Dua Tanrı ile iletişim midir?

Dua Tanrı ile iletişim midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Dua Tanrı ile iletişim midir? konusu 1278 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi. Dua Tanrı ile iletişim midir? Ben dua ederim ama bir türlü gerçekleşmez. Yada çok ileri zamanlarda sorunum hal olur. Bunu dua'ya bağlamak doğru mudur? Dua ettim oldu. Ama 2 sene sonra. Dua da hız çabukluk veya acileyet nedir? Bizim için acil olan, Tanrı için acil değil midir.? Ben örneğin; ekonomik zorluklardan kurtulmak için aylardır dua ediyorum. Çalıştığım halde ek iş arıyorum. Benim için acil olan Tanrı için nasıl acil olur.? Yönetim Notu: Lütfen sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, Dua ve Şükür konuları bölümü dua ve şükürlerinizi forum üyelerine duyurmak içindir. Konunuz sadece tek seferlik olmak üzere Soru Panosu'na kaydırılmıştır. Dua Tanrı ile iletişim midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Dua Tanrı ile iletişim midir? konusu 1278 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi.

Dua Tanrı ile iletişim midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Dua Tanrı ile iletişim midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-05-10, 14:31
bakırköy74

Ben dua ederim ama bir türlü gerçekleşmez. Yada çok ileri zamanlarda sorunum hal olur. Bunu dua'ya bağlamak doğru mudur? Dua ettim oldu. Ama 2 sene sonra. Dua da hız çabukluk veya acileyet nedir? Bizim için acil olan, Tanrı için acil değil midir.? Ben örneğin; ekonomik zorluklardan kurtulmak için aylardır dua ediyorum. Çalıştığım halde ek iş arıyorum. Benim için acil olan Tanrı için nasıl acil olur.?

Yönetim Notu: Lütfen sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, Dua ve Şükür konuları bölümü dua ve şükürlerinizi forum üyelerine duyurmak içindir. Konunuz sadece tek seferlik olmak üzere Soru Panosu'na kaydırılmıştır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Dua Tanrı ile iletişim midir?

Dua Tanrı ile iletişim midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-12, 19:52
Yigit_97

İncilde herkesin, kıt imanlılıktan, tam inanmamaktan (duaların olacağına inanmak gibi) bazı durumlara düştüğü görülür. Bence ettiğiniz duaların hemen olacağına daha çok inanmalısınız...

Dua Tanrı ile iletişim midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-01-12, 16:33
Furkan Emre

bakırköy74
Ben dua ederim ama bir türlü gerçekleşmez. Yada çok ileri zamanlarda sorunum hal olur. Bunu dua'ya bağlamak doğru mudur? Dua ettim oldu. Ama 2 sene sonra. Dua da hız çabukluk veya acileyet nedir? Bizim için acil olan, Tanrı için acil değil midir.? Ben örneğin; ekonomik zorluklardan kurtulmak için aylardır dua ediyorum. Çalıştığım halde ek iş arıyorum. Benim için acil olan Tanrı için nasıl acil olur.?

Yönetim Notu: Lütfen sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, Dua ve Şükür konuları bölümü dua ve şükürlerinizi forum üyelerine duyurmak içindir. Konunuz sadece tek seferlik olmak üzere Soru Panosu'na kaydırılmıştır.

Ekonomik zorluklardan kurtulmak için dua ediyorsunuz tamam ama Tanrı size bu konuda nasıl bir yardım edebilir ? Bunu hiç düşündünüz mü sonuçta size gökten para yağdıracak hali yok , bence olabilitesi daha yüksek dualar edin mesela daha iyi bir iş veya zam yapılması veya da karşınıza daha güzel fırsatlar çıkması gibi . Esenlikler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Dua Tanrı ile iletişim midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-01-12, 17:16
Saygın95

bakırköy74

Bazı dualar vardır içten gelir, bazı dualar vardır alışkanlıktır.Bu yüzden nasıl ve neden dua ettiğinizi değil, içten gelerekmi dua ettiğinizi kendinize sorun.Çünkü Tanrı gösteriş veya alışkanlık için, uzun uzun dua edenleri sevmez.

İncil'de putperestler gibi aynı şeyi tekrarlayarak dua etmeyin der.Duanız doğal, içten geldiği gibi ve öz olmalıdır.Gösterişten uzak olmalı ve içten gelmelidir.

Bütün sorunlarınızdan kurtulmanız için Tanrı İsa Mesih yardımcın olsun.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeMulti sunt vocati, pauci vero electi.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Dua Tanrı ile iletişim midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-01-12, 17:48
FormerlySaul

Merhabalar,

Görüyoruyom ki müslümansınız. Ama İsa Mesih'in Rabliği konusunda "bilmiyorum" demişsiniz. Dualarım sizinle olucak. Umarım "bilirsiniz" ve Rab sizi kendine çeker.

Sorunuza gelince; dua bizim için ruhumuzun Tanrıya yükselmesidir. Tanrının isteğine uygun dileklerimizi Tanrıdan istemektir. Tanrı bizi kendisini arulama ve ona duyduğumuz açlık ile yaratmıştır. Dolayısı ile hepimiz dua etmeye açız. Dua etmek Tanrı'ya ısrarla "lütfen lütfen lütfen " demek değildir kardeşim.

İsa Mesih bize dua etmeyi şöyle öğretti, aşağıdakini bir şablon olarak kullanmamız dua sırasında çok önemlidir (parantez içleri yorumumdur);

Göklerdeki Pederimiz. (Tanrıya sesleniyoruz)
Adın yüceltilsin. (Herşeyden önce Tanrıyı övmeli ve yüceltmeliyiz en güzel dualar Mezmurlardır açıp görebilirsiniz)
Hükümdarlığın gelsin.(Rabbi arzulamalıyız, onun geleceği günü umutla bekliyoruz)
Göklerde olduğu gibi yeryüzündede senin isteğin olsun. (Yani yaratılışta, bundan sonraki hayatta ve cennette nasıl hep Tanrı'nın istediklerin olduysa bu dünyada da isyankar insanlar Tanrı'yı dinlemeye başlasın doğru yola gelsin. Genelde imansız kardeşlerimiz için ve kendi imanımızın güçlenmesi için dua etmeliyiz)
Günlük ekmeğimizi bugünde bize ver. (Bak görüyor musun, önce Tanrı'yı övdük ve yücelttik. Sonra onun istediği gibi bir dünya ve insanlar olmak için dua ettik. SONRA kendi günlük maddi ve manevi ihtiyaçlarımızı ona sunuyoruz.)
Bize kötülük edenleri bağışladığımız gibi sende bağışla suçlarımızı. (Mesih İsa bize Babamız gibi yetkin olmamızı söyledi. İnsanları af etmeden af veya herhangi birşey istememiz doğru olmaz.)
Bizi günah işlemekten koru ve kötülükten kurtar. (fazla açıklamaya gerek yok.)
Amin.

Görüyorsun kardeşim. Dua ellerimizi açıp "nolur, nolur, nolur" diye istekler dizmek değildir. Herşeyden önce Tanrı'nın senden ne istediğini öğren. Acaba maddi sıkıntı ile denenmene izin vermese buraya gelip bizimle konuşur muydunuz? (Tanrı insanı denemez. İslamdaki "hayırda, şerde Allahtan gelir" inancı İslama özgüdür. Tanrı bizim denenmemiz için Şeytana izin verebilir. Tanrı hiç bir kötülüğün dolaylı veya direk kaynağı değildir. Kötülüklerden büyük iyilikler çıkmayacak olsa kötülüğün var olmasına izin vermezdi.)

Veya bu kadar sık dua edip yaratan ile konuşmaya çalışır mıydınız?
Tanrı size birşey mi anlatmaya çalışıyor? Maddi ihtiyaçlarınızdan daha büyük bir ruhsal ihtiyacınız var ve bunun farkında değil misiniz acaba?

Duaların kabulu konusu ise. Bazısı sadece para mevzu olduğunda ellerini açar ve "yalvarır". Bol bol parası olur sonra birsürü hayırsız işle uğraşmak için harcar parasını. Tanrı bu dünyaya kime emanet etmiştir biliyoruz. O kişiler ellerini açtıklarında aslında bilmeden kime yalvarıyorlar bu da belli birşeydir. (Size şeytana tapıyorsunuz deiyorum, ama sorunuzdan bazı insanlar para diliyorlar hemen geliyor gibi bir sonuç çıkardım onu anlatıyordum. Parası olan insanların hepsinide kötülemiyorum kesinlikle ama zengilik büyük sorumluluktur.)

Duaların aciliyeti konusu ise. Aslında Tanrı'nın önceliği bizim kredi veya ev borçlarımız değil ruhsal boşluğumuzdur. Ruhumuzla eğer izin verirsek bütün bir ömrümüz boyunca bıkmadan uğraşır şekil verip istediği gibi yapmak için. Bize kaygılanmamamız ve devamlı neşeli olmamız buyrulmuştur. Dertlerini ona sun ve yapabildiğini yaptıktan sonra neşeli ol. O dava senden çıkmıştır artık. Kaygılanarak birşey elde edmiyeceğin açık. (Tanrı korusun bir yerinde bir tümör veya iyileşmez bir hastalık elde edebilirsin o ayrı)

Önce Rabbi ve kendinizi bulmanız daha sonrada maddi sıkıntılardan kurtulup odağınızı ona çevirmeniz için dularımız sizinle.

Sevgiler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Dua Tanrı ile iletişim midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Dua Tanrı ile iletişim midir? konusuna benzer konular;

Tanrı erkek midir, kadın mıdır? Soru: Tanrı erkek midir, kadın mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap’ı incelerken iki nokta açıklığa kavuşuyor. Birincisi, Tanrı’nın bir Ruh olduğu ve insan özelliklerine ya da sınırlarına sahip olmadığıdır. İkincisi de, Kutsal Kitap’ta yer alan bütün kanıtların, Tanrı’nın Kendisini erkek biçiminde vahyettiğine uyduğudur. İlk olarak, Tanrı’nın gerçek doğasının anlaşılması gerekmektedir. Tanrı, kişiliğin bütün özelliklerini sergilediğinden bir Kişi olduğu açıktır. Tanrı’nın bir zihni, bir iradesi, bir zekâsı ve duyguları vardır. Tanrı iletişim kurar ve ilişkileri vardır ve Tanrı’nın kişisel etkinlikleri Kutsal Kitap’ta kanıtlanmıştır. Yuhanna 4:24’nin bildirdiği gibi, “Tanrı ruhtur, O’na tapınanlar da ruhta ve gerçekte tapınmalıdırlar.” Tanrı ruhsal bir varlık olduğundan fiziksel insan...

Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Tanrı gerçek midir? Soru: Tanrı gerçek midir? Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Yanıt: Tanrı’nın gerçek olduğunu biliyoruz çünkü Tanrı Kendisini bize Yarattığı evrende, Kendi Sözü’nde ve Oğlu İsa Mesih’te olmak üzere üç şekilde göstermiştir. Tanrı’nın varlığının en temel kanıtı, basitçe yarattığı şeylerdir. “Tanrı'nın görünmeyen nitelikleri -sonsuz gücü ve Tanrılığı- dünya yaratılalı beri O'nun yaptıklarıyla anlaşılmakta, açıkça görülmektedir. Bu nedenle özürleri yoktur” (Romalılar 1:20). “Gökler Tanrı'nın görkemini açıklamakta, gökkubbe ellerinin eserini duyurmakta” (Mezmur 19:1). Bir tarlanın ortasında bir kol saati bulsanız onun hiç yoktan birden bire “oluştuğunu” ya da her zaman var olduğunu düşünmezdiniz. Saatin tasarımını temel alarak bir tasarımcısı olduğuna...

İsa Mesih Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Soru: İsa Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman İsa’nın açık bir şekilde “Ben Tanrı’yım” dediğini kaydetmez. Ancak bu O’nun Tanrı olduğunu bildirmediği anlamına gelmez. Örneğin, İsa’nın Yuhanna 10:30’daki “Ben ve Baba biriz” sözlerine bakalım. O’nun burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini anlamak için Yahudiler’in bu bildiriye gösterdikleri tepkiye bakmamız yeter. “... İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun” diyerek bu nedenden ötürü O’nu taşlayarak öldürmeye çalıştılar (Yuhanna 10:33). Yahudiler İsa’nın ne iddia ettiğini tam olarak anlamışlardı; İsa Tanrı olduğunu iddia ediyordu. İsa’nın burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini inkâr etmediğine dikkat edin. İsa, “Ben ve Baba biriz” diye bildirdiğinde (Yuhanna 10:30), Kendisi ve...

Tanrı en üstün demek değil midir? Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz. Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.

İsa Mesih, Tanrı Olduğunu Söylemiş midir? İsa Mesih, Tanrı Olduğunu Söylemiş midir? http://www.kampusweb.com/articles/pics/say.jpg İsa Mesih'in ilk takipçileri, İsa Mesih'in Tanrı'nın beden almış hali olduğu konusunda tamamen ikna olmuşlardır. Pavlus şöyle demiştir: " Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur.... Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü." Yuhanna, İsa Mesih'in dünyayı yarattığını söylemiştir. Petrus şöyle demiştir, "peygamberlerin hepsi O'nunla ilgili tanıklıkta bulunuyorlar. şöyle ki, O'na inanan herkesin günahları O'nun adıyla bağışlanır." Peki ya İsa Mesih kendi hakkında ne dedi? şimdiye kadar kendisini Tanrı olarak tanıttı mı? Kutsal Kitap göre. . . Kesinlikle! Aşağıdaki ifadelerini beden aldığı esnada yapmıştır: Tanrı Olduğunu Nasıl İma Etmiştir: ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih