Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi?

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusu 614 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? Merhabalar inanmayan birisi bana bu soruyu sormuştu bana bunun cevabını verebilir misiniz ? Ben çok bilgili olmadığım için sorayım sana cevabını söylerim dedim : ''hristiyanlık bana bir akbabanın çölde aç bir çocuğun peşinden onu yemek için gittiğinde tanrının buna müsaade etmesini ve o çocuğun açlıktan ölüp akbabaya meze olmasını açıklasın ben de hristiyan olacağım.'' Esenlikler. Yönetim Notu: Öncelikle bu kişinin bulunduğu pozisyon yanlıştır. Hristiyanlık bir soru-cevap dini değildir, Hristiyanlık herşeyi açıklama dini değildir. İlgili arkadaşınızın mantık denklemine göre, "iman etmesi" sorunun cevabının verilmesine bağlı kılınmıştır, oysaki sorunun cevabını öğrense bile iman etmesi kesin değildir, iman etmek ile soruların cevaplarını öğrenmek/bilmek mantıken birbirinden bağımsızdır.... Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusu 614 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-12-11, 14:53
Furkan Emre

Merhabalar inanmayan birisi bana bu soruyu sormuştu bana bunun cevabını verebilir misiniz ? Ben çok bilgili olmadığım için sorayım sana cevabını söylerim dedim :

''hristiyanlık bana bir akbabanın çölde aç bir çocuğun peşinden onu yemek için gittiğinde tanrının buna müsaade etmesini ve o çocuğun açlıktan ölüp akbabaya meze olmasını açıklasın ben de hristiyan olacağım.''

Esenlikler.

Yönetim Notu: Öncelikle bu kişinin bulunduğu pozisyon yanlıştır. Hristiyanlık bir soru-cevap dini değildir, Hristiyanlık herşeyi açıklama dini değildir. İlgili arkadaşınızın mantık denklemine göre, "iman etmesi" sorunun cevabının verilmesine bağlı kılınmıştır, oysaki sorunun cevabını öğrense bile iman etmesi kesin değildir, iman etmek ile soruların cevaplarını öğrenmek/bilmek mantıken birbirinden bağımsızdır. Öncelikle o kişinin mantık hatasını böyle göstermek gerekir.

Ayrıca çocuğu aç bırakan Tanrı değildir. Çocuğu gidip çöle bırakan Tanrı değildir. DÜNYANIN, İLK İNSANIN CENNETTEN ATILIŞINDAN BERİ OLAN HALİ; Tanrı'nın iradesi ya da sorumluluğu değil, insanoğlunun Tanrı'da ayrı kalmasının sonucudur.

Tanrı herkese yaşam enerjisi vermekte ve sonsuzlukta/zamansızlıkta hakim durumunu korumaktadır, ancak Mesih'in son gelişine dek dünyanın hakimi Şeytan'dır. (Not: Bu hakimiyet; Tanrının hakimiyeti gibi değil, geçici süreli bir nöbetle görevlendirilmek gibidir)

Dolayısıyla arkadaşınızın yaptığı ikinci mantık hatası yanlış kişiyi suçlamaktır.

Şu andaki dünyadan memnun olmayan insanlar Tanrı'yı suçlamasınlar, "insanoğlu"nu suçlasınlar. Şu andaki dünya Tanrı'nın makro iradesinin sonuçları veya nihayi amacı değil, makro amaca (cennet ve sonsuz birliktelik) ulaşma yolunca geçilen mikro dönemlerden birisidir.

YANİ;
İnsanlar bu dünya için Tanrı'yı suçluyor.
Tanrı bu dünya için insanları suçluyor.
Hiç kimse bu dünyadan memnun değil.

TANRI;
Şu andaki dünya halinin kendisinden ayrı kalmanın, insan özgür iradesinin sonucu olduğunu söylüyor. "Cennet" veya kusursuz ortam için kendisi ile birlikte olunmasını, kendisinin yalnızca İYİ olan olduğunu söylüyor.

Cevap budur, ancak iman etmek öncelikle "yürekte" olan birşeydir. Tüm soruların cevaplarını bilmek kişiye iman sağlamaz. Benzer şekilde, iman eden de tüm soruların cevaplarını bilmez, çünkü iman eden kişi zaten tüm soruların cevaplarını bilemeceğine iman etmiştir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi?

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-12-11, 16:39
Saygın95

Furkan Emre
Merhabalar inanmayan birisi bana bu soruyu sormuştu bana bunun cevabını verebilir misiniz ? Ben çok bilgili olmadığım için sorayım sana cevabını söylerim dedim :

''hristiyanlık bana bir akbabanın çölde aç bir çocuğun peşinden onu yemek için gittiğinde tanrının buna müsaade etmesini ve o çocuğun açlıktan ölüp akbabaya meze olmasını açıklasın ben de hristiyan olacağım.''

Esenlikler.

Yönetim Notu: Öncelikle bu kişinin bulunduğu pozisyon yanlıştır. Hristiyanlık bir soru-cevap dini değildir, Hristiyanlık herşeyi açıklama dini değildir. İlgili arkadaşınızın mantık denklemine göre, "iman etmesi" sorunun cevabının verilmesine bağlı kılınmıştır, oysaki sorunun cevabını öğrense bile iman etmesi kesin değildir, iman etmek ile soruların cevaplarını öğrenmek/bilmek mantıken birbirinden bağımsızdır. Öncelikle o kişinin mantık hatasını böyle göstermek gerekir.

Ayrıca çocuğu aç bırakan Tanrı değildir. Çocuğu gidip çöle bırakan Tanrı değildir. DÜNYANIN, İLK İNSANIN CENNETTEN ATILIŞINDAN BERİ OLAN HALİ; Tanrı'nın iradesi ya da sorumluluğu değil, insanoğlunun Tanrı'da ayrı kalmasının sonucudur.

Tanrı herkese yaşam enerjisi vermekte ve sonsuzlukta/zamansızlıkta hakim durumunu korumaktadır, ancak Mesih'in son gelişine dek dünyanın hakimi Şeytan'dır. (Not: Bu hakimiyet; Tanrının hakimiyeti gibi değil, geçici süreli bir nöbetle görevlendirilmek gibidir)

Dolayısıyla arkadaşınızın yaptığı ikinci mantık hatası yanlış kişiyi suçlamaktır.

Şu andaki dünyadan memnun olmayan insanlar Tanrı'yı suçlamasınlar, "insanoğlu"nu suçlasınlar. Şu andaki dünya Tanrı'nın makro iradesinin sonuçları veya nihayi amacı değil, makro amaca (cennet ve sonsuz birliktelik) ulaşma yolunca geçilen mikro dönemlerden birisidir.

YANİ;
İnsanlar bu dünya için Tanrı'yı suçluyor.
Tanrı bu dünya için insanları suçluyor.
Hiç kimse bu dünyadan memnun değil.

TANRI;
Şu andaki dünya halinin kendisinden ayrı kalmanın, insan özgür iradesinin sonucu olduğunu söylüyor. "Cennet" veya kusursuz ortam için kendisi ile birlikte olunmasını, kendisinin yalnızca İYİ olan olduğunu söylüyor.

Cevap budur, ancak iman etmek öncelikle "yürekte" olan birşeydir. Tüm soruların cevaplarını bilmek kişiye iman sağlamaz. Benzer şekilde, iman eden de tüm soruların cevaplarını bilmez, çünkü iman eden kişi zaten tüm soruların cevaplarını bilemeceğine iman etmiştir.
Neden hep Tanrı suçlanıyor anlamıyorum.Biraz sıradan gelebilir ancak gerçek şudurki biz varız.Suçlu biziz.Suçlu orayı yalnız bırakan insanoğlunda.Eğer İncil'i okursanız aslında her insan böyle düşünse dünyanın farklı olacağını görecekler.Ancak dünyaya bir bakın.Kaç tane din var.Kaç tane kutsal denen insan elinden çıkan kitap var.Kaç tane siyasi akım var.Peki bunlardan kaçı "Elinde ne varsa, olmayana ver" diyor ? Veya hangisinin bu söylemi tüm insanlığı kapsıyor, şöyle bir bakalım.

İslamiyet dersen, bunlar sadece müslümanlar için geçerli.Müslüman olandan vergi alma, ama müslüman olmayandan vergi al.

Yahut Hinduizm'e bakalım.Kast sisteminden bahsetmeye gerek bile yok.1 Milyar insan kast sistemi ile yaşıyor belki kim bilir.Yani belkide milyonlarca kişi sahte peygamberler yüzünden dedelerinden beri fakir.

Birazda siyasi ideolojilere bakalım isterseniz;
Sağcılık(Faşizm,Nazizizm, Milliyetçilik vs.) Kendinden olana yardım et ve olmayana zulm et.Bakın yine tüm dünyayı kapsayamadık.

Solculuk(Komünizm,Sosyal demokratlık,Sosyalizm vs.) Yine Kızıl olana yardım et, soylu olana, kral olana veya iktidar olana karşı çık ve aç bırak.Yine dünyayı kapsayamadık.

Ancak birde İncil'e bakalım.Luka 3. Bölüm:11Yahya onlara, «İki mintanı olan, birini hiç mintanı olmayana versin; yiyeceği olan da bunu hiç yiyeceği olmayanla paylaşsın» cevabını verdi.
12Bazı vergi görevlileri de vaftiz olmaya gelerek ona, «Öğretmenimiz, biz ne yapalım?» dediler.
13Yahya onlara, «Size buyrulandan daha çok vergi almayın» dedi.
14Bazı askerler de ona, «Ya biz ne yapalım?» diye sordular.
O da onlara şöyle dedi: «Kaba kuvvetle ya da yalan suçlamalarla kimseden para koparmayın, ücretinizle yetinin.»

Bakın burada isim veya belirli bir zümreden bahsedilmiyor.Yani tüm dünyayı kapsıyor.Eğerki tüm dünya Kutsal Kitap'ın kurallarına eksiksiz uysaydı.Aç birisi kalırmıydı ?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi?

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-01-12, 18:05
FormerlySaul

Yönetim o kadar güzel cevap vermiş ki tebrik ederim.
Eklemek istediğim küçük noktalar var.

Furkan kardeşim senle konuşmalarımızdan da biliyorsun "hristiyan olmak" öyle kolay birşey değil (aynı zamanda Rab'bin yardımını kabul edersen çok kolay).

Ben bu konuda çok okumama çok araştırmama rağmen, hala çok fazla kere hristiyanca davranmadığım oluyor. Bu bir dereceye kadar doğal birşey ama şunu söylemek istiyorum:

Bütün sorularımızın cevaplarını alsak bile (ki bu mümkün değil) biz sadece inanabiliriz. İnanmak, bilmek ile "iman etmek" arasında fark vardır.

İblisler de Tanrı'nın varlığını bilirler ve inanırlar başlarındaki Şeytan Tanrı'yı bizzat görmüş bir melektir. Bilmek ve inanmak birşey değiştirmiyor.

Akıl ile imanı desteklersin ama akıl iman için yeterli değildir. İman yürekten gelir. Emin ol bu ve bunun gibi sorualra yönetimin verdiği gibi çok güzel cevaplar var. Ama bunlar imanı sağlamaz. İman Efendimiz Mesih İsa'yı hayatımıza ve yüreğimize kabul edip bütün herşeyi onun iradesine bırakmaktır.

Hepimiz bu savaşı hergün veririz. Savaşı verirken Tanrı bizi yanlız bırakmaz onun zırhını kuşanırız eğer istersek (Ef.6:10-18).

İman aşk işidir, Tanrı'ya hergün dua etmeliyiz onu daha çok sevebilmek ve aşık olabilmek için.

Aziz Augustinus'un dediği gibi "Anlamak için inanıyorum, inanmak için anlıyorum".Yani soruların cevapları asla tek başına yeterli olmayacaktır.

İman ettikten sonra sorulara ve cevaplara çok farklı açılardan bakabiliriz. Cevapları yüreğimize işleme potansiyeli buluruz. Arkadaşın için bol bol dua et. :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Dünyanın şu anki halinden kim sorumlu? Tanrı? İnsanların Özgür İradesi? konusuna benzer konular;

İnsanların günahkar olarak doğması ne kadar doğrudur? Bu Tanrı nın adaletine aykırı değil midir? Yönetim Notu: Eğer hristiyan öğretisi doğru şekilde anlarsanız gayet doğrudur ve Tanrı'nın adaletine aykırı değildir.

Özgür İrade ve Tanrı Soru: Kurtuluşta Tanrı’nın egemen oluşu ve insanın özgür iradesi nasıl bir arada etkin olur? Yanıt: Bizim Tanrı’nın egemen oluşuyla insanlığın özgür iradesi ve sorumluluğu arasındaki ilişkiyi tamamen anlamamız imkânsızdır. Sadece Tanrı onların kurtuluş planında nasıl birlikte etkin olduklarını bilir. Bütün diğer doktrinlerden çok özellikle bu konuda bizim Tanrı’nın doğasını ve bizim O’nunla olan ilişkimizi tamamen kavrayamadığımızı kabul ve itiraf etmemiz çok önemlidir. Her iki tarafta da fazla ileriye gitmek kurtuluş konusunda çarpık bir anlayışa neden olur. Kutsal Kitap, Tanrı’nın kimin kurtulacağını bildiği konusunda açıktır (Romalılar 8:29; 1 Petrus 1:2). Efesliler 1:4 bizlere, Tanrı’nın bizi “dünyanın kuruluşundan önce” seçtiğini söyler. Kutsal Kitap tekrar tekrar inanlıları...

Tanrı bize özgür irade vermeden mi sorgulayacak? Ben atheist değilim fakat atheistlere hak vermemek elde değil. şöyleki İnanışların ortak noktasi 1 yataran üzerine ve onun kutsal kitabı . Allah/tanrı herşeyi bilir/yapar/görür/duyar ve bir arkadaşda ''Tanrı, zaman kavramımızın dışındadır. Bu yüzden Tanrı, geleceği geçmişi ve şimdiyi birlikte görebilir.'' diyor. ''Tanrı insanlara özgür irade verdi''ğini söylemişti bir arkadaş bir yazının başında. Madem özgür irade verdi nasıl biliyor geleceği?

Tanrı, Ateizm, Mucizeler, Özgür İrade üzerine yorumlar Modern bilime göre Tanrısal müdahalenin imkansız olduğuna dair iddianın, modern bilimin verileri ışığında yanlış olduğu gözükmektedir. Kuantum seviyesindeki belirsizliklerin belirlenmesi suretiyle, teizmin savunduğu mucizeler gibi evrendeki radikal değişimler bile açıklanabilir. Bu bakış açısı, Tanrı’nın etkinliğinin bu şekilde oluştuğu anlamına gelmez, ama modern bilimin verilerinin, doğa yasaları ihlal edilmeksizin, mucizelerin ve Tanrısal etkinliğin gerçekleşebilmesine olanak tanıdığını gösterdiği için değerlidir. Bu yaklaşım, David Hume’un mucizelerin doğa yasalarının ihlal edilmesi anlamına geldiğine dair tarifinin ve Spinoza ile Schleiermacher gibi, mucizelerin, Tanrı’nın kendi doğasıyla veya doğa yasalarıyla çelişmesi anlamına geldiğine dair teolojik itirazlarının...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih