak ve görerek öğrenirsin. Örneğin bir Tolstoy veya Dosteyevski okursan o dönemin Rusları nasıl yaşıyordu bayağı bir fikrin olur. Dünya ve Türk edebiyatı eserlerini oku ordan "diğer insanlar" nasıl yaşıyor engin bilgiler edinirsin.

Tanrı ve bizle ilgili planı için Kutsal kitap (Tevrat-zebur-incil) ve Kuran'ı(bizce bir geçerliliği olmasada) oku ne diyorlar bir öğren. Bize soracak olsan zaten "gerçek" belli. Ama "din değiştirme" olayı biraz kulağa hafif geliyor.

Burda hiç birimiz "din değiştir"medik. Mesih bizi çağırdı bizde bu çağrıya cevap verdik kendi çabamızla olan birşey değildi veya filmlerde gördüğümüz şeye özenerek vs.

Bol bol oku kardeşim, okumak için en güzel yaştasın. Yapman gereken bu. Bol bol oku, diğer insanlarla ve benimle konuşup bir fikrin olmasın. Ülkemizdeki ve dünyadaki en kötü şey budur kardeşim "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" önce oku ve iyice bil. O zaman bize soracağın sorular çok farklı olur. Birde Hristiyanlığı Hristiyan kaynağından , İslamı İslam kaynağından oku. Gelip burda bize İslamı veya İslami bir sitede hristiyanlığı araştırma.

Bizle ilgili bilgileri bu sitede bol bol bulabilirsin. "Oku , oku gözüm çıktı abi yahu" dersen incil.tv deki filmleri izle :) Özellikle İsa Mesih'i.

Sevgiler.

Din değiştirme fikrim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Din değiştirme fikrim

Din değiştirme fikrim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Din değiştirme fikrim konusuna benzer konular;

İsim Sildirme (ekleme veya değiştirme değil) Arkadaşlar hepinize selamlarımı iletiyorum öncelikle.İsmim **** **** ***** .Ön ismim İslam peygamberinin adlarından biri ve ben artık Hristiyanlıktan sonraki yeni hayatımda ön ismimin bulunlasını istemiyorum.Ayrıca kimliğimde din hanesinde Hristiyan'da yazıyor. Bu ismi nasıl sildirebilirim veya böyle bir imkanım varmı ? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Yönetim Notu: Kimlik bilgileriniz, güvenliğiniz nedeniyle sansürlenmiştir.

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) Bir çok kişiden zamanla aynı sorular geldiği için bu başlıkta tek bir cevap olarak herşeyi anlatmanın yararlı olacağını düşündüm. Yapılması gereken işlemler herkes için aynıdır, kişiye göre farklılık göstermemektedir. Nüfus cüzdanınızdaki din hanesi kısmını değiştirmek için öncelikle bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünüzü nüfus cüzdanınızın arkasındaki mühür kısmından öğrenebilirsiniz. Nüfus müdürlüğünüze gitmeden önce ikamet ettiğiniz bölgenin muhtarına uğramalısınız. Muhtarınıza nüfus cüzdanı değişimi için gerekli tüm belgeleri almak istediğinizi belirttiğinizde size hepsini sağlayacaktır. Muhtarlıkta size 4 adet vesikalık fotoğraf lazım olacaktır. Bunun dışında 4 fotoğraf da nüfus müdürlüğünde sizden istenecektir....

Tanrının görünümleri fikrim acaba doğru mu? Hristiyanlığı benimsememin ilk günlerinde bir kardeşim bana sormuştu:"Üçlübirliği nasıl yorumluyorsun" diye. Bende Tanrı isterse üç görünümde olur isterse bin görünümde olur isterse toplanır tek görümde olur demiştim. Halen kafamda bir soru var.Acaba Hristiyanlık açısından doğru bir yorummu diye.Çünkü halen aynı düşünüyorum. Yönetim Notu: Üçlü Birlik; Tanrı'nın gizemli özüne dair bir konudur. Bu konuda "athanasian iman açıklaması"nı sitedeki TEMEL ÖĞRETİLER bölümünden okumanızı tavsiye ediyoruz.

Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Dosya ektedir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih