Dinler hakkında

Dinler hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Dinler hakkında konusu 358 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj jerycrimes tarafından gönderildi. Dinler hakkında Öncelikle selamlar üstadlar... Sizlere iki sorum olacak, sadece bilgilendirilmek istiyorum. Birinci sorum : Dinlere neden ihtiyaç duyuldu ? İkinci sorum ise İncil varken neden başka kitaplar gönderildi ? Saygılar üstadlar... Dinler hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Dinler hakkında konusu 358 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj jerycrimes tarafından gönderildi.

Dinler hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Dinler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-10, 02:05
Dinler hakkında
jerycrimes

Öncelikle selamlar üstadlar... Sizlere iki sorum olacak, sadece bilgilendirilmek istiyorum. Birinci sorum : Dinlere neden ihtiyaç duyuldu ? İkinci sorum ise İncil varken neden başka kitaplar gönderildi ? Saygılar üstadlar...

Dinler hakkında

Dinler hakkında

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Dinler hakkında

Dinler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-10, 15:44
Dinler hakkında
bora_kanber

Kendi goruslerimi belirtiyorum:

1) Dinlere ihtiyac duyulmadi. Insanoglunun varolusundan beri Tanri ile olan iliskisinin dogal bir sonucu olarak dinler olustu. Daha ilk insan (her kimse) ile din varoldu, sonradan ortaya cikmadi.

2) Incil gonderilmedi. Kutsal kitabin tanri tarafindan gonderildigi inanci yalnizca muslumanlara ait bir inanctir. Incil Isa'nin dogrudan ogrencilerinin Isa'nin yapip ettikleri hakkinda yazdiklarinin ve cesitli havarilerin yazdiklari mektuplarin bir toplamidir. Insanlar tarafindan yazilmistir yani. Tabii, Kutsal Ruh'un kilavuzlugunda yazilmistir.

Ayrica "baska kitaplar gonderildi" derken Kuran'in Tanri tarafindan gonderildigini varsayip idda ediyorsunuz ustu kapali olarak - hayir, boyle bir sey yok! Kuran Tanri gonderisi falan degildir. Tanri bir tek oglunu gondermistir dunyaya bizim aramiza, kitap falan gondermemistir.

Dinler hakkında

Dinler hakkında

Dinler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-11-10, 21:50
Dinler hakkında
jerycrimes

Teşekkür ediyorum cevabınız için. "Gönderildi" derken kastım yani neden yazılmaya ihtiyaç duyulduğuydu. Yanlış anlamayın.

Dinler hakkında

Dinler hakkında

Dinler hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Dinler hakkında konusuna benzer konular;

Dinler Demokrasiyi Reddeder mi? Değişik bir tartışma açmak istedim... Bir forumda buna benzer bir tartışmayı okudum... ( Forumun adını burada söylemek istemiyorum )... Sizce dinler demokrasiyi reddedermi?

Papa: Gerçek anlamda dinler arası diyalog mümkün değildir Papa: Gerçek anlamda dinler arası diyalog mümkün değildir Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus, dinler arası diyaloğun gerçek anlamda mümkün olamayacağını, ancak kültürler arası diyalogdan söz edilebileceğini belirtti. 16. Benediktus, İtalya’nın eski Senato Başkanı Marcello Pera’nın yeni kitabıyla ilgili yazdığı mektupta, dinler arası diyaloğun "kişinin kendi inancını parantez içine alması" anlamına geleceğini savunarak, "Dar anlamda dinler arası diyalog mümkün değildir" görüşünü dile getirdi. Papa, Pera’nın iki gün sonra piyasaya çıkacak "Perche Dobbiamo Dirci Cristiani" (Hristiyan Olduğumuzu Neden Söylemeliyiz) başlıklı yeni kitabıyla ilgili yazdığı mektupta ilginç görüşleriyle dikkati çekti. Pera’nın kitabında önsöz olarak da yer alacak mektubun metni, bugün...

Johannes Brosseder: Dinler Arası Diyaloğun Olanakları ve Modelleri http://www.konrad.org.tr/index.php?id=714<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=baslik>Türkiye ve Avrupa'da İslam, Devlet ve Modern Toplum Dinler Arası Diyaloğun Olanakları ve Modelleri </TD></TR></TBODY></TABLE> Johannes BROSSEDER Köln Üniversitesi Tarihsel gelişimi Hristiyanlık iki bin yıllık tarihi boyunca diğer dinlerle çok çeşitli şekillerde mücadele etmiştir. Hristiyanlık kendi kendine gelişmemiştir, aksine başlangıcını Yahudiliğe borçludur. İsrail’in Mukaddes Kitapları, Yahudi Hristiyanları olan ilk Hristiyanların dini dil okullarıydı. Bunlar Yahudi tarikatı olarak Yahudiliğin içinde radikal bir azınlıktı. Bu azınlığın Yahudi çoğunlukla yaptığı mücadeleler 4. yy.ın sonuna doğru üç Kuzey Afrika sinodu ve bir Roma sinodu halinde...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih