Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusu
614 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

31-12-11, 14:53
Furkan Emre
Merhabalar inanmayan birisi bana bu soruyu sormuştu bana bunun cevabını verebilir misiniz ? Ben çok bilgili olmadığım için sorayım sana cevabını söylerim dedim :
''
hristiyanlık bana bir akbabanın çölde aç bir çocuğun peşinden onu yemek için gittiğinde tanrının buna müsaade etmesini ve o çocuğun açlıktan ölüp akbabaya meze olmasını açıklasın ben de
hristiyan olacağım.''
Esenlikler.
Yönetim Notu: Öncelikle bu kişinin bulunduğu pozisyon yanlıştır.
Hristiyanlık bir soru-cevap dini değildir,
Hristiyanlık herşeyi açıklama dini değildir. İlgili arkadaşınızın mantık denklemine göre, "iman etmesi" sorunun cevabının verilmesine bağlı kılınmıştır, oysaki sorunun cevabını öğrense bile iman etmesi kesin değildir, iman etmek ile soruların cevaplarını öğrenmek/bilmek mantıken birbirinden bağımsızdır. Öncelikle o kişinin mantık hatasını böyle göstermek gerekir.
Ayrıca çocuğu aç bırakan Tanrı değildir. Çocuğu gidip çöle bırakan Tanrı değildir. DÜNYANIN, İLK İNSANIN CENNETTEN ATILIŞINDAN BERİ OLAN HALİ; Tanrı'nın iradesi ya da sorumluluğu değil, insanoğlunun Tanrı'da ayrı kalmasının sonucudur.
Tanrı herkese yaşam enerjisi vermekte ve sonsuzlukta/zamansızlıkta hakim durumunu korumaktadır, ancak Mesih'in son gelişine dek dünyanın hakimi Şeytan'dır. (Not: Bu hakimiyet; Tanrının hakimiyeti gibi değil, geçici süreli bir nöbetle görevlendirilmek gibidir)
Dolayısıyla arkadaşınızın yaptığı ikinci mantık hatası yanlış kişiyi suçlamaktır.
Şu andaki dünyadan memnun olmayan insanlar Tanrı'yı suçlamasınlar, "insanoğlu"nu suçlasınlar. Şu andaki dünya Tanrı'nın makro iradesinin sonuçları veya nihayi amacı değil, makro amaca (cennet ve sonsuz birliktelik) ulaşma yolunca geçilen mikro dönemlerden birisidir.
YANİ;
İnsanlar bu dünya için Tanrı'yı suçluyor.
Tanrı bu dünya için insanları suçluyor.
Hiç kimse bu dünyadan memnun değil.
TANRI;
Şu andaki dünya halinin kendisinden ayrı kalmanın, insan özgür iradesinin sonucu olduğunu söylüyor. "Cennet" veya kusursuz ortam için kendisi ile birlikte olunmasını, kendisinin yalnızca İYİ olan olduğunu söylüyor.
Cevap budur, ancak iman etmek öncelikle "yürekte" olan birşeydir. Tüm soruların cevaplarını bilmek kişiye iman sağlamaz. Benzer şekilde, iman eden de tüm soruların cevaplarını bilmez, çünkü iman eden kişi zaten tüm soruların cevaplarını bilemeceğine iman etmiştir.
Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi?

Tanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

31-12-11, 16:39
Saygın95
|
|
Furkan Emre
|
Merhabalar inanmayan birisi bana bu soruyu sormuştu bana bunun cevabını verebilir misiniz ? Ben çok bilgili olmadığım için sorayım sana cevabını söylerim dedim :
''hristiyanlık bana bir akbabanın çölde aç bir çocuğun peşinden onu yemek için gittiğinde tanrının buna müsaade etmesini ve o çocuğun açlıktan ölüp akbabaya meze olmasını açıklasın ben de hristiyan olacağım.''
Esenlikler.
Yönetim Notu: Öncelikle bu kişinin bulunduğu pozisyon yanlıştır. Hristiyanlık bir soru-cevap dini değildir, Hristiyanlık herşeyi açıklama dini değildir. İlgili arkadaşınızın mantık denklemine göre, "iman etmesi" sorunun cevabının verilmesine bağlı kılınmıştır, oysaki sorunun cevabını öğrense bile iman etmesi kesin değildir, iman etmek ile soruların cevaplarını öğrenmek/bilmek mantıken birbirinden bağımsızdır. Öncelikle o kişinin mantık hatasını böyle göstermek gerekir.
Ayrıca çocuğu aç bırakan Tanrı değildir. Çocuğu gidip çöle bırakan Tanrı değildir. DÜNYANIN, İLK İNSANIN CENNETTEN ATILIŞINDAN BERİ OLAN HALİ; Tanrı'nın iradesi ya da sorumluluğu değil, insanoğlunun Tanrı'da ayrı kalmasının sonucudur.
Tanrı herkese yaşam enerjisi vermekte ve sonsuzlukta/zamansızlıkta hakim durumunu korumaktadır, ancak Mesih'in son gelişine dek dünyanın hakimi Şeytan'dır. (Not: Bu hakimiyet; Tanrının hakimiyeti gibi değil, geçici süreli bir nöbetle görevlendirilmek gibidir)
Dolayısıyla arkadaşınızın yaptığı ikinci mantık hatası yanlış kişiyi suçlamaktır.
Şu andaki dünyadan memnun olmayan insanlar Tanrı'yı suçlamasınlar, "insanoğlu"nu suçlasınlar. Şu andaki dünya Tanrı'nın makro iradesinin sonuçları veya nihayi amacı değil, makro amaca (cennet ve sonsuz birliktelik) ulaşma yolunca geçilen mikro dönemlerden birisidir.
YANİ;
İnsanlar bu dünya için Tanrı'yı suçluyor.
Tanrı bu dünya için insanları suçluyor.
Hiç kimse bu dünyadan memnun değil.
TANRI;
Şu andaki dünya halinin kendisinden ayrı kalmanın, insan özgür iradesinin sonucu olduğunu söylüyor. "Cennet" veya kusursuz ortam için kendisi ile birlikte olunmasını, kendisinin yalnızca İYİ olan olduğunu söylüyor.
Cevap budur, ancak iman etmek öncelikle "yürekte" olan birşeydir. Tüm soruların cevaplarını bilmek kişiye iman sağlamaz. Benzer şekilde, iman eden de tüm soruların cevaplarını bilmez, çünkü iman eden kişi zaten tüm soruların cevaplarını bilemeceğine iman etmiştir.
|
Neden hep Tanrı suçlanıyor anlamıyorum.Biraz sıradan gelebilir ancak gerçek şudurki biz varız.Suçlu biziz.Suçlu orayı yalnız bırakan insanoğlunda.Eğer İncil'i okursanız aslında her insan böyle düşünse dünyanın farklı olacağını görecekler.Ancak dünyaya bir bakın.Kaç tane din var.Kaç tane kutsal denen insan elinden çıkan kitap var.Kaç tane siyasi akım var.Peki bunlardan kaçı "Elinde ne varsa, olmayana ver" diyor ? Veya hangisinin bu söylemi tüm insanlığı kapsıyor, şöyle bir bakalım.
İslamiyet dersen, bunlar sadece müslümanlar için geçerli.Müslüman olandan vergi alma, ama müslüman olmayandan vergi al.
Yahut Hinduizm'e bakalım.Kast sisteminden bahsetmeye gerek bile yok.1 Milyar insan kast sistemi ile yaşıyor belki kim bilir.Yani belkide milyonlarca kişi sahte peygamberler yüzünden dedelerinden beri fakir.
Birazda siyasi ideolojilere bakalım isterseniz;
Sağcılık(Faşizm,Nazizizm, Milliyetçilik vs.) Kendinden olana yardım et ve olmayana zulm et.Bakın yine tüm dünyayı kapsayamadık.
Solculuk(Komünizm,Sosyal demokratlık,Sosyalizm vs.) Yine Kızıl olana yardım et, soylu olana, kral olana veya iktidar olana karşı çık ve aç bırak.Yine dünyayı kapsayamadık.
Ancak birde İncil'e bakalım.Luka 3. Bölüm:
11Yahya onlara, «İki mintanı olan, birini hiç mintanı olmayana versin; yiyeceği olan da bunu hiç yiyeceği olmayanla paylaşsın» cevabını verdi.
12Bazı vergi görevlileri de vaftiz olmaya gelerek ona, «Öğretmenimiz, biz ne yapalım?» dediler.
13Yahya onlara, «Size buyrulandan daha çok vergi almayın» dedi.
14Bazı askerler de ona, «Ya biz ne yapalım?» diye sordular.
O da onlara şöyle dedi: «Kaba kuvvetle ya da yalan suçlamalarla kimseden para koparmayın, ücretinizle yetinin.»
Bakın burada isim veya belirli bir zümreden bahsedilmiyor.Yani tüm dünyayı kapsıyor.Eğerki tüm dünya Kutsal Kitap'ın kurallarına eksiksiz uysaydı.Aç birisi kalırmıydı ?
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-01-12, 18:05
FormerlySaul
Yönetim o kadar güzel cevap vermiş ki tebrik ederim.
Eklemek istediğim küçük noktalar var.
Furkan kardeşim senle konuşmalarımızdan da biliyorsun "
hristiyan olmak" öyle kolay birşey değil (aynı zamanda Rab'bin yardımını kabul edersen çok kolay).
Ben bu konuda çok okumama çok araştırmama rağmen, hala çok fazla kere
hristiyanca davranmadığım oluyor. Bu bir dereceye kadar doğal birşey ama şunu söylemek istiyorum:
Bütün sorularımızın cevaplarını alsak bile (ki bu mümkün değil) biz sadece inanabiliriz. İnanmak, bilmek ile "iman etmek" arasında fark vardır.
İblisler de Tanrı'nın varlığını bilirler ve inanırlar başlarındaki Şeytan Tanrı'yı bizzat görmüş bir melektir. Bilmek ve inanmak birşey değiştirmiyor.
Akıl ile imanı desteklersin ama akıl iman için yeterli değildir. İman yürekten gelir. Emin ol bu ve bunun gibi sorualra yönetimin verdiği gibi çok güzel cevaplar var. Ama bunlar imanı sağlamaz. İman Efendimiz Mesih İsa'yı hayatımıza ve yüreğimize kabul edip bütün herşeyi onun iradesine bırakmaktır.
Hepimiz bu savaşı hergün veririz. Savaşı verirken Tanrı bizi yanlız bırakmaz onun zırhını kuşanırız eğer istersek (Ef.6:10-18).
İman aşk işidir, Tanrı'ya hergün dua etmeliyiz onu daha çok sevebilmek ve aşık olabilmek için.
Aziz Augustinus'un dediği gibi "Anlamak için inanıyorum, inanmak için anlıyorum".Yani soruların cevapları asla tek başına yeterli olmayacaktır.
İman ettikten sonra sorulara ve cevaplara çok farklı açılardan bakabiliriz. Cevapları yüreğimize işleme potansiyeli buluruz. Arkadaşın için bol bol dua et. :)
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.